Featured

Alle 'Lord of the Rings' en 'The Hobbit'-films gerangschikt!

Met een mooie beste en opvallende slechtste film.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Zo nu en dan rangschikken we alle films die in een franchise verschenen. Vandaag mag de Lord of the Rings-franchise eraan geloven en zetten we de films op een rij.

We baseren ons daarbij op het FT-cijfer, dat het gemiddelde is van Moviemeter, Metacritic, Rotten Tomatoes, IMDb en dat onze bezoekers aan de site geven. Natuurlijk horen we graag welke film jij de beste vindt en waarom!
BEKIJK OOK DEZE RANGLIJSTEN: Alle Batman-films ooit | Alle Star Wars-films ooit | Alle Jurassic World-films ooit | Alle Harry Potter-films ooit | Alle films uit Marvels Phase 3


The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Regie: Peter Jackson
Rating: 8,8
Na drie jaar kwam de reis van Frodo en Sam eindelijk tot een eind. En zagen we de eindstrijd tegen Sauron. Een machtige film, die veel baanbrekende effecten had, die nog altijd mooi zijn.
De synopsis: De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met de Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige 'Ene Ring' te vernietigen. De legers van Gondor trekken ondertussen ook richting Mordor in de hoop daar definitief af te rekenen met Saurons legers.


The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Regie: Peter Jackson
Rating: 8,7
Meteen als The Fellowship of the Ring begint, word je in het diepe gegooid met een proloog van tien minuten. En meteen geloof je het idee van een magische ring, One Ring to Rule Them All.
De synopsis: Een magische ring met bovenaardse krachten beslist over de toekomst in Midden-Aarde. Wanneer de Ring in handen komt van de jonge hobbit Frodo, moet hij het opnemen tegen Sauron, heerser van de duisternis. Er ontstaat een strijd die gaat om het behoud of de ondergang van de wereld. Naar het boek 'In de ban van de Ring' van J.R.R. Tolkien.


The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
Regie: Peter Jackson
Rating: 8,6
Eigenlijk net zo goed als de andere twee Lord of the Rings-films, maar wel echt een tussenfilm. Misschien scoort The Two Towers daarom een tikkeltje minder.
De synopsis: Frodo en Sam trekken verder in de richting van Mordor om hun taak te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van de Orcs, en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.


De Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
Regie: Peter Jackson
Rating: 7,3
De draak Smaug ziet er werkelijk fantastisch uit en is misschien wel het hoogtepunt van de Hobbit-trilogie.
De synopsis: 'The Hobbit: The Desolation of Smaug' pikt het verhaal direct op na de gebeurtenissen in 'An Unexpected Journey'. De dwergen, Bilbo en Gandalf zijn succesvol ontsnapt uit de Misty Mountains, en Bilbo heeft de Ring te pakken gekregen. Samen reizen ze nu verder om het dwergenkoninkrijk Erebor terug te winnen op de draak Smaug, samen met de berg goud die daar ligt.


The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Regie: Peter Jackson
Rating: 7,0
Als Bilbo en Gollum tegenover elkaar staan, is dat geweldig om te zien. Maar de rest van de film voelt toch wat opgeblazen.
De synopsis: The Hobbit films vertellen het verhaal over de simpele hobbit Bilbo Balings, die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn gemakkelijke bestaan komt echter abrupt ten einde wanneer op een dag de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt en een groep dwergen meebrengt. Zij weten Bilbo te overtuigen om een tocht te ondernemen waarbij hij oog in oog zal komen te staan met de draak Smaug, die lang geleden een schat heeft gestolen van de Dwergen. De enorme gevaren die een dergelijke toch met zich meebrengt, zijn de onervaren Bilbo echter onbekend. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, wolven, reusachtige spinnen, aardmannen en niet te vergeten de draak Smaug zelf.


De Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)
Regie: Peter Jackson
Rating: 6,7
Oorspronkelijk zouden er twee Hobbit-films gemaakt worden, maar de boel werd dusdanig uitgerekt, dat het er drie konden worden. Met alle gevolgen van dien, want dit matige CGI-spektakel rondt de trilogie op niet al te briljante wijze af. Misschien ook door de wat geforceerde verwijzingen naar LOTR.
De synopsis: Ondanks dat de dwergen hun koninkrijk hebben heroverd op de draak Smaug, hebben ze onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Lake Town. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap en eer hiervoor over. Ondanks pogingen van Bilbo om hem tot reden te brengen, wordt Bilbo gedwongen een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn ook andere en veel grotere gevaren. Gandalf ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orcs stuurt naar de Lonely Mountain. Als de duisternis nadert, moeten dwergen, elven en mensen besluiten zich te verenigen of zich te laten vernietigen. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en de levens van zijn vrienden tijdens de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van de Midden-aarde aan een zijden draadje hangt.


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Prima volgorde, maar ik zelf zou de LOTR films zo ranken.
1. The two towers 2. The fellowship of the ring. 3.return of the king.
Het zijn sowieso alle drie fantastische films. In elk opzicht beter dan The hobbit films.

Ik ben het wel eens met de volgorde van de Hobbit films. Deel 2 is inderdaad de beste.
Toch zijn de films van The hobbit niet slecht vind ik. Alleen vergeleken bij The Lord of The Rings films is het kwalitatief duidelijk minder.

VFX expert

Avatar

Persoonlijk:
1. Return of the King
2. The Two Towers
3. Fellowship of the Ring
4. Battle of the Five Armies
5. The Desolation of Smaug
6. An Unexpected Journey

Rutherford

Avatar

Ik vind The Two Towers beter dan de eerste. Voor de rest akkoord. De eerste Hobbit lijkt wel 6 uur te duren en de laatste was, tja hoe was die? Ik kan er mij zelfs niets van herinneren. De tweede Hobbit vond ik dan wel degelijk, maar ze halen het nooit van LOTR.

Wel benieuwd naar de nieuwe serie.

Chris23

Avatar

Alle lotr en hobbit films?
Dan vergeet je er nog 1 of 2 .

De Jackson trilogien zie ik als 2 lange films.
1 - lotr trilogie
2 - Hobbit trilogie
(obviously Smiley face )

horizon

Avatar

Fellowship is de beste.

Robbepost

Avatar

1 Fellowship 10
2 Return of the King 10
3 Two Towers 9

4 Desolation of Smaug 7
5 Unexpected journey 6
6 Battle of the 5 armies 6

milo007

Avatar

Fellowship had de magie, maar the return had de kippenvelmomenten voor mij en daarom in mijn ogen de beste.
De beste hobbit is de 2e.

Master Of Films

Avatar

Hierin ben ik heel makkelijk. LOTR trilogy is top, met een kleine lichte voorkeur naar Two Towers die een klein beetje overstijgt tov Fellowship en Return. Maar alle drie een meesterwerk noemen, daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik kan echt genieten van LOTR extended trilogy die regelmatig herhaal.

De Hobbit trilogy staat aan de andere kant van het spectrum. Wat een waardeloze kud films dat zijn zeg. Wel alle drie Hobbit films in de bioscoop gezien, maar daar laat ik het bij. Die hoef ik nooit meer te zien.

DucoZ

Avatar

Slikt flink.

1. Fellowship of the ring
2. An unexpected journey
3. Desolation of Smaug
4. Return of the King
5. The two towers
6. Battle of the five armies

Chrischzz

Avatar

Weet iemand een goede online winkel voor de extended versies op Blueray?

Ik zie bij bol.com een set, maar die is 200 euro..
Dat is me te duur. Of voor de helft de italiaanse versie..

Sharky13

Avatar

MoF: Helemaal mee eens, LOTR trilogie is absolute top. Alleen al hoe die films destijds aangekondigd werden, je wist echt dat er iets groots op komst was.

De Hobbit films vind ik persoonlijk alle drie heel erg matig en zou ik zeker niet nog een keer kijken.

Blockbuster

Avatar

@ Chrischzz 11.09.2020 08:58

Ik weet niet waar jij kijkt, maar ik zie 'm bij bol.com voor 89,90.

En The Hobbit extended trilogy zelfs voor 50 euro.

chefry1983

Avatar

Lord of the rings. Voor mij de beste film trilogie ooit gemaakt. Zelfs na 20 jaar!! Ja zo oud zijn de films alweer. Ik ben benieuwd wat mijn dochter er ooit van zal vinden.
Dit artikel brengt me wel op idee om de films weer eens te gaan kijken

Ereptile

Avatar

Ben het wel grotendeels eens met deze lijst. LotR staat voor mij persoonlijk op de juiste volgorde. The Hobbit: An Unexpected Journey vind ik stiekem wel beter dan The Desolation of Smaug, ondanks Smaug in de sequel.

marcjeb

Avatar

1.The two towers
Je zit midden in het verhaal, hele vette veldslag, de ents, verschillende verhaallijnen.
2.The Fellowship of the Ring
Het begin, introductie, de grot met de balrog, en de groep die uit elkaar valt.
3.The Return of the King
Je gaat helaas naar het einde toe waardoor ik deze het minste vind. Die undead army vond ik beetje overpowered, en die chick die een nazgul kilt al helemaal flauwekul.

Artificialis

Avatar

Return of the King is één groot CGI-fest. Eerlijk gezegd vond ik The Fellowship of the Ring en The Two Towers superieur aan dit afsluitende deel. Deze films zijn visueel gezien aanzienlijk beter verouderd.

The Hobbit films blijven bij de betere Fantasy films horen. Nog steeds degelijk vermaak in vergelijking met wanprojecten als Warcraft. Slechts Game of Thrones heeft de kwaliteit van LOTR geëvenaard.

Mav Damian

Avatar

Lord of the Rings zijn mijn favoriete films dus daar kan ik niet zeggen welke beter is dan de andere.

DCMarvel

Avatar

Eens met Chris23... dit zijn twee hele lange films. Dat maakt afzonderlijk beoordelen niet nodig.

The Hobbit is een vermakelijke fantasyfilm met Smaug als hoogtepunt.

LOTR is naar mijn mening de beste trilogie, de beste fantasy-film en heeft zeker wel een plek in mijn film top 10.

NieuwsFilm

meest populair