Algemeen

'Argo' wint Producers Guild Awards

Wederom wint Ben Afflecks film een belangrijke indicator voor de Oscars.

door Jim Pedd op 28.01.2013 om 08:00 in Algemeen
Er zijn een paar weken verstreken sinds de Golden Globes zijn uitgereikt, dus is het weer tijd voor een nieuw prijzengala. Ditmaal zijn de Producers Guild Awards uitgereikt. De film Argo van regisseur en acteur Ben Affleck ging er vandoor met de belangrijkste prijs.

Producenten Affleck, George Clooney en Grant Heslov mochten het beeldje mee naar huis nemen in de filmcategorie. Daarmee wisten ze producenten van de eveneens genomineerde films Les Misérables, Zero Dark Thirty, Beasts of the Southern Wild, Django Unchained, Life of Pi, Moonrise Kingdom, Silver Linings Playbook, Skyfall en Lincoln achter zich te laten.

De komende tijd worden nog de Actors Guild Awards, Directors Guild Awards en Writers Guild Awards uitgereikt. Deze prijzen samen zijn meestal een goede indicator voor welke films de hoofdprijzen bij de Oscars mee naar huis zullen nemen.

Dat Affleck eerder ook bij de Golden Globes won maakt de kans groot dat hij minstens enkele van de awards waarvoor zijn film bij de Oscars genomineerd is mee naar huis mag nemen.

Overigens werden er ook nog een aantal andere prijzen uitgereikt tijdens de PGA. Disney’s Wreck-It Ralph won in de animatiecategorie (en versloeg daarmee Brave, Frankenweenie, ParaNorman en Rise of the Guardians).

Verder won Searching for Sugar Man in de documentaire-categorie. De televisieserie Homeland van Showtime won in de categorie dramaseries en Modern Family won voor het derde jaar op rij de prijs voor de beste comedy.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

B@chelor

Avatar

Leuk voor Ben. Argo was prima en erg vermakelijk.

Banned

Avatar

Straks wint ie de oscar nog...

johnwayne

Avatar

De Actors Guild Awards zijn al bekend. Ook daar heeft Argo gewonnen voor de beste cast. Daniel-Day Lewis en Jennifer Lawrence wonnen respectievelijk de prijs voor beste acteur en beste actrice.

De volledige lijst is hier te vinden http://www.imdb.com/oscars/nominations/screen-actors-guild?ref_=hm_ad_t5

benjamin

Avatar

Banned "Straks wint ie de oscar nog..."


Ik begin het ook te denken. Maar zou niet erg zijn he.

cordia

Avatar

Ja het is nu Argo vs Lincoln..Argo ligt iets voor maar als Lincoln de DGA en WGA wint ligt alles open.

NieuwsFilm

meest populair