Waarom doen horrorfilms het momenteel zo goed aan de box-office?

Mensen lijken na een pandemie behoefte te hebben aan griezelen...

De box-office van 2021 heeft het nog steeds erg moeilijk, maar de situatie is in ieder geval wel weer iets beter geworden dan vorig jaar.

Het herstel uit de coronapandemie verloopt langzaam en zeker blockbusters als Black Widow, F9, The Suicide Squad en Snake Eyes zouden voor corona makkelijk de miljardengrens zijn gepasseerd.

Het horrorgenre blijft tussen dit alles echter fier overeind staan en lijkt de laatste maanden beter te scoren dan daarvoor, hoewel ze niet voor de mainstream kijker zijn en vaak een select publiek aantrekken.

Bewijs
Veel filmmakers bezetten door middel van vernieuwde spanning, inventief camerawerk en doorgaans lage budgetkosten met hun titels een lucratieve hoek op de theatrale markt.

Honderden miljoenen brengt het nooit op, maar als ze zo goedkoop worden geproduceerd, is het vrijwel onmogelijk om geen winst te maken.

Ook de claustrofobische donkere bioscoopervaring draagt daaraan bij, bewijzen A Quiet Place: Part II, Saw 9: Spiral, Candyman, The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It, The Forever Purge en Don't Breathe 2.

NieuwsFilm

meest populair