The Revenant (2015)

(n. One who has returned, as if from the dead.)

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (12)

Tarkus

Avatar

Visueel is dit een zeer mooie film.
Van het verhaal had ik iets meer verwacht, maar slecht is het ook zeker niet.
Dat Leonardo DiCaprio met deze hoofdrol eindelijk de felbegeerde Oscar in de wacht heeft gesleept verwonderd me niet, hij doet het hier uitstekend !!
Ook de rest van de cast is prima.
Misschien had de film iets korter gekund, maar mij stoorde de lengte niet.
Wou houd van natuurpracht zal zeker genieten van deze film, het ruwe verhaal neem je er dan maar bij.
Ik heb van beiden genoten, de beelden en het verhaal !!

MovieMazzter

Avatar

Deze film in het vliegtuig kunnen bekijken en kijk er naar uit om hem nog eens te zien op het grote scherm. De film pakt je vanaf het begin beet en laat je niet meer los. The Revenant betekent zoiets als hij die terugkeert, wat de lading dekt want het is een lange wraakfilm. Ik ben wel een fan van zowel DiCaprio als Hardy, waarvan de laatste nu eens een slechterik speelt. Uiteraard is het wel een tikje voorspelbaar allemaal, maar het wordt wel met overtuiging en passie neergezet. Wat ik altijd wel een minpuntje vind in dit soort films is dat de hoofdpersonen nooit geraakt worden in een aanval terwijl links en rechts mensen door pijlen en kogels doorboord worden en de hoofdpersoon gewoon in een cocon lijkt te leven. Er zijn ook andere zaken niet zo heel realistisch, maar goed het is een film. Lange film, veel bloedige scenes in een mooie omgeving en zeker de moeite waard. 8/10

fakfilm

Avatar

Eindelijk naar deze film geweest. Had er hoge verwachtingen van en ik val maar gelijk met de deur in huis, niet mijn film. Ik vond (zoals meerdere hier..) het gebruikte geweld totaal niet in verhouding staan tot de werkelijkheid. Overdone. En naar mate de film vorderde vond ik dat eigenlijk een beetje zonde. Het ging me storen. Alles was ook heel voorspelbaar in deze film, waardoor de spanning wegviel. Ik denk als het geweld wat meer naar de werkelijkheid was vertaald, iets meer spanning het deze film naar een veel hoger plan had kunnen brengen. Ik zat niet meer in de film. (Die mooie spanning die ik een dag eerder in Spotlight beleefde had ik nu totaal niet. ) Omdat het me stoorde ging ik hierdoor ook wat grim foutjes ontdekken. Nu was het in deze film natuurlijk wel heel veel grim werk, wat op zich best knap was gedaan. 8 * daarvoor. Slechts 2* voor het geweld.
Qua spelers heeft niemand mij gestoord. Allemaal prima acteerwerk, voor zover ik dat kan beoordelen. 9* Ik blijf dat ook altijd iets subjectiefs vinden.

De beelden zijn overigens prachtig daar geef ook 9 * voor. Schitterende natuurbeelden. Prachtig in beeld gebracht. Daar heb ik wel van genoten. De stilte de beelden en dan af en toe die aanzwellende muziek. Prachtig gedaan. Betrapte me erop dat ik meer op de natuurbeelden ging letten dat op de inhoud. Begin al heel mooi. ( Aanrader om er met een lege blaas heen te gaan, want één; je zit twee en een half uur, maar het begint ook nog eens met subtiele watergeluiden……hihihi) Wat me bij veel films nooit zo opvalt, maar vond ik hier wel van die 3D geluidjes in de film. Dat vond ik wel heel gaaf gedaan. Normaal vallen deze geluiden vaak weg in het bombastische geheel maar hier kwamen ze, door die stilte van het bos/vlakte e.d., wel heel subtiel naar voor. Al met al vond ik het voor mezelf een waardeloze film met prachtige natuurbeelden.

DeMuizenkoning

Avatar

Gisteren eindelijk naar 'The Revenant' kunnen gaan, ik keek er al naar uit sinds het project werd aangekondigd. Na toch de nodige teleurgestelde reviews te hebben gelezen was ik toch wel wat onzeker of het zou voldoen aan mijn verwachtingen, maar dit is in mijn ogen een meesterwerk, van begin tot eind, en is een van mijn beste ervaringen in de cinema tot dusverre.

De film opent met een droom van Hugh Glass, en krijgen we de herinneringen te zien van een sereen en vreedzaam leven, al wordt dit bruut verstoord door de plotselinge interferentie van het verlies van die vrede en zelfs levens. Het shot wat volgt is soortgelijk; we bevinden ons in een overstroomd bos, wat vredig aanvoelt, voordat de loop van een geweer in het frame wordt weergegeven, en we een groep jagers op een eland zien afsluipen.

Deze eerste paar minuten zetten de toon voor de film perfect, die constant heen en weer schommelt van vredige en adembenemend mooie scenes naar plotseling schokkend en bruut geweld.
Het plot van de film wordt af en toe wat 'bekritiseerd', vanwege het feit dat er niet erg veel verhaal in zit buiten de wraak missie die Hugh Glass levend houdt na de aanval van de grizzlybeer overleeft te hebben. En ik geef eerlijk toe, er is inderdaad niet heel veel verhaal buiten dit om, maar dat maakt mijn ervaring er niet minder op. Het is namelijk niet zo zeer in film die je kijkt, maar ervaart. Dit is wat de film zo bijzonder maakt, het is een ongelooflijke bioscoopervaring, eentje zoals ik die in ieder geval nog nooit heb meegemaakt en ook niet snel zal vergeten.

De cast is uitermate sterk, er is geen enkel personage dat niet goed acteert: Leonardo DiCaprio schittert als Hugh Glass, maar ook de rest is van een (bijna) buitengewoon hoog niveau; Tom Hardy is geweldig, en zet hier een van zijn beste rollen neer tot dusverre, om nog maar te zwijgen over Domhnall Gleeson en Will Poulter, die mij beide nog nooit volledig hadden weten te overtuigen in een film, maar me hier wisten te verbazen met hun sterke acteerprestaties. De wat 'onbekendere' cast speelt ook erg geloofwaardig.

Op cinematografisch vlak is de film ook ongekend; de natuurbeelden zijn zo spectaculair dat je af en toe het gevoel hebt dat je jezelf in de wildernis bevindt. Alleen al voor deze beelden raad ik iedereen aan deze film te kijken in de cinema, want in dit aspect alleen al is de film een meesterwerk. In mijn ogen is dit een van de sterkste aspecten van 'The Revenant', de beelden zouden zo kunnen komen uit een top natuurfilm.
Waar Scheerzeep vindt dat de film faalt, namelijk op muzikaal vlak, vind ik dan weer een van de grote plus punten, als je nagaat dat de score gemaakt is door relatief onbekende componisten, en als er dan eenmaal muziek komt is de film vaak op z'n best.

Ongelooflijk knap van Iñárritu om twee films van zo'n kaliber te leveren op een rij. Het komt vaak genoeg voor dat een film de nodige Oscar nominaties krijgt maar er dan uiteindelijk bijna geen of zelfs geen enkele weet te behalen, maar de 12 Oscar nominaties verdient deze film ook gewoon, en ik hoop dan ook dat 'The Revenant' er zo veel mogelijk in de wacht sleept.

Het enigste “min”puntje wat ik zou kunnen geven aan deze film is dat mijn verwachtingen nu enorm hoog zijn voor Iñárritu's volgende film, maar misschien ook dat je deze film nooit meer zo kan ervaren als de eerste keer: het is afgrijselijk geloofwaardig en bruut; en kan geplaatst worden in de categorie films zoals “Requiem For a Dream”, “Revolutionary Road”, “We Need To Talk About Kevin”; een indrukwekkende en alom geprezen film maar die zo een indruk achter laat dat je de film na een keer te hebt ervaren niet nog eens (perse) hoeft te zien.

Niets minder dan een 10.

Scheerzeep

Avatar

'The Revenant' is een wisselende film, te vergelijken met het weer; zonnige momenten bevinden zich vooral in de prachtige landschapshots en redelijk tot goede acteerprestaties van de cast, het regent vooral op het gebied van het matige en storende camerawerk en tochwel originaliteit van het ietswat voorspelbare en simpele verhaal, maar de film sneeuwt compleet onder op het punt van de waardeloze muziek en de speelduur; de film is veelte langdradig en de huidige speeltijd wordt niet goed verdeeld.

Kortom: 'The Revenant' heeft adembenemende en sterke scènes, die deze film zeker Oscar-waardig maken. Het is zonde dat de film in mijn ogen ook te kampen heeft met storende factoren. Cast en crew heeft duidelijk veel moeten afzien en offeren voor het draaien van deze film, maar ze hebben niet altijd goed geluisterd naar de oude wijze indianen over hoe dat dan precies moest.

Desondanks wegen de waanzinnige momenten uit de film wat mij betreft tochwel zwaarder dan mijn kritiekpunten. Ik vind het alleen zonde dat er potentie was om nog meer uit 'The Revenant' te halen. De Oscar als aanmoedigingsprijs? Want talent en vakmanschap is zeer zeker aanwezig!

7 (3,5/5 sterren)

Goov25

Avatar

Prachtige film. Cinematografisch erg sterk, door de weidse indrukwekkende beelden wordt je helemaal in de film meegesleept en deel je in de verlatenheid en eenzaamheid van de omgeving en de hoofdpersoon. Ook de soundtrack draagt daar sterk aan mee. Het acteerwerk van zowel Leonardo DiCaprio als Tom Hardy is van hoog niveau, maar ook de bijrollen blinken uit. Realistisch en rauw acteerspel, in een krachtige sfeer met fenomenale beelden.
Het enige dat de film weerhoudt een meesterwerk te zijn is het uiteindelijke magere verhaaltje. Zoveel gebeurt er niet, wat niet altijd een probleem hoeft te zijn, maar heel veel indruk blijft er naderhand daardoor niet achter. Leo mag z'n beeldje mee naar huis nemen, maar voor een Oscar voor Beste Film heeft The Revenant niet genoeg impact.

8/10

Roeltje

Avatar

The Revenant, een overweldigende bioscoop ervaring. Leonardo Dicaprio doet het zeer goed, maar vooral Tom Hardy en Dohmnall Gleeson springen eruit. Prachtig camerawerk, realistisch, hard en gewoon erg meeslepend. De film laat je voelen hoe het is om er helemaal alleen voor te staan en door het uiterste te moeten. De film verveelt geen moment en de paar onlogische plotelementen vallen door de kwaliteit van de film in het niet. De regisseur van Birdman heeft weer een parel afgeleverd, een denderende bioscoopfilm!

De scene met de beer was mijn favoriet, die heeft echt een nieuwe standaard gelegd op gebied van de samenwerking van special- en visual effects.

B0ris

Avatar

Met torenhoge verwachtingen stapte ik de bioscoop in. Maar ik kwam er teleurgesteld uit.
Laat ik voorop stellen dat ik de beelden prachtig vind, en dat het gebruik van natuurlijk licht een perfecte keuze is geweest. Cinematografisch heb ik op deze film dan ook niet veel aan te merken, alleen hiervoor is het al zeker de moeite waard om naar de bios te gaan! Toch kon het verhaal mij moeilijk boeien. Er gebeurd gewoon te weinig.
Leonardo moest deze film dragen maar daar is hij voor mij kei hard in gefaald. Het komt allemaal heel geforceerd over, ik ergerde mezelf aan het constante gekreun en de overdreven moeilijke gezichten die hij steeds trok. Iemand die wel uitstekend uit de voeten kwam was Tom Hardy, toch wel het hoogtepunt uit de film. Hardy verdient voor mij zeker de Oscar voor beste bijrol.
Al met al is dit een cinematografisch pareltje maar voor de rest zeker geen meesterwerk.
Ik geef hem een 7.

BaronBrood

Avatar

Ik keek hier echt ontzettend naar uit, maar ben teleurgesteld de zaal uit gelopen. DiCaprio's gehypede acteerprestatie? Ongeveer 2 uur aan gehijg en gekreun en Leo die Bear Grylls imiteert. Het karakter dat hij speelt wordt niet of nauwelijks uitgediept, de pogingen die daartoe worden gedaan zijn allemaal erg gemakkelijk en cliché Dode familie etc.
Is het landschap mooi? Zeker, maar na het vierde shotje van de zon die tussen de bomen doorschijnt heb je het toch echt wel gezien. Ik heb niets tegen trage films, maar er moet wel een goede reden zijn dat iets lang duurt, Leo zo'n mooi goud beeldje bezorgen is echt geen goede reden.
De kijharde realistische actie? Kijk de trailer, dat is het wel zo'n beetje.
Het plot berust grotendeels op mensen die elkaar toevallig tegenkomen Poultier maakt voor wat voor reden dan ook een mooi vormpje op een drinkfles, die hij bij Leo achterlaat, die hem kwijtraakt bij een stel Fransen die hij toevallig tegenkomt, waarvan later de enige overlevende hem vind en de (inmiddels beschadigde) drinkfles de moeite neemt m op te raken hem dan meeneemt naar het kamp waar Poultier inmiddels zit, en is eigenlijk behoorlijk zwak. Het subplot van de Indiaan met zn gestolen dochter is puur een excuus om het einde te laten werken, dat overigens een enorme anticlimax is.
Grootste pluspunt is de ondersteunende cast; Poultier, Gleeson en Hardy zijn allemaal uitstekend, ook al doen ze niet erg veel.
Krijgt van mij een mager vijfje

johnwayne

Avatar

Ijzersterke en keiharde western die visueel prachtig in beeld gebracht is (als hier geen Oscar voor gegeven wordt is dat ronduit schandalig). Ook het acteerwerk is van topniveau. Zowel DiCaprio als Hardy verdienen hun Oscarnominatie. Ik weet niet of dit de beste film van het jaar is, want het verhaal an sich is natuurlijk niet erg origineel en bevat de nodige clichés, maar het is desondanks een erg indrukwekkende film geworden. Toch knap van Inarritu om 2 juweeltjes op rij af te leveren.

michaelbay

Avatar

Ik kan echt oprecht niet begrijpen hoe je zoiets op kunt schrijven. ik heb de film gezien en ik vond em echt briljant. openingschene is een van de vetste en meest realistische die ik ooit zag. zo gaaf gedaan.

het lijden van di caprio is ongelooflijk goed in beeld gebracht. het gevecht met de beer laat het je voelen alsof je erbij was.

ik vond deze film briljant van de eerste tot de laatste minuut.

tuonra

Avatar

Begin van de film is zeer fraai met geweldige doorlopende camerashots in een zeer dynamisch strijdtoneel. Cinematografisch is de film danook zeer okee.. Qua acteren steekt Tom Hardy met kop en schouders boven de rest uit, en is een genot om te aanschouwen (terwijl hij een onsympathiek persone speelt).. Hiermee eindigen de pluspunten van de film, want het acteerwerk van Di Caprio kan samengevat worden met slechts "GRUNT!! x 10000"
Niet ovetuigend, want zichtbaar niet gemeend.. Ook niet overtuigend is de aaneenschakeling van ongeloofwaardigheden.. Niet onderkoeld raken in ijskoud water, een berenaanval overleven, met nat buskruit vuur maken, vuur maken in een storm, zwaar gewond toch een klif afdalen, schieten zonder herladen, etc, etc..

Hoedanook wordt het lijden van de figuur Glass veel te veel een vooral veel te lang uitgesponnnen (ik heb op een gegeven moment maar ge-fastforward), en mist de film daardoor een echte inhoud met voldoende onderhoudende verhaallijn.. Tenminste, dat was totop het moment (net over de helft) dat ik de film stop zette en besloot wat nuttigers met m'n tijd te gaan doen..

Kortom, visuele eye candy heeft voorrang gekregen boven alles, en omdat de rest ondermaats is (m.u.v. acteerwerk Hardy) duurt de film veel te lang..