FilmTotaal Filmoverzicht Maart

Wat zijn komende maand de grootste, opmerkelijkste of interessantste releases?

Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo'n zes in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

Bekijk de afbeelding

Bullet to the Head (7 maart)

Regisseur: Walter HillCast:

Sylvester Stallone | Sung Kang | Sarah ShahiGenres: Actie | Misdaad | ThrillerRottenTomatoes: 48% op 122 recensies

Jimmy Bobo en zijn partner Louis Blanchard zijn twee wrede huurmoordenaars die geen enkele opdracht uit de weg gaan. Wanneer Louis onverwachts vermoord wordt door een andere huurmoordenaar, zint Jimmy op wraak. Zijn zoektocht naar de verantwoordelijken brengt hem op het pad van de politieagent Taylor Kwan, die de moord op zijn eigen partner onderzoekt. De twee besluiten daarop een ongebruikelijke samenwerking aan te gaan, en jagen op de verantwoordelijken. Oorspronkelijk zou de film geregisseerd worden door Wayne Kramer, maar na enige creatieve verschillen met hoofdrolspeler Sylvester Stallone besloot hij op te stappen. Hij werd in april 2011 vervangen door Walter Hill. Afgezien van de grote rol die voor Sly weggelegd is, is ook voor Christian Slater een hoofdrol geschreven. Het is zijn eerste grote rol in acht jaar.


Bekijk de afbeelding

Mama (7 maart)

Regisseur: Andres MuschiettiCast:

Jennifer Chastain | Nikolaj Coster-Waldau | Megan CharpentierGenre: HorrorRottenTomatoes: 62% op 122 recensies

Mama is een bovennatuurlijke thriller van producent Guillermo del Toro, die geregisseerd werd door Andres Muschietti. De film is gebaseerd op zijn gelijknamige korte film. Het oog van Del Toro viel op deze korte film, waarop deze Muschietti benaderde om er een volwaardige film van te maken. De film gaat over twee jonge meisjes die verdwijnen op de dag dat hun moeder wordt vermoord. Vijf jaar later worden ze teruggevonden in een verlaten hutje in het bos, en begint voor hen een nieuw leven bij hun oom Lucas en zijn vriendin Annabel. Maar al snel worden de dingen vreemd. Hoe hebben de meisjes de afgelopen jaren overleefd? En wie hoort Annabel iedere nacht fluisteren in hun slaapkamer?


Bekijk de afbeelding

Oz: The Great and Powerful (14 maart)

Regisseur: Sam RaimiCast:

James Franco | Mila Kunis | Rachel WeiszGenres: Actie | Avontuur | Fantasy

Oz The Great and Powerful vertelt het verhaal van de goochelaar Oscar Diggs. Hij wordt vanuit Kansas naar het levendige Land van Oz gebracht, waar hem als grote tovenaar roem en rijkdom wachten. Dat lijkt in ieder geval zo, tot hij drie heksen tegenkomt: de zussen Theodora, Evanora en Glinda. Zij zijn er niet van overtuigd dat Oscar de grote tovenaar is waar iedereen op heeft zitten wachten. Aan hem dus de taak om zichzelf te bewijzen als de Wizard of Oz. Daarnaast moet hij uit proberen te vogelen wie de slechte heks en wie de goede zijn. De film speelt zich af vóór de gebeurtenissen in het boek uit 1900 van L. Frank Baum en de film uit 1939.


Bekijk de afbeelding

Hitchcock (14 maart)

Regisseur: Sacha GervasiCast:

Anthony Hopkins | Helen Mirren | Scarlett JohanssonGenres: Biografie | DramaRottenTomatoes: 63% op 185 recensies

Hitchcock laat de boeiende en complexe verhouding tussen The Master of Suspense en zijn vrouw Alma Reville zien. De film volgt het koppel tijdens hun meest uitdagende project: Psycho. Het maken van de film werd een flinke uitdaging voor de twee, en uiteindelijk zou de productie uitgroeien tot een van de meest controversiële en legendarische films die Hitchcock gemaakt heeft. De opnames van Hitchcock, waarin Anthony Hopkins de titelrol speelt, duurden slechts 36 dagen. Hopkins werd niet genomineerd voor prijzen voor deze rol. Zijn tegenspeelster, Helen Mirren, die de rol van Hitchcocks vrouw Alma Reville speelt, wel. Helaas mocht ze o.a. de Golden Globe nominatie niet verzilveren.


Bekijk de afbeelding

Side Effects (14 maart)

Regisseur: Steven SoderberghCast:

Rooney Mara | Carmen Pelaez | Marin IrelandGenres: Misdaad | Drama | ThrillerRottenTomatoes: 84% op 135 recensies

Dr. Jon Banks is een ambitieuze jonge psychiater die zichzelf wil bewijzen. Zijn nieuwe patiënte, Emily, reageert niet op de gangbare antidepressiva, waarop Jon besluit een laatste redmiddel te gebruiken. Het is het nieuwe medicijn Ablixa, en het werkt. Emily wordt langzaam beter. Maar dan wordt haar echtgenoot op brute wijze doodgestoken en vindt de politie Emily met een mes in haar handen. Ze heeft geen flauw idee wat er gebeurd is, waarop een duister kat-en-muisspel begint. Regisseur Steven Soderbergh wilde in eerste instantie Lindsay Lohan casten voor de rol van Emily ( die nu gespeeld wordt door Rooney Mara). De producenten vreesden echter dat de productie tegengehouden zou worden door de continue rechtszaken waarin Lohan verwikkeld is.


Bekijk de afbeelding

&Me (14 maart)

Regisseur: Norbert ter HallCast:

Verónica Echegui | Rossy de Palma | Mark WaschkeGenre: Romantiek

&ME is het verhaal van Eduard, een homoseksuele jurist die zijn leven in Berlijn besluit te verruilen voor een nieuwe start als topambtenaar bij het Europese Parlement in Brussel. Daar ontmoet hij de mooie stagiaire Edurne uit Spanje, die net ontsnapt is aan haar overbezorgde moeder. Edurne valt meteen voor Eduard, en wil graag met hem gezien worden. Eduard laat zich impulsief door Edurne meevoeren, verrast door de genegenheid die hij voor haar voelt. Maar dan verschijnt de aantrekkelijke Richard ten tonele. Zowel Eduard als Edurne voelen zich direct gefascineerd door hem. Is Richard de schakel die hen bij elkaar houdt, of drijft hij hen juist uit elkaar?


Bekijk de afbeelding

Trois Mondes (14 maart)

Regisseur: Catherine CorsiniCast:

Raphaël Personnaz | Clotilde Hesme | Arta DobroshiGenre: Drama
Trois Mondes (wat zoveel betekent als 'drie werelden') is een Franse dramafilm, die gaat over Al. Hij heeft de dingen prima voor elkaar. Totdat hij op een noodlottige dag per ongeluk iemand aanrijdt. Op aanraden van zijn vrienden gaat hij er snel vandoor, zonder zich om het slachtoffer van het ongeluk te bekommeren. Maar iemand heeft het ongeluk zien gebeuren: de jonge vrouw Juliette. Zij bekommert zich wel om het slachtoffer en gaat met de echtgenote van het slachtoffer naar het ziekenhuis. Samen gaan ze op zoek naar Al. In 2012 deed de film mee tijdens het Filmfestival van Cannes, in de 'Un Certain Regard' sectie.


Bekijk de afbeelding

Paradies: Glaube (14 maart)

Regisseur: Ulrich SeidlCast:

Maria Hofstätter | Nabil Saleh | Natalya BaranovaGenre: Drama

Paradies: Glaube is het tweede deel in de 'Paradies'-trilogie van regisseur Ulrich Seidl. In dit deel concentreert de camera zich op zus Anna Maria. Zij zoekt haar zielsrust bij Jezus Christus. In haar vakantie zeult ze met Mariabeelden langs de deuren. Als haar echtgenoot, een verlamde moslim, na jaren afwezigheid uit Egypte terugkeert, ontspint zich een huiselijke oorlog rond het huwelijk en het geloof. De film werd vertoond op het 69ste Internationale Filmfestival van Venetië en werd daar genomineerd voor de Gouden Leeuw. Paradies: Glaube mocht deze niet mee naar huis nemen, maar won wel de Special Jury Prize.


Bekijk de afbeelding

Jack the Giant Slayer (21 maart)

Regisseur: Bryan SingerCast:

Nicholas Hoult | Ewan McGregor | Stanley TucciGenres: Avontuur | Drama | Fantasy

Jack is een jonge boerenknecht die per ongeluk een poort opent die de mensheid moet beschermen tegen het door iedereen gevreesde reuzenvolk. Na eeuwenlang ballingschap keren de reuzen terug op aarde, en ze zinnen op wraak. Hun plan: het land terugveroveren dat de mensheid eeuwen geleden van hen afgepakt had. De jonge Jack zet alles op alles om het reuzenleger tegen te houden, uit liefde voor zijn land, volk en de moedige prinses Isabelle. De film zou oorspronkelijk geregisseerd worden door D.J. Caruso, die in januari 2009 aangetrokken werd. Hij besloot echter in augustus van dat jaar te vertrekken en werd vervangen door Bryan Singer. Singer Liet vervolgens het scenario herschrijven, en in april 2011 kon de productie uiteindelijk van start gaan.


Bekijk de afbeelding

Thérèse Desqueyroux (21 maart)

Regisseur: Claude MillerCast:

Audrey Tautou | Gilles Lellouche | Anaïs DemoustierGenre: Drama

Thérèse trouwt in de jaren '20 met haar buurman Bernard Desqueroux. Daarmee maakt ze het land van de twee families tot één groot landgoed. Bernard tolereert de sterke wil van zijn intelligente vrouw maar kan niet voorkomen dat ze zich opgesloten voelt en verveeld raakt. Ze begint te dromen over Parijs, en een poging haar lot te veranderen loopt bijzonder slecht af. Als gevolg daarvan verliest Thérèse niet alleen haar gezicht voor beide families, maar ook haar droom van vrijheid. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van François Mauriac (dat in 1927 gepubliceerd werd) en is de laatste film van regisseur Claude Miller. Hij overleed in april 2012. Zijn project werd vertoond in het Filmfestival van Cannes, waar deze mee deed voor de Gouden Palm.


Bekijk de afbeelding

The Croods (27 maart)

Regisseurs: Kirk De Micco | Chris SandersCast:

Nicholas Cage | Ryan Reynolds | Emma StoneGenres: Animatie | Avontuur | Komedie | Familiefilm

Alsof overleven in een vulkanische wereld niet moeilijk genoeg is, wordt het leventje van de allereerste familie uit de prehistorie ruw verstoord door een aardbeving. Ze worden gedwongen hun huis te verlaten en moeten in de gevaarlijke wereld op zoek naar een nieuwe plek om te leven. Tijdens hun reis wordt de oudste dochter van vader Grug, Eep, verliefd op de vreemde Guy. Hij is een moderne oerman, wiens levensstijl lijnrecht tegenover de traditionele levensstijl van vader Grug komt te staan. De film werd in 2005 al aangekondigd en zou toen als stopmotionfilm door Aardman Animations gemaakt worden. Dat feestje ging helaas niet door, waarop de rechten op het scenario in 2007 overgingen naar DreamWorks.


Bekijk de afbeelding

G.I. Joe: Retaliation (28 maart)

Regisseur: Jon ChuCast:

Channing Tatum | Bruce Willis | Dwayne JohnsonGenres: Actie | Avontuur | Sci-Fi | Thriller

In deze vervolgfilm moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen de dodelijke vijanden van de Cobra-organisatie, maar ook tegen de regering die het team wil opheffen en elimineren. De film zou eigenlijk al negen maanden geleden uit moeten komen, maar naar verluidt waren de studiobazen niet bepaald tevreden met de vroegtijdige dood van een van de personages, Duke Hauser. Channing Tatum, die deze rol speelde, was echter bezet, waarmee werd besloten om het project dan maar met negen maanden uit te stelen. Daarnaast werd ook besloten om de film om te zetten naar 3D, wat dan ook gedaan is.



Bekijk de afbeelding

A Late Quartet (28 maart)

Regisseur: Yaron ZilbermanCast:

Christopher Walken | Philip Seymour Hoffman | Imogen PootsGenre: DramaRottenTomatoes: 73% op 74 recensies

Als bij een van de leden van een wereldwijd erkend strijkerkwartet de ziekte van Parkinson geconstateerd wordt, is de toekomst van de groep ineens onzeker. Onderdrukte emoties en concurrerende ego's weten daarbij de druk op de jarenlange samenwerking nog eens op te voeren. In de aanloop van hun 25-jarig jubileumconcert lopen de gemoederen hoog op. Is hun liefde voor muziek sterk genoeg om de groep bij elkaar te houden? De film gebruikt kamermuziek die gespeeld is door het legendarische strijkerkwartet Brentano String Quartet, en daarbij wordt bovenal Beethovens Op. 131 gespeeld.

NieuwsFilm

meest populair