How To Train Your Dragon naar monsterscore

Enorme opening verwacht voor eerste Dreamworks animatiefilm van 2010.

Waar normaal gesproken in Nederland de films op donderdag in première gaan, is dat in de VS op de vrijdagavond. Hierdoor wordt er vaak gesproken over een "opening weekend" van een nieuwe release. Hieronder een voorbeschouwing op dit weekend.

De grootschalige landelijke releases in de States zijn:

1. How to Train Your Dragon
Pixar doet het qua waardering een stuk beter, maar met het oog op de opbrengsten van de animatiesfilms doet Dreamworks zeker niet onder aan de Disney dochter. Met How to Train Your Dragon brengt Dreamworks de eerste grote animatiefilm van 2010 uit. Daarna volgens er van Dreamworks nog twee, namelijk Shrek Forever After en MegaMind. Pixar brengt met Toy Story 3 dit jaar slechts één nieuwe film uit. Dit jaar wordt overduidelijk een Dreamworks jaar, zeker als er gekeken wordt naar de verwachte opbrengst van ruim $50 miljoen van HTTYD. Hieronder een korte en leuke featurette:


2. Hot Tub Time Machine
Hot Tub Time Machine is weer zo'n lekkere komedie in de lijn van bijvoorbeeld Wild Hogs en de wat volwassenere komedies van Judd Apatow (The 40 Year Old Virgin en Funny People). Ook deze titel lijkt aan te gaan slaan bij het Amerikaanse bioscooppubliek. Hieronder een zogenaamde Red Band Internet Spot uit de komedie:

Andere releases
Naast deze twee bovenstaande films krijgen ook het drama Chloe en de thriller Ca$h een kleinschalige release.

Voorspelling Box Office
Hieronder zie je een overzicht van de 10 films die naar verwachting in de Top 10 staan van de Weekend Box Office in de States. Dit is een voorspelling van enkele honderden leden van de toonaangevende website Box Office Mojo. Achter de films staat de verwachte opbrengst. Daaraan is toegevoegd welke films hun première beleven.

1. How to Train Your Dragon - $52.4 PREMIERE
2. Hot Tub Time Machine - $19.9 miljoen PREMIERE
3. Alice in Wonderland 3-D - $18.4 miljoen
4. Diary of a Wimpy Kid - $12.3 miljoen
5. The Bounty Hunter - $10.7 miljoen
6. She's Out of My League - $4.1 miljoen
7. Green Zone - $3.7 miljoen
8. Repo Men - $3.5 miljoen
9. Avatar - $3.3 miljoen
10. Shutter Island - $3.3 miljoen

Aankomende maandag volgen de daadwerkelijk behaalde resultaten over dit bioscoopweekend in de States.

NieuwsFilm

meest populair