Avengers: Age of Ultron (2015)

A new age begins

Reviews (12)

23VDV23

Avatar

Vermakelijk, maar plotmatig onnodig 'vol', langdradig en ingewikkeld als je het mij vraagt. Iets wat je wel vaker bij sequels ziet: alles moet groter en complexer zijn dan deel 1. De last van het feit dat Marvel echter zo veel mogelijk uit zijn eigen comic universum ook naar het witte doek wil vertalen is voor mij echter heel voelbaar geweest in deze film.

Je kunt mij geen comic book fan noemen. Sporadisch vroeger een comic gelezen als ik er een kreeg van een vervreemde oom die niet wist wat hij me voor mijn verjaardag moest geven, maar daar hield het dan ook bij op. De grootte van de hype die er rondom deel één is ontstaan een paar jaar geleden heb ik als neutrale kijker dan ook nooit helemaal kunnen begrijpen. Dat gezegd hebbende, ook díe film was vermakelijk (al keek ik daar al met verbazing naar het feit dat hij in vrijwel elke lijstje met beste films van 2012 werd genoemd) en had een bepaalde charme omdat het ten opzichte van de donkere lijn die Nolan ooit met Batman had ingezet weer eens een vrij pretentieloze en kleurrijkere superhelden film bood. Vlot, plotmatig niet ingewikkeld maar min of meer samenhangend en duidelijk, bij vlagen grappig en veel personages die zeker voor blockbuster begrippen nog allemaal netjes werden uitgewerkt en neer gezet. Leuk popcorn vermaak met hier en daar referenties die het voor de fans waarschijnlijk allemaal nog extra leuk maakten. Die film was voor mij als 'comic book leek' prima te doen.

Age of Ultron was wat dat betreft al lastiger. Dat was naar mijn idee nog meer een film voor de fans. Natuurlijk: een aantal heel lekker in beeld gebrachte actiescènes, een mooie cast en voldoende humor. Maar de plotmatige eenvoud die deel 1 deels zo charmant maakte was hier toch een beetje verdwenen. Het feit dat de scenaristen het blijkbaar nodig vonden om bij wijze van 10 keer uit te leggen hoe het komt dat Ultron ter tonele verschijnt, wáárom hij handelt zoals hij handelt en hoe zijn uiteindelijke donkere plan nou precies in elkaar steekt zeggen wat mij betreft daarin alles. Vrijwel iedere scene die geen actie bevat zit volgepropt met dit soort expositie. De rol van Scarlet Witch voegt daar nog een extra lijn aan toe, evenals andere personages die blijkbaar geïntroduceerd moesten worden en wiens achtergrond en motivatie dan nog tussen neus en lippen door zo uitgebreid mogelijk moet worden verklaard. Het is te prijzen dat dit wordt geprobeerd, maar je krijgt als neutrale kijker toch het idee van een heel vertellerige uitleggerige film en dat dit heel erg gebeurt om een fanbase te pleasen. Logisch...het is een aanzienlijk deel van je publiek, maar voor mensen die daar buiten vallen wordt het daardoor iets minder interessant.

Desondanks, vooral door de sterke stukken popcornvermaak die er wél nog in zitten, 3/5.

jaime91

Avatar

Laat ik meteen duidelijk maken dat ik de eerste Avengers film een van de beste, misschien zelfs wel de beste comic book film ooit vind. Er is gewoon iets magisch aan het moment dat je voor het eerst een team van superhelden zij aan zij ziet vechten. En dat het dan ook nog spectaculair uitziet en de grappen geweldig zijn, en de personages en acteurs ontzettend goed op elkaar ingespeeld zijn zorgt er alleen nog maar meer voor dat ik de hele film met een glimlach zit te kijken. Nu is Age of Ultron natuurlijk de tweede film waarin de superhelden samen komen, en dat maakt het al iets minder speciaal maar zeker niet minder spectaculair. Wederom zien de actiescenes er fantastisch uit. Visueel is de film sowieso prachtig! De muziek is ook weer geweldig! En de Avengers werken in deze film echt als een team, waar ze in de vorige film elkaar voor een groot deel nog leerde kennen, en waar ze nog leerde samenwerken. Is deze film dan ook beter dan de vorige? Ja en nee.

Wat dit vervolg beter doet is dat het een aantal personages beter uitwerkt maar een aantal personages ook wat minder. Hawkeye (Jeremy Renner) krijgt in deze film een grotere en belangrijkere rol en zijn rol wordt veel beter uitgewerkt. Waar hij in de vorige Marvel films nog weinig tot niet in naar voren kwam en in de eerste Avengers voor een groot deel gehersenspoeld was, is het mooi om te zien dat hij een grotere rol krijgt. Hetzelfde geld voor Black Widow (Scarlett Johansson). Zij was wat vaker te zien in de vorige Marvel films, en ook haar rol wordt goed uitgewerkt. Acteur Paul Bettany die al een tijd de stem van Jarvis inspreekt mag in deze film ook eindelijk zijn gezicht laten zien als Vision, en ook zijn scenes zijn een van de hoogtepunten van deze film.

Daar staat tegenover dat ik slechterik Ultron nog iets beter uitgewerkt had willen zien. Hij maakt absoluut indruk, wat voor een groot deel komt door de fantastische James Spader die ik gek genoeg ook in het Ultron personage terug zag door zijn manier van bewegen. Maar Ultron’s denkwijze, en de reden waarom hij doet wat hij doet wordt niet echt goed uitgelegd. En van de Maximoff tweeling Scarlett Witch (Elizabeth Olson) en Quicksilver (Aaron Taylor Johnson) had ik ook wel iets meer verwacht. Waar het personage Quicksilver mij in X Men Days of Future Past (daarin gespeeld door Evan Peters) wel wist weg te blazen was dat in deze film niet het geval. En daarnaast heb ik ook wat problemen met het einde. Ik vind het jammer dat Quicksilver diegene is die sterft aangezien zijn dood me weinig deed. Het geeft ze misschien wel de mogelijkheid om Scarlett Witch nog meer diepgang te geven in volgende films maar in deze film krijg ik niet genoeg de tijd om een band met hem op te bouwen. Zijn dood was wel verrassend want Whedon wil je overduidelijk het idee geven dat Hawkeye sterft en dat verwachte ik ook, dus dat is dan wel weer een pluspunt. Verder levert geen enkele acteur of actrice slecht werk. Ze zijn wederom ontzettend goed op elkaar ingespeeld en 9 van de 10 grappen werken ontzettend goed.

Ik ging deze film met hoge verwachtingen kijken, en die heeft regisseur Joss Whedon absoluut waargemaakt. Ja er zijn wat dingen hier en daar die wellicht wat beter hadden gekund maar wederom heeft Whedon het voor elkaar gekregen dat ik deze film met een glimlach van oor tot oor zat te kijken. Het is ook geweldig om te zien hoe de zaadjes van de volgende Marvel films in deze film geplant worden, en hoe een aantal bekende gezichten uit de vorige films in deze film opduiken. Daarmee laat Marvel op een fantastische manier zien, dat ze een geweldig Marvel Universum hebben opgebouwd. En ik kan niet wachten om te zien hoe dat Universum verder wordt uitgebouwd. Avengers Age of Ultron krijgt van mij een 9.

Frietgezicht

Avatar

Film nog een keer gekeken en hoewel het zeker een topfilm is qua vermaak viel het mij op hoe dom veel karakters zijn. Van Tony tot Bruce Banner tot Ultron.
Mooiste is Ultron die kan overleven door gewoon naar een andere robot te verhuizen maar alle robots tegelijk op dezelfde plek laat zijn aan het einde,waarom niet 1 of 2 robots kilometers of zelfs aan de andere kant van de wereld laten wachten als backup-plan?

Scheerzeep

Avatar

Met 'The Avengers' (2012) veroverde regisseur Joss Whedon vrijwel elk hart van Marvel-fans uit de hele wereld: de superheldenfilm die naast een groot scala aan helden en vijanden ook uit een gigantische mix van actie, humor en drama bestond, waar menig criticus en bioscoopbezoeker massaal van smulde. Met meer dan 1,5 miljard dollar aan inkomsten aan de internationale box office - waardoor de film momenteel op plaats drie staat van best verdiende films - is ‘The Avengers’ dus een groot succes te noemen. Tussen de eerste film en deze nieuwe sequel werd het publiek alvast opgewarmd voor dit nieuwe avontuur met verrassende prenten als ‘Captain America: The Winter Solder’ en ‘Thor: The Dark World’, waarin duidelijk werd dat het filmuniversum van Marvel een duisterdere richting in zou gaan. 'The Avengers: Age of Ultron’ is de film die zijn voorganger van de troon moet gaan afstoten, maar het is nog maar te betwijfelen of Whedon er ook dit keer een knallende entertainment productie van het hoogste niveau weet te maken.

Deze film draait allemaal om een nieuwe dreiging voor de mensheid. Dit keer wordt niet alleen ‘New York City’ lastiggevallen door vervelende bezoekers, maar verspreid de chaos zich letterlijk wereldwijd. En wereldwijde chaos is precies het tegenovergestelde van wat onze grote vriend Tony Stark (alias Iron Man) wilde bereiken met zijn robotprogramma, genaamd ‘Ultron’, bedoeld de wereldwijde vrede te bewaren, zodat ‘The Avengers’-helden alle grootschalige problematiek niet meer zelf zouden hoeven op te knappen. ‘Ultron’ moet de leidende robot worden van het project, maar al snel krijgt dit digitale meesterbrein een eigen leventje en een eigen doel: de wereldvrede bewaren, maar dan wel op zijn eigen manier en via zijn eigen strakke visie; door het uitmoorden van zijn schepper, diens partners en uiteindelijk de gehele wereldbevolking. Na zijn ontsnapping uit ‘The Avengers Tower’, is het superheldenteam weer gedwongen om de kwade plannen van Ultron tegen te houden en zijn bedreigende leger te verslaan. Hun wereldwijde avontuur brengt nieuwe inzichten in hun bestaan als held en leidt tot nieuwe ontdekkingen van goed en kwaad.

‘Age of Ultron’ lijkt misschien in eerste instantie op een herhaling van zetten, maar toch weet deze film zich overtuigend te onderscheiden van zijn voorganger. Weliswaar is het basisconcept precies hetzelfde: een groep helden neemt het op tegen een leger aan tegenstanders onder leiding van een oppervillain, maar Whedon en zijn crew weten toch het gevoel te creëren dat je naar een frisse wind aan het kijken bent. Whedon neemt je weer mee op een vlot avontuur en zal je geen minuut laten afhaken door opspelende verveling, door de inzet van allerlei typische Whedon-trucjes, zoals de onverwachte droge humor en verpletterende actie. Met meer dan twee uur aan speelduur levert Whedon dan ook een boordevolle film af die van de ene gebeurtenis naar de andere gebeurtenis gaat in een rap tempo, zo ben je voordat je het doorhebt alweer de bioscoopzaal uit.

En dat is nou eigenlijk precies het probleem van ‘Age of Ultron’ waarmee Whedon gruwelijk de fout in is gegaan en waardoor zijn nieuwe prent alle vormen van kwalitatieve vakmanschap lijkt te verliezen. ‘Age of Ultron’ is een entertainmentfilm van een hoog niveau en vooral de ware Marvel-fans zullen zich er waarschijnlijk niet druk over maken, maar de film hapert langst veel kanten. Zo lijkt het plot maar losjes met touwtjes aan elkaar vast te zitten, wat vooral te merken is aan het feit dat de film van de hak op de tak springt, waardoor je soms als kijker snel moet omschakelen en na moet denken over wat er nou precies gaande is. Dit zal vooral voor de bioscoopbezoeker die niet bekend is met de comics een probleem vormen. Het verhaal is te groot en lijkt wel met veel geweld en moeite gepropt in de relatief korte speelduur; er moet zoveel gebeuren in deze enkele film met zoveel personage’s en op zoveel plekken, dat de film onoverzichtelijk en erg rommelig oogt. Zelfs de muziek van de ervaren componisten 'Bryan Tyler' en ' Danny Elfman' kan het geheel niet bij elkaar houden.

De hoofdpersonage’s 'Black Widow' en 'Hawkeye' kunnen de film maar met moeite omhooghouden van de totale afgrond, zij krijgen namelijk als een van de weinige personage’s een subtiel achtergrondverhaal, waarin in principe vrij weinig wordt verteld of onthuld, maar wel zorgt voor enige diepgang in deze toch wat vrij oppervlakkige film. Ook de introductie van de nieuwe valse lastbakken en kameraden ‘Scarlet Witch’, ‘Quicksilver’ en ‘The Vision’ gebeurt op een goedkope en vlakke manier, waardoor je als kijker geen enkele band voelt met de personen om het witte doek, daardoor zou je ook werkelijk geen enkele emotie voelen wanneer mensen het veld zouden moeten ruimen. Het is natuurlijk lastig om elk karakter even goed uit de verf te laten komen en als dat individueel niet lukt, dan in groepsverband, want daar draait ‘The Avengers’ immers om, maar ook hierin lukt het Whedon niet om te overtuigen. Een samenwerkingsverband dat gebaseerd is op vertrouwen wordt op meerdere manieren geschonden en conflicten die daar ontstaan worden met een enkele hand omdraai van tafel geveegd, waardoor je jezelf afvraagt of het samenwerken welke enige betekenis en functie heeft. De communicatie , relaties en conflicten tussen de belangrijkste helden van onze planeet komen en gaan weer vanuit het niets, terwijl er zoveel meer van te maken zou zijn geweest. Zonde, want deze topcast geniet duidelijk van het werk en had dan ook voor meer invulling kunnen zorgen als daar de ruimte voor zou zijn geweest.

Om de boel een beetje wakker te schudden is dit keer gekozen voor de slechterik ‘Ultron’, een robot met snode plannetjes, die zich aanvankelijk keert tegen de ‘The Avengers’ zelf, maar daarna compleet doordraait en kiest voor de uitroeiing van het gehele menselijke bestaan. ‘James Spader’ speelt zijn titelrol echt fenomenaal, helemaal als je realiseert dat de man gewoon zijn normale stem gebruikt heeft die nauwelijks is bewerkt. De snel doorontwikkelende Ultron lijkt een echte dreiging te vormen voor het superheldenteam, zelfs wanneer hij komt met duistere grapjes. Zijn beweegredenen voor zijn daden zijn eigenlijk niet bijster interessant en origineel, maar dat kan best voor lief genomen worden. Bij het eindgevecht met zijn hele leger aan moordlustige robots laat voor de laatste keer zijn imponerende macht zien, maar helaas ook op dit punt gaat het weer mis. Whedon knoeit maar een partijtje door op het laatste moment nog te beginnen aan het toevoegen van nieuwe pootdetails, waardoor er zoveel afleiding is, mede doordat elk afzonder lid sowieso twee coole gevechtmoves moet laten zien in beeld, dat zelfs het eindgevecht nergens boeiend of spannend wordt. Helemaal omdat je ook al weet dat de meeste er toch wel levend uit zullen komen. Deze inhakende verhaallijnen lijken uit het niets op te komen uit de pen van de scriptschrijvers en zorgen voor onduidelijkheid en een te kort aan diepgang.

‘Age of Ultron’ lijkt een afgeraffeld project van Whedon, waardoor je bijna zou denken dat het echt goed is dat hij het regiestokje overhandigt aan de gebroeders Russo voor ‘The Avengers: Infinity War Part I en II’. Whedon is een enthousiast man met een liefdevolle passie voor het filmmaken. Het moet hem dan ook nagegeven worden dat de man echt een talent is, dat bewees hij immers met de eerste ‘The Avengers’ film zeker wel. Whedon blijft een uitblinker in creativiteit en entertainment van niveau, dat voornamelijk terug te zien is aan de ‘hoe bedenk je het’-momenten tijdens gevechten bijvoorbeeld in de film. Je kunt echt wel zien dat hij een goede poging heeft gedaan om de voorganger van 'Age of Ultron' ruimschoots te overtreffen met een meer duistere en complexere film, maar de uitvoering laat daar dus echt de wensen aan over. De overenthousiaste regisseur stopt te veel in de prent en kan dat schijnbaar niet aan, hoe jammer dat ook is. Dat wilt niet zeggen dat de film slecht is, dat sowieso niet. Ook met deze film heeft Marvel weer een goede entertainment film gemaakt die goed wegkijkt, maar helaas niet het succes waarop jaren gehoopt en gewacht is. Al zal deze pijn snel geheeld worden met een waarschijnlijk grandioze financiële opbrengst, dat zonder enige twijfel. Whedon heeft een zware tocht achter de rug qua productietijd en kwam letterlijk en figuurlijk de man met de hamer tegen en dat is duidelijk af te zien aan de prent, hopelijk kan hij met de pas aangekondige verlengende BluRay-uitgaven wel laten zien dat 'The Avengers: Age of Ultron' in goede handen was.

Eindoordeel/score: 4/10 (2 van de vijf sterren)

Shifty777

Avatar

Persoonlijk was ik niet teleurgesteld door deze film. Natuurlijk, hij had wat zwaktepunten:

- Narratief wat rommelig, sommige elementen hadden meer diepgang mogen hebben en sommige hadden weggelaten kunnen worden.
- Een in mijn ogen onnodige en oninteressante romance.
- Tempo ligt vaak zo hoog dat veel dingen letterlijk en figuurlijk langs je heen vliegen.

Echter vond ik het een ideale opvolger van de vorige Avengers. Deze keer lopen ze niet te kibbelen, maar zie je meteen dat het een goed werkend team is. Echter komen er gedurende het verhaal andere en interessante confrontaties op tafel. De nieuwe personages worden goed in het verhaal gebracht, en al is het balanceren van personagediepgang niet altijd geslaagd en moeilijk in deze setup, is het zeker voldoende.

In tegenstelling tot wat ik van velen lees, vond ik Ultron wel weer eens een sterke Marval-schurk. De stem van James Spader past perfect, zijn gestalte is boeiend en zijn dreiging is reëel. Daarnaast is het fijn dat Hawkeye een meer gevestigde rol in het verhaal krijgt en niet simpelweg "die kerel met pijl en boog is".

De toon van deze film is donkerder dan de eerste, maar dit past absoluut in dit vervolg. Dat heet echter niet dat de fun noch de humor eruit is, de balans wordt goed gehouden. Je moet het Whedon nageven: hij had een uiterst moeilijke klus om deze keer met nog meer uiteenlopende personages te jongleren, en het is moeilijk dan een perfecte balans te vinden. Die heeft hij niet continu, maar vaak genoeg om van Age of Ultron een vermakelijke achtbaanrit te maken. Echter kan ik er niet omheen dat The Winter Soldier een betere film was, zowel narratief als visueel overzichtelijker. Maar die Russo broers hoefden dan ook niet met zo'n arsenaal aan superhelden te trekken.

Mijn cijfer:
7.8, afgerond op een 8 hier op Filmtotaal.

Glennekeeeee

Avatar

DEZE RECENSIE BEVAT SPOILERS!!!

Een enorme hype die dan, zoals vaak, de verwachtingen toch niet volledig inlost. de film begint sterk met een heerlijke openingsscène waarin we een herhalingsoefening krijgen van de finale uit deel 1 maar leuk dat je dat meteen voorgeschoteld krijgt. Doordat ze vanaf seconde 1 bij elkaar zijn krijg je ook meteen terug die leuke interactie tussen de personages (waarbij de uitblinker Thor was, eindelijk iemand die Thor goed kan neerzetten met ook een komisch accent zonder het koninklijke rond zich te verliezen) en ook merk je al een beetje de spanningen tussen Stark en Rogers. de opzet naar Ultron is wel nogal snel en belachelijk gedaan (het lukt hun niet, en als ze weg zijn komt plots het gamma tot leven, dat is iets wat we in de slechtere B-films te zien krijgen) maar Ultron overtuigd wel als Villain, en zoals zo vaak bij Marvel, vooral in het eerste deel van de film want naarmate de film vordert ligt de focus toch op de helden en hun skillz en leven met elkaar wat op zich wel normaal is want daarvoor komen de meeste mensen (waaronder ik) maar het blijft toch jammer dat Marvel dat amper kan voortzetten in een tweede deel van een film. Je ziet dat er nog wat aan The Hulk geschaafd is en ik denk dat hij nu écht klaar is voor een stand alone film, het einde leent zich daar ook wel wat naar vind ik. Hawkeye krijgt, zoals verwacht, meer te doen in deze film maar spijtig genoeg maakt Whedon hem niet belangrijk genoeg. op een bepaald moment zegt hij tegen z'n vrouw 'denk je dat ze me niet nodig hebben'? waarop z'n vrouw antwoord 'ik vrees juist het tegenovergestelde' maar spijtig genoeg pakt Whedon dat niet op en blijft hij maar een onderdeel van terwijl je, als je hem wil belangrijk maken, een soort van Nick Fury rol moet beginnen geven die de groep bij mekaar kan houden. De romance tussen Romanoff en Banner komt uit het niets maar op zich is er wel een kloofje tussen winter soldier en deze film dus kan het nog plaatsen alleen hebben ze de issues van the hulk tov een relatie nog slechter uitgewerkt dan in z'n voorgaande stand alone films. jammer. Iron Man was weer in orde en ik vond het goed dat hij en Captain America stillaan tegenover elkaar stonden, waardoor ik dacht dat de film ook wel sterk zou eindigen naar civil war toe maar spijtig genoeg is het op het einde allemaal weer peis en vree en lijkt alles weer zoals net voor de eerste avengers. jammer, want een meer uiteengeslagen peloton had mooier geweest en me meer doen uitkijken naar civil war want nu moet je in die film die wrevel terug volledig opbouwen. The vision was best leuk, een goede opzet met dat kunstenaarsachtige over hem en zijn blik maar ik verwacht toch meer in de toekomst. ook de tweeling was in orde. scarlet witch was leuk (ook een schitterende verschijning) en ze kwam zeker geloofwaardig over. Quicksilver was leuk, maar er ontbrak een coole scène aan hem zoals bij X-men. Ok, hij is snel maar dat word nergens leuk neergezet maar op zich was het wel een goede intro, spijtig genoeg laten ze hem belachelijk doodgaan wat ik niet begrijp want hoewel Whedon daar wat drama bij wil brengen heb ik zoiets van: die gast hoort 5 minuten bij de goodguys, wat boeit mij het dat die sterft. Er zijn ook tal van leuke cameo's: Serkis, Falcon, Cheadle etc en ik moet wel zeggen: Whedon heeft knap werk geleverd om hééél die cast in een nagenoeg perfecte balans te krijgen gedurende de film. ik had geen gevoel aan overkill tot ik in de credits zat te denken: 'fuck, hier zaten véél personages in'. het einde was goed, leuk, net niet de verfrissing die ik wou maar wel strak en ook de hulk-iron man scène bekoorde me toch niet volledig. toch waren ze wel leuk om te kijken met dank aan Whedon die goed heeft afgekeken van Man Of Steel. Thanos op het einde was leuk maar wat je dan zo raar vind is dat je nog 2 jaar moet wachten tot hij verschijnt (minstens) en ontelbare films ertussen verschijnen terwijl hij nu al zegt: ik kom er aan.

Kort:
The Avengers is nét niet van het niveau van deel 1 maar Whedon speelt het klaar om een bomvolle cast perfect in balans te krijgen met meer uitdieping van enkele personages, schitterend in beeld gebrachte actie en éen van de betere villains. spijtig genoeg voelde ik te weinig van wat nog komen zal in het team en waren sommige keuzes niet de juiste. zeker niet de beste Marvel-film maar wel eentje die perfect thuishoort in de wereld van the avengers

8/10

Roeltje

Avatar

Coole film! Dit is gewoon puur vermaak, maar wel van de bovenste plank.
De nieuwe personages zijn goed, Vision was niet zo indrukwekkend als ik verwacht had... maar had toch een mooie verschijning in zijn eerste scene. Quicksilver en Scarlett Witch vond ik het ook goed doen. Als ik de twee Quicksilvers moet vergelijken (uit X-Men en Avengers), dan kies ik uiteindelijk toch voor deze. Die uit X-Men had de beste scene, maar Whedon durft veel meer met zijn Quicksilver te doen.

De terugkerende Avengers zijn allemaal weer in topvorm, personages worden verder uitgediept en Thor word een heel leuk personage. Heerlijk hoe hij de lachers op de hand heeft.
De humor was sowieso prijzenswaardig. De humor was net zo prominent aanwezig als bij Guardians of the Galaxy en bijna alle grappen werkten goed voor mij. Heerlijk hoe die personages op elkaar reageren.

Ultron is een prima villian, denk wel één van de beste van het MCU. Loki steekt er nog steeds met kop en schouders bovenuit. Ultron was vooral het meest dreigend in zijn eerste paar scenes, daarna zwakte het een beetje af en werd hij een beetje een grappenmaker.

Verder heb ik me nog steeds (net als in de eerste film) verschrikkelijk gestoord aan het feit dat alle teamleden tegen elkaar praten op 2 kilometer afstand zonder oortjes of microfoontjes of wat dan ook. Toch een groot minpunt, want het heeft me uit de film gehaald.

Ik heb me goed met deze film vermaakt, een film met fouten en minpunten, maar ook een film met een fantastische opnener, goeie actie en vooral goeie humor, prima verhaaltje (die ook dingen opzet voor Phase 3) en een villian die niet slecht te noemen is. Camerawerk was erg schokkerig in actiescenes (opzich niet heel erg), wat het 3D niet ten goede kwam.

8/10

Frietgezicht

Avatar

Voelde niemand zich trouwens genaaid dat de scene met het kapotte schild van Cap en Thor die ernaast ligt een illusie bleek?Toen die scene nog voor de pauze kwam dacht ik wel,pff oh daar is die scene en het gebeurd dus niet echt. In de trailer dacht ik daarom ook dat Ultron echt flinke slachtoffers ging maken(niet gelijk doden) maar uiteindelijk heeft die amper een Avenger pijn gedaan

Kayton

Avatar

Een erg goede film in mijn ogen. Humor waarbij je het soms niet laten kunt van te lachen, en ook nog eens erg goede actie. Vermaak als geen ander.

Ultron was inderdaad niet de sterkste. Maar goed, er waren toch enkele leuke gevechten. Met name het gevecht tussen Hulk en Iron Man. De nieuwe personages waren ook goed. Ze hadden allemaal genoeg te doen. Ook de uitdieping van wat andere personages vond ik lang niet slecht en wel boeiend.

De finale van de film was ook erg goed. Ik had nooit gedacht dat de finale op een groot stuk zwevend land zou zijn, die als hij hoog genoeg is, de wereld zou kunnen vernietigen. Of toch een groot deel daarvan. Dat was erg goed gevonden. Ook vond ik dat er enkele erg mooie en soms ook epische shots waren. Mede ook door de special effects. Op de 3D kan ik niet oordelen, aangezien ik de film in 2D zag.

Een erg leuke film waarmee ik me de volle speelduur prima mee heb kunnen vermaken. Ook nog een goed punt was dat de trailers lang niet alles lieten zien.

8,5/10
Maar dat ronden we af naar 9.

Ereptile

Avatar

Vanmorgen eindelijk de film gezien! Smiley face En ik vond hem echt super!!! Alleen was de magie van de eerste film er een klein beetje af. In die film werden alle personages voor het eerst samen naast elkaar getoond. In deze film zijn ze natuurlijk al bij elkaar. Dat levert ook geweldige actie op! Het begin van de film was al knallend met het hele team die de inval doet.

Ultron vond ik ook wel tof. Al had hij wel z'n gebreken in mijn ogen. Hij had soms iets teveel comic relief, zoals dat hij de benaming van het woord kinderen niet wist.. Zijn stem in de film vond ik in ieder geval wel super! Het verhaal brengt wel veel nieuwe informatie met zich mee over de teamleden, wat ik wel kon waarderen. Ook de Vision vond ik super! De manier waarop hij tot stand kwam toen Hawkeye werd geheeld deed me al vermoeden al Ultron uiteindelijk achter die technologie aan ging. Maar ook dat the Vision Mjolnir kon oppakken vond ik verrassend!. De finale vond ik ook echt vermakelijk, net als het gevecht tussen Iron Man en de Hulk.

Al met al een goede film vond ik. Maar de belofte van de komende films maken dat deze film wel als een grote opzet voelt, dan een stand-alone film. Desalniettemin heb ik me meer dan vermaakt met deze film! :D

Ow, en over de rol van Andy Serkis: Dankzij Ultron's arm actie krijgt Serkis' personage de bijnaam Klaw toch?.

Frietgezicht

Avatar

Sterke film die gewoon weer top entertainment is maar ook zeker wat minpuntjes heeft.

De groep is dit keer gelijk bij elkaar en het blijft een leuke combinatie om ze allemaal bij elkaar te zien.
Hawkeye kreeg wat meer te doen en Tony maar voor mij vooral Thor zorgen voor de humor in de onderlinge dialogen.

Het verhaal was ok en het was eigenlijk gewoon een grote achtbaanrit vol actie.Hoewel niks de finale in deel 1 overtreft is de actie zeker de moeite waard met als hoogtepunt het gevecht tussen Hulk en Iron Man.
Ook heeft de film wat meer emotionele momenten(of voor sommigen vals sentiment,het is maar hoe je het bekijkt) met o.a. Natasha.
Waar die 'relatie' tussen haar en Banner vandaan komt is mij wel een raadsel,in deel 1 niks van meegekregen en hoe vaak zijn ze samen geweest sindsdien?


Een zijverhaaltje met Thor die iets te weten wil komen had er compleet uitgelaten kunnen worden en ik vond Quiksilver een zwak personage.
In deze groep moet je wel wat in huis hebben om te kunnen schitteren en Spidey zal dat vast lukken. Witch bleef wel staande en Vision was zeker een leuk toevoeging maar nergens was ik onder de indruk van de nieuwe karakters.
de dood van Quiksilver boeide mij dus ook niet en een rare opoffering uberhaubt,wat heeft hij met Hawkeye,van badguy tot goodguy tot jezelf opofferen,raar opgebouwd.

Ultron was ok. Zeker 1 van de betere badguys maar ja,het Marvel Universum is zwak wat dat betreft,ik vond Loki nog steeds een betere badguy.
Een echt tof gevecht tussen Ultron en 1 van de goodguys ontbreekt,hij vecht een keer wat met Iron Man en de Hulk maar echt memorabel zijn die gevechten niet helaas
Ultron ging naar Claw voor een sterk harnas( een badguy in een aankomende film die gelijk op de knieen moet,slecht begin ) maar voelt daarna nooit onverwoestbaar en hij gaat ook best simpel kapot

De aftercredit scene was leuk maar waar sloeg de tekst van Thanos op,hij had toch niks te maken met wat er zich afspeelde in deze film dus waarom zeggen dan moet ik het zelf maar doen?

Al met al gewoon weer een toppertje. Op zich wel gewoon simpel popcorn vermaak maar dat is prima,ik heb genoten.
Ik hoop wel dat de Infinity War meer memorabele films zullen worden.

Paulusie

Avatar

Geweldig superhelden vermaak van de bovenste plank. Alles zit er in en ziet er goed uit. Er zit genoeg hhmor in maar ook behoorlijk wat diepgang. Op een bepaald ogenblik moest ik ook wel even sliken door iets wat Widow verteld. Heftig! Een waardig vervolg op deel 1. Tuurlijk, het is weer meer superhelden actie, maar de juiste, iets waar ik als superhelden fan nog echt geen genoeg van heb. Ik zeg: Applaus, Marvel flikt het maar mooi weer!