Algemeen

TV-tips week 45: Man of Steel, Taken 3 & meer

Welke films moet je komende week verder zeker zien?

door Jim Pedd om 13:04 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Goodfellas (1990)
[/b]
Regie: Martin Scorsese | Cast: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco

Gangster Jimmy 'The gent' Conway staat in hoog aanzien bij zijn misdaadcollega's. Hij neemt de jonge Henry Hill onder zijn hoede en leert hem alle fijne kneepjes van het gangstervak. Tommy is zijn trouwe, maar driftige vriend en grote voorbeeld. Henry bouwt een bestaan op waarin drughandel en moord centraal staan. Bekijk de trailer van Goodfellas.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)
[/b]
Regie: Francis Lawrence | Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson

Nu het land Panem in een totale oorlog verkeert, neemt Katniss (Lawrence) het nog één laatste keer op tegen President Snow (Donald Sutherland). Samen met een groep van haar beste vrienden - waaronder Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) en Peeta (Josh Hutcherson), onderneemt Katniss een missie met de eenheid van District 13. Ze riskeren hun levens in een poging President Snow te vermoorden, die er zelf steeds meer geobsedeerd lijkt te zijn Katniss te doden. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die Katniss wachten in het Capitol, vormen een grotere uitdaging dan alle arena's die ze ooit betrad voor de Hunger Games.

Lees de recensie van The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van The Hunger Games: Mockingjay - Part 2.

Man of Steel (2013)
[/b]
Regie: Zack Snyder | Cast: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane

De op de planeet Krypton geboren Kal-El wordt op jonge leeftijd door zijn biologische ouders naar de aarde gestuurd. Op de aarde wordt Kal-El geadopteerd door Jonathan en Martha Kent en neemt daarbij een nieuwe naam aan, Clark Kent. Naarmate Clark ouder wordt, komt hij tot de ontdekking dat hij superkrachten heeft. Wanneer de aarde vervolgens bedreigd wordt door een buitenaards ras, wat later zijn eigen ras blijkt te zijn, besluit Clark om zijn superkrachten te gebruiken om de aarde te beschermen. Om zichzelf en zijn omgeving te beschermen doet hij dit onder een nieuwe identiteit genaamd Superman

Lees de recensie van Man of Steel geschreven door Yara Plasman -

Bekijk de trailer van Man of Steel.

The Day After Tomorrow (2004)
[/b]
Regie: Roland Emmerich | Cast: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum, Dash Mihok

Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in aller ijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.

Lees de recensie van The Day After Tomorrow geschreven door Kenji Stamet -

Bekijk de trailer van The Day After Tomorrow.

Taken 3 (2014)
[/b]
Regie: Olivier Megaton | Cast: Liam Neeson, Forest Whitaker, Famke Janssen, Maggie Grace

Bryan Mills wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw. Hij is vastbesloten om de werkelijke daders te pakken en moet daarom vluchten voor de politie. Opgejaagd en beschuldigd van moord, doet hij zijn best voor eens en voor altijd een einde te maken aan de bedreigingen van zijn dochter.

Lees de recensie van Taken 3 geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van Taken 3.

The Spiderwick Chronicles (2008)
[/b]
Regie: Mark Waters | Cast: Freddie Highmore, Mary-Louise Parker, Nick Nolte, Sarah Bolger

Het verhaal draait om de drie kinderen, Jared, zijn tweelingbroer Simon, hun oudere zus Mallory en hun onlangs gescheiden moeder Helen. De familie betrekt het afgelegen en vervallen landgoed Spiderwick, waar vroeger hun overoudoom Arthur Spiderwick en oudtante Lucinda woonden. Hoewel de kinderen de verhuizing verfoeien, passen ze zich elk op eigen wijze aan. Simon, de meer leergierige helft van de tweeling, onderzoekt het eigenaardige huis en Mallory oefent haar schermkunst. Jared echter ontdekt dat er eigenaardige dingen gebeuren rond het magische huis en hij gaat op onderzoek uit. Hij slaat de waarschuwing van het huis-aardmannetje, Thimbletack (Duimeldop) , in de wind. Duimeldop is een toverschepsel dat in de muren van het landhuis woont. Jared stuit op een vreemd en mogelijk gevaarlijk boek, geschreven door oom Arthur. Wanneer het boek wordt geopend onthult en ontketent het een wereld rondom landgoed Spiderwick, die bevolkt wordt door vreemde, wonderbaarlijke en enge wezens..

Lees de recensie van The Spiderwick Chronicles geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van The Spiderwick Chronicles.

Margin Call (2011)
[/b]
Regie: J.C. Chandor | Cast: Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Zachary Quinto

Margin Call is een thriller waarin de belangrijkste spelers op de financiële markt de hoofdrol spelen. De film speelt zich af tijdens een periode van vierentwintig uur, in het begin van de wereldwijde financiële crisis. Een analist ontdekt informatie die, als deze openbaar wordt gemaakt, zal leiden tot de ondergang van het betrokken bedrijf...

Lees de recensie van Margin Call geschreven door Michelle Iwema -

Bekijk de trailer van Margin Call.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair