Bekend Hollywood neemt afscheid van president Obama

Bekend Hollywood neemt afscheid van president Obama

Na acht jaar Obama is het tijd voor een groots persoonlijk afscheidsfeestje met familie, vrienden en een hoop celebrities!

Na een dubbele regeerperiode van acht jaar, moeten president Barack Obama en zijn familie binnenkort het Witte Huis verlaten. Reden genoeg dus om een met sterren overladen afscheidsfeestje te organiseren afgelopen vrijdag!

Op de gastenlijst prijkten namen van bekende celebrities als Meryl Streep (Mamma Mia!, Into the Woods), Samuel L. Jackson (Kong: Skull Island, The Incredibles), Oprah Winfrey (The Butler, Selma), Bradley Cooper (Guardians of the Galaxy Vol.2, Silver Linings Playbook), George Clooney (Project T, Gravity), Robert De Niro (Dirty Grandpa, The Godfather: Part II) en Steven Spielberg (The BFG, Jurassic Park).

Veel van de uitgenodigde gasten waren fanatieke supporters en geldschieters van Obama. Volgens het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety werd het besloten afscheidsfeest geheel door de Obama's zelf betaald. Het ontvangen van een uitnodiging voor een dergelijke ceremonie wordt vaak gezien als een enorme eer door de Amerikanen.

Obama maakte geschiedenis doordat hij de eerste zwarte president van de Verenigde Staten werd. Obama presenteerde zich als een warme familieman en maakte zichzelf zo erg geliefd onder het volk. Als president vocht hij onder andere gepassioneerd voor het sluiten van het Amerikaanse gevangenenkamp Guantánamo Bay in Cuba, grote hervormingen in het nationale zorgstelsel en vrede in diverse oorlogslanden, zoals Afghanistan.

Zijn opvolger, de Republikeinse zakenman Donald Trump, mag vanaf 20 januari zijn intrek nemen in de beroemdste presidentiële ambtswoning van de wereld. Het Witte Huis, gevestigd in Washington D.C., fungeert vaak als decor voor films en televisieseries. Zo was het te zien in bekende, grootschalige producties als Independence Day (1996), Olympus Has Fallen (2013) en de populaire Netflix-serie House of Cards (sinds 2013).

Overigens hoeven Donald en zijn vrouw Melania, in tegenstelling tot Obama, niet veel uitnodigingsbrieven voor zijn inauguratie te sturen naar bekend Amerika, aangezien de 45e president van het land niet bepaald geliefd is onder de sterren. Zij steunden massaal zijn Democratische-opponent Hillary Clinton tijdens de afgelopen verkiezingscampagne.



NieuwsFilm

meest populair