Megadruk op Netflix in oktober met 25 nieuwe films

Dit kan je allemaal nieuw verwachten!

Jim Pedd 25 september 2022 18:30 in Featured
Oktober wordt een behoorlijk drukke maand op Netflix! We duiken in het nieuwe aanbod, en dat staat echt behoorlijk vol!

Clueless (1995)
Regie: Amy Heckerling | Cast: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy, Paul Rudd | Releasedatum: 1 oktober
De 16-jarige Cher, het populairste meisje van de school, vindt niets zo leuk als het veranderen van andere mensen. Eén van haar 'projecten' betreft de 'onnozele' klasgenote Janet, die volgens haar modeadvies nodig heeft. Daarnaast richt ze zich op enkele leraren, die volgens Cher hogere cijfers zouden geven als ze wat gelukkiger waren.

Sing (2016)
Regie: Garth Jennings | Cast: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson | Releasedatum: 1 oktober
Buster Moon is een zingende koala die een ooit enorm succesvol, maar nu gevallen theater runt. Buster is een eeuwige, beetje schurkachtige optimist die het meest van zijn theater houdt en alle doet om deze te behouden. Hij krijgt echter nog een kans om zijn levenswerk nieuw leven in te blazen. Hij organiseert 's werelds grootste zangwedstrijd. Vijf grote zangers melden zich: een muis, een jonge olifant, een overbelaste big, een gangster gorilla en een punk-rock stekelvarken.

Scary movie (2000)
Regie: Keenen Ivory Wayans | Cast: Carmen Electra, Dave Sheridan, Frank B. Moore, Giacomo Baessato | Releasedatum: 1 oktober
Na de moord op een klasgenote ontdekt een groepje tieners dat er een moordenaar in hun rangen rondwaart. Cindy Campbell en haar groepje geschifte vrienden (Buffy, Brenda, Bobby, Greg, Shorty en Ray) moeten zichzelf beschermen tegen het gevaar, maar moeten ook nog rekening houden met reporter Gail Hailstorm.

Paranormal Activity 3 (2011)
Regie: Henry Joost, Ariel Schulman | Cast: Lauren Bittner, Christopher Nicholas Smith, Chloe Csengery, Jessica Brown | Releasedatum: 1 oktober
Achttien jaar voor de gebeurtenissen van deel 1 en 2 volgen we Katie en haar zus Kristi tijdens een logeerpartij bij hun grootmoeder. Hun dagelijkse bezigheden worden vastgelegd op film als herinnering voor de ouders en ook Katie en Kristi mogen van de camera gebruik maken. Katie en Kristi geraken in bizarre situaties en er wordt een pact wordt gesloten met de duivel omtrent Hunter...

Scary Movie 2 (2001)
Regie: Keenen Ivory Wayans | Cast: Antony Acker, Mark Barrett, Richard Bellos, Suzanne Bianqui | Releasedatum: 1 oktober
Cindy en Ray ontmoeten Hanson, de concierge van het 'Hell House'. Hij heeft een misvormde hand die iedereen die er naar kijkt misselijk maakt. Toch moeten zij blijven, want om het schoolproject te maken, moeten ze alle geheimen van het huis ontdekken, hoe walgelijk en afschuwelijk ze ook zijn.

Insidious (2010)
Regie: James Wan | Cast: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins, Lin Shaye | Releasedatum: 1 oktober
Insidious betekent zoiets als 'verraderlijk', en dat is precies waar James Wan's nieuwste film om draait. De film draait om Josh en Renai, die al jaren gelukkig getrouwd zijn en drie kinderen hebben. Als ze verhuizen wordt hun gelukkige leventje echter verstoord: een van de kinderen raakt in een coma, en vervolgens gebeuren er vreemde dingen die niemand lijkt te kunnen verklaren. Langzaam worden de zaken steeds duisterder en beseffen ze dat ze hier te maken hebben met meer dan gewone zaken. Hun zoon is namelijk bezeten door een demon. Roger Ebert was niet zo positief over de film. Zo concludeert hij zijn recensie sarcastisch: The answers to such questions must necessarily remain theoretical at a metaphysical level, but at a practical level, the purpose of the presence is to generate startling bangs at frequent intervals, materialize unexpectedly, look horrifying and be a nuisance. Its purpose, in short, is to go BOO! Oftewel: alles wat er met het gezin gebeurt, gebeurt enkel en alleen voor het effect. Op RottenTomatoes is men relatief positief over James Wan's nieuwste film, daar scoort de film namelijk 66%, op basis van 151 recensies.

Scary Movie 3 (2003)
Regie: David Zucker | Cast: Pamela Anderson, Jenny McCarthy, Marny Eng, Charlie Sheen | Releasedatum: 1 oktober
Cindy is nu televisiejournalist en maakt een reportage over graancirkels op de boerderij van Tom (Sheen), die zijn vrouw in een auto-ongeluk heeft verloren. Ook wordt ze verliefd op Toms broer George (Rex), een witte rapper. Cindy komt erachter dat er een videoband in circulatie is, en iedereen die de band kijkt gaat na zeven dagen dood. Het is dus aan Cindy, Tom, George en de president (Leslie Nielsen) om de wereld te redden voordat deze band op tv komt.

Friday the 13th (2009)
Regie: Marcus Nispel | Cast: Jared Padalecki, Danielle Panabaker, Amanda Righetti, Travis Van Winkle | Releasedatum: 1 oktober
Een groep jonge volwassenen ontdekken het verlaten en dichtgetimmerde Camp Crystal Lake. Al snel kruist de dodelijke Jason Voorhees hun weg.

Halloween (2018)
Regie: David Gordon Green | Cast: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, James Jude Courtney | Releasedatum: 4 oktober
Laurie Strode keert terug om het nog eenmaal op te nemen tegen Michael Myers, de gemaskerde figuur die haar vier decennia geleden bijna vermoordde. Maar wat ze niet weet, is dat Michael er ook helemaal klaar voor is.

Togo (2019)
Regie: Ericson Core | Cast: Willem Dafoe, Julianne Nicholson, Christopher Heyerdahl, Michael Gaston | Releasedatum: 5 oktober
'Togo' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt de hondenslee-trainer Leonard Seppala (Willem Dafoe). Hij moet als de wiedeweerga een transport met medicijnen naar het dorpje Nome in Alaska brengen, om daar te voorkomen dat een epidemie uitbreekt. Om dat te fiksen, heeft hij hulp nodig van zijn voornaamste sledehond, de vastbesloten Togo.

Jumping from High Places (2022)
Regie: Andrea Jublin | Cast: Cristiano Caccamo, Valentina Carnelutti, Nicoletta Di Bisceglie, Anna Ferruzzo | Releasedatum: 5 oktober
Om de laatste wens van haar beste vriendin te vervullen, gaat een jonge vrouw de confrontatie aan met haar angsten om haar leven terug te winnen... en misschien liefde te vinden.

Mr. Harrigan's Phone (2022)
Regie: John Lee Hancock | Cast: Kirby Howell-Baptiste, Donald Sutherland, Jaeden Lieberher, Joe Tippett | Releasedatum: 5 oktober
Craig, een jonge jongen die in een klein stadje woont, raakt bevriend met een oudere, teruggetrokken miljardair, Mr. Harrigan. De twee vormen een band over boeken en een iPhone, maar wanneer de man overlijdt, ontdekt de jongen dat niet alles wat dood is weg is, en kan hij vanuit het graf met zijn vriend communiceren via de iPhone die bij hem begraven is.

Old People (2022)
Regie: Andy Fetscher | Cast: Louie Betton, Paul Faßnacht, Melika Foroutan, Daniela Galbo | Releasedatum: 7 oktober
Een vrouw keert met haar twee kinderen huiswaarts voor het huwelijk van haar zus en moet plotseling hun leven beschermen tegen oudere mensen die aan het moorden zijn geslagen.

Luckiest Girl Alive (2022)
Regie: Mike Barker | Cast: Chiara Aurelia, Mila Kunis, Connie Britton, Jennifer Beals | Releasedatum: 7 oktober
Na haar traumatiserende tienerjaren op de prestigieuze Brentley School bouwt Ani zorgvuldig een nieuwe identiteit op. Met haar glamoureuze baan, goedgevulde kleerkast en succesvolle verloofde lacht het leven haar toe. Maar Ani heeft een geheim. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie.

Doll House (2022)
Regie: Marla Ancheta | Cast: Mary Joy Apostol, Katreena Beron, Ricardo Cepeda, Baron Geisler | Releasedatum: 7 oktober
Een leadzanger van een rockband probeert de relatie die hij nooit met zijn lang verloren dochter heeft gehad weer op te bouwen.

Someone Borrowed (2022)
Regie: Cris D'Amato | Cast: Polliana Aleixo, Caio Castro, Danilo de Moura, Arthur Kohl | Releasedatum: 11 oktober
Een verstokte vrijgezel huurt een actrice in als zijn verloofde, om zo de laatste wens van zijn moeder te vervullen en te voorkomen dat hij uit haar testament wordt geschrapt.

The Curse of Bridge Hollow (2022)
Regie: Jeff Wadlow | Cast: Lauren Lapkus, Priah Ferguson, Marlon Wayans, Nia Vardalos | Releasedatum: 14 oktober
Een tienermeisje laat per ongeluk een oude en ondeugende geest vrij op Halloween. Hierdoor komen er allerlei versieringen tot leven en richten grote schade aan. Om de stad te redden, moet ze nu samenwerken met de laatste persoon die ze om hulp zou willen vragen: haar sceptische vader.

The School for Good and Evil (2022)
Regie: Paul Feig | Cast: Cate Blanchett, Charlize Theron, Michelle Yeoh, Rachel Bloom | Releasedatum: 19 oktober
Om de vier jaar, op de avond van de elfde dag van de elfde maand, worden twee kinderen van 12 jaar uit het dorp Gavaldon ontvoerd en meegenomen naar de School voor Goed en Kwaad. Sophie, blond en mooi, droomt ervan om daarheen te gaan en lang en gelukkig te leven als een prinses met een liefhebbende prins. Haar beste vriendin, Agatha, is daarentegen het tegenovergestelde: lelijk met donker haar en woont op een kerkhof. Beiden zijn een perfecte kandidaat voor de school, maar op de noodlottige avond van de ontvoering worden ze tot hun afgrijzen naar de 'verkeerde' school gestuurd. Sophie moet kwaadaardig worden en Agatha een heldin.

Hellhole (2019)
Regie: Bas Devos | Cast: Lubna Azabal, Lubna Azabal, Lubna Azabal, Kristof Coenen | Releasedatum: 26 oktober
Hellhole vertelt het verhaal van enkele verloren zielen in Brussel in het jaar 2016. Tijdens zijn huisbezoeken ontmoet huisarts Wannes verschillende mensen. Een van zijn patiënten, de jonge Marokkaan Mehdi, herinnert Wannes aan zijn eigen zoon Joris, een F16-piloot op missie in het Midden-Oosten. De Italiaanse Alba, tolk bij het Europese Parlement, zoekt een uitweg voor haar eenzaamheid en lusteloosheid in drugs en one-night stands.

The Good Nurse (2022)
Regie: Tobias Lindholm | Cast: Jessica Chastain, Eddie Redmayne, Kim Dickens, Noah Emmerich | Releasedatum: 26 oktober
'The Good Nurse' vertelt het waargebeurde verhaal van de achtervolging en gevangenneming van Charlie Cullen, een verpleger die beschouwd wordt als een van de grootste seriemoordenaars in de geschiedenis. Charlie is een getrouwde vader waarvan men dacht dat hij een verantwoordelijke verzorger was. Zijn geheime dwang om mensen van het leven te beroven leidde echter tot zijn betrokkenheid bij de dood van maar liefst honderden patiënten in 16 jaar tijd.

Robbing Mussolini (2022)
Regie: Renato De Maria | Cast: Matilda De Angelis, Isabella Ferrari, Filippo Timi, Pietro Castellitto | Releasedatum: 26 oktober
Milaan, 1945. Midden in de Tweede Wereldoorlog ligt de stad in puin. In de chaos van de oorlog is Isola de koning van de zwarte markt geworden. Overleven is zijn enige doel. Met zijn mannen onderschept Isola een gecodeerd bericht en ontdekt dat Benito Mussolini zijn immense schat in Milaan heeft verstopt, terwijl hij wacht om naar Zwitserland te ontsnappen en zodoende aan de galg kan ontkomen. Isola kan de kans van zijn leven, de meest ambitieuze roofoverval uit de geschiedenis, niet voorbij laten gaan en besluit daarom een groepje ongure types op te richten om de legendarische schat te stelen.

Cici (2021)
Regie: Luis Maya | Cast: Josh Braden, Yves B. Claude, Luis Maya, Matt Montagne | Releasedatum: 27 oktober
Een familie verhuist naar de stad na een tragisch verlies. Wanneer ze 30 jaar later weer bij elkaar komen, komen verborgen emoties en pijnlijke geheimen weer boven.

Wendell & Wild (2022)
Regie: Henry Selick | Cast: Lyric Ross, Keegan Michael Key, Jordan Peele, Angela Bassett | Releasedatum: 28 oktober

De twee demonenbroers Wendell en Wild ontvluchten de Onderwereld. Ze komen in een stadje terecht waar ze op een non en twee tieners stuiten. Zij zijn demonenjagers die het op de broers gemunt hebben.

All Quiet on the Western Front (2015)
Regie: Roger Donaldson | Releasedatum: 28 oktober

De angstaanjagende ervaringen van een jonge Duitse soldaat aan het westerse front tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Wild Is the Wind (1957)
Regie: George Cukor | Cast: Anna Magnani, Anthony Quinn, Anthony Franciosa, Joseph Calleia | Releasedatum: 28 oktober

Een schapenhouder (Anthony Quinn) trouwt met zijn schoonzus (Anna Magnani) uit Italie, maar deze wordt verliefd op zijn zoon.

NieuwsFilm