Bicentennial Man

Bicentennial Man (1999)

One robot's 200 year journey to become an ordinary man.

discussie

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Michaell "Ik vind het cijfer op imdb echt te laag. Ik zou een 7,5 à 8 geven. Ik blijf het een prachtige en meeslepende film vinden. Hij is ontroerend en interessant (en nog wel meer) tegelijk."

Helemaal mee eens! Bicentennial Man is een van de favoriete films van mijn kindertijd. Ik heb hem zojuist nog eens bekeken want ik had hem al een hele lange tijd niet meer gezien en ik vroeg me af of hij nog steeds zo vermakelijk en mooi is bijna 12/13 jaar later en het antwoord is een dikke JA.

Toen ik hem de eerste keer zag zal ik een jaar of 9 a 10 geweest zijn, en ik weet nog dat ik toen ontzettend ontroerd was, dat was dit keer niet het geval althans hij raakte mij wel maar niet meer zo diep als toen. Maar dat komt natuurlijk ook omdat ik hem al vaak gezien heb. Robin Williams is fantastisch als androïde Andrew, hij speelt zijn rol ontzettend geloofwaardig en brengt ook de nodige humor waar hij natuurlijk een meester in is. Ook de rest van de cast doet het zeer goed, maar Robin is gewoon de ster van de film.

Is alles dan nog zo goed aan deze film? Nou nee dat ook weer niet. Zo is de make up niet erg overtuigend, en de toekomstige wereld wat cliché vormgegeven. Ook laten ze daar niet heel veel van zien. En er zitten af en toe wat klungelige foutjes en cheesy en foute kostuums in. Maar dat wil ik deze film absoluut vergeven omdat hij me nog steeds wist te raken na al die jaren.

Bicentennial Man is een prachtige meeslepende familiefilm die perfect geschikt is voor jong en oud! En die ondanks zijn lange speelduur geen enkel moment verveeld.

SunChaser

Avatar

Wat een slechte film, daqt ze dit overdag uitzenden is me helemaal een raadsel, dit is absoluut geen kinderfilm

treris

Avatar

Ik vind de film over het geheel gezien te zoetsappig en teveel een romkom, maar af en toe worden er best interessante filosofische gedachtes aangehaald, ik zou het zeker daarom een hogere score willen geven dan de 6,1 van de IMDB
zeker wel een 7

nathalie333

Avatar

Heb deze film nog niet gezien maar aangezien robin williams erin meespeelt zal ik eens kijken of het de moeite waard is :+

Michaell

Avatar

Ik vind het cijfer op imdb echt te laag. Ik zou een 7,5 à 8 geven. Ik blijf het een prachtige en meeslepende film vinden. Hij is ontroerend en interessant (en nog wel meer) tegelijk.

martinvv

Avatar

Ik blijf dit een prachtige film vinden,wil 'm nog steeds op dvd halen,en de filosofie er achter,zoals veel van mijn vragen wat ik denk.Is het mogelijk dat robots in de toekomst 'menselijke gevoelens' kunnen ontwikkelen?

Ik ga 'm in ieder geval weer kijken :Y

Tiger

Avatar

Bicentennial Man is een onderhoudende film met een hoog sentimenteel gehalte, zonder dat deze dreigt door te schieten tot in het zoetsappige. De film biedt zeker enkele mooie momenten en de speciale effecten zijn nergens overdadig. Let vooral op de prachtige muziek van James Horner.


Sluit ik me bij aan behalve dan dat ik hem soms wel te zoetsappig vind.
Verder vond ik hem verrassender dan ik aanvankelijk, aan het begin van de film, had verwacht.

Michaell

Avatar

Kheb deze film al wel eens eerder gezien en hij is zooo mooi dat ik hem vandaag weer ga kijken.

OJJVZ

Avatar

Vond t wel lijp om n X te zien..
maar ik ga m ni weer kijke ofzo ... :O }:

jonge_1988

Avatar

Wow ja deze film ken ik!! is best cool

M1r4

Avatar

Hmm...nou ik erover nadenk...toen ik deze film voor het eerst zag kende ik Robin Williams nog niet, dus geen assosiaties met zn andere films. Zonder die assosiaties ziet ie dr veel beter uit.

Misschien hadden ze beter Brad Pitt als Andrew kunnen casten?

Baski

Avatar

Heb genoten van de film en zal hem vanavond weer eens een keertje kijken.
Beetje hetzelfde als het thema in Ai van Kubrick/Spielberg: robot met gevoelens.
"What on earth are emotions?" (aldus Spock) ;)

interbob

Avatar

De film is OK, maar wel te lang uitgesponnen en met te weinig dynamiek. Robin Williams is wel de enige die in aanmerking komt om een robot te spelen.

rainmaker

Avatar

Uh.. jongens... een foutje op de frontpagina van deze film? Bruce Lee is niet bicentennial man.. :s

Vleermuisje

Avatar

Ik denk niet dat het plaatje aan de voorkant helemaal bij deze film hoort... ;)

MNM(tm)

Avatar

myeviltwin "!!! WOW, daar ben ik het echt niet mee eens gewoon!!! Hij is zo'n ontzettend goede acteur T+). Zie onder andere Patch Adams maar vooral What dreams may come. Fantastisch!!! Vollegens mij heb jij niet echt Robin Williams films gezien naast Mrs. Doubtfire :P:X"


Kijk, iemand die het werk van Robin Williams ook kan waarderen. T+)
Deze film is een van de weinige met Williams die ik nog niet gezien heb. Ben dus benieuwd.

Nemesis

Avatar

Ik vond em mooi Smiley face

Natasja

Avatar

Klinkt leuk!

LordOgre

Avatar

De enige coole film zo'n beetje met Robin is Hook en zelfs daarin speelt hij klote :X Ik ga deze film zeker weten skippen!!

FuzzyWuzzy

Avatar

Wel een leuke vraag die de film bij je opbrengt namelijk:
Kan een AI zoals Andrews als een levend iets worden beschouwt?

Jesper410

Avatar

Jaren geleden ooit gehuurd in de videotheek. Vond het toen wel een leuke film, maar is mijn filmsmaak veranderd? :+

Moviemagic

Avatar

:r, ik vind Williams een goede speler. Toch is het onmogelijk - hoe goed een acteur ook zou zijn - om deze film naar een hoger niveau te tillen. Terwijl deze film geen hoogtepunten heeft en dus alleen maar dalen. Sorry, niet echt de moeite waard.

Masemium

Avatar

Zeer slijmerige film. Yuck! :N

dexter fishpaw

Avatar

Jaja je ziet nog steeds dat het Robin Williams is helaas..where did he go wrong?? Ik hou het maar bij The Jetsons

Quistnix

Avatar

Een clichématige en in alle opzichten vreselijke film, maar toen hij afgelopen was vond ik hem op de een of andere manier toch wel heel mooi en aangrijpend..

The mind works in mysterious ways