'Argo' wint Producers Guild Awards

Wederom wint Ben Afflecks film een belangrijke indicator voor de Oscars.

Er zijn een paar weken verstreken sinds de Golden Globes zijn uitgereikt, dus is het weer tijd voor een nieuw prijzengala. Ditmaal zijn de Producers Guild Awards uitgereikt. De film Argo van regisseur en acteur Ben Affleck ging er vandoor met de belangrijkste prijs.

Producenten Affleck, George Clooney en Grant Heslov mochten het beeldje mee naar huis nemen in de filmcategorie. Daarmee wisten ze producenten van de eveneens genomineerde films Les Misérables, Zero Dark Thirty, Beasts of the Southern Wild, Django Unchained, Life of Pi, Moonrise Kingdom, Silver Linings Playbook, Skyfall en Lincoln achter zich te laten.

De komende tijd worden nog de Actors Guild Awards, Directors Guild Awards en Writers Guild Awards uitgereikt. Deze prijzen samen zijn meestal een goede indicator voor welke films de hoofdprijzen bij de Oscars mee naar huis zullen nemen.

Dat Affleck eerder ook bij de Golden Globes won maakt de kans groot dat hij minstens enkele van de awards waarvoor zijn film bij de Oscars genomineerd is mee naar huis mag nemen.

Overigens werden er ook nog een aantal andere prijzen uitgereikt tijdens de PGA. Disney’s Wreck-It Ralph won in de animatiecategorie (en versloeg daarmee Brave, Frankenweenie, ParaNorman en Rise of the Guardians).

Verder won Searching for Sugar Man in de documentaire-categorie. De televisieserie Homeland van Showtime won in de categorie dramaseries en Modern Family won voor het derde jaar op rij de prijs voor de beste comedy.



NieuwsFilm

meest populair