Deze films mikken op 1 miljard dollar aan de box office van 2022

Deze films mikken op 1 miljard dollar aan de box office van 2022

Welke films worden allemaal megahits?

De afgelopen jaren is de box office zowat tot stilstand gekomen. Maar met het succes van Spider-Man: No Way Home zouden na twee jaar afwezigheid films die 1 miljard dollar verdienen aan de wereldwijde box office weer helemaal terug kunnen zijn.

De verwachting van box office analisten is in elk geval dat de box office weer groeit de komende tijd. De prestaties van Spidey zijn daar indicatief voor. Er zijn heel wat films die dit jaar kunnen mikken op 't miljard. We zetten ze voor je op een rij.

The Batman
De film gaat in maart in première en is een Batman-film waar mensen net zo naar uitkijken als de Dark Knight-trilogie. Het lijkt de meest geanticipeerde film van Warner Bros. van 2022 te zijn en aangezien de twee laatste Dark Knight-films van Christopher Nolan beiden 't miljard aantikten, zou dat bij deze film ook zomaar eens kunnen lukken!

Doctor Strange In The Multiverse Of Madness
De nieuwe MCU-film na het monstersucces Spider-Man: No Way Home. Natuurlijk leverde Doctor Strange in 2016 'slechts' 677,7 miljoen dollar op, maar dit vervolg heeft heel wat meer opwindende castleden, een grootser verhaal én borduurt direct voort op de Spider-Man-film. Wie weet kan dat miljard wel aangetikt worden.

Jurassic World: Dominion
De twee Jurassic World-films die tot nu toe verschenen leverden allebei meer dan 1 miljard dollar op. Deze derde film, die ook meteen het verhaal concludeert (en in een nieuwe richting brengt voor 'n vierde deel), brengt ook meteen de Jurassic Park-cast terug en is daarmee nog opwindender.

Thor: Love And Thunder
Thor: Ragnarok was al goed voor 854 miljoen dollar aan de box office. Dit vervolg brengt de Guardians of the Galaxy voor een deel terug en bevat ook nog eens een rol voor Jane Foster. De nieuwe film moet dus bijna wel een topper worden.

Black Panther: Wakanda Forever
De derde MCU-film van 2022 en het langverwachte vervolg aan de 1 miljard dollar verdienende Black Panther-film uit 2018. Helaas moet de vervolgfilm het zonder Chadwick Boseman doen, maar de culturele kracht die van Wakanda uitgaat is groot.

Avatar 2
De kans is klein dat de box office van Avatar 2 gelijk gaat zijn aan die van Avatar in 2009. Maar aangezien de film al 13 jaar in de maak is en er toch nog altijd interesse is, lijkt de kans groot dat 't miljard sowieso wel gehaald wordt.

Films die het potentieel hebben
Dan zijn er nog wat titels die vermoedelijk prima gaan presteren, maar waarbij de kans klein is dat ze 't miljard aantikken. Denk aan Morbius, Aquaman and the Lost Kingdom, Mission: Impossible 7, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, Black Adam en The Flash.

NieuwsFilm

meest populair