Universal Pictures zet Box Office-record neer

En de studio heeft nog vijf maanden te gaan!

Universal Pictures beleeft een voortreffelijk financieel jaar. De filmstudio heeft namelijk bekendgemaakt dat er al $5,53 miljard is opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa. Een nieuw jaarrecord.

In slechts zeven maanden werd het record ($5,52 miljard in 2014) van 20th Century Fox verbroken. Van deze score is bijna $2,0 miljard verdiend aan de Noord-Amerikaanse Box Office en zo'n $3,6 miljard is opgehaald in de rest van de wereld.

Ruim de helft van de omzet is te danken aan twee films, Jurassic World ($1,562 miljard) en Fast & Furious 7 ($1,515 miljard). Maar ook titels als het nog steeds volop draaiende Minions ($875 miljoen) en Fifty Shades of Grey ($570 miljoen) en Pitch Perfect 2 ($283 miljoen) hebben flink wat geld in het laatje gebracht.

In de States zijn vijf van de tien best verdienende films van Universal en maar liefst 11 weken stond er een film van de studio bovenaan de wekelijkse Box Office Top 10.

Uiteraard is Jurassic World het paradepaardje. De dinofilm heeft na Avatar en Titanic de meeste dollars ooit opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa en noteerde in de States een nieuw openingsrecord. Ook Furious 7 deed het uitstekend en groeide in China uit tot de beste verdiende film ooit, met $390.8 miljoen.

Universal zal in de resterende maanden nog van zich laten horen, onder meer via Straight Outta Compton, The Visit, Everest, Steve Jobs, Crimson Peak, By The Sea, Krampus en Sisters.



NieuwsFilm

meest populair