The Hunger Games

The Hunger Games (2012)

The World Will Be Watching

discussie

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Duck-Twacy

Avatar

Eigenlijk is het verhaal achter de hunger games nog niet zo slecht. Een kleine elite die de domme massa beheerst. Kunsmatige oorlogen creeert zodat het echte kwaad niet wordt gezen. Beetje brood en spelen als bliksemafleider. En censuur en thought control wat de klok slaat. Welkom op planet google...

hansbeer

Avatar

Op mij kwam de film ook nogal jeugdig over, met een absurd verhaal eigenlijk, vond 'm dus ook niet sterk;

6 sterren.

nick84

Avatar

JamesBond "Voor kinderen? Nee, tuurlijk O+"


Ik bedoelde er ook niet hele kleine kinderen mee, maar van ongeveer 10, 12 jaar. Het is een big softie film, daarom.

JamesBond

Avatar

nick84 "Misschien wel leuk voor kinderen."


Voor kinderen? Nee, tuurlijk O+

nick84

Avatar

Echt een scheit film. slechte actie, slecht verhaal, ongeloofwaardig, geen spanning.
Misschien wel leuk voor kinderen.

thehungergames

Avatar

Ik begrijp de minder positieve reacties op deze film, vooral het camerawerk. Het voorafgaande werd ook niet zo goed uitgelegd maar dat is dan ook moeilijk en heel veel. Het krijgt van mij een dikke 9 omdat ze er toch nog wat moois van hebben gemaakt.

9.3/10

JamesBond

Avatar

Had wel verwacht dat ie goed zou zijn, maar ZO goed! Geweldige film! Kan niet wachten op deel 2!

9/10

jaime91

Avatar

Banned "The Hunger Games is een zeer goeie film! Realistisch, volwassen, top acteerwerk van Jennifer Lawrence, goeie soundtrack, een plot dat staat als een huis + een nagelbijtende spanning, knappe regie! Klein minpuntje. Het schokkende camerawerk. Het geeft de film stijl maar tijdens de actie toch iets teveel van het goeie. Maar zeker geen makke verfilming, zeker niet de zoveelste fantasy tiener pulp en vooral Géén twilight!! The Hunger Games is verre van te vergelijken met twilight, Hopelijk mag The Hunger Games het fantasy genre nieuw leven inblazen!"

Eens! De acteurs doen het allemaal geweldig, Jennifer Lawrence is perfect voor de hoofdrol maar mijn favoriet was toch wel Woody Harrelson als Haymitch. Hij legt er precies de juiste dosis humor in, en ik vind Haymitch als personage ook fantastisch. Gewoon een gast die lekker overal schijt aan heeft. Top!

Ook met je minpunt ben ik het eens. Die shakycam is af en toe echt ondraaglijk, om misselijk van te worden en van de actie (vooral in het begin van de games) zie je vrij weinig. Ik snap dat het niet harde r-rated actie kan zijn (al zou dat wel heel tof zijn ;) ) maar ik wil er als kijker wel iets van meekrijgen en niet zeeziek van worden. Ook ben ik het eens met de kritieke punten dat een aantal dingen niet echt duidelijk worden Waarom Peeta Katniss verraad en Waarom Katniss Peeta zo snel vergeeft Maar dat vergeef ik de film, omdat het verhaal zo goed is, je leeft makkelijk met de personages mee en de wereld zelf ziet er prachtig uit!

The Hunger Games is inderdaad GEEN twilight, het mikt misschien wel op hetzelfde tienerpubliek maar ook voor volwassenen is dit genieten. The Hunger Games bevat alles wat Twilight miste, het is voor de leken die het boek net als ik niet gelezen hebben ook prima te volgen en verre van zoetsappig en absoluut niet zo'n slappe hap als Twilight.

Er is absoluut nog ruimte voor verbetering in Catching Fire die dit jaar verschijnt. Maar ik kijk er wel ontzettend naar uit!

B@chelor

Avatar

Mwah...was wel aardig. Ik zal 'm niet gauw een 2e keer kijken, maar het acteerwerk van Jennifer Lawrence was in orde. Goede actrice is dat met een leuk koppie.

benjamin

Avatar

UndercoverPanda "...wordt ten slotte gevonden door Katniss (ook al zo'n rare naam) die het blijkbaar niet erg vindt dat hij haar gelijk in de steek heeft gelaten, omdat ze plotseling opeens ook op hem verliefd is..
"


Gewoon voor de duidelijkheid: haar verliefdheid is gespeeld - vond ik anders nog wel vrij duidelijk.

Banned

Avatar

Tarkus "
Ook met het verhaal zit het wel goed, al had wat meer duiding over het waarom ze die 'Hunger Games' moeten doen wel gemogen."


Leer eens op te letten Tarkus! Dit word meermaals vermeld in de film...

UndercoverPanda

Avatar

centr1no "Verder vond ik dat een aantal dingen die voor de oplettende kijker wel begrijpbaar zijn toch wel wat meer aandacht hadden mogen krijgen.
Zoals bijvoorbeeld de reden waarom een aantal jongeren wel samen werkt en dat schijnbaar toegestaan wordt."


Dat was ook al zoiets ja. Wat ik nog vreemder vond: die Peeta (wat een naam ook trouwens) sluit zich vrijwel direct aan bij de 'bad boys', en jaagt ook mee op het meisje waar ie verliefd op zou moeten zijn, volledig out of character dus... ...vervolgens raakt ie verwond door een zwaardsteek o.i.d. maar heeft blijkbaar genoeg tijd om zichzelf helemaal als steen te kunnen beschilderen, zonder ook maar iets van een spiegel bij zich te hebben (serieus, WTF?)... ...wordt ten slotte gevonden door Katniss (ook al zo'n rare naam) die het blijkbaar niet erg vindt dat hij haar gelijk in de steek heeft gelaten, omdat ze plotseling opeens ook op hem verliefd is..

afbeelding

centr1no

Avatar

UndercoverPanda " Maar het meest ergerlijke vond ik nog wel het overschot aan totaal overbodige flashbacks. Seriously? Moeten we nu alweer naar hetzelfde verhaal van Lenny Kravitz luisteren wat hij nog geen halfuur geleden al heeft verteld? Pff..
"


Die 'flashbacks' waren echt te idioot voor woorden.
Voor de rest ben ik het ook aardig met je eens.
Ik vind het jammer dat er niet wat meer is gedaan om de geschiedenis van die districten en de grote verschillen daartussen duidelijk te maken.
Voor iemand die de boeken niet kent (zoals ik) had dat misschien de diepgang gegeven die ik miste.
Verder vond ik dat een aantal dingen die voor de oplettende kijker wel begrijpbaar zijn toch wel wat meer aandacht hadden mogen krijgen.
Zoals bijvoorbeeld de reden waarom een aantal jongeren wel samen werkt en dat schijnbaar toegestaan wordt.

Jerona

Avatar

Ik vind dit een geweldige film, wat kan ik erover zeggen. Mooie aankleding, geweldige acteerprestaties van Katniss, Effie en Stanley Tucci. Josh Hutcherson helaas minder.
Het verhaal op zich is gewoon sterk en ik vind dat het eerste deel ook zeer interessant is, ook al zit daar nog geen actie in.
Puntje van verbetering: camerawerk was soms misselijkmakend.

Joostifc3

Avatar

Redelijke film, geen eens een geweldige. Ik had er meer van verwacht! Het camerawerk was matig, het beelde schockte heel erg bij alle gevechtsscenes, erg jammer. Leuk om eens te zien maar niet een film waar je lang over napraat. jammer, er had meer in kunnen zitten

6/10

movieDriver

Avatar

Leuke film

maar had mis wel iets harder mogen zein zoals
in het boek more blood +_+


maar een mooie fim
goede boekverfilming
en een goed hoofdrolspeelster

een 8/10

Spawn999

Avatar

Het is een mix van Battle Royal meets The Running Man meets Surviving The Game. Best leuk gedaan, hoofdrolspeelster doet het prima en draagt ook de film.
Zat me alleen te ergeren aan de cameraman met parkinson (waardoor de brute gedeeltes van de film niet te zien waren) en af en toe de welbekende emo scenes.

Beter dan verwacht!

7.0

Hel1

Avatar

Ik vond het stuk met het brood (eerste ontmoeting van Katniss en Peeta) ook niet heel duidelijk. Net als de dood van haar vader.
Ik snap het dan nog wel, heb de boeken gelezen.

Aston

Avatar

TheFirst "

En voor de mensen die willen weten wat er nu aan de hand is met het 13e distict (mogelijke spoiler, al leggen ze dat wel uit in het eerste boek): Het 13e district werd 'weggevaagd' tijdens de opstand.

"

Bedankt. Ik vroeg het me al af. Smiley face

Hogader

Avatar

TheFirst "Nog een puntje van kritiek: ik vond dat het hele gedoe met het dertiende district niet zo goed werd uitgelegd. Nu weet ik dat dat belangrijker wordt in de vervolgen, maar op een gegeven moment in de film hebben ze het over 13 districten, maar door de hele film heen zijn er maar 12 deelnemende districten. De mensen met wie ik naar de film was snapte dat ook niet helemaal, en ik vermoed dat de meeste mensen die de boeken niet hebben gelezen dat dus ook wel zullen hebben.

En voor de mensen die willen weten wat er nu aan de hand is met het 13e distict (mogelijke spoiler, al leggen ze dat wel uit in het eerste boek): Het 13e district werd 'weggevaagd' tijdens de opstand.
"


In het begin werd wel de situatie uitgelegd (textueel), maar hadden ze idd ook moeten melden van het 13de district

Secret1994goesFilm

Avatar

Banned "Nee dat is de personage screentime geven zodat het publiek een band krijgt met het hoofdpersonage zodat het je wat kan schelen of ze sterft of niet tijdens de spannende scènes... En Peeta zat in die groep moordenaars om te kunnen overleven, maar tegelijk ook omdat de leider van dat groepje hém nodig had om Katniss te pakken te krijgen. Hij wou haar nooit vermoorden."

ah OKé ;P

Banned

Avatar

UnknowB "

Dus ik vond het een redelijk goede film,wel lang wachten tot de Spelen eindelijk beginnen, maar dat is waarschijnlijk om trouw te blijven aan het boek.
8/10"


Nee dat is de personage screentime geven zodat het publiek een band krijgt met het hoofdpersonage zodat het je wat kan schelen of ze sterft of niet tijdens de spannende scènes... En Peeta zat in die groep moordenaars om te kunnen overleven, maar tegelijk ook omdat de leider van dat groepje hém nodig had om Katniss te pakken te krijgen. Hij wou haar nooit vermoorden.

Banned

Avatar

Volgens mij duurt deze film geen 54 min. filmtotaal ?