Alle 'Lord of the Rings' en 'The Hobbit'-films gerangschikt!

Alle 'Lord of the Rings' en 'The Hobbit'-films gerangschikt!

Met een mooie beste en opvallende slechtste film.

Zo nu en dan rangschikken we alle films die in een franchise verschenen. Vandaag mag de Lord of the Rings-franchise eraan geloven en zetten we de films op een rij.

We baseren ons daarbij op het FT-cijfer, dat het gemiddelde is van Moviemeter, Metacritic, Rotten Tomatoes, IMDb en dat onze bezoekers aan de site geven. Natuurlijk horen we graag welke film jij de beste vindt en waarom!
BEKIJK OOK DEZE RANGLIJSTEN: Alle Batman-films ooit | Alle Star Wars-films ooit | Alle Jurassic World-films ooit | Alle Harry Potter-films ooit | Alle films uit Marvels Phase 3


The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Jackson
Rating: 8,8
Na drie jaar kwam de reis van Frodo en Sam eindelijk tot een eind. En zagen we de eindstrijd tegen Sauron. Een machtige film, die veel baanbrekende effecten had, die nog altijd mooi zijn.
De synopsis: De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met de Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige 'Ene Ring' te vernietigen. De legers van Gondor trekken ondertussen ook richting Mordor in de hoop daar definitief af te rekenen met Saurons legers.


The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Jackson
Rating: 8,7
Meteen als The Fellowship of the Ring begint, word je in het diepe gegooid met een proloog van tien minuten. En meteen geloof je het idee van een magische ring, One Ring to Rule Them All.
De synopsis: Een magische ring met bovenaardse krachten beslist over de toekomst in Midden-Aarde. Wanneer de Ring in handen komt van de jonge hobbit Frodo, moet hij het opnemen tegen Sauron, heerser van de duisternis. Er ontstaat een strijd die gaat om het behoud of de ondergang van de wereld. Naar het boek 'In de ban van de Ring' van J.R.R. Tolkien.


The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Jackson
Rating: 8,6
Eigenlijk net zo goed als de andere twee Lord of the Rings-films, maar wel echt een tussenfilm. Misschien scoort The Two Towers daarom een tikkeltje minder.
De synopsis: Frodo en Sam trekken verder in de richting van Mordor om hun taak te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van de Orcs, en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.


De Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Jackson
Rating: 7,3
De draak Smaug ziet er werkelijk fantastisch uit en is misschien wel het hoogtepunt van de Hobbit-trilogie.
De synopsis: 'The Hobbit: The Desolation of Smaug' pikt het verhaal direct op na de gebeurtenissen in 'An Unexpected Journey'. De dwergen, Bilbo en Gandalf zijn succesvol ontsnapt uit de Misty Mountains, en Bilbo heeft de Ring te pakken gekregen. Samen reizen ze nu verder om het dwergenkoninkrijk Erebor terug te winnen op de draak Smaug, samen met de berg goud die daar ligt.


The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Jackson
Rating: 7,0
Als Bilbo en Gollum tegenover elkaar staan, is dat geweldig om te zien. Maar de rest van de film voelt toch wat opgeblazen.
De synopsis: The Hobbit films vertellen het verhaal over de simpele hobbit Bilbo Balings, die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn gemakkelijke bestaan komt echter abrupt ten einde wanneer op een dag de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt en een groep dwergen meebrengt. Zij weten Bilbo te overtuigen om een tocht te ondernemen waarbij hij oog in oog zal komen te staan met de draak Smaug, die lang geleden een schat heeft gestolen van de Dwergen. De enorme gevaren die een dergelijke toch met zich meebrengt, zijn de onervaren Bilbo echter onbekend. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, wolven, reusachtige spinnen, aardmannen en niet te vergeten de draak Smaug zelf.


De Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Jackson
Rating: 6,7
Oorspronkelijk zouden er twee Hobbit-films gemaakt worden, maar de boel werd dusdanig uitgerekt, dat het er drie konden worden. Met alle gevolgen van dien, want dit matige CGI-spektakel rondt de trilogie op niet al te briljante wijze af. Misschien ook door de wat geforceerde verwijzingen naar LOTR.
De synopsis: Ondanks dat de dwergen hun koninkrijk hebben heroverd op de draak Smaug, hebben ze onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Lake Town. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap en eer hiervoor over. Ondanks pogingen van Bilbo om hem tot reden te brengen, wordt Bilbo gedwongen een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn ook andere en veel grotere gevaren. Gandalf ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orcs stuurt naar de Lonely Mountain. Als de duisternis nadert, moeten dwergen, elven en mensen besluiten zich te verenigen of zich te laten vernietigen. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en de levens van zijn vrienden tijdens de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van de Midden-aarde aan een zijden draadje hangt.


NieuwsFilm

meest populair