Pearl Harbor (2001)

December 7, 1941 - A day that shall live in infamy

Reviews (17)

johnwayne

Avatar

Er is veel mis met de film Pearl Harbor. Zo vergaan de eerste anderhalf uur tergend langzaam met een driehoeksverhouding die mij echt niet kon boeien. Het conflict tussen de VS en Japan speelt zolang alleen op de achtergrond. Wanneer de aanval eindelijk begint is Bay, de regisseur, eindelijk de man op de juiste plek, want een half uur lang wordt een oneerlijk gevecht fenomenaal in beeld gebracht. In plaats ervan daarna de film af te ronden moet nog een uur komen. 'The Doolittle Raid' moest de Amerikaanse bioscoopbezoeker een positief gevoel geven, want de VS sloegen 4 maanden later terug. Ik had het gevoel dat dit beter het onderwerp voor een andere film had kunnen zijn, maar ja ook die verdomde driehoeksverhouding moest nog op heldhaftige wijze tot een goed einde worden gebracht.
Bay brengt alles op zijn bekende manier in beeld: veel zonnige achtergronden, hier en daar slow-motion, de Amerikaanse vlag breed in beeld en muziek (ditmaal van Hans Zimmer) waar de pathos van afdruipt. Ook vraag je je af waarom Cuba Gooding jr. in de film zat. Was dat alleen maar om de donkere Amerikaanse bioscoopbezoeker ook een held te geven?
Deze film blijft helaas een gemiste kans.

Glennekeeeee

Avatar

Leuke film die een beetje de opgegaande weg van Titanic volgde (maar dit wel niet evenaarde). Een epische gebeurtenis overleggen met een romantisch drama. Bij Titanic leende het verhaal zich daar beter toe om dat te proberen want hierdoor is het eerste anderhalfuur van de film te veel melodrama en ik had liever wat meer spanning gekregen van de voorbereidende naties. Eens Japan aanvalt is het wel een heerlijke actiefilm met schitterende shots, sterke effecten en ga zo maar voort. Het laatste half uur is er dan weer te veel aan omdat ze dat enkel gebruikt hebben om het verhaal nog dramatischer te maken

een kleine 7

DVD-maniac

Avatar

Erg langdradige film waarin de makers mijns inziens teveel gefocused waren op romantiek dan op het verhaal zelf. Deze film begon pas na zo'n twee uur (!) met de aanval op Pearl Harbor. Natuurlijk is een stukje romantiek leuk en ook de intro is onmisbaar... maar dat was gewoon teveel en overdreven lang. De vlugge wraakactie van de Amerikanen op de Jappen op het eind van de film kwam op mij afgeraffeld over. Het was leuker geweest als ze hier een aparte film van hadden gemaakt.
Alleen vanwege de mooie special effects van de aanval op Pearl Harbor is deze film wel mooi... maar daar blijft het wel zo'n beetje bij.

Cee van Lleef

Avatar

I miss you more than Michael Bay missed the mark, When he made Pearl Harbor. / I miss you more than that movie missed the point, And that's an awful lot, girl. / And now, now you've gone away, And all I'm trying to say, is: Pearl Harbor sucked and I miss you. / I need you like Ben Affleck needs acting school, He was terrible in that film. / I need you like Cuba Gooding needed a bigger part, He's way better than Ben Affleck. / And now, all I can think about is your smile, and that shitty movie, too! Pearl Harbor sucked and I miss you. / Why does Michael Bay get to keep on making movies? / I guess Pearl Harbor sucked, just a little bit more than I miss you.

M@ch 5

Avatar

Huilen bij "There's something about Mary"??? Das toch gewoon die film met Cameron Diaz? Vond ik nou ECHT GEEN film om bij te janken!

Anyway, even over deze film! Hoewel ik weinig mensen ken die mijn mening delen vind ik dit juist wel een erg leuke film. Ik stoorde me niet aan het acteerwerk van Ben Affleck, kon me goed inleven bij de liefdesscenes en vond de film ook niet te lang, zoals zo bij velen anders is. Misschien is dat omdat ik deze film op dvd heb en dus nooit op tv bekijk en dus geen last heb van reclames

zinkstar

Avatar

Nou ja als je niet werd meegesleept door de personages ja dan ik het wel begrijpen dat de film niet boeiond was!
maar je kunt je ook niet verplaatsen in de situatie dat, ik als jonge, je moet kieze uit 2 meisies zonder de ander kwaad te doen? ik was wel benieuwt hoe dat nou zou aflopen, en toen ineens aanval (oh jah die was er ook nog na 1,5 uur), die was vet. en daarna hadden ze mogen stoppen, toch het einde was vet kut ik ben geen janker nog nooit gedaan (alleen bij there's something about mary) alleen de laatste keer dat ik dat einde zag ( en ik heb de film toch al wel 10 keer gezien) moest ik janke!
Is gewoon kwestie van eigen mening, dat was nou wel goed argument! hehe

Webjoker

Avatar

Net als Zinkstar ben ik niet negatief over deze film. Hoewel het commentaar in Team America enorm lollig is ben ik het er niet mee eens.

Ik vind Ben Affleck niet slecht (hoewel de internationale filmpers het op dit punt juist wel met elkaar eens is) en de film wel de moeite waard. Mooie vliegtuig scenes, mooie aanvals scenes en het verhaal is niet eens zo slecht.

Nee ik vind deze film prima te pruimen.
Maarja, dit komt dan ook van de voorzitter van de Steven Seagal fanclub ;)

zinkstar

Avatar

Waarom loopt iedereen altijd deze film af te krake!
Dit is precies dezelfde soort film als 'titanic' met liefdesverhaal en actie op het einde, dit is dan wannabe Titanic zogezegt. Dat wil dan niet zegge dat het een slechte film is. Er wordt prima in geacteerd en special effects zijn ook geweldig!!
Een film is een verhaal dat wordt verteld, je hoeft het niet leuk te vinden, maar daardoor hoef je het niet af te krake met:
"Het is te Amerikaans!"
Nee het wordt uit het Amerikaanse oogpunt bekeke, met flitsen van de Japanse kant, je ziet van allebei de kanten.
of: "het verhaal moet realistisch zijn!!"
nee ook DAAR is film niet voor bedoeld, het moet zijn eigen verhaal vertelle, of het nou verzonnen binnen de geschiedenis is of nie!
"De film is alleen maar goed voor de actie!!!!", man ga dan alsjeblieft een actiefilm kijke als dat jou pakkie an is en drama binnen film je geen moer kan schele! Maar kraak de film niet af op het verhaal dat ie verteld!

NeeL

Avatar

We zullen het eventjes uitleggen, mc lyte.

Het potloodje is om je bericht te editten, zo kun je dubbelposts voorkomen en eventjes foutjes verbeteren.

Opmerkingen als jullie hoofde zijn fuckt up in combinatie met een gros MSN codes voor smileys zijn doorgaans niet gewenst.

Huisregels worden hier graag in acht genomen. Daarom wordt ook een ieder verzocht om deze nauwlettend op te volgen.

Over de film:
Geen aanrader, tenzij je de film kijkt zoals ik het gedaan heb.
In een bus naar oosterijk. Dan is het wel te doen, géén Hart v Nederland, de actie is leuk en tijdens de rest van de film draai je gewoon je geluid uit en ga je verder met je boek. ;)

Swaike

Avatar

Er valt hier een vergelijking te trekken met Titanic; een ramp waar honderden, dan niet duizenden mensen stierven (deze was natuurlijk nog wat groter) verpakt in een romantisch hollywood jasje. En net als Titanic moet deze film het hebben van een 'lekkere' hoofdrolspeler: Josh Hartnett om de hartjes te veroveren van jonge pubermeisjes.

Persoonlijk vind ik 3 dingen leuk aan deze film:
- de muziek
- de veldslag (een kort must-see moment in deze film)
- die rooie stotteraar (voor de vrolijke noot)

2 ratings:
voor pubermeisjes: [rating 4]
voor mij persoonlijk: [rating 2]

ps; titanic is véél beter

Sardine

Avatar

Een leuke film, met mooie special effects erdoor. Er loopt inderdaad een romantische verhaallijn door, maar dat is Hollywood. De film moet ook leuk zijn voor vrouwen. Wat me een beetje begon te storen in de film is de eerder genoemde heldenmoraal, maar dit is nog wel geloofwaardig. Waar ik me echt enorm aan gestoord heb, en niet alleen in de deze film, is de bijdrage van Cuba Gooding jr.
Wat een onuitstaanbaar mannetje kan dat zijn, zeg. In elke film waarin ik hem zie, speelt hij weer de rol van een onderdrukte neger die respect probeert af te dwingen door hard zijn best te doen en enorm miskend te kijken. Zo afschuwelijk politiek correct; misselijkmakend gewoon.

gert

Avatar

Ja, dit was een standaard Hollywood verhaal met alweer een slechte Affleck, irritante sentimentele stukken, te veel vlaggen etc. De SFX waren wel oke; niet byzonder vervelend.

Ik vond het wel grappig dat er een aantal dingen in zaten, die ook in Dr. Strangelove zaten; het luisteren naar de radio, het opstaan uit een rolstoel. Weet iemand anders nog meer stukken die in beide voorkomen? ik ben namelijk alweer het meeste van Pearl Harbor vergeten (en terecht, ja)

Dr.DarkXL

Avatar

Ik vindt dit een film waar ik eigenlijk de directors cut veel leuker vindt.. ik heb die op dvd gezien van iemand en toen vond ik die versie al een stuk beter, want daarin wordt het qua gore gehalte nog te pruimen ( lees lichamen blijven niet intact na het opblazen, wat bij de tv versie wel is )

dat pro amerikaanse is helemaal niet erg. de amerikanen moeten zelf ook nog naar de film gaan ( hoe vindt jij het om een film te zien waarin duizenden nederlanders werden uitgemoord zonder ook maar een vleugje hoop terug te geven )

en de actie is gewoon erg gelikt

woiter

Avatar

Ik weet nog dat ik heel enthousiast uit de bioscoop liep na deze film, vooral de superrr effecten boeiden me erg (dolby geluid is ook superrr)! Errug mooi gefilmd allemaal, dat kun je dan ook wel aan Michael Bay overlaten...

et gaat over de slag bij Pearl Harbor, maar voor de rest, geen idee waar deze te lange film over ging, ow w8, ik weet et weer

inleidend verhaaltje, ff een vlutromance erin en veeel schieten natuurlijk!!! :P

Apocrypha

Avatar

Ik had deze film met een paar vriendinnen in de bioscoop gezien, maar mensen kinderen wat een slechte oorlogs film is dit. Ik was er naar toe gegaan met de gedachte om een goede oorlogsfilm te zien, maar in laats daarvan had de film pakweg 30 minuten iets met de tweede wereld oorlog te maken en de rest was een slap liefdes verhaal. Ik kan mij voorstellen dat het vrouwlijk geslacht dit een leuke film vindt, maar mij viel hij zwaar tegen.

Wizzing

Avatar

Ach aardige film. Dat gezeik van de mensen over pro amerikaanse films altijd ben ik nu ook wel eens zat. Laat ze lekker.. ik vindt dat altijd wel mooi (vooral speeches zoals in Independence Day ... en geloof ook wel van de president in deze film.. heerlijk kippenvel).

Dit is een ideale film voor een "burgerstelletje". Romantische stukjes voor de vrouw en leuke actie voor de man.
Ik moet zeggen dat ik me toch wel vermaakt heb bij een paar scenes in deze film.

ruben

Avatar

Heb deze film in een bioscoop in Jordanië gezien...en dat is dan ook de enige goeie herinnering die ik er aan heb (mensen lopen daar gewoon rond in de bioscoopzaal, praten hardop met elkaar, gaan thee halen tijdens de film etc. Erg grappig). Verschrikkelijke foute film, waarin weer de gebruikelijke heldenmoraal met een moker de kijker wordt ingeslagen. Jaja, de Amerikanen zijn de sterksten, dat weten we nu wel. Leuke FX, dat wel. Maar verder...simplistische tot op het bot...