The Hunger Games (2012)

The World Will Be Watching

Reviews (11)

Tarkus

Avatar

Naar aanleiding van het verschijnen van de tweede film, deze eerst nogmaals bekeken.
En ik moet zeggen dat ik deze keer veel beter in het verhaal kwam; alles werd me nog duidelijker.
Puike film dus die een wat hogere score verdiend dan wat ik de eerste maal gaf.
Op naar deel 2.

Commentaar 2012:
Heel mooie film is dit wel.
Mooie decors en locaties, prachtige kostuums en prima vertolkingen.
Ook met het verhaal zit het wel goed, al had wat meer duiding over het waarom ze die 'Hunger Games' moeten doen wel gemogen.
Maar wellicht komt die uitleg nog in een van de volgende delen.
Leuk om Donald Sutherland ook weer eens te zien, zijn scène op het einde van de film laat duidelijk merken dat er dus nog een vervolg aankomt.
Ik ben er nu al benieuwd naar.

Olrik

Avatar

In tegendeel tot het tweede deel van The Hunger Games was toen ik het eerste deel zag niet echt verbaasd over de film en heeft hij ook niet echt indruk op me gemaakt.
Voor de degene die de boekenreeks van The Hunger Games niet hebben gelezen is het verhaal compleet nieuw en kan erg raar en vaag overkomen.
De acteurs leveren goed werk in de film en de special effects zijn ook helemaal in orde.
Geen fantastische film, maar zeker geen slechte prent.

7,0 / 10

rednitro

Avatar

Tegen vallende film met een hoop tegenstellingen.
Opbouw duurt veels te lang, traag saai.
Dan als de spelen daadwerkelijk beginnen lijkt het wel of ik hele stukken gemist heb.

Waarom is er gelijk vanaf de start zonder dat je er iets van gezien heb een alliantie?

Dat die Peeta daar dan ook plots tussen zit?

Voor een battle arena waar tot op de dood gestreden moet worden is er wel erg weinig backstabbing

Ga gewoon lekker slapen daarboven in die boom terwijl er 4 man beneden staan die je willen omleggen?

Zelfde voor op de grond, ga daar lekker slappen joh !?...


Film duurde te lang en mist een bad ass hero.

zeker na de dood van dat donkere meisje, had ik zoiets, besluip en knal ze door hun kop? Komt er een moment waarop je pissig word? Dat kwam bij haar niet op ..?
Terwijl er toch tot op de dood gevochten moest worden.


Slappe trage film.

Tarkus

Avatar

Heel mooie film is dit wel.
Mooie decors en locaties, prachtige kostuums en prima vertolkingen.
Ook met het verhaal zit het wel goed, al had wat meer duiding over het waarom ze die 'Hunger Games' moeten doen wel gemogen.
Maar wellicht komt die uitleg nog in een van de volgende delen.
Leuk om Donald Sutherland ook weer eens te zien, zijn scène op het einde van de film laat duidelijk merken dat er dus nog een vervolg aankomt.
Ik ben er nu al benieuwd naar.

UndercoverPanda

Avatar

Gisteravond gezien. De hype rond deze film/ boekenserie ontgaat mij volledig. Het concept van de Honger Spelen is best aardig (hoewel zeker niet origineel), maar slecht uitgewerkt en veel te braaf. De vormgeving staat me ook totaal niet aan, en matcht vaak totaal niet met elkaar. Om over de toch wat opmerkelijke plotholes maar te zwijgen.

Het geheel komt op mij nogal over op een geforceerde poging tot een nieuwe hit in het young adult genre, hopend op een zelfde soort succes als reeksen als Harry Potter en Twilight. Gelukkig is The Hunger Games bij lange na niet zo slecht als laatstgenoemde, en volgens mij is dat dan ook de reden waarom veel kijkers van buiten de doelgroep er nog zo positief over zijn.

Toegegeven, het verhaal kijkt wel lekker weg, met name vanaf het moment dat de spelen ook daadwerkelijk beginnen, en de acteerprestaties zijn ook nog wel te pruimen. Hiervoor zou ik de film nog wel met een zesje willen beoordelen, ware het niet dat de regie en montage afdeling flink hun best hebben gedaan om de film zo onkijkbaar mogelijk te maken. Camerawerk van Dr. Bibber; teveel aan close ups; extreem korte shots op momenten waar het totaal niet nodig is.. Maar het meest ergerlijke vond ik nog wel het overschot aan totaal overbodige flashbacks. Seriously? Moeten we nu alweer naar hetzelfde verhaal van Lenny Kravitz luisteren wat hij nog geen halfuur geleden al heeft verteld? Pff..

5/10

willyyy

Avatar

Ik heb m gisteravond in de bios gezien. ik vond het zwaar, zwaar tegenvallen. de opbouw naar waar het om gaat duurt veel te lang, er moet veel te veel uitgelegd worden. aldaar ontstaat een truman show-achtige setting waarin het spel gespeeld. volkomen clichématig en voorspelbaar wikkelt de film zich vervolgens af naar een wazig einde. ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom iedereen toch zo redelijk positief er over is, maar dat zal aan mij liggen. de spelpresentator (die voor de enige glimlach in de film zorgde) en kattnis (die heel goed werd geacteerd) zorgden ervoor dat ik tot het einde ben blijven zitten.

benjamin

Avatar

De hype van het voorjaar van 2012 en dat is zeker niet onverdiend. Heb de boeken niet gelezen, dus over de verschillen kan ik wel niet oordelen.

Wie veel bloed verwacht, komt misschien wel bedrogen uit. Nadruk ligt vooral op het personage van een briljant acterende Jennifer Lawrence, die deelneemt aan de Hunger Games in plaats van haar jonge zusje. Die spelen zijn leuk uitgewerkt als een moderne (en vanop afstand controleerbare) versie van gladiatorenspelen, waar ook zoeken naar sponsors en het geven van interviews bijhoren. Eén van Katniss' begeleiders is ex-winnaar Haymitch, een leuke bijrol voor Woody Harrelson.

Pas halfweg beginnen de eigenlijke spelen, waarbij slechts één overlever kan zijn. De spelen bieden een paar aardige gevechten (al blijft het allemaal nog redelijk braaf), maar ook ruimte voor emotie tussen Katniss en Peeta. Origineel is wel dan deze relatie ook gedeeltelijk gestuurd is om de kijkers van de Spelen in de districten te behagen..

Al bij al een prima mix van spanning en romantiek. Tieners zijn wel de hoofddoelgroep (al was het publiek in de bioscoop toch zeer gevarieerd), maar de makers nemen hun publiek zeker wel serieus. Aanrader dus.

Poezebeestje

Avatar

Ik wist niet dat hier een boekenserie van is. Op een avond vorige week zomaar besloten om even naar de film te gaan en zonder al te veel informatie van te voren ben ik de film in gegaan. Leuke film!!! Ik had helemaal geen fantasy verwacht, dus wel grappig om in de bioscoopzaal te zitten en ineens hele aparte typetjes (de stadse mensen met hun roze/blauwe haar en kleurrijke kleding a la Lady Gaga) voorbij te zien komen. Dus ik moest even wennen aan het hele verhaal en idee achter de film (een andere samenleving dan waar wij inleven haha).

Ik ben het met anderen eens dat het camerawerk soms wat irritant is door de schokkende bewegingen en teveel inzoomen. Wat ook al werd genoemd, waar ik het ook mee eens ben, is het gemis aan een heldere introductie in het hele thema/verhaal, bijvoorbeeld dat het hele idee rondom de districten niet zo goed wordt uitgelegd in het begin. Dat gaat vrij snel voor mensen die de boeken niet gelezen hebben.

Wat ik ook een beetje een zijweg vind in de film is Gale. Overduidelijk dat hij Katniss (leuke naam trouwens) leuk vindt en waarschijnlijk ook andersom, maar daar wordt weinig aandacht aan geschonken. Maar ik wist niet dat er nog een vervolg komt.... dus ik wacht af..

TheFirst

Avatar

Ik vond het een erg goede film, maar ik ben dan ook een fan van de boeken. De film volgt het boek zeér goed, maar zonder te 'slaafs' te zijn.

Ik moet alleen wel toegeven dat ik op sommige momenten het camerawerk wat afleidend vond. Dit is natuurlijk gedaan voor de sfeer, maar ik vond het soms net iets té.

Ook vond ik dat het feit dat we niet alleen Katniss volgde een voordeel én een nadeel. Het voordeel is dat we veel meer zien, ook van andere personages (zoals de 'gamemakers').

Nadeel is dat we Katniss' gedachten missen. Ik had dan wel geen voice-over gewild, maar sommige dingen (zoals het feit dat Katniss haar gevoelens voor Peeta 'faket' en dat Peeta haar beschermde in de arena) niet helemaal duidelijk doorkomen.

Nog een puntje van kritiek: ik vond dat het hele gedoe met het dertiende district niet zo goed werd uitgelegd. Nu weet ik dat dat belangrijker wordt in de vervolgen, maar op een gegeven moment in de film hebben ze het over 13 districten, maar door de hele film heen zijn er maar 12 deelnemende districten. De mensen met wie ik naar de film was snapte dat ook niet helemaal, en ik vermoed dat de meeste mensen die de boeken niet hebben gelezen dat dus ook wel zullen hebben.

En voor de mensen die willen weten wat er nu aan de hand is met het 13e distict (mogelijke spoiler, al leggen ze dat wel uit in het eerste boek): Het 13e district werd 'weggevaagd' tijdens de opstand.

Hoe dan ook, een zeer goede boekverfilming die sommige dingen zelfs toevoegd.
Ik kan niet wachten op het vervolg! :E

Secret1994goesFilm

Avatar

Gisteren The Hungergames gezien (: en heeft redelijk aan m'n verwachtingen voldaan.

Het verhaal ,dat ik kende,zat goed in elkaar. Enkel het einde van de spelen was even WTF?
EN ik begrijp niet dat Katniss met die jongen kust die een dag ervoor achter haar zat me een groepje om haar te vermoorden???
Goed acteerwerk van alle acteurs ;) zeker van Katniss en haar sponser... (speelt ook mee in ZOmbieland)
Enkel het grootste nadeel van de film was het camerawerk... >.< je kon gewoon niks volgen van de gevechtscenes dat het me irriteerde. Het eerste gevecht,toen de Spelen begonnen,kon ik nog aanvaarden,dat je enkel bloed zag spatten, Maar het eindgevecht wil ik wel duidelijk in beeld zien,wat ik dus niet heb gekregen

Dus ik vond het een redelijk goede film,wel lang wachten tot de Spelen eindelijk beginnen, maar dat is waarschijnlijk om trouw te blijven aan het boek.
8/10

Banned

Avatar

The Hunger Games is een zeer goeie film! Realistisch, volwassen, top acteerwerk van Jennifer Lawrence, goeie soundtrack, een plot dat staat als een huis + een nagelbijtende spanning, knappe regie! Klein minpuntje. Het schokkende camerawerk. Het geeft de film stijl maar tijdens de actie toch iets teveel van het goeie. Maar zeker geen makke verfilming, zeker niet de zoveelste fantasy tiener pulp en vooral Géén twilight!! The Hunger Games is verre van te vergelijken met twilight, Hopelijk mag The Hunger Games het fantasy genre nieuw leven inblazen!