Zo anders ziet 'The Lord of the Rings' eruit als AI ermee aan de slag gaat

Zo anders ziet 'The Lord of the Rings' eruit als AI ermee aan de slag gaat

Pastel, symmetrie en overhead-shots

Op de Youtube-pagina van Curious Refuge verscheen een trailer van The Lord of the Rings, maar dan uit een alternatief universum, namelijk geregisseerd door Wes Anderson en met een hele andere cast.

Het kanaal speelde eerder al in op de trend en liet AI de trailer van Star Wars namaken in de stijl van Anderson. De film zou 'The Galactic Menagerie' heten en vol zitten met excentrieke wezens, charmante droids en eigenaardige locaties die doen denken aan Andersons films zoals Moonrise Kingdom en The Grand Budapest Hotel. Nu besloten ze dat een andere geliefde franchise aan de beurt was.

Een kijkje door de excentrieke lens van Wes Anderson
Hoogstwaarschijnlijk heeft TikTok dit idee aangewakkerd, de gebruikers van de app lijken namelijk al weken in de ban te zijn van Wes Anderson.

Met o.a. snoepkleurtjes zo zoet als Mendl's Courtesan au Chocolat, symmetrie, humoristische elementen en retro attributen is een film van de regisseur direct te herkennen. Dit maakt het dan ook leuk om bestaande films met een andere stijl, helemaal om te gooien.

'The Whimsical Fellowship'
Curious Refuge vond dit ook en besloot aan AI te vragen om een trailer te maken voor Lord of the Rings, maar dan in Wes Anderson-stijl. Een stijl die totaal niet lijkt op die van Peter Jackson. De cast in de trailer is gebaseerd op de acteurs waar Anderson graag mee samenwerkt.

Zo zie je in de video bijvoorbeeld Timothée Chalamet als Frodo, Bill Murray als Gandalf, Tilda Swinton als Galadriel, Adrian Brody als Legolas, Benicio Del Toro als Gimli, Jeff Goldblum als Elrond, Willem Dafoe als Smeagol en ten slotte Owen Wilson als Sauron inclusief Wilson's herkenbare "wow".


"Volg de avonturen van Frodo Balings, Gandalf en de rest van curieuze genootschap terwijl ze een wereld doorkruisen vol pastelkleurige landschappen, symmetrische composities en eigenzinnige bewoners. Wees getuige van de onwaarschijnlijke helden die het opnemen tegen de duistere krachten van Sauron in een zoektocht om de 'Ene Ring' te vernietigen, terwijl ze de charme en eigenzinnigheid uitstralen die alleen te vinden zijn in een creatie van Wes Anderson," aldus Caleb Ward, Shelby Ward en Tyler Smith van Curious Refuge.

Een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn
Mocht je ook niet genoeg van Wes Anderson kunnen krijgen, dan heb je geluk, want vanaf 23 juni is zijn nieuwe romantische dramakomedie Asteroid City in de bioscoop te zien.



NieuwsFilm

meest populair