Hannibal (2001)

The world's most deliciously evil gentleman is back!

Reviews (13)

Glennekeeeee

Avatar

Anthony Hopkins als Hannibal zien is op zich geen probleem. Integendeel, ik vind het éen van de meest intrigerende badguys die wel gezien hebben mede dankzij het fantastische spel van Hopkins. Alleen was in Silence of the lambs niet alleen Hopkins een troef, ook de chemie met Foster en de opzet van het verhaal waren troeveren die die film een topper maakten.

En die troeven mist Hannibal toch wel. Julianne Moore is een zeer sterke actrice alleen speelt ze hier nogal de cliché vrouwelijke politie-agente en waar Foster nog voldoende scherpe dialogen met Hopkins te verduren kreeg moet Moore het hier toch vooral op haar eentje doen, net zoals Hopkins waardoor ook zijn rol toch net wat minder sterk aanvoelt dan in de vorige film. Ook het verhaal is niet veel soeps en voelt nogal leeg aan. Hannibal begint wat laat aan zijn intrigerend spel terwijl dat nét de opzet van de film had moeten zijn. Het laatste deel maakt het dan allemaal best vermakelijk, het gaat toch ook wel wat uit de bocht, net zoals het personage van Gary Oldman trouwens.

Uiteindelijk is Hannibal enkel nog een meer dan degelijke psychologische thriller dankzij de cast die het op zich wel aardig doet maar te weinig benut wordt en de voorhistorie van deze personages. Ook visueel is er wat aardigs te zien en de score van Zimmer is wel weer van puike kwaliteit.

6,5/10

MovieMazzter

Avatar

De film nu pas voor het eerst gezien, mede door de matige kritieken toen de film uitkwam. De reacties hier zijn voorspelbaar en deels te begrijpen na het meesterwerk The Silence of the Lambs. Dat deze film minder is bijna onvermijdelijk, maar dat betekent nog niet dat het een slechte film is. Inmniddels is de IMDB score opgelopen tot 6.7 wat ik een terechte rating vind. Uiteraard is de echte spanning eraf na deel 1. Toch leveren Anthony Hopkins, Julianne Moore en Gary Oldman puik werk in dit vervolg en de film heeft mij niet verveeld. Er zijn stukken die behoorlijk vies zijn, maar Dr. H. Lecter is nu eenmaal psychisch niet helemaal in orde. Hoe het mogelijk is dat 1 van de meest gezochte voortvluchtigen zonder enige vermomming vrijelijk over de wereld kan rondreizen en kennelijk al die jaren over ruime financiele middelen kan beschikken blijft de vraag. Maar goed, het is een film. 7/10

Moviespecialist

Avatar

Hannibal is natuurlijk niet opgewassen tegen zijn voorganger The Silence of The Lambs, maar als nog is het evenmin een slechte film.
De film is goed gemaakt en wederom speelt Anthoney Hopkins geweldig als Dr.Hannibal Lecter.
Het enige jammere aan de film is dat Jodie Foster niet de rol van Clarice Starling op zich heeft genomen.
Voor de rest is Hannibal een goede film die ik aanraad te kijken als je de The Silence of The Lambs hebt gezien.

7.0/10

Biff Tannen

Avatar

Deze film herinner ik mij alleen al omdat dit de eerste en enige keer is geweest in mijn leven dat mij de toegang ontzegd werd tot de bioscoop, omdat ik toen nog geen 16 was. Het was toen ook helemaal in het nieuws hoe eng/goor deze film wel niet was, en dat ze er streng op gingen controleren. Ooit daarna is een keer gekeken en Silence of the Lambs is stukken beter. Daarna nog wel Red Dragon in de bios gezien en toen was ik gelukkig wel oud genoeg, en die was volgens mij ook ietsjes beter. Maar Silence blijft echt de beste van de Lecter reeks.

tukkerstein

Avatar

Deze film heeft het personage Hannibal definitief verziekt. Alles wat aan deze film fout had kunnen gaan is fout gegaan. En dat voor een regisseur die de naam Ridley Scott draagt.

Het begin precies het tegenovergestelde van The Silence of the Lambs. Die film is juist vanwege al die subtiele dingen zeer goed. Barslecht begin dus. Verder gebeurt er de gehele film barweinig en is het ook nog eens geen moment spannend. Anthony Hopkins speelt redelijk, een klein pluspuntje. Het verhaal is ook nog eens enorm ongeloofwaardig.

Het idee was leuk, Hannibal in Italië, dat is prima bedacht, maar verder een barslechte film.

1/10

Tom29

Avatar

Ik heb deze film gisteravond voor het eerste gezien.
Is dit nu de tweede of derde vervolg, ben helemaal geen filmkenner. Maar ik vond het juist stukken beter dan de eerste. Veel meer "schokkende" momenten en een goedopgebouwde sfeer wat mijn voorganger zegt. Is ook maar waar je op kickt in zo"n film denk ik maar heb niks met horror maar deze vond ik best wel spannend. Er waren naar mijn idee veel meer ''harde momenten" dan in de eerste waarin ja helemaal op het eind pas een keer horror krijgt te zien bij Ed Gein in zijn naaiatalier als ik met nie vergis.

Steve Harwin

Avatar

Toen Silence of the lambs een filmhit werd zag de auteur dollartekentjes. En dus schreef hij een vervolg.

Ik heb het zelf niet gelezen, maar degenen in mijn omgeving die dat wel hebben gedaan waren allemaal vooral erg teleurgesteld in het slechte laatste gedeelte ervan.
Dat er een verfilming zou komen stond natuurlijk op voorhand vast. Dat die met zo'n voorgeschiedenis niet kan tippen aan Silence of the lambs daardoor ook.

Da's dan dus jammer...
}:

BeeZZ

Avatar

Ik vond het een zeer teleurstellende film..... het einde van het boek is 10x beter!!

dat clarrice en hannibal verlieft zijn en samen eindigen is toch geweldig...het zat er al vanaf the silence of the lambs aan te komen dat die twee bij elkaar hoorden. en de dinner scene is ook een stuk uitgebreider in het boek....en behoorlijk graphic als je dat van een boek kunt zeggen.

WizardOfOss

Avatar

Na alle reacties had ik eigenlijk een vreselijk slechte film verwacht, zo bekeken viel het eigenlijk best wel mee. Afgezien van de karakters heeft het eigenlijk niets met SotL van doen, vergelijken vind ik dan ook eigenlijk zinloos. Waar SotL het moet hebben van een ijzersterk verhaal is dit eerder horror, hoe gruwelijker, hoe beter.

Het karakter van Lecter mag dan wellicht wat overdreven worden, Hopkins speelt het nog alrijd prachtig. Moore haalt het niet bij Foster, maar levert desondanks een prima prestatie. Ook Oldman en Liotta doen het absoluut naar behoren.

Al met al geen klassieker zoals SotL dat wel is, maar toch zeker een mooie film!
[rating 3.5]

renzo

Avatar

Het was eeen leuke vrijdagavond-film, maar ook niet meer. Ik miste de echte diepgang van de personages en ook het verhaal zelf was best slap. Hij kan voor geen meter (uitgezonder de special-effects natuurlijk) tippen aan zijn voorganger en (ik heb hem nog niet gezien maar) Red Dragon lijkt mee ook beter als deze.
Toch vond ik hem wel de moeite waard om te kijken, alleen het einde was wat minder, veel te wazig en duurde net iets te lang.

Robin-w

Avatar

De film is niet alleen slecht maar ook nog eens langdradig.
De film had makkelijk in anderhalf uur gepast maar men denkt in Hollywood dat hoe langer de film hoe beter de film alsof het verslag van een student meer waard is als het dikker is :|
En de maagomdraaiende scènes vallen wel mee.
Woah stukjes hersenen eten nou nou dat is schokkend :N De gemiddelde film kijker is wel wat gewend dacht ik zo.
Daarbij heeft iedereen wel een of meerdere delen Faces of death gezien.

Breug

Avatar

Ik vind hem inderdaag minder dan zijn voorganger.
Toch vind ik deze verfilming niet zo slecht. Het was een zware taak van Ridley Scot om het vervolg te maken maar ik vind dat het goed gelukt is.
Deze film is ook veel beter dan Red Dragon. In die film is hannibal echt een karikatuur. Man hunter is helemaal geript in die film en vervolgens hebben ze hannibal's rol overbodig groot gemaakt.

jacq

Avatar

Tja moet het "helaas" met Rooster eens zijn helemaal zelfs. Het is TE overdone. Alles. Hopkins die nu niet echt zo'n creepy personage speelde als in Silence of the Lambs. En tja het eind (de maaltijd) is zo absurd dat je denkt OK , heb ik hier mijn tijd aan gespendeerd, zonde. Ook Julianne Moore vond ik tegenvallen, maar ja wat wil je na zo'n sterke Jody Foster in het eerste deel.Toch vind ik deze film veel "bloederiger oftwel meer horroreffectjes" hebben dan het eerste deel. Maar het eerste deel was gewoon verfijnder en had dat ook niet nodig.