Dogville

Dogville (2003)

A quiet little town not far from here.

discussie

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ann McDunn

Avatar

Al eerder gezegd, maar de film is zo goed dat de tijd werkelijk vliegt en de lokatie daar merk je na een poosje niet eens meer wat van. Een prachtige film!

DelliPeter

Avatar

Lord Voldemort "Begint beetje erg laat... welke film die vanaaf komt is een aanrader?

Edit: Begint eigenlijk erg vroeg Smiley face"


Ik zou voor simone gaan.

Lord Voldemort

Avatar

Begint beetje erg laat... welke film die vanaaf komt is een aanrader?

Edit: Begint eigenlijk erg vroeg Smiley face

pkwarts

Avatar

In het begin twijfel je misschien "Hou ik dit langer dan een half uur vol?", maar door blijven kijken is de moeite waard! Beste film van Nicole Kidman.

petervdn

Avatar

Quistnix "Schitterende film. Niet echt iets waar je vrolijk van wordt, maar zeker wel erg indrukwekkend."


Absoluut mee eens.
Nooit verwacht dat ik naar een film van meer dan 3uur kon kijken die zich afspeelt op 1 locatie.
Voor mij echt een topper.

Quistnix

Avatar

Schitterende film. Niet echt iets waar je vrolijk van wordt, maar zeker wel erg indrukwekkend.

Darko

Avatar

Zeker een aanrader, een van mijn favoriete films! De film ademt een unieke, vreemde sfeer en John Hurt is een goede verteller. Goede acteerprestaties en een unieke ervaring, het is echter wel een hele tour en de film duurt vrij lang dus je moet er wel goed voor gaan zitten. Daarom is het tijdstip waarom deze film wordt uitgezonden een beetje irritant, opnemen dus als je te moe bent!

4,5/5

BdR

Avatar

Dat "minimale decor" is dus een groot toneel met de namen van de locaties op de grond geschilderd (zie foto). }: Dat zal wel heel erg arthouse en intellectueel zijn, maar ik vond het niks.

Als je de kostuums zou weglaten en de acteurs op stoelen zet heb je een 3 uur durende hoorspel opname.. op film.

vash

Avatar

Dit was dus echt zo'n slecht film!!!

jacq

Avatar

Vergeten op te nemen O+

Peggy Sue

Avatar

Ik wist van te voren niet wat ik ervan moest denken. Ik wist dat de film prijzen heeft gewonnen en dat de meningen verdeeld zijn. Maar ik had niet verwacht dat drie uren zo snel voorbij konden vliegen of dat een minimaal decor zo snel vergeten kon zijn. In één woord geweldig!

SunChaser

Avatar

Dit soort toneelstukjes is echt niet aan mij besteed.

ellie

Avatar

Nog een keer

:W

PRACHTIGE FILM...

ecnebi

Avatar

One more time :Y
[rating 5]

ecnebi

Avatar

In 1 woord: Meesterlijk !!
[rating 5]

heywoodfloyd

Avatar

[rating 4.5]

Weet iemand waar ik de dvd van Manderlay kan vinden?

Ann McDunn

Avatar

Een prachtige film, die JB heel mooi heeft omschreven. Die 3 uur waren heel snel voorbij en als je naar deze film kijkt zie je niet eens meer dat het decor is, en zeker geweldige acteerprestaties. Ik heb er in ieder geval van genoten.

WoUtoMatiC

Avatar

Schitterend, al die bijvoeglijk naamwoorden.

"Op de hagelwitte vloer trippelt Kidman met haar koene voetjes door het verdorven Dogville. Zal ik u, den verborgen en hypocriete Mensch ene spiegel van 3 uur tergende uren voorhouden?"

Nee bedankt. [rating 2]
Niet mijn kop thee.

Cee van Lleef

Avatar

AngelEyes "Dit snap ik dus niet helemaal. Waarom zou deze aanpak niet geschikt zijn voor het medium film? Me lijkt film juist het medium bij uitstek om mee te experimenteren. Gelukkig hebben we regisseurs als Lars von Trier die dat dan ook doen. Zonder dit ssort vooruitstrevende lui zaten we bij wijze van spreken nu nog naar stomme films te kijken.

Ik zie Dogville juist als een mooie match tussen film en toneel. Wat het in mijn ogen voor heeft op dat laatste is dat je hier als kijker midden in de 'actie' verkeert. Oftewel: de toneelachtige aanpak heeft als positief effect dat de acteurs en het verhaal nog meer tot hun recht komen, maar het wordt toch met de dynamiek die film kenmerkt gebracht.

Zoals wel vaker met dit soort vernieuwende concepten is er sprake van de stelregel 'je houdt er van, of je verafschuwt het'. Een gulden middenweg is er eigenlijk niet."


Prima dat hij experimenteert, maar dan kan ik het experiment toch minder geslaagd vinden? Deze vorm en dan 3 uur lang doet het hem voor mij gewoon niet. Voer dan een toneelstuk op en laat de mensen er doorheen lopen.

Cee van Lleef

Avatar

AngelEyes "De eerste keer vond ik hem al goed, maar was m'n grootste kritiek dat er hier en daar fors de schaar in gezet had mogen worden; drie uur is wel lang. Een grondige herkijkbeurt later moest ik dat toch terugnemen. Bijna alles wat er gebeurt of gezegd wordt diept de karakters weer een stukje verder uit. Vooral de enigmatische karakters Tom (Bettany) en Grace (Kidman) worden op een boeiende manier zo stukje voor stukje ontleedt in hun karakter, achtergrond en beweegredenen.

De aangesneden thema's (machtsmisbruik, arrogantie en vergeving om er maar een paar te noemen) worden weliswaar niet subtiel te berde gebracht, maar juist daarom zetten ze wel tot denken aan. Dogville is een film waar veel inzit, zowel aan het oppervlak als in de diepere, minder zichtbare, lagen. Een zeer literaire film, een indruk die nog eens versterkt wordt door het decorgebruik. De decors vormen voor de verandering eens niet enkel de achtergrond, maar vormen een integraal deel van het verhaal. Dus: zet je over je eventuele vooroordelen (langdradig, lang, toneelstukachtig), die ook ik aanvankelijk had, heen, en laat je meeslepen door deze inspirerende film!
[rating 4.5]"


Sorry, maar ik ben het niet met je eens. Heb hem aandachtig bekeken, vond hem zeker niet slecht. Ik hou wel van acteur-films. Het idee is goed: alle afleiding weg zodat alle aandacht op acteurs en verhaal wordt gericht. Maar daar zijn andere middelen voor. De vorm komt me bij deze film ietwat gekunsteld voor. Als ik zoiets wil zien/beleven ga ik wel naar het theater of lees ik een boek. Het begon me op een gegeven moment mateloos te irriteren. Het medium film vind ik minder geschikt om een abstract toneelstuk neer te zetten.

Het enige dat ik wel okee vond was het einde. Gelukkig is Grace ook maar een mens en laat ze iedereen afmaken. Ik zou het echt verschrikkelijk hebben gevonden als ze iedereen had vergeven.

pradjna

Avatar

Geniaal!

Morrigun99

Avatar

En dit is niet de film van de dag!!??!!

Erg indrukwekkende film van Lars van Trier.

me against the world

Avatar

Ik ben wel benieuwd naar deze film,
Ik ga hem vrijdag zeker kijken Smiley face

ruben

Avatar

WoUtoMatiC "Ik heb blijkbaar de verkeerde versie gehuurd. De mijne was zonder decor en kon absoluut niet boeien. :}"
da's wel degelijk de goeie Smiley face En hij kon me zelfs boeien. Alleen kon hij me ook behoorlijk irriteren.

WoUtoMatiC

Avatar

Ik heb blijkbaar de verkeerde versie gehuurd. De mijne was zonder decor en kon absoluut niet boeien. :}

hermit elephant

Avatar

Travis Bickle "een 5,3 is natuurlijk beschamend laag voor deze film..."

Aan het rechtzetten van zulk onrecht heb ik mijn steentje inmiddels aan bijgedragen...

Travis Bickle

Avatar

Een 5,3 is natuurlijk beschamend laag voor deze film...

Colonel_Kurz

Avatar

Qua vorm een mooie film, qua verhaal boeiend maar gruwelijk. Uiteindelijk wel de moeite waard. (binnenkort meer).