De films die je moet zien dit voorjaar!

Noteer 14 februari in je agenda.

Bram de Groot 21 januari 2018 23:00 in Poll
Verleden week keken we naar de meest opvallende blockbusters en kleinere titels die voor aanvang van aanstaande filmzomer in de bioscoop verschijnen. Hieronder kun je nagaan welke vijf blockbusters en welke vijf kleinere films je in je agenda mag noteren.

Top 5 blockbusters dit voorjaar
Van de ruim duizend stemmen ging maar liefst 45 procent naar Black Panther, de enige superheldenfilm dit voorjaar. De film van Marvel Studios is de laatste voor het grootse Avengers: Infinity War verschijnt en er wordt een enorme Box Office-score verwacht. Maar er waren meer films in trek. Zo scoorde Tomb Raider, waarvan we recent de nieuwste trailer zagen, ook redelijk sterk met 14 procent van de stemmen. De avonturenfilm wordt snel gevolgd door Ready Player One (13 procent) van Steven Spielberg en ook Maze Runner: The Death Cure kreeg met 10 procent de nodige stemmen. Als vijfde eindige Pacific Rim: Uprising met 8 procent van de stemmen.


Top 5 kleinere titels
Bij de kleinere (arthouse) titels eindige Guillermo Del Toro's The Shape of Water met 44 procent op de eerste plaats en daarmee mag de Oscar-kanshebber zeker op je must-see lijstje. De film verschijnt op 14 februari, dezelfde datum als dat de blockbuster Black Panther verschijnt. Op de tweede stek eindigde de Churchill-biopic Darkest Hour (18 procent) met Gary Oldman. Alexander Payne's Downsizing en Steven Spielbergs The Post eindigden allebei op 8 procent van de stemmen en ook Greta Gerwigs Lady Bird mag op je lijstje. Het geprezen drama met Saoirse Ronan kwam uit op 6 procent.NieuwsFilm