The Ninth Gate

The Ninth Gate (1999)

Every book has a life of its own...

discussie

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Prima film van Polanski, met een uitstekende Johnny Depp.
Een wat mysterieus verhaal, maar dat genre zijn we wel gewend van Polanski.
Het was eens leuk om Depp eens te zien in een rol waarbij hij eens geen typetje uit zijn mouw tovert, en waarin hij ook goed is.

Thiver

Avatar

jane bond "Ben zelf nooit weg geweest van de filmmaker Polanski. Zijn vaak onsamenhangende scenario's waar Polanski een meester in is om het zomaar even te benoemen."

Onsamenhangend...? The Pianist[i] of [i]Rosemary's Baby wel eens gezien?

emperor

Avatar

Leuke film met een mystiek sfeertje en typische karakters die mij een beetje doet denken aan Roald Dahl dit is een film die ik altijd nog een keer kan zien, het is misschien geen hoogstandje wat betreft verhaallijn of plotwendingen maar de film kan mij niet vervelen en blijft boeien omdat je hem toch weer wil volgen tot het eind.
En daarbij zijn de personages zelf boeiend genoeg.

Ernie

Avatar

Moet je inderdaad een keer gezien hebben, de sfeer van spanning gedurende film is zoveel beter dan menig film in het genre.
Doet qua omschrijving misschien aan iets als de Librarian denken, maar deze is echt veel beter.

mars1989

Avatar

Aoristus "Een van de beter geslaagde films IMO. De maker is er in geslaagd om een duister karakter door de hele film te laten slepen. Mooie contrasten en een spannend verhaal. Moet je gezien hebben."


Ik zal hem zeker gaan kijken! Komt vanavond op televisie ben benieuwd.

Aoristus

Avatar

Een van de beter geslaagde films IMO. De maker is er in geslaagd om een duister karakter door de hele film te laten slepen. Mooie contrasten en een spannend verhaal. Moet je gezien hebben.

goodnight

Avatar

Hoogwaardig acteer prestaties van Depp. misschien wel een van zn beste films ooit, goed verhaal sterk dialoog ! zeker als je van spannende thrillers houdt en een goed verhaal, is deze film echt een aanrader ! ook een goeie film van Depp in dit Genre is Secret Window. Have Fun

jane bond

Avatar

Ben zelf nooit weg geweest van de filmmaker Polanski. Zijn vaak onsamenhangende scenario's waar Polanski een meester in is om het zomaar even te benoemen. Het moet je genre maar zijn. Maar ken deze film niet.

MrMister

Avatar

CAG "enge film, ik heb 'em niet afgekeken."


pussy..

CAG

Avatar

Enge film, ik heb 'em niet afgekeken.

emperor

Avatar

bonevue "Dan moet je toch Bitter Moon eens gaan zien, ook van Polanski.
"

staat genoteerd..bedankt voor de tip!

bonevue

Avatar

[quote=Emmanuelle Seigner heb ik in mijn hart gesloten,sinds ik haar voor het eerst in deze film zag.
supercast![/quote]

Dan moet je toch Bitter Moon eens gaan zien, ook van Polanski.

Allen een tip, ga niet op zoek naar foto's op het net van deze dame, ze is wat ouder geworden en dat is goed te zien. Neemt toch toch wel iets van de charme weg.

En the ninth gate is één van mij favoriete films aller tijden , een dikke negen

CAGEFAN

Avatar

Dit is een van de beste films ooit gemaakt!
Geweldige sfeer, het acteer werk is super.
Alles aan deze film is gewoon goed. Het waarop de film is gebasseerd ook zeker de moeite waard.

Super film die je gezien moet hebben!!!(als je een filmfanaat bent natuurlijk!)

emperor

Avatar

Achja,The Ninth Gate..heerlijke mystieke film..de scene op de bedrand (na de aframmeling) vindt ik eigenlijk het mooiste..van begin tot het eind een heerlijke sfeer,dank aan Roman Polanski voor deze fantastische film!
Emmanuelle Seigner heb ik in mijn hart gesloten,sinds ik haar voor het eerst in deze film zag.
Depp is ook erg goed.
supercast!

Cee van Lleef

Avatar

De film kon mij zeker wel bekoren. Mooie sfeer, J. Depp en eens niet de ene actiescéne na de andere in een thriller. Films met een min of meer open einde zijn een zeldzaamheid jammer genoeg. Meestal volgt zo'n verschrikkelijk happy end. Tis niet de beste film ooit, maar er zijn ook zeker slechtere films gemaakt. Misschien ben ik tevens bevooroordeeld omdat ook ik historicus ben.

sjoerdvermij

Avatar

Ik vond het juist een erg mooie film die iig mijn aandacht de hele tijd vast kon houden zonder veel noemenswaarduge actie scenes. Als historicus houd ik natuurlijk ook wel van oude boeken dus misschien ben ik bevooroordeeld. Depp speelt in ieder geval prima, en de sexscene aan het einde is ook zeker niet slecht!! :E

Filmp@ssie

Avatar

Webjoker "Deze film vond ik zo ontieglijk slecht dat ik op het eind bijna boos was omdat ik mijn tijd had verspild. En dat heb ik praktisch nooit dus het zegt wel wat opzich. Ik zou een dvd'tje pakken vanavond mensen!"


Idd volkomen mee eens het is gewoon een pulp verhaal en nu dat volgende week de Da Vinci Code in premiere gaat vraag ik me steeds af of er wel werkelijk een God, Jezus, Heilige Geest of Duivel ooit heeft bestaan.

De enige film die een sfeer van geloofwaardigheid geeft is nog bij mijn inziens The Omen en daarmee bedoel ik niet de recentelijke remake.

NeeL

Avatar

Webjoker "Deze film vond ik zo ontieglijk slecht dat ik op het eind bijna boos was omdat ik mijn tijd had verspild. En dat heb ik praktisch nooit dus het zegt wel wat opzich. Ik zou een dvd'tje pakken vanavond mensen!"


Of je kijkt naar het waarschuwend advies:
GT "Wie niet gediend is van doodlopende plotlijnen en losse eindjes wordt aangeraden ver van The Ninth Gate weg te blijven."

Dus ik ga deze wél kijken Smiley face

Webjoker

Avatar

Deze film vond ik zo ontieglijk slecht dat ik op het eind bijna boos was omdat ik mijn tijd had verspild. En dat heb ik praktisch nooit dus het zegt wel wat opzich. Ik zou een dvd'tje pakken vanavond mensen!

Sai

Avatar

Verteerbare Polanskipulp. Een aardig sfeertje, niet onaardig acteerwerk, af en toe een vleugje Polanski-humor en een verhaal dat boeit totdat je er (helemaal op het einde) achterkomt dat het nergens op slaat. Geloofwaardig, spannend of eng wordt het nooit, maar het is ook bepaald geen straf om uit te zitten. Minpunt voor anderhalve belachelijke actiescène. 6+.

Britta

Avatar

Heb deze destijds in de bios gezien. Kan me alleen nog herinneren dat ook ik moeite had met het einde idd. Ook had ik geloof ik meer verwacht van de uitwerking van het onderwerp, en van Lucifer zelf. Misschien nog maar eens zien dan (ondanks het tijdstip). Johnny Depp is meestal sowieso wel de moeite van het kijken waard ;)

Mental

Avatar

Lijkt me echt mooi
kijken die handel! 8-)

Michaell

Avatar

Hee regisseur van mijn vaderland. Deze film moet ik bekijken. Zekersteweten. En The Big Lebowski neem ik wel op. ROMAN POLANSKI T+) en JOHNNY DEPP T+)