Bioscoopfilms week 47: Inconvenient Truth 2, 6 Below & meer

Bioscoopfilms week 47: Inconvenient Truth 2, 6 Below & meer

Welke films komen deze week uit in de bioscoop?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Eraserhead (1977)


Bekijk de afbeeldingRegie: David Lynch | Cast: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph, Jeanne Bates

Henry is een onschuldige jongeman met een zwak voor insecten en vuiligheid. Wanneer hij een meisje zwanger maakt, dwingen haar ouders hem tot een huwelijk. Zijn vrouw krijgt al snel genoeg van de echtelijke plichten en laat haar man en baby, een baarlijk monster, in de steek. Tussen vader en gedrocht groeit een groteske, tegelijk ontroerende en afstotelijke relatie.

Lees de recensie van Eraserhead geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Eraserhead.

Thank You for Your Service (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jason Hall | Cast: Haley Bennett, Keisha Castle-Hughes, Miles Teller, Amy Schumer

Een groep Amerikaanse soldaten die terugkeert uit Irak worstelt met de herintegratie in hun families en het burgerlijke leven, en herinneren zich de gruwelijke oorlog die hen jaren nadat ze het slagveld verlaten hebben nog najaagt.

Lees de recensie van Thank You for Your Service geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van Thank You for Your Service.

Battle of the Sexes (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jonathan Dayton, Valerie Faris | Cast: Emma Stone, Elisabeth Shue, Steve Carell, Natalie Morales

In 1973 stond Wimbledon-winnaar Riggs op het punt met pensioen te gaan. Voordat hij King tegenover zich kreeg had hij Margaret Court al verslagen in een andere "battle of the sexes"-wedstrijd. King, destijds 29 jaar en de nummer 2 van de wereld, accepteerde zijn uitdaging. De wedstrijd was een groots evenement in de Amerikaanse sportgeschiedenis, bekeken door zo'n 50 miljoen mensen. King won de wedstrijd en de vraag of een vrouwelijke sporter het kan opnemen tegen een man, was beantwoord. Er wordt echter nog wel eens gezegd dat Riggs vanwege zijn gokschulden expres zou hebben verloren.

Lees de recensie van Battle of the Sexes geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van Battle of the Sexes.

Wonder (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Stephen Chbosky | Cast: Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay, Daveed Diggs

Wonder gaat over de tienjarige Auggie Pullman, een doodnormale jongen met een mismaakt gezicht. Om hem te beschermen krijgt hij al z'n hele leven thuis les, maar nu is het moment aangebroken dat Auggie naar een normale school gaat. Hij moet de moed verzamelen om de andere kinderen ervan te overtuigen dat hij ondanks zijn uiterlijk net zo is als zij.

Lees de recensie van Wonder geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Wonder.

An Inconvenient Sequel: Truth to Power (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Bonni Cohen, Jon Shenk | Cast: Al Gore, Barack Obama, Donald Trump

In An Inconvenient Sequel: Truth to Power zien we hoe Al Gore de wereld rondreist en een inspirerend verhaal verspreidt over de staat waarin onze planeet zich bevindt en wat de toekomst ons zal brengen. De documentaire werd geproduceerd door Richard Berge en Diane Weyerman. Jeff Skoll, Davis Guggenheim, Lawrence Bender, Laurie David, Scott Z. Burns en Lesley Chilcott doen dienst als uitvoerend producenten.

Lees de recensie van An Inconvenient Sequel: Truth to Power geschreven door Michelle Iwema -

Bekijk de trailer van An Inconvenient Sequel: Truth to Power.

David Lynch: The Art Life (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Nguyen, Rick Barnes | Cast: David Lynch

David Lynch neemt ons mee op een intieme reis door zijn vormende jaren. Van zijn idyllische jeugd in een klein stadje in Amerika, naar de duistere staten van Philadelphia. Het is een blik op vormende gebeurtenissen voor zijn kijk op kunst en het creatieve proces.

Lees de recensie van David Lynch: The Art Life geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van David Lynch: The Art Life.

Insyriated (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Philippe Van Leeuw | Cast: Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navin-Bardin, Mohsen Abbas

Een moeder probeert haar familie veilig te houden, terwijl oorlog buiten de deur woedt en een scherpschutter op hen wacht. Een zenuwslopende studie van het leven in Damascus.

Lees de recensie van Insyriated geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van Insyriated.

6 Below (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Scott Waugh | Cast: Josh Hartnett, Mira Sorvino, Sarah Dumont, Kale Culley

Een snowboarder raakt verloren in een grote sneeuwstorm op de High Sierras. Hij wordt gedwongen te overleven en moet tegelijk zijn eigen demonen bevechten.

Lees de recensie van 6 Below geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van 6 Below.

La Novia del Desierto (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Cecilia Atán, Valeria Pivato | Cast: Paulina García, Claudio Rissi

Teresa is een 54-jarige vrouw die werkt in een familiehuis te Beunos Aires. Decennialang heeft hij zijn toevlucht gezocht in de vele huishoudelijek taken, maar daar komt een einde aan als zijn baan verloren gaat. Bekijk de trailer van La Novia del Desierto.

Petit paysan (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Hubert Charuel | Cast: Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Isabelle Candelier, Bouli Lanners

Een jonge boer is eigenaar van een bedrijf waar een besmettelijke ziekte gevonden werd. En dus verbergt hij het, uit angst alles te verliezen, maar als gevolg daarvan raakt hij contact met de samenleving kwijt. Bekijk de trailer van Petit paysan.

NieuwsFilm

meest populair