Comic-Con: 'Dawn of the Apes', 'G.I. Joe 3', 'Spider-Man', 'Veronica Mars', 'X-Force'

En verder Superman / Batman, The Avengers 2, Guardians of the Galaxy, X-Men, Catching Fire, Dwan of the Apes.

De San Diego Comic-Con is alweer de derde dag ingegaan. 's Werelds grootste evenement voor stripboekenfans en superheldenfanaten heeft al veel nieuws gebracht, maar het zijn de laatste twee dagen die de meeste opzienbare nieuwtjes brengen. Omdat er elke dag zoveel nieuws uitkomt, blikt FilmTotaal elke dag terug. Vandaag het derde deel in deze serie.

Bekijk hier het overzicht van de. Verder kun je op deze link het verslag van de preview night vinden. Op deze plek staat het verslag van de eerste dag, en hier het verslag van de tweede dag. Vandaag bespreken we o.a. Dawn of the Planet of the Apes, G.I. Joe 3, The Amazing Spider-Man 2, Veronica Mars, X-Force.

Dawn of the Planet of the Apes
Bekijk de afbeeldingTot slot hebben we nog een afbeelding van Dawn of the Planet of the Apes. Het betreft de eerste officiële foto van de film. Deze speelt zich af na de gebeurtenissen in Rise of the Planet of the Apes en laat zien hoe Caesar (Andy Serkis) leiding geeft aan een groep apen. Zij beheersen de wereld nu, niet langer de mensen, die als gevolg van de Simian Flu nagenoeg uitgestorven zijn. Regisseur Matt Reeves over het verhaal van de film:

"We zullen zien hoe Caesar een leider wordt. Het apenverhaal staat symbool voor ons leven. Door te kijken naar wat er gaat in de levens van de apen, bestuderen we onszelf, onze impulsen en onze samenleving. Er gebeurt daar zoveel. Caesar heeft een rationele kant die de apen niet hebben - zij werken volledig op instinct."

G.I. Joe 3
Crave Online kreeg de kans om even te spreken met Jon Chu. Tijdens het gesprek ging de regisseur in op wie er mogelijk terugkeren voor G.I. Joe 3. "Mogelijk krijgen we Scarlet terug. Ik denk dat er veel personages terug kunnen keren. De G.I. Joe wereld is een grote, en we hebben nog maar een klein deel vertoond. Ik heb nooit gedacht, 'Oh we gaan iedereen dumpen en dat is dat!' Dit is en ander deel van het universum en ik weet zeker dat we haar terug zullen zien. Ze heeft een van de interessantste verhaallijnen, vooral met Snake Eyes."

The Amazing Spider-Man
Regisseur Marc Webb ging in op de aanwezigheid van de Sinister Six in de Amazing Spider-Man-films. Het gerucht doet al een tijdje de ronde dat de groep slechteriken het in een van de volgende films op zal nemen tegen Spider-Man, en nu lijkt het erop dat die verhalen wel eens bewaarheid kunnen worden. "Denk aan de Gentleman. Denk aan de Gentleman," vertelde Webb. "Ik bedoel maar. Zet dat in je... Daar is je kleine nieuwtje. Denk aan de Gentleman."

Het personage kwam voor het eerst voor in het boek Spider-Man: The Gathering of the Sinister Six, waarin hij een groep slechteriken opricht op Peter Parker te vernietigen.

Veronica Mars
Na een succesvolle Kickstarter campagne, zijn de opnames van Veronica Mars de film al een tijdje bezig. Tijdens de Comic-Con werden de eerste beelden van de film vertoond. Bekijk ze hier:



X-Force
Jeff Wadlow, die Kick-Ass 2 regisseerde ging tijdens zijn panel in op de X-Force-film waaraan hij werkt. "Ik zit er goed in," vertelde hij. "Ik heb het verhaal al helemaal uitgewerkt. En ongeveer 20 pagina's van mijn eerste versie geschreven. Als ik niet bezig was geweest met de promotiecampagne van Kick-Ass, had ik waarschijnlijk al een versie af. Maar Kick-Ass vertraagt me nu eventjes een beetje."

De X-Force zijn, voor de mensen die ze niet kennen, min of meer een meer militante en agressievere versie van de X-Men. Het team bestond in de eerste versie o.a. uit Cable, Cannonball, Domino, Warpath en Deadpool. Latere incarnaties toonden nog Wolverine, Psylocke, Sunspot en Colossus.

Reeds verschenen
Het grootste nieuws van de Comic-Con kwam gisteren. Bevestigd werd waar veel fans al langer op hoopten: er komt een Superman / Batman crossover film. In het Marvel-kamp konden we bekend maken wie de slechterik van The Avengers 2 wordt, en een nieuwe blik bieden op de Guardians of the Galaxy.

Verder publiceerden we een verslagje van de eerste beelden die vertoond zijn van X-Men: Days of Future Past, een tweetal posters van Edge of Tomorrow, een trailer van The Hunger Games: Catching Fire en een viral van Dawn of the Planet of the Apes.

NieuwsFilm

meest populair