Black Swan heeft mooiste filmposter van 2011

Uitslag Jaarlijkse Filmposter Verkiezing van de TV Krant bekend.

De TV Krant organiseerde dit jaar alweer voor de achtste keer hun jaarlijkse Filmposter Verkiezing. Nadat eerder films als Van Helsing (2004), Earth (2007), This Is It (2009) en Sint (2010) wonnen, gaat dit jaar Darren Aronofsky's Black Swan er met de titel "beste filmposter van het jaar" vandoor.

Op de tweede plaats eindigde de poster van 127 Hours, gevolgd door de affiches van de Nederlandse film Sonny Boy, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 en The Tree of Life. De prijswinnende poster werd ontworpen door de Britse studio Empire Design. We zien het gezicht van het personage Nina Sayers, een rol van Natalie Portman. In haar huid zit echter een grote barst, een fysieke manifestatie van de steeds verder splijtende persoonlijkheid van de ballerina die in Het Zwanenmeer zowel de Witte als de Zwarte Zwaan speelt en steeds verder afdrijft naar de duistere Zwarte Zwaan.

In totaal brachten ruim 60 duizend mensen hun stem uit, vorig jaar waren het er nog 58 duizend. Check hier de website voor meer info en de posters van de complete top vijf. Hieronder de prijswinnaar:



NieuwsFilm

meest populair