Poll

POLL: Grootste flop van 2016

Kies uit elf potentiële Box Office-bombs...

door Bram de Groot om 20:16 in Poll
Vorig jaar bleken films als Joe Wrights Pan, Andy en Lana Wachowski's Jupiter Ascending, Brad Birds Tomorrowland, Josh Tranks Fantastic Four, Michael Manns Blackhat en Sergei Bodrovs Seventh Son de grootste flops. Ook dit jaar gaan er weer een aantal films financieel tegenvallen. Met onderstaande POLL de vraag: welke film denk jij dat de grootste flop van 2016 wordt?

De genomineerden vooraf zijn het (Johhny Depp, onnodige) vervolg Alice Through the Looking Glass, de (fors na de hype gemaakte) animatiefilm The Angry Birds Movie, Timur Bekmambetovs (waarom eigenlijk?) remake Ben-Hur, de (wie verzint het) reboot Ghostbusters, het (te) visuele Gods Of Egypt, de (onnodige) sequel The Huntsman: Winter's War, de (opnieuw onnodige) sequel London Has Fallen, de (waarom eigenlijk?) remake The Magnificent Seven, de (ongerichte) game-animatiefilm Ratchet & Clank, het (mega prijzige) actiesprookje The Legend of Tarzan en de (bijzonder gewaagde) gameverfilming Warcraft.

De onderstaande elf opties zijn veelal geselecteerd op basis van eerder verschenen artikelen op het interweb. Uiteraard kunnen deze titels ook redelijk tot fantastisch gaan presteren. Achter de titels staan ook de (geschatte) productiebudgetten. Nog in Nederland uit te komen films die reeds in 2015 in de States zijn verschenen en - mede daar - al zijn geflopt (zoals Point Break en Victor Frankenstein) zijn niet meegenomen.

Succes met stemmen!44 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Havoc

Avatar

Warcraft? Als alle fans van de game eenmaal gaan is de film al ruimschoots uit de kosten...

Secret1994goesFilm

Avatar

Twijfelde tussen Angry Birds en de (vrouwelijk) Ghosts Busters...
Uiteindelijk toch maar voor Ghostbusters gegaan...

Ed Crane

Avatar

Secret1994goesFilm "Twijfelde tussen Angry Birds en de (vrouwelijk) Ghosts Busters...
Uiteindelijk toch maar voor Ghostbusters gegaan..."


Ben bang dat Ghostbusters het ook niet goed gaat doen. Denk niet dat de wereld al toe is aan een blockbuster met enkel vrouwen in de hoofdrol (Charlie's Angels uitgezonderd en dat waren nog drie stoeipoezen in ondergoed).

Die of Gods Of Egypt. Ik denk er nog even over na.

johnwayne

Avatar

Gods of Egypt lijkt me werkelijk verschrikkelijk. Afgelopen donderdag zag ik in de bioscoop de trailer op een groot scherm en ik bedacht meteen dat ik deze slechte CGI-porno ga overslaan.

IvarW

Avatar

Waarom staat Warcraft hier tussen?

kidcassidy

Avatar

IvarW "Waarom staat Warcraft hier tussen?"


Omdat de trailer er niet uit ziet misschien? De mensen die niet bekend zijn met de game zullen deze film nav de trailer in ieder geval niet snel gaan kijken. Lord of the Rings uit 2001 (!) ziet er zoveel beter uit dan dit gedrocht. Ergens gaat er dus flink iets mis.

Ken je toevallig de film A Sound of Thunder ? Hier doet mij deze trailer aan denken. Er gaat gigantisch veel geld in om, maar het uiteindelijke resultaat ziet er niet uit.

Brein8998

Avatar

Dit kan je nooit echt voorspellen. Films die vorig jaar een flop werden hadden dat vooral te danken aan de zeer negatieve reacties van critici en het publiek. Als bvb Warcraft zeer positief ontvangen wordt denk ik niet dat de film zal floppen.

Ik heb gestemd op Gods Of Egypt omdat ik (afgaand op de trailers) denk dat deze film zeer negatief ontvangen zou kunnen worden.

rainking

Avatar

Gods Of Egypt. Ik zal er wel naartoe gaan om het een kans te geven, maar ik verwacht er vrij weinig van.

Ereptile

Avatar

God of Egypt lijkt me, op basis van de trailer, best een flop te worden. Ondanks de sterrencast die er in meespeelt.

Warcraft hou ik alle hoop voor Smiley face Ik kan begrijpen dat mensen dit als een flop verwachten. Maar ik hoop op het tegendeel Smiley face Voor de fans zit er in ieder geval genoeg fan-service in :P

Brasco

Avatar

Hoe Alice hier is beland is mij een raadsel, eerste had wereldwijd 1 miljard en de trailer van deze (voor zover ik mij kan herrineren) werd best positief ontvangen, maar goed ik heb gekozen voor Gods of Egypt puur omdat ik gisteren de trailer in de bioscoop zag en het allemaal iets te CGI vond.

shellghost

Avatar

Ghostbusters. En dat ze daarna zich heel snel bedenken en gewoon weer terug naar naar het originele format en niet 4 wannabee "leuke" vrouwen voor de rollen kiezen.

benjamin

Avatar

Gods Of Egypt lijkt mij de meest voor de hand liggende flop, al denk ik dat ook Warcraft en de Tarzanfilm wel eens kunnen tegenvallen. Ben-Hur en Magnificent Seven zijn nog grote vraagtekens omdat we amper iets van gezien hebben, andere films als Alice, Angry Birds of London Has Fallen zie ik nog wel iets presteren.

Moviemagic

Avatar

Ik heb gekozen voor "[green]Anders, namelijk...[/green]" [size=15]Assassin's Creed[/size]. Hij zou tegen het einde van het jaar uitkomen. Als ze de datum niet alsnog zullen gaan verzetten.

benjamin

Avatar

Moviemagic "Ik heb gekozen voor "[green]Anders, namelijk...[/green]" [size=15]Assassin's Creed[/size]. Hij zou tegen het einde van het jaar uitkomen. Als ze de datum niet alsnog zullen gaan verzetten."
Als ze die datum houden en het tegen Star Wars gaan opnemen, denk ik dat je daar wel een goed punt hebt.

Ed Crane

Avatar

Brasco "Hoe Alice hier is beland is mij een raadsel, eerste had wereldwijd 1 miljard en de trailer van deze (voor zover ik mij kan herrineren) werd best positief ontvangen, maar goed ik heb gekozen voor Gods of Egypt puur omdat ik gisteren de trailer in de bioscoop zag en het allemaal iets te CGI vond."


Maar die 1 miljard heeft 'ie opgehaald omdat het de eerste 3D-film was na Avatar. Ik ken eigenlijk niemand die die film niet vond tegenvallen en niet erg matig vond. En ook niemand die warm loopt voor een vervolg.

pmw84

Avatar

Warcraft en Gods of Egypt geen twijfel aan mogelijk

Hexagone

Avatar

IvarW "Waarom staat Warcraft hier tussen?"


Er bestaat nog geen enkele succesvolle game verfilming (geen één!!!) en enkel de fans zien er iets in. Reacties van mensen die de game niet kennen zijn eerder lauw tot ronduit slecht.

Decepticon

Avatar

Ik moet er ook nog even over nadenken waar ik op ga stemmen, maar mijn voorkeur gaat ook uit naar Warcraft. Want zoals gezegd zegt de trailer de gemiddelde moviegoer niks. Ziet er niet interessant uit en er wordt ook niet bepaald positief over gepraat.
En ik dacht dat Warcraft 200+ miljoen dollar kostte, dan valt mij 100 miljoen mij eigenlijk mee. Maar hij gaat het denk ik heel moeilijk krijgen.

Gods of Egypt lijkt ook een hele grote flop te worden, de film heeft nu al een 'bad word of mouth' en er wordt alleen maar negatief over gepraat.
Bijna iedereen vindt de trailer er slecht uit zien. Iedereen praat over de whitewashing van de film.
Het ziet er imo ook minder interessant uit dan Clash of the Titans, maar lijkt wel op die wereld en heeft een redelijke cast. Ik zal hem iig wel een kans geven, want het lijkt me toch wel een leuk spektakel.

Ben Hur zal ook gaan floppen, sandalenfilms zijn vandaag de dag niet echt populair (genoeg) meer en ik denk niet dat daar grote drommen mensen naar toe gaan.

The Legend of Tarzan is ook eigenlijk ook wel een heel groot risico met zo'n groot budget, net zoals Tomorrowland. Ik weet niet of dit mensen nog weet te interesseren. De trailer ziet anders wel heel erg goed uit!

Ghostbusters gaat wel scoren denk ik, alle vrouwen zullen er naar toe willen en velen zullen hun vriendjes en kerels er mee naar toe sleuren.

Ik twijfel nog tussen Warcraft en The Legend of Tarzan.

Ed Crane

Avatar

Havoc "Warcraft? Als alle fans van de game eenmaal gaan is de film al ruimschoots uit de kosten..."


Ja en als m'n tante een penis had dan was't m'n oom ;)

Annefleur

Avatar

Ed Crane "Maar die 1 miljard heeft 'ie opgehaald omdat het de eerste 3D-film was na Avatar. Ik ken eigenlijk niemand die die film niet vond tegenvallen en niet erg matig vond. En ook niemand die warm loopt voor een vervolg."


Nou ik kijk er wel naar uit hoor! :D

Ed Crane

Avatar

Annefleur "Nou ik kijk er wel naar uit hoor! :D"


Ah kijk eens aan, ken (nou ja, 'ken') ik al één iemand ;)

Ed Crane

Avatar

Decepticon "Ik moet er ook nog even over nadenken waar ik op ga stemmen, maar mijn voorkeur gaat ook uit naar Warcraft. Want zoals gezegd zegt de trailer de gemiddelde moviegoer niks. Ziet er niet interessant uit en er wordt ook niet bepaald positief over gepraat.
En ik dacht dat Warcraft 200+ miljoen dollar kostte, dan valt mij 100 miljoen mij eigenlijk mee. Maar hij gaat het denk ik heel moeilijk krijgen."


Lijkt me ook meer dan $100 miljoen. Tenzij zo'n beetje alle money shots en epische scènes al in de trailers zitten en de film minder episch en groots is dan men voorwendt.

Sowieso moet je het budget dat men opgeeft bij een Hollywood-productie vaak met een korreltje zout nemen.

patrick_h

Avatar

Havoc "Warcraft? Als alle fans van de game eenmaal gaan is de film al ruimschoots uit de kosten..."
Dat was bij Super Mario Bros. ook het geval geweest...

patrick_h

Avatar

shellghost "Ghostbusters. En dat ze daarna zich heel snel bedenken en gewoon weer terug naar naar het originele format"
Het zegt veel over deez' wereld dat een ander geslacht van hoofdrolspelers als een ander format wordt gezien.

nietselam

Avatar

Gods of egypt, zeker met het budget van die film wordt de grootste flop.
Dacht bij het zien vd trailer eerder aan een budget van 20 miljoen.

En Ghostbusters gaat het best redelijk doen verwacht ik,ook al ben ik er totaal niet in geinteresseerd. Maar dat komt voornamelijk door het feit dat er een paar actrices in zitten die de hele film hysterisch gaan lopen doen en omdat dit een enorme gemiste kans is nu ze bijna de hele oude cast er een rolletje in geven maar niet als hun originele personages.

Ed Crane

Avatar

patrick_h "Het zegt veel over deez' wereld dat een ander geslacht van hoofdrolspelers als een ander format wordt gezien."


Mee eens.

YOLO

Avatar

Ik hoop op Ghostbusters. Niet dat ze vrouwen hebben gecast. Integendeel zelfs.

Maar met hoge uitzondering van Kristen Wiig (en Sigourney Weaver/Annie Potts als ze nog verschijnen) wel de verkeerde cast keuze! Helaas speelde vriendjespolitiek bij Paul Feig (die ook het liefst uit Hollywood weg wil hebben).

Havoc "Warcraft? Als alle fans van de game eenmaal gaan is de film al ruimschoots uit de kosten..."


Havoc "Warcraft? Als alle fans van de game eenmaal gaan is de film al ruimschoots uit de kosten..."
Dan wordt geheid een flop. Ooit waren 12 miljoen abbo's, maar dat was 5 jaar geleden. 12 miljoen fans won't cut it.

Havoc

Avatar

World of Warcraft ja. Die game loopt langzaamaan leeg. Maar vergeet niet dat warcraft meer is dan world of warcraft.

YOLO

Avatar

Maar dat ik ook beweren van COD of GTA.

Hoe dan ook dat ik beweer niet dat Warcraft een flop zal gaan worden, maar als Warcraft het van zijn/haar fans moet hebben, dan zal Warcraft het niet mee redden met winst. Als men een film uitbrengt van een bepaalde franchise (zeker als het nog niet op het grote scherm is vertoond) dan zullen de makers ook rekening moeten houden met mensen die geen binding hebben.

Warcraft is een goeie fantasy franchise, maar je krijgt helaas wel een gevoel van been there done that ala LOTR/Harry Potter. Daarbij heeft Warcraft als last van stevige concurrentie in de VS. Rondom Warcraft releasetijd Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows & Finding Dory. En een paar weken later Independence Day: Resurgence. Warcraft zal het echt moeten hebben van het 1e weekend.

Kijkend naar NL dan bokst Warcraft tegen X-Men: Apocalypse & Alice Through the Looking Glass. Allemaal sequels van bewezen franchises die bekend zijn, zelfs als zal het bronmateriaal niet eens kennen.

Ik ga iig wel naar Warcraft, ik hoop dan wel dat ik geen cutscenes van een videogame gaat zien.

eltorro

Avatar

Ik vrees dat Tarzan gaat floppen.

Filmtotaal "de (opnieuw onnodige) sequel London Has Fallen
Read more at http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=47440#17z8Vk6xgG4IWwTD.99"

Dus jullie argument is dat de film onnodig isO+

Ereptile

Avatar

Hexagone "Er bestaat nog geen enkele succesvolle game verfilming (geen één!!!) en enkel de fans zien er iets in. Reacties van mensen die de game niet kennen zijn eerder lauw tot ronduit slecht."


De eerste Mortal Kombat blijft (voor mij) de beste gameverfilming tot dusver! De eerste Resident Evil film komt op een dichte 2e plek Smiley face

Ed Crane

Avatar

Klopt, dat er "geen één" succesvolle gameverfilming is, is inderdaad niet waar. Sowieso Mortal Kombat, Lara Croft: Tomb Raider en de Resident Evil-reeks natuurlijk (en vast nog een berg animé); financieel succesvol in ieder geval. En qua kick-ass-heid in ieder geval ook Final Fantasy VII: Advent Children, een cgi-film met heerlijk actiespektakel.

Shifty777

Avatar

Ligt het aan mij, of lijkt het alsof dit artikel in heel veel haast is geschreven? Taaltechnisch is dit niet bepaald een fijn stukje om te lezen.

Enfin. Ik heb voor Ben-Hur gekozen. Andere films hebben meer naam eraan verbonden voor een bepaald publiek. Het soort film dat Ben-Hur is heeft geen doelpubliek meer. Gamers gaan naar Warcraft, fans van Burton naar Alice, Tarzan heeft nog altijd een breed doelpubliek etc.

weszz

Avatar

Alice Through the Looking Glass (ca. $200 miljoen)
Alice. In. Wonderland. Johnny Depp.

The Angry Birds Movie ($80 miljoen)
Animatie film voor de jeugd over een uitermate succesvolle game waar ook, de jeugd op speelt. Die film gaat knallen bij kinderen! Mits ze het niet zo hadden verneukt met de story. Dus dit is een twijfel gevalletje.

Ben-Hur (ca. $100 miljoen)
Ben-Hur was prachtig, en menig mens die de film/reeks kent en een beetje nostalgisch is zal een gok wagen!

Ghostbusters ($154 miljoen)
Ghost hunting busters. Sounds pretty sweet doesn't it? WELL YOU ARE WRONG!

Gods of Egypt ($140 miljoen)
CGI orgasme. Persoonlijk had ik het ook gebruikt als een 'mannenavond' film. Anders zal het vast niet doen wat het wil, maar gooi er genoeg trailers op tv tegenaan en ook deze zal nog best wat leuks kunnen doen.

The Huntsman: Winter’s War (ca. $150 miljoen)
Snow White. ugh. Maar! Chris Hemsworth(ladies will go wild) en ik moet toegeven de vorige was best grappig. Zou hij zijn geld eruit halen? It's all about timing.

London Has Fallen ($105 miljoen)
Actie spektakel met een best leuke cast voor een actie film. Maak hier ook een mannenavond van en je hebt de kosten er makkelijk uit.

The Magnificent Seven (ca. $80 miljoen)
Gevoelsmatig zal deze het niet doen wat die moet doen, want ik vraag me af of mensen op een western zitten te wachten...

Ratchet & Clank (ca. $50 miljoen)
Meh.

The Legend of Tarzan ($180 miljoen)
No. Idea. Deze film kan alle verwachten te boven gaan of keihard falen omdat niemand erop zit te wachten, beetje kansspel deze film.

Warcraft ($100 miljoen)
Zoals vermeld, gaan de fans dan zijn de kosten er al uit. Verder ben ik wel benieuwd en als mensen die benieuwd zijn ook gaan dan zal deze film nog best wel een klapper worden.

Al met al vindt ik het erg lastig te zeggen wat de grote flop zou worden want de grootste flop van Disney ooit vond ik juist wel leuk en had niet verwacht dat die zo hard de mist in zou gaan.

Ed Crane

Avatar

Veel flops zijn ook gewoon best leuk, het hangt bij lange na niet altijd af van de kwaliteit.

Ik denk dat The Legend Of Tarzan ook een flinke kans heeft enorm te floppen. Zeker met zo'n budget.

jochemb

Avatar

Ik gok op Gods of Egypt, een van de duurdere films op het lijstje, heeft geen name recognition en ziet er naar mijn mening ook helemaal niet uit.

De film komt deze maand uit en ik heb zelfs nog nergens een artikel gezien over hoe de film zich in egypte afspeelt en alle acteurs wit zijn, iets wat wel gebeurde rondom Exodus. Dit toont volgens mij een beetje aan dat de meeste mensen niet eens een flauw idee hebben dat deze film bestaat.

geertvdheide

Avatar

jochemb "Ik gok op Gods of Egypt, een van de duurdere films op het lijstje, heeft geen name recognition en ziet er naar mijn mening ook helemaal niet uit.

De film komt deze maand uit en ik heb zelfs nog nergens een artikel gezien over hoe de film zich in egypte afspeelt en alle acteurs wit zijn, iets wat wel gebeurde rondom Exodus. Dit toont volgens mij een beetje aan dat de meeste mensen niet eens een flauw idee hebben dat deze film bestaat."

Daar is al een relletje om geweest hoor, zoals het hoort in het tijdperk van de aanstoot ;)

Er zit ook wel iets in: films zouden wat mij betreft altijd hun best moeten doen om de cast te bepalen op basis van de setting. Niet zozeer uit politiek correctheid, maar meer voor de beleving, de authenticiteit en de diversiteit van het medium.

Maar met je eens dat Gods of Egypt een grote flopkans heeft. Er is weinig hype of naamsbekendheid en de over-the-top CGI-stijl vind ik bij voorbaat al niks. Ik heb dan ook op deze film gestemd.

Ook Ben-Hur, The Legend of Tarzan en nog enkele zouden goed kunnen floppen, maar het is nog onmogelijk te zeggen. Het is afwachten of het publiek er warm voor loopt en hoe het uitkomt qua releasetiming.

Wat Warcraft betreft verwacht ik dat ze sowieso een aardig eind komen richting break-even, want enkele miljoenen fans gaan toch wel heen. Maar of ze alle fans de zaal in krijgen, en het liefst nog x miljoen nieuwe kijkers, is de vraag. Dat is wel nodig, want bij de vermelde $100 miljoen zit de marketing nog niet inbegrepen. Ik denk dat een tweede trailer, de verdere marketing en de reviews het moeten gaan bepalen.

Van Ghostbusters heb ik op zich nog niet zulke slechte verwachtingen. De actrices zijn allemaal populair in met name de VS en het duo Paul Feig (regisseur) en Melissa McCarthy heeft zich al meerdere keren bewezen. Critici en Amerikaanse kijkers liepen weg met Spy, The Heat en Bridesmaids. Toch blijft er een doelgroep-probleem: Veel Ghostbusters-fans zitten misschien niet te wachten op de vrouwelijke cast, en veel vrouwen zitten wellicht niet te wachten op de Ghostbusters-setting. Het wordt erg interessant om te zien wat deze film gaat doen.

Rolo2013

Avatar

Ik snap het niet helemaal....

Wat is een flop?
Is het een flop wanneer de film bijvoorbeeld op IMDb en andere grote review sites een 5.0 of lager scoort.

Of is het een flop aan de hand van hoeveel geld een film binnenhaalt?
Als een film 100 miljoen kost (even los van marketing en dergelijke) en hij haalt 50 miljoen op dan is dat financieel een flop.

Haalt een film van 100 miljoen 200 miljoen in dan heeft hij de inleg als winst terug.
Haalt een film van 50 miljoen die zelfde 200 op dan is zijn inzet maal 4.

The Purge (los van wat voor cijfer deze film kreeg) haalde bijna 90 miljoen op maar had maar 3 miljoen gekost dus....

YOLO

Avatar

Rolo2013 "Ik snap het niet helemaal....
Wat is een flop?"

Als je nou eens de tijd neemt om het artikel te lezen, dan had je deze vraag niet eens gesteld. ;)

Dus bij deze een herhaling:
Verder jaar bleken films als Joe Wrights Pan, Andy en Lana Wachowski's Jupiter Ascending, Brad Birds Tomorrowland, Josh Tranks Fantastic Four, Michael Manns Blackhat en Sergei Bodrovs Seventh Son de grootste flops. Ook dit jaar gaan er weer een aantal films financieel tegenvallen.


Om het nog makkelijker te maken:
De tien grootste flops van 2015

Rolo2013

Avatar

YOLO "Om het nog makkelijker te maken:
De tien grootste flops van 2015"Oke, half overheen gelezen maar die llijst van vorig jaar klopt niet echt....

Jupiter Ascending:
Budget: 215 miljoen dollar
Totale opbrengst: 184 miljoen dollar
Verlies: 123 miljoen dollar

Volgens mij is 215 - 184 een verlies van 31 miljoen dollar en daarbij zegt Boxoffice Mojo dat de film 176 miljoen heeft gekost en 184 miljoen heeft opgehaald wat 8 miljoen winst is :S

Ed Crane

Avatar

Rolo2013 "Oke, half overheen gelezen maar die llijst van vorig jaar klopt niet echt....

Jupiter Ascending:
Budget: 215 miljoen dollar
Totale opbrengst: 184 miljoen dollar
Verlies: 123 miljoen dollar

Volgens mij is 215 - 184 een verlies van 31 miljoen dollar en daarbij zegt Boxoffice Mojo dat de film 176 miljoen heeft gekost en 184 miljoen heeft opgehaald wat 8 miljoen winst is :S"


Als ik het me goed herinner wordt ook dát in het artikel uitgelegd...

De studio's krijgen niet alle opbrengsten, de bioscopen moeten immers ook geld verdienen. De regel die vaak gehanteerd wordt is dat de studio zo'n 50% van de opbrengst krijgt en als je het rekensommetje dan maakt, dan kloppen de getallen.

Tenminste... 50% is natuurlijk een schatting/ gemiddelde en de kosten van een film zijn ook een schatting. Er worden wel cijfers gegeven, maar of ze de juiste cijfers geef weet je eigenlijk nooit: er is veelal sprake van gegoochel met cijfers, creatief boekhouden en een bewuste verdraaiing van de feiten, eigenlijk gewoon fraude. Herinner je je nog dat de laatste (?) Harry Potter-film zogenaamd verlies zou hebben gemaakt terwijl het weet ik hoeveel verdiend had? Het blijft vaag allemaal:

YOLO

Avatar

Ed Crane "Herinner je je nog dat de laatste (?) Harry Potter-film zogenaamd verlies zou hebben gemaakt terwijl het weet ik hoeveel verdiend had? "


afbeelding

EntertainmentWatcher

Avatar

Wat een website zeg, alweer slordige schrijffouten:

''Verder jaar bleken films als...''.

Lijkt me dat verder toch echt vorig moet zijn.

Jullie maken fout na fout na fout.

Misschien niet al te belangrijk, maar te belachelijk voor woorden dat een professionele website steeds maar weer schrijffouten heeft.

NieuwsFilm

meest populair