Julia Maria Keers


Julia Maria Keers
23

Recensies

124,59K

Views

Recensent
Schrijft sinds september 2023 voor FilmTotaal

Auteur
Julia Maria Keers studeerde literatuurwetenschappen en is freelance journalist & notulist voor verschillende opdrachtgevers. Voor FilmTotaal schrijft ze over de gloednieuwe bioscoopfilms, waarvoor ze graag persvoorstellingen bezoekt.

Achtergrond en focus
Julia is altijd een filmfanaat geweest die haar vrije tijd doorbracht in de bioscoop om de hoek van haar huis. Ze nam een pathépas toen ze naar Amsterdam verhuisde, volgde een cursus scenario schrijven en is betreft films een omnivoor. Ze is altijd benieuwd naar blockbusters en franchises en zat schaamteloos vooraan bij The Lord of The Rings, The Matrix, The Hunger Games, The Dark Knight Trilogie, Jurassic World, Harry Potter, The Twilight Saga, Tomb Raider en Disney’s Frozen. (Qua filmtheaters is ze graag bij het filmtheater in Bussum.)

Favoriete genres en films
Julia’s favoriete films zijn Interstellar, The Prestige en Inception van Christopher Nolan en de Before Sunrise trilogie van Richard Linklater. Ze is daarnaast nooit meer helemaal hersteld van Dancer in The Dark van Lars von Trier, Requiem for A Dream van Darren Aronofsky, Biutiful van Alejandro González Iñárritu, Pan’s Labyrinth van Guillermo del Toro, All Of Us Strangers van Andrew Haigh en Before I Fall van Ry Russo-Young. De film die ze altijd weer opnieuw kan zien is Lost in Translation van Sofia Coppola.

Ze volgt (nieuwe) boekverfilmingen van klassiekers zoals Pride & Prejudice, Wuthering Heights Far From The Madding Crowd, Atonement, The Great Gatsby en Rebecca. Haar favoriete romantische komedies zijn Letters To Juliet en Love, Rosie. Ze is gesteld op klassiekers uit de jaren negentig zoals Titanic, Four Weddings And A Funeral, My Best Friend’s Wedding, Notting Hill en When Harry met Sally.

Ze houdt ook van meer experimentele psychologische films en familiedrama’s zoals Proof, Still Alice, Carnage, The Father en When You Finish Saving The World. De actrices naar wiens werk ze reikhalzend uitkijkt zijn Kate Winslet, Juliette Binoche, Julianne Moore, Natalie Portman en Elle Fanning.

Een greep uit de series waaraan ze verlaafd is geweest zijn o.a. Everwood, Gilmore Girls, Borgen, Vampire Diaries, Big Bang Theory, Game of Thrones, In Treatment en 1899. Ze is thuisgekomen bij Stranger Things en ze zit tot haar vreugde in het productiekanaal op Instagram.


Neem contact op met Julia Maria Keers