Inglourious Basterds (2009)

Diane Kruger Is A Basterd

Reviews (12)

Mathilde

Avatar

Zeer lange scene's/Goede soundtracks/in de langdradige scene's zitten goede stukken maar soms werden de dingen te lang uitgekauwd. Ook wat subtiele humoristische accenten erin aangebracht, zoals: een grote pijp/doen of ze italianen zijn/en de performance van Christoph Waltz roept ook vrolijke gevoelens op.
Ook lekkere vieze snijdende scenes met veel bloed, dat je denkt gadver dus zeer goed gedaan. Als ik de hele film samen bundel dan vind ik hem goed, maar ook niet overweldigend. Conclusie prima film.

JamesBond

Avatar

Hele goede film!

Ik ken niet heel veel van Tarantino, maar ik heb het gevoel dat alleen Tarantino een film als deze kan maken..
Normaal kan ik goed tegen bloed, maar het einde van de film vond zelf ik ranzig..

De film duurt 148 minuten, ik vond eigenlijk te lang..de eerste helft van de film was soms langdradig, maar de de tweede helft heeft bij mij het meeste indruk gemaakt. Vooral de laatste scènes in de cinema waren gruwelijk, maar toch goed.

En natuurlijk de geweldige rollen voor Christoph Waltz en Brad Pitt, die nog steeds de show stelen..

9/10

notReal

Avatar

Fantastische film waarbij ik 147 minuten op het puntje van mn stoel heb gezeten.. Geweldig spel van de gemene Duitser Landa.
Wel merkte ik bij de tweede keer dat ik m zag dat een stuk van deze spanning weg was (omdat je natuurlijk al weet hoe een scene gaat verlopen) waardoor ik me weer op andere spitsvondigheden kon richten.

Wat mij betreft helemaal niet overschat, sterker nog, dit wordt een nieuwe klassieker!

Angelater

Avatar

Niet echt mijn soort film en nee; ik ben geen Tarantino hater. Vind ze eigenlijk wel goed, maar niet weer overdreven "het beste wat er is". *Kuch* Deathproof *kuch*.

Er zijn gewoon veel te lange gesprekken die ook niet persoonlijk bij mij uit de verf komen. De 1e - en voor vele mensen de beste confrontatie - dan weer wel, maar daarbij was er nog een soort van spanning toegevoegd.

Verder kan ik alleen zeggen; Is het niet iedereens wens dat Hitler op zo'n manier de pijp uit had moeten zijn gegaan in plaats van zijn geweldige opgeving, in de werkelijke realiteit?

WeWereWarned

Avatar

Ik schrik van jullie goede reacties en daarom schaam ik mij eigenlijk om te zeggen dat ik dit zo een slechte film vond! Het acteerwerk was schitterend, en ik vond het 'einde' in die bioscoop wel spannend, maar zo langdradig dat de film op zich was! De jodenjager was wel een leuk item in de film, de humor zat er soms ook wel in, maar 2 u 30 film en ik heb misschien maar 20 minuutjes genoten. Maar dat ligt natuurlijk persoonlijk.
Als iemand zegt Inglourious Basterds denk je meteen aan Brad Pitt, maar hij doet in nog geen vierde van de film mee!
Ik ben wel teleurgesteld in deze film.
4/10

nilofarish

Avatar

Inglourious Basterds vond ik een super coole film! De film boeide me heel erg omdat je niet wist wat er zou gebeuren. Want Inglourious Basterds is niet net zoals andere WOII films. Je weet niet hoe het zal aflopen. Deze film geeft een totaal andere kijk op de WOII. De acteurs presteren zeer goed in deze film. Maar Christoph Waltz(Hans Landa) en Melanie Laurent(Soshanna) zijn volgens mij wel de beste acteurs in de film. Het verhaal is super origineel.

Ik vond Inglourious Basterds een super goede film! Het is alleen jammer dat het al bijna zeker was dat Inglourious Basterds de Oscar voor Beste Film niet gaat winnen omdat de film in dezelfde categorie zat als Avatar en The Hurt Locker. Maar ik hoopte dat de Oscar voor Originele Script wel naar Inglourious Basterds gaat! Maar helaas :(

Christoph Waltz heeft de Oscar echt terecht gewonnen.

Tarkus

Avatar

Ik stond aanvankelijk een beetje sceptisch tegenover een nieuwe Tarantino-film, na het floppen van zijn 'Death Proof', die ik trouwens ook zelf niet zo'n succes vond.
Maar met deze prent is de echte Tarantino weer helemaal terug.
Ik ben een liefhebber van oorlogsfilms, vooral dan diegenen die gebaseerd zijn op ware feiten, en dit dan zal je zeggen... nu ja, dit is zo over de top en zo onwaar dat de film er alleen maar beter door wordt.
Ik vond deze (foute) geschiedenis wel goed gevonden en bovendien ook goed geacteerd, door iedereen, maar vooral Mélanie Laurent en Christoph Waltz zijn uitstekend.
En het is een typische Tarnatino-film, dat merk je zeker aan het einde, iedereen verwacht dat de hoofdrolspelers het er altijd goed vanaf brengen in een oorlogsverhaal, zeker als het ficte is.... niet dus... maar meer verklap ik niet...
Ik heb me prima geamuseerd met deze prent, 2,5 uur, zonder een minuut verveling.. Topprent !!!

Ghostdog

Avatar

Net als ::DFC::Nohands[NL] een 4 en niet meer. En dan niet omdat de film "gewoon goed" is maar vooral omdat de film gewoon slecht is.

Volstrekt onnodig en overmatig gebruik van sadistische beelden, om maar aan de bloeddorst van de moderne kijker te voldoen, die eerder wansmakelijk dan spanningwekkend zijn. Compleet fout getimede grappen, onrealistische situaties (heel het nazi-regime in één bioscoop en geen één soldaat die de wacht houdt waardoor twee amateurs een einde maken aan de oorlog) laten de film ontzettend ongeloofwaardig overkomen. En tenslotte nog Brad Pitt die zich overdreven stoer gedraagt met een heel fout litteken in zijn nek om het spektakel compleet te maken.

Hoewel Christoph Waltz zijn rol goed speelt en de intro van de film naar meer smaakt kan dat niet compenseren met bovengenoemde.

Al met al misschien een leuke film voor de naïeve kijker maar voor een liefhebber van films, en oorlogfilms in het bijzonder, een flop die helaas onder de naam Tarantino verheven is tot geweldige film. Dat is misschien ook wel de reden dat niet iedereen zich wat dat betreft in mijn mening kan vinden.

Nickzy9

Avatar

Gisteren in de bioscoop gezien, en het was gewoon volle bak ik de bios!
En heb er eens overna gedacht en bedacht mij dat het echt heeel lang geleden is dat ik in een volle zaal heb gezetten op maandag avond half 9..

Maar goed over de film, vond het op sommige momenten erg wissel vallig.. soms was hij best saai met hele lange gesprekken en dan ineens boem knal pang helemaal los met actie en hoppa dan van het een op het andere moment sta je weet heel stil ik een bos waar je de vogeltjes hoort zingen..
Maar toch vond ik het een goeie film want hij bleef (zeker op het eind in de bioscoop) erg boeiend kon haast niet wachten tot ik wist hoe het af zou lopen! En dat is natuurlijk een dikke plus! Ook de humor in de film was top, hele zaal lag meerdere malen helemaal plat. Toppertje dus!

Cijfer: 8/10

robinvanmunster

Avatar

Goede film! Zoals bij Kill Bill is alles zo lekker overtrokken dat je niet weet of je nou naar een tekenfilm kijkt of een serieus verhaal omdat alles toch ook weer echt overkomt. Denk aan het perfecte Duits en Frans, waarbij ook de dialecten (echt of niet, maakt niet uit) belangrijk zijn. Ik vond wel een grote dissonant in Mike Myers die zijn Austin Powers rol niet kwijt kan/wil. Zat te wachten op zijn vinger in zijn mondhoek, die scene zal wel in de deleted scenes komen op dvd.
Verder had ik achteraf een snelle inzoom op het werk van de Jodenbeer verwacht. Shockeren is tenslotte een pijler van Tarantino.
Een 8 voor het vermaak.

swompie

Avatar

Prima film. Zitten idd een aantal lange monologen in, maar die leiden vrijwel allemaal tot een bepaald hoogtepunt in de scene. Monologen waren ook goed te volgen en je voelt contstant ook de spanning van dat iets gaat gebeuren.

Actie is des Tarantino's, dus lekker grof. Wel worden er iets te weinig moffen gedood in de bossen, wat je toch meer verwacht. Ook was het een beetje jammer dat er bij die bioscoop waar de complete top van Nazi Duitsland aanwezig was, er slechts twee wachters staan te posten. Beetje lachwekkend natuurlijk.

Al met al een aanrader, maar niet Tarantino's beste (8/10)

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Goede film, maar zeker geen topper die Pulp Fiction gaat overtreffen of de beste film aller tijden genoemd mag worden, tegenwoordig word alles zo overgehyped.

Je moet wel een liefhebber zijn van (soms) te lange dialogen alla Quentin Tarantino, de actie is niet veel aanwezig in de film maar daarintegen wel veel droge humor.

Ik vond wel dat de bastards zelf weinig in beeld zijn geweest en in actie, dus met moffen doden waarvoor ze naar Frankrijk zijn gestuurd.
Die Christoph Waltz stal echt de show met zijn acteren en zijn personage in de film, en uiteraard Brad Pitt met zijn mooie accent.

Voor mensen die denken een oorlogs film ala Saving Private Ryan of Platoon gaan zien die komen bedrogen uit....