De films die je moet zien deze zomer!

De films die je moet zien deze zomer!

Van Deadpool 2 tot Hereditary.

Verleden week keken we naar de meest opvallende blockbusters en kleinere titels die deze filmzomer in de bioscoop verschijnen. Hieronder kun je nagaan welke vijf blockbusters en welke vijf kleinere films je in je agenda mag noteren.

De zes blockbusters deze zomer!
Van de dertien opgenomen grote(re) films blijken er twee met kop en schouders bovenuit te steken. Dit zijn de superheldenfilm Deadpool 2 en de vijfde Jurassic Park-film Jurassic World: Fallen Kingdom, goed voor respectievelijk 24 en 23 procent van de circa 1.100 stemmen. Op een goede derde plaats eindigt Solo: A Star Wars Story met een prima 14 procent van de stemmen. Ook Mission: Impossible - Fallout (10%), Marvel Studios' Ant-Man and the Wasp (9%) en Pixars Incredibles 2 (8%) doen het goed.


Top 5 kleinere titels deze zomer
Op de kleinere titels werd een stuk minder gestemd en dit geeft aan dat veel van de titels onbekend zijn. De ruim 400 stemmen werden voornamelijk verdeeld over acht van de twaalf opgenomen films. Met 20 procent van de stemmen blijkt Isle of Dogs het meest in trek. Ook het lang verwachte The Man Who Killed Don Quixote (13%), het Nederlandse Redbad (13%), de 'engste film van het jaar' Hereditary (12%), de biografische dramakomedie The Death of Stalin (10%) en de dramatische romkom Love, Simon (10%) krijgen ieder ongeveer een tiende van de stemmers met zich mee.



NieuwsFilm

meest populair