Featured

FEATURED: Alles wat we weten over Marvels Phase 3

De details in een helder overzicht uiteen gezet.

door Jim Pedd op 30.10.2014 om 11:49 in Featured
Afgelopen dinsdagavond presenteerde Marvel tijdens een speciaal evenement de volledige line-up van films die in Phase 3 uitgebracht worden. Onze liveblog kun je hier teruglezen, maar omdat ook wij wel inzien dat het wellicht wat onoverzichtelijk is geworden na al die updates, hebben we hieronder een overzicht voor je gemaakt.

In dit artikel lees je min of meer alles van wat de filmstudio al bekend heeft gemaakt over zijn aankomende Phase 3. In monde van Kevin Feige liet Marvel weten al sinds Iron Man in 2008 uitkwam, dit gepland te hebben. "Vanaf het moment dat Nick Fury het huis van Tony Stark in liep en hem vertelde dat hij deel is van een breder universum," vertelde Feige. Dat plan wordt nu dus volledig uitgewerkt met de zogenaamde Infinity Wars. Voordat die van start gaan, is er echter nog een hele reeks andere films die Phase 3 vormen.

Captain America: Civil War
De eerste film in Phase 3 is Captain America: Civil War, dat op 6 mei 2016 uit komt in de bioscoop. Daarin worden de twee grootste helden van het Marvel filmuniversum tegenover elkaar geplaatst: Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Steve Rogers (Chris Evans). Heel veel vertelde Feige niet over de Civil War. Hij liet weten dat de film voortvloeit uit de gebeurtenissen van Avengers: Age of Ultron en net als de comics zal draaien om de registratie van supermensen. Geheime identiteiten vormen echter geen integraal onderdeel van de Civil War zoals deze zich in het filmuniversum zal ontwikkelen, waar dat bij de comics wel het geval was. De invulling van dit superheldenverhaal wordt dus compleet anders, als we de filmstudio mogen geloven.

» Lees hier onze special over Marvel's Civil War


Doctor Strange
Op 4 november 2016 komt dan de film Doctor Strange uit, waarvan we weten dat Feige al jaren wil dat deze er komt. Hij wil graag magische elementen introduceren in het Marvel filmuniversum en krijgt nu echt volledig zijn zin. "Doctor Stephen Strange, briljant neurochirurg en een wat arrogante kerel, krijgt een auto-ongeluk en verliest daarbij wat voor hem de gereedschappen van zijn vak zijn: zijn handen. In de Marvel filmuniversum versie van het bovennatuurlijke, draait alles om quantum mechanica en de snaartheorie. Het idee is om met deze film een hele nieuwe hoek van het filmuniversum te verkennen. We willen, via Strange, de wereld van parallelle dimensies bezoeken." Wie de rol moet spelen is nog niet zeker, maar de meest recente geruchten wijzen op een rol voor Benedict Cumberbatch.


Guardians of the Galaxy 2
Eén maand eerder dan verwacht komt het vervolg op James Gunns zeer populaire film uit. Wederom volgen we de avonturen van de Guardians of the Galaxy, die in elk geval zullen bestaan uit Star Lord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Rocket Raccoon (Bradley Cooper), Groot (Vin Diesel) en Drax (Dave Bautista). Ook weten we al dat er andere teamleden toegevoegd worden, maar wie dat zullen zijn is nog niet bekend. Speculatie is er natuurlijk genoeg... Naar verluidt leren we onder andere wie de vader van Star Lord / Peter Quill is, want in de eerste film, komen we er al achter dat hij deels van buitenaardse komaf is. Vanaf 5 mei 2017 in de bioscoop.


Thor: Ragnarok
Mocht je gedacht hebben dat Thor (Chris Hemsworth) al van zijn nare broertje Loki (Tom Hiddleston) af was, heb je je vergist. "Dit is een erg belangrijke film in Phase 3," vertelde Kevin Feige. "We willen Thor naar een nieuw niveau brengen. We vinden Thor direct na 'Avengers: Age of Ultron' en deze film beïnvloed alles wat zal volgen." Ragnarok duidt op het "einde van alle dingen" liet Feige nog weten en de film zou cruciaal zijn voor het verloop van Phase 3. We verwachten dat dit op de een of andere manier de vernietiging van Asgard, waar Thor vandaan komt, inhoudt. Helemaal zeker weten we het op 28 juli 2017, als de film uitkomt.


Black Panther
Er wordt al jaren gehint naar het bestaan van Wakanda. Een fictieve natie waar het zeldzame metaal Vibranium vandaan komt. Daarvan is het schild van Captain America gemaakt en mogelijk ook slechterik Ultron (James Spader). Zeer waarschijnlijk zit er een easter egg in Age of Ultron, die verwijst naar Wakanda. De verwachting is dat dit het personage van Andy Serkis betreft, die volgens fans de rol van Klaw speelt, de aartsvijand van Black Panther. De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door niemand minder dan Chadwick Boseman, die volgens de geruchten getekend heeft voor vijf films in het filmuniversum. Welke dat allemaal worden is niet helemaal zeker, maar we weten al dat Black Panther in Captain America: Civil War meespeelt. Vanaf 3 november 2017 in de bioscoop.


Avengers: Infinity War - Part I & Part II
Het moest er eens van komen... Al sinds The Avengers zijn er regelmatig teasers naar Josh Brolins Thanos te zien in de films van Marvel. Hij zit achter de zogenaamde Infinity Gems aan, waar er zes van zijn en die gecombineerd in de zogeheten Infinity Gauntlet, de eigenaar godachtige krachten geeft. Vier daarvan zagen we al in de films, waaronder de Tesseract (Captain America: The First Avenger), de Aether (Thor: The Dark World), Loki's Staf (The Avengers) en de Power Stone (Guardians of the Galaxy). In deze tweedelige film krijgt Thanos de stenen eindelijk in handen en begint een epische strijd waarin de Avengers en Guardians of the Galaxy samen tegen Thanos zullen moeten vechten. Overigens biedt dit natuurlijk ook een mooie manier om de Civil War te eindigen, want alleen een gigantische bedreiging kan de kloof die geslagen wordt tussen de superhelden van Marvel overbruggen. Het eerste deel van de Infinity War is op 4 mei 2018 in de bioscoop te zien en de tweede (afsluitende film van Phase 3) vanaf 3 mei 2019.


Captain Marvel
Een vrouwelijke superheld met een eigen film in het Marvel filmuniversum? Jep! Die komt er op 6 juli 2018 eindelijk, in de vorm van een film over Captain Marvel. De film zal Carol Danvers volgen, in een groot avontuur. Kevin Feige over de film: "Er wordt minstens net zo lang aan deze film als Doctor Strange of Guardians of the Galaxy. Een van de belangrijkste dingen die we uit moesten vogelen, was wát we precies met deze film wilden doen. De avonturen van Captain Marvel vinden echt op Aarde plaats, maar haar krachten komen meer uit het cosmische." Wie de rol van Captain Marvel speelt en wie de film mag regisseren weten we natuurlijk nog niet, maar Feige beloofde snel iets te laten weten. Wellicht speelt Carol Danvers dus ook een rol in Civil War!


Inhumans
Dan is op 2 november 2018 er nog de film over de Inhumans. Er zijn al bijzonder lang geruchten over deze film en eindelijk is bevestigd dat deze er ook daadwerkelijk gaat komen. "Op 3 november 2018 introduceren we tientallen personages in het Marvel filmuniversum," aldus Feige tijdens het evenement gisteren. "We geloven echt dat de Inhumans deel uit kunnen maken van een franchise of zelfs in hun eentje een reeks kunnen dragen. Ze hebben allemaal hun eigen krachten en een bijzondere sociale structuur. Met onze twintigste film in het Marvel filmuniversum, wilden we blijven verfijnen waar dat universum om gaat." In het bronmateriaal zijn de Inhumans een duizenden jaren oude subgroep van mensen die superkrachten kregen door genetische experimenten van de Kree (die in Guardians of the Galaxy te zien waren).


Wat we niet krijgen...
Zijn solofilms voor Scarlett Johanssons Black Widow en Mark Ruffalo's Hulk. Over die twee horen we al tijden geruchten, maar Kevin Feige liet weten dat die niet uit zullen komen. "Simpel gezegd, gaat het erom dat we nieuwe personages naar het scherm brengen. Black Widow kan op zichzelf niet belangrijker zijn dan ze nu is als Avenger. En net als Hulk, zal zij een cruciale rol krijgen in de Avengers-films. In plaats van haar daar uit te halen en een prequel of een andere film te geven, blijven we meegaan met de alsmaar voortbewegende continuïteit van het universum."

Toch zou Feige zomaar eens in de toekomst een solofilm voor hen kunnen aankondigen. "Ik ga zeggen wat ik vorige week over Black Panther, of de week daarvoor over Captain Marvel, of de week daarvoor over Doctor Strange, of twee jaar geleden over Guardians of the Galaxy of zelfs tien jaar geleden over Ant-Man: we zullen zien. We zouden het graag willen doen. Maar we moeten er een plek voor vinden."

Ook gemist wordt een aankondiging van de samenwerking tussen Sony en Marvel. Er zijn nu al een tijdje geruchten dat Sony Marvel de rechten wil geven op Spider-Man, zodat er meer verdiend kan worden met het personage. Daar komt nog eens bovenop dat Spidey in de comics-versie van Civil War een cruciale rol speelt. Toch werd dit niet onthuld tijdens het speciale evenement. Feige: "Alles wat niet specifiek onthuld is vandaag, is ofwel in z'n geheel niet waar of nog altijd een gerucht tot we het zeker weten."

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

keesje500

Avatar

Het spijt me hoor maar captain marvel was toch die superheld waarin die jongen veranderde als tie shazam riep?????? uuuuh beetje in de war hier!!

keesje500

Avatar

Ok ik heb t uitgevogeld en jullie zitten in de war met ms marvel!!!! correctie aub

Frietgezicht

Avatar

Fuck you jew,FT heeft gelijk en het wordt gewoon een vrouw :P

Timothy

Avatar

keesje500 "het spijt me hoor maar captain marvel was toch die superheld waarin die jongen veranderde als tie shazam riep?????? uuuuh beetje in de war hier!!"


Dat is volgens mij de DC-versie van Captain Marvel (lekker duidelijk allemaal).

Bij Marvel is er eerst een mannelijke (buitenaardse) Captain Marvel geweest (vooral Death Of Captain Marvel is niet te missen voor comicfans). Daarna kwam er een Afro-Amerikaanse vrouw die deze naam gebruikte bij The Avengers. En een tijdje geleden is inderdaad Ms. Marvel omgedoopt tot Captain.

StarWars2015

Avatar

keesje500 "het spijt me hoor maar captain marvel was toch die superheld waarin die jongen veranderde als tie shazam riep?????? uuuuh beetje in de war hier!!"
keesje500 "ok ik heb t uitgevogeld en jullie zitten in de war met ms marvel!!!! correctie aub"


Ik denk dat jij in de war bent, de Captain Marvel die je bedoelt is van DC Comics, deze heet sinds 2011 Shazam, ivm een conflict over trademark rechten met Marvel.
Bij Marvel Commics bestaat de naam Captain Marvel uit verschillende superhelden die deze naam dragen, Link , Ms. Marvel of Carol Danvers maakt daar nu gebruik van. Dus vandaar de naam Captain Marvel.

Jim

Avatar

keesje500 "ok ik heb t uitgevogeld en jullie zitten in de war met ms marvel!!!! correctie aub"

Nee hoor Smiley face de film is als Captain Marvel aangekondigd door Marvel, ook met dat logo dat je ziet staan.

Scheerzeep

Avatar

Jim "Nee hoor Smiley face de film is als Captain Marvel aangekondigd door Marvel, ook met dat logo dat je ziet staan."


Willen jullie misschien nog antwoord geven op de vragen die zijn gesteld in de reacties bij het 'LIVE Blog' artikel? Smiley face

timdekw

Avatar

Waarom staat Ant-Man niet in dit artikel? Deze film opent Phase 3 toch?

Verder kan ik alleen maar zeggen: F-ing Awesome!!

Glennekeeeee

Avatar

timdekw "Waarom staat Ant-Man niet in dit artikel? Deze film opent Phase 3 toch?

Verder kan ik alleen maar zeggen: F-ing Awesome!!"


nee die hoort op een of andere manier nog bij phase 2, zoals ze lieten zien op hun event

Jim

Avatar

Scheerzeep "Willen jullie misschien nog antwoord geven op de vragen die zijn gesteld in de reacties bij het 'LIVE Blog' artikel? Smiley face"

Bedoel je de vragen over Quicksilver en Scarlet Witch? Daar is weinig over bekend, maar ik kan me niet voorstellen dat ze niet in nog meer films voor zullen komen. Vooral omdat Marvel zijn acteurs bijna altijd voor meer dan één film laat spelen. Ik verwacht dat ze iig in CIvil War spelen... Maar zeker weten doe ik het niet.

Jim

Avatar

timdekw "Waarom staat Ant-Man niet in dit artikel? Deze film opent Phase 3 toch?"


Dat dacht ik ook, maar blijkt toch niet het geval!

jaime91

Avatar

Jim "Dat dacht ik ook, maar blijkt toch niet het geval!"

Huh, Phase 2 wordt toch echt afgesloten met Age Of Ultron hoor. Januari vorig jaar maakte Feige toch bekend dat Ant Man het begin zou zijn van Phase 3. Link


En anders zou Ant Man juist diegene zijn die Ultron gecreëerd had.

jaime91

Avatar

Jim "Bedoel je de vragen over Quicksilver en Scarlet Witch? Daar is weinig over bekend, maar ik kan me niet voorstellen dat ze niet in nog meer films voor zullen komen. Vooral omdat Marvel zijn acteurs bijna altijd voor meer dan één film laat spelen. Ik verwacht dat ze iig in CIvil War spelen... Maar zeker weten doe ik het niet."


Wellicht duiken ze misschien op in Inhumans. Van wat ik begrepen heb is Inhumans Marvels antwoord op de X-Men die Fox dus in handen heeft. Ik denk dat Marvel vooral de reacties op Quicksilver en Scarlett Witch gaat afwachten, als die personages goed in de smaak vallen zullen ze inderdaad vast wel vaker opduiken.

Scheerzeep

Avatar

Jim "Bedoel je de vragen over Quicksilver en Scarlet Witch? Daar is weinig over bekend, maar ik kan me niet voorstellen dat ze niet in nog meer films voor zullen komen. Vooral omdat Marvel zijn acteurs bijna altijd voor meer dan één film laat spelen. Ik verwacht dat ze iig in CIvil War spelen... Maar zeker weten doe ik het niet."


Mijn vraag was nog of The Avengers en The Guardians of the Galaxy gaan samenwerken tegen Thanos :D

Jim

Avatar

Scheerzeep "Mijn vraag was nog of The Avengers en The Guardians of the Galaxy gaan samenwerken tegen Thanos :D"

Geen idee. Ga er maar vanuit van wel!

YOLO

Avatar

jaime91 "Huh, Phase 2 wordt toch echt afgesloten met Age Of Ultron hoor. "
Dat hebben ze veranderd. Zoals je op deze slide ziet zit Ant-Man alsnog in Phase 2.

afbeelding

Beargumentatie van screenrant:

Marvel Studios is now moving ahead with a version of the famous “Civil War” comic book storyline in its Cinematic Universe, and the even will get underway starting with Captain America: Civil War (a.k.a. Captain America 3), as we learned recently, but has now been made official. Moreover, at the special event hosted by Marvel Studios today (where the full schedule for Phase 3 was unveiled), we received clarification that Ant-Man will conclude Phase 2 of the MCU – rather than begin Phase 3, as was originally the plan.

This news makes a lot of sense, all things considered. The recent updates on next year’s Avengers: Age of Ultron – which Marvel Studios President of Production Kevin Feige has indicated will help usher in a new Avengers movie team roster - and the news that Robert Downey Jr. is onboard to reprise as Tony Stark/Iron Man in Civil War (which has now been confirmed), had already raised serious questions about how the Ant-Man movie would fit into the overarching narrative for the MCU’s Phase 3.

Clearly, Marvel Studios has learned a lesson from having Phase 2 of its Shared Universe begin with Iron Man 3 and Thor: The Dark World. Those character solo films, in many ways, felt closer to being a carryover from Phase 1 of the MCU (and were criticized for it), before the arrival of Captain America: The Winter Soldier marked the beginning of what felt like a truly new “phase” in Marvel’s movie/TV show world-building process.

Now, fortunately, Ant-Man won’t end up being burdened with a similar responsibility and can instead serve as an epilogue to Phase 2 of the MCU (something that the third Iron Man and second Thor arguably should’ve been for Phase 1), following what will know will be a dramatic finale to Age of Ultron. That’s all the more fitting, seeing as the Ant-Man feature will be arriving but a couple months after the Avengers sequel.

warrior2011

Avatar

[quote=YOLO][/quote]

klinkt logisch

Angelater

Avatar

- Ant-Man wordt inderdaad de afsluiter van Phase 2, hoe vreemd dat ook mag zijn. Had het persoonlijk inderdaad als opener van 3 gebruikt.

- En zover ik weet was Captain Marvel inderdaad een man, maar inmiddels heeft de heldin Ms. Marvel het stokje overgenomen. Inmiddels zie ik ook dat er meerdere mensen in het Marvel universum Captain Marvel heette. Ingewikkelde zaak.

warrior2011

Avatar

Angelater "

- En zover ik weet was Captain Marvel inderdaad een man, maar inmiddels heeft de heldin Ms. Marvel het stokje overgenomen. Inmiddels zie ik ook dat er meerdere mensen in het Marvel universum Captain Marvel heette. Ingewikkelde zaak."


Dit is bij Ant-man ook zo, dat verschillende personen het stokje over nemen (Hank Pym & Scott Lang). En waarschijnlijk gaan ze dit bij Captain America ook doen.

Ereptile

Avatar

keesje500 "het spijt me hoor maar captain marvel was toch die superheld waarin die jongen veranderde als tie shazam riep?????? uuuuh beetje in de war hier!!"


Ik had het al bij de Marvel aankondigingen gepost Smiley face Maar bij deze:

Captain Marvel. Interessant verhaal want ik dacht in het begin ook dat Captain Marvel eigenlijk van DC Comics was. Wat eigenlijk ook zo was, maar Marvel heeft die titel van DC Comics overgepakt. Die van DC werd dus Shazam!

De Captain Marvel die we in het MCU gaan zien, is de vrouwelijke versie genaamd Carol Danvers. De eerste vrouwelijke superheld van Marvel in een solo-film. Voorheen heette ze inderdaad Ms. Marvel!

TheFirst

Avatar

Scheerzeep "Mijn vraag was nog of The Avengers en The Guardians of the Galaxy gaan samenwerken tegen Thanos :D"


Het is kennelijk de bedoeling dat de Avengers: Infinity War films een soort climax/hoogtepunt worden van alles wat er aan die films vooraf ging. Dit betekent in principe dus dat álle superhelden die hiervoor verschenen (en nog leven) waarschijnlijk mee zullen helpen Thanos te verslaan.

In de teaser van Avengers: Infinity War zag je dan ook alle Avengers en de Guardians. Dus ik denk dat we er wel van uit kunnen gaan dat ze allemaal meedoen.

Pruiszzie

Avatar

Zowel the Infinity comics als de Civil war comics zijn geweldig! Ik kijk zeker uit naar de weg die Marvel inslaat. Thanos rules! Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair