Marvel: Civil War Trailer

Goede tijden voor fans van comic book films.

Sinds de eerste films van Blade en X-Men gaat het erg goed met de comic book films. En zo ook met de grote groep fanboys. De verfilmingen schieten als paddenstoelen uit de grond en de opbrengsten in de box office zijn ongekend hoog met The Dark Knight als de absolute koploper. Voorlopig lijkt er ook geen einde aan te komen. Zo kunnen we dit jaar nog Kick-Ass verwachten, volgend jaar Iron Man 2 en voor 2011 en 2012 kunnen we onze borst nat maken met films als Spider-Man 4, Thor, Captain America, The Avengers, Deadpool en zo mogelijk een nieuwe Superman en een derde Batman van Christopher Nolan.

Voor de huidige generatie comicverfilmingen hebben er weinig superheldenfilms de revue succesvol gepasseerd. Uitzonderingen zijn uiteraard de eerste twee films uit de eerste filmreeksen van Batman en Superman. Andere pogingen scoorden slecht in de Box Office, werden flink bekritiseerd of - in de meeste gevallen - beide. Het uiteindelijke succes is met name te danken aan de verbeterde mogelijkheden met special effects / CGI en hogere productiebudgetten.

De $1 miljard wereldwijde omzet van The Dark Knight zegt veel. Na wat rondsnuffelen op Box Office Mojo kom je een lijst tegen met 84 films die gebaseerd zijn op strips / graphic novels en waarvan de totale omzet $8 miljard is, met een gemiddelde van bijna $100 miljoen per film. In de top 10 staan TDK, de drie Spider-Man films, Iron Man, Batman (1989), Men in Black, de eerste twee X-Men films en 300. De gemiddelde opbrengst van die films bedraagt $313 miljoen bij een gemiddeld productiebudget van $140 miljoen. De vermelde omzetcijfers zijn alleen van de Amerikaanse markt. Wereldwijd telt vaak de factor maal 2.

Naast de explosieve groei aan films, is ook het aantal fans van stripfilms behoorlijk gegroeid. Op FilmTotaal worden de berichten over de superhelden goed gelezen en er zijn vele reacties op de trailers en recensies van de nieuwste releases. Ook op websites als Youtube zien we vele fanmade trailers langskomen. Hieronder zie je de "trailer" van Marvel: Civil War, een film die we waarschijnlijk ergens tussen 2015 en 2025 kunnen verwachten.



NieuwsFilm

meest populair