De 10 superheldenfilms in 2018!

De 10 superheldenfilms in 2018!

Veel superhelden volgend jaar.

Dit jaar debuteerden al de animatiefilm The Lego Batman Movie, de X-Men film Logan en Marvel Studios' Guardians of the Galaxy Vol. 2 en we krijgen nog Wonder Woman, Spider-Man: Homecoming, Thor: Ragnarok en Justice League voorgeschoteld. En daarmee staat de teller in 2017 op zeven superheldenfilms. In 2018 verschijnen er maar liefst TIEN films over voornamelijk de bekende DC en Marvel-helden. Overduidelijk een record. Hieronder een overzicht!


Black Panther (15 februari)
Bekijk de afbeeldingBlack Panther is de laatste Marvel Studios-film voorafgaand aan Avengers: Infinity War en belooft een heel nieuwe weg in te slaan in het Marvel Cinematic Universe. In de film van Ryan Coogler (Creed, Fruitvale Station) reizen we namelijk af naar Wakanda, het thuisland van Black Panther (Chadwick Boseman). Of de film ook daadwerkelijk een enorme connectie zal hebben met Infinity War is nog niet duidelijk, maar de film zal zich wel op verschillende delen van de wereld afspelen. Er zijn ook rollen voor Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Forest Whitaker en Andy Serkis. Black Panther zagen we uiteraard verleden jaar al in Civil War.


X-Men: The New Mutants (13 april)
Bekijk de afbeeldingDe film van Josh Boone (The Fault in Our Stars) zoomt in op een aantal jonge mutanten-studenten van de X-Mansion, ook wel bekend als 'Xavier's School for Gifted Youngsters'. In de eerstvolgende X-Men film keert James McAvoy terug als Professor X en er worden personages als Magik, Wolfsbane, Mirage, Cannonball, Sunspot en Warlock geïntroduceerd. De X-Men film gaat afwijken van de toon van de gemiddelde X-Men film en werd eerder omschreven als "Stephen King meets John Hughes". New Mutants wordt naar verwachting niet R-rated zoals de twee recente super succesvolle X-Men titels Logan en Deadpool.


Avengers: Infinity War (2 mei)
Bekijk de afbeeldingMet meer dan 60 grote Marvel-personages belooft Infinity War het spektakelstuk te worden van het grootse Marvel-filmuniversum dat in 2008 startte met Iron Man. Regisseurs Anthony en Joe Russo (The Winter Soldier, Civil War) nemen de film op dit moment op, op verschillende plaatsen in de wereld. In de film zal Thanos (Josh Brolin) de verschillende Infinity Stones gaan verzamelen en de superslechterik zal het moeten opnemen tegen The Avengers, de Guardians of the Galaxy en vast nog meer personages die niet onder het bewind van Thanos willen komen te vallen. De gebeurtenissen in Infinity War krijgen een afronding in Avengers 4, welke in 2019 moet verschijnen.


Deadpool 2 (1 juni)
Bekijk de afbeeldingHet vervolg op de kaskraker Deadpool uit 2016 wordt geregisseerd door John Wick-kopman David Leitch. De stevige superheldenfilm zal een aantal nieuwe personages introduceren, waaronder de geliefde Cable. Deze rol wordt ingevuld door de eerder genoemde Josh Brolin. Een ander nieuw personage is Zazie Beetz' Domino en de titelrol ligt opnieuw in handen van Ryan Reynolds. Er staat al een derde deel gepland en er moet ook een X-Force film verschijnen. Deze films verschijnen waarschijnlijk in 2019 en 2020 en moeten net als Deadpool 2 een vervolg geven aan het enorme financiële succes van Deadpool. Deze bracht wereldwijd een kleine $800 miljoen op.


The Incredibles 2 (27 juni)
Bekijk de afbeeldingNa de verschijning van The Incredibles in 2004 werd er door onder meer de fans al vaker gevraagd om een vervolg. Zo'n 14 jaar na het origineel geeft Pixar er in 2018 dan eindelijk gehoor aan. Regisseur Brad Bird (Mission: Impossible - Ghost Protocol, Project T) is weer de man die het project begeleid en Samuel L. Jackson heeft aangegeven dat hij zijn stem opnieuw leent aan de held Frozone. De rest van de stemmencast keert ongetwijfeld ook terug voor personages als Mr. Incredible, Elastigirl, Violet Parr, Dash Parr en Edna Mode. Veel is er nog niet bekend over het verhaal van The Incredibles 2, maar deze zal zich ongetwijfeld flink wat jaren later afspelen.


Ant-Man and the Wasp (18 juli)
Bekijk de afbeeldingDe tweede film rond Ant-Man (Paul Rudd) is de eerste MCU-film na Infinity War en ondanks dat Peyton Reed de opnames nog moet starten zijn er geruchten dat Giant-Man ook te zien zal zijn in de film. Deze "versie" zagen we uiteraard al in Civil War. Wie we uiteraard ook te zien krijgen is Evangeline Lilly's Wasp en zij zal een uiterst belangrijke rol hebben in de twintigste MCU-film. Ook Michael Douglas keert terug als Dr. Hank Pym, de eerste Ant-Man. Het eerste deel uit 2015 was een redelijk succes en haalde wereldwijd $520 miljoen op.


Venom (4 oktober)
Bekijk de afbeeldingVeel is er nog niet bekend over deze Spider-Man spin-off van Sony Pictures; er is nog geen regisseur, nog geen cast en nog geen verhaal. Toch moet het de langverwachte aftrap zijn van een reeks verhalen in het Spider-Man universum. Ook een film rond Silver Sable en Black Cat zou vroeg of laat moeten verschijnen. De vraag is hoe Spider-Man zelf te zien is, aangezien Marvel Studios geen rol bij de spin-offs zou hebben en Tom Holland voorlopig alleen lijkt op te duiken in het Marvel Cinematic Universe. Voor 2019 staat in ieder geval nog het vervolg op Spider-Man: Homecoming gepland. Venom is misschien wel het meest wankele superhelden-project van 2018.


X-Men: Dark Phoenix (2 november)
Bekijk de afbeeldingEen interessante titel, aangezien er volledig gefocust zal worden op het personage Dark Phoenix a.k.a. Jean Grey. De rol zal ingevuld gaan worden door Sophie Turner (X-Men: Apocalypse) en naar verwachting keren er voldoende andere bekende gezichten terug, mogelijk ook uit het eerder in 2018 verschenen X-Men: The New Mutants. Het wordt in ieder geval opnieuw een superheldenfilm welke zich focust op een vrouwelijk personage uit de rijke catalogus van Marvel Comics. Volgens de geruchten zou X-Men producent Simon Kinberg de film gaan regisseren. Het zou zijn regiedebuut worden.


Titelloze Spider-Man animatiefilm (20 december)
Bekijk de afbeeldingHet is de vraag wat Sony Pictures hier exact mee wil in het reeds volbepakte subgenre. Duidelijk is wel dat de animatiefilm losstaat van de andere franchises. Het script komt uit de pen van Phil Lord en de regie ligt in handen van Bob Persichetti en Peter Ramsey. Het verhaal focust zich op Miles Morales die de stem krijgt van Shameik Moore. Ook krijgen we Liev Schreiber te horen. Net als Venom wordt deze Spider-Man animatiefilm een behoorlijke gok voor het sowieso al onder druk staande Sony Pictures.


Aquaman (21 december)
Bekijk de afbeeldingRuim een jaar na Justice League krijgen we de solofilm Aquaman te zien. De regie van de film rond het personage van Jason Momoa is in handen van James Wan (Furious 7, The Conjuring) en er worden heel wat andere personages geïntroduceerd of nadrukkelijker in beeld gebracht. Denk aan Mera (Amber Heard), Queen Atlanna (Nicole Kidman), Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), King Nereus (Dolph Lundgren), Orm / Ocean Master (Patrick Wilson) en Nuidis Vulko (Willem Dafoe). Het is de enige DC-film in 2018, tegenover maar liefst acht films gebaseerd op comics van Marvel. Er bestaat nog steeds een klein kansje dat Warner Bros. een tweede DC-film aankondigt voor volgend jaar.

NieuwsFilm

meest populair