Angels & Demons (2009)

Tell The World The Truth

Reviews (14)

Olrik

Avatar

Ik ben altijd meer fan geweest van The Da Vinci Code dan Angels & Demons, maar de film is zeker niet slecht.
De film bevat zeker erg spannende scenes en het verhaal is erg goed verfilmd en komt naar mijn mening tot zijn recht.
Ook Tom Hanks levers een goede rol af voor de tweede keer als Robert Langdon en ik heb niet-echt veel commentaar op de film.
Het enige wat me niet aanstond is dat het einde behoorlijk groots is neergezet ( wat je eigenlijk moeilijk niet kan doen ), maar het had toch wel wat minder bombastisch gemogen.
Prima film waar ik redelijk mee genoten heb.

7,0 / 10

Magalaan

Avatar

Spannende film in de wonderlijke wereld die katholicisme heet en die Dan Brown natuurlijk goed kent. De RKK is het enige instituut van het Romeinse rijk dat tot de dag van vandaag overleeft en heeft een roerige geschiedenis. En ook na duizenden jaren is Rome nog steeds een weergaloze stad volgepropt met pracht en praal uit het hele imperium. Net als Wenen is het een soort openluchtmuseum geworden. En het Vaticaan blijft een plaats vol intrige, waarvan de werkelijke macht moeilijk te peilen is. Dat levert in ieder geval een unieke sfeer en achtergrond op voor een film.

De eerste keer heb ik er veel meer van genoten omdat het een raadselvertelling en detective is. Ken je eenmaal het plot dan is jammer genoeg veel van de spanning weg. De film laat mannen zien die streven naar grootsheid, hun eigen lijden willen verheerlijken in navolging van hun grote voorbeeld, en over hun eigen ambitie struikelen. Bombastisch? Zeker maar dat laat zich moeilijk vermijden in deze setting van machthebbers die zich de plaatsvervangers van God wanen en met Gods woord in de hand menen over de mensheid te moeten regeren. Maar het einde is mij toch iets te zoet en naïef. Dan krijgt het bijna het karakter van een commercial. Maar als je daarlangs heen kan kijken blijft het een boeiende film die ons naar een andere wereld neemt.

Moviespecialist

Avatar

Angels & Demons heeft naar mijn mening een te laag cijfer op Filmtotaal wat de film gewoon niet verdient.
Ik vind Angels & Demons een erg goede verfilming van Het Bernini Mysterie van Dan Brown en vind Tom Hanks wederom erg goed spelen als Robert Langdon.
Angels & Demons sleept je mee in een wereld vol mysteries, complotten, relegie, geschiedenis en bovendien spanning.
Als je The Da Vinci Code goed vond raad ik je ten volstrengste aan om Angels & Demons zo snel mogelijk te bekijken want het is een absolute topfilm!

8.0/10

Joop90

Avatar

Stukken beter dan The Da Vinci Code, er zat toch wat meer vaart in deze film. Dat er veel uit de boeken is gelaten of verdraaid vind ik persoonlijk geen minpunt. Je kan toch moeilijk het verhaal nog complexer maken voor een film. In een boek heb je 400+ pagina's om personages te laten ontwikkelen, maar dit doen in deze film, dan was ie nogal saai geweest.
Overigens vielen mij de prachtige decors en kostuums op!

7.5/10

Tarkus

Avatar

Ook dit vervolg op 'The Da Vinci Code' vond ik wel goed.
Prima acteerwerk van iedereen, zonder uitzondering.
De locatie is natuurlijk prachtig en zal wel door iedereen gesmaakt worden.
Misschien dat er in deze film wat minder actie zit dan bij de eerste, maar toch vind ik dat er spanning genoeg te beleven valt, vooral ook omdat het einde zeker niet is wat je verwacht.
Ik heb me in de 2 uur en 20 minuten zeker niet verveeld.

salomendinda

Avatar

Ik heb helaas eerst de boek gelezen. Het was heel erg spannend en het las zo goed dat ik het in twee dagen af had. En toen keek ik de film. Ik was zooooooooooooo teleurstellend,,niet zozeer omdat het een slecht film was, nee de film was goed maar het kloptte niet met de boek.
Vitoria vond trof de lichaam van haar vader
er waren meer mensen bekend met hun uitvinding
Robert langdon werd niet vroeg in de ochtend gebeld en kreeg geen fax met de illuminati teken
hij is dus ook niet naar CERN geweest
De man in de rolstoel helemaal weggelaten
De vierde kardinaal overleefde
Vitoria werd niet ontvoerd
De assasin viel niet van de balkon tot zijn dood
Langdon was met nog een man toen hij in de achieven werd opgesloten
Kohler de man in de rolstoel kwam niet naar de vaticaan
de vijfde teken was dus anders dan de diamaant van de illuminati.

deze dingen maakte de boek juist zooooo spannend jammer dat het zo anders was in de film want ik was bezig om te kijken wat er nog verder weggelaten of anders was dat ik niet echt van de film heb kunnen genieten!!!!!!!!!!

Mod-edit: spoilertags toegevoegd

Yor=

Avatar

Ik vond deze film in ieder geval beter dan The Da Vinci Code. Ik heb beide boeken gelezen, en bij The Da Vinci Code had ik toch niet het gevoel dat het boek goed verfilmd was. Het miste in ieder geval de spanning. Dat was bij deze film niet het geval, hij is redelijk trouw aan het boek (Gelukkig hebben ze dat stuk met die helicopter op het laatst aangepast, want dat was voor mij in het boek een echte afknapper...). Ik vond de verdeling van de film niet zo goed. Het leek wel of ieder volgend uur steeds meer afgeraffeld werd, en op het laatst werd er weer ontzettend veel opgerekt. Het einde had van mij best 15-20 min korter gemogen. Al met al een goede film!

an

Avatar

Heb het boek gelezen en net de film gezien.
Vond dat er te veel weggelaten of verdraaid was.
Waar was de directeur van het instituut in zijn rolstoel?
Vittotia werkt nu ineens samen met een heleboel mensen en niet alleen haar vader?
Haar vader is ineens een medewerker?
De 4e kardinaal overleeft nu ineens wel?
Vittoria wordt niet ontvoerd?
Langdon ging niet mee de helicopter in om later in een rivier terecht te komen?
Er wordt niet gesproken over de zoon van de paus. In het boek ben je bijna aan het eind en dan komt ineens die verrassende ontknoping...
Zo kan ik nog even doorgaan.
Het zal ongetwijfeld een spannende film zijn voor iemand die het boek niet kent. Maar de film die ik al lezend heb gezien vond ik vele malen spannender en boeiender.

Mod-Edit: spoiler-tags toegevoegd

Harley Quinn

Avatar

Ben zonder enige verwachting deze film gaan zien en na het lezen van verschillende recensies en het horen van kritiek op de film was dat een prima keus. Zonder z'n voorganger The Da Vinci Code te hebben gezien en zonder het Bernini Mysterie zelf te hebben gelezen, vond ik dit een prima, vermakelijke popcornfilm waar ook nog wat cultuur in verwerkt zat. Tom Hanks was lang niet zo irritant als en minder pretentieus dan in The Da Vinci Code (die ik erna heb bekeken), Rome wordt prachtig in beeld gebracht en het verhaal, wat weliswaar vol plotholes en verschrikkelijk vergezochte situaties zat, was desalniettemin onderhoudend.

Ik vond het feit dat Hanks en Ayelet Zurer in de verfilming niet met elkaar in bed doken, in tegenstelling tot de meesten, juist erg verfrissend en on-Hollywoods. Het zou ook bizar zijn om ze tussen het in recordtijd oplossen van complexe moordzaken en het racen door de Romeinse binnenstad elkaar nog even te laten betasten achterin de auto. In het boek is er ongetwijfeld de geschikte ruimte voor, maar in de film zou het een zwakke, geforceerde toevoeging zijn.
Al was het door de afwezigheid van de "romance" tussen Langdon en Vetra in de film natuurlijk wel de vraag wat het karakter van Zurer dan in godsnaam zo lang in Angels & Demons te zoeken heeft.. Waarschijnlijk gewoon een slap excuus om een mooie vrouw in beeld te brengen Smiley face

patrob

Avatar

Toch wel een tegenvaller deze film. Als liefhebber van The Davinci Code had ik hier toch wel het één en ander van verwacht, vooral met het boek in het achterhoofd. Helaas wil de film maar niet spannend worden. Ik heb echt geen moment op het puntje van m'n stoel gezeten. Een aantal aardige scènes, die helaas weer een beetje overkwamen als goedkoop effectbejag.

Al met al leuk voor een avondje vermaak, maar zeker geen hoogvlieger.

Tieske

Avatar

Zoals de "The Da Vinci code" weer een diepe teleurstelling. Moet ik wel zeggen dat met 90% van de boekverfilmingen heb.

Dat Tom Hanks weer als Robert Landon de hoofdrol vertolkt kunnen we helaas na de eerste film niets meer aan doen (al zie ik hem graag acteren). Maar hij kan echt niet voor een vlotte professor van begin 40 doorgaan.

Na net het boek voor de tweede keer gelezen te hebben, stoor ik me vooral aan dat van het orginele verhaal niets meer over blijft. Heel de motivatie van de moorden wordt op het einde niet uitgelegd waardoor het verhaal nog verder naar beneden gehaald word.

Ik kan een hele pagina hierover schrijven maar ik houd het kort.

Naar mijn mening een totaal gemiste kans: 4

Psycho-M

Avatar

Angels & Demons vond ik zeker beter dan de Da Vinci Code.
Al was het alleen al om het betere kapsel waarmee Tom Hanks mocht rondrennen.
Rome en Vaticaanstad worden zeer mooi in beeld gebracht en er zit een goed tempo in de film. (Duurt 'ie echt 138 minuten? Het voelde veel korter).
De verdieping van de relatie tussen Langdon en Vetra had voor mijn gevoel stukken beter gekund, maar al met al heb ik me in ieder geval niet verveeld.

Sha

Avatar

Het feit dat de film zich in Rome/Vaticaanstad afspeelde heeft voor mij de film 'gered'. Of in ieder geval beter gemaakt dan ik hem anders had beoordeeld.

Het was voor mij een feest van herkenning, alle oude gebouwen, die wat mij betreft goed genoeg in beeld zijn gebracht hoor... heb zelfs een ijssalon gezien waar ik zelf ook ijs gehaald heb.

Het boek is bijna altijd beter dan de film die erop gebaseerd wordt, omdat je het dan zelf van 'plaatjes' voorziet in je eigen gedachten, maar ik vind Angels&Demons dus weer wel beter dan Da Vinci Code.

Dr. Strangelove

Avatar

Het is een cliche maar het boek is echt stukken beter dan de film...

De film heeft het verhaal van het boek op diverse punten aangepast. Dat maakt de film niet alleen korter en wat makkelijker te behappen, het haalt ook spanning en intrige weg.
Er vallen o.a. minder doden.
Er is geen spanning tussen Langdon/Vittoria.
Het einde is ook behoorlijk anders. Het is minder over the top (lees: hysterisch en ahum gottsonmogelijk) als het boek maar dan nog niet erg bevredigend.

Ik had veel mooiere beelden verwacht van Rome, de kerken en de (Bernini) kunstwerken. Nu is het te vluchtig, te donker en te nietszeggend.
Ook het beeld dat je krijgt van Vaticaanstad is erg gewoontjes en daardoor erg teleurstellend.

Wat personages betreft is er ook veel aangepast. Vittoria, de Camerlengo, Olivetti zijn veel saaier in vergelijking tot het boek.
De assassin is ook bij lange niet de gevreesde, mystieke killer die hij in het boek is.

Ik denk zelfs dat de Da Vinci Code een betere film is dan Angels and Demons.
Maar goed, ik heb me persoonlijk ook nooit geërgerd aan de lengte van de film of de achtergrondinformatie die in de film gegeven werd. Veel wat complexere achtergrondinfo miste ik zelfs bij Angels.