Psycho

Psycho (1960)

* No One ... BUT NO ONE ... Will Be Admitted To The Theatre After The Start Of Each Performance Of Alfred Hitchcock's Psycho

discussie

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

johnwayne

Avatar

Tarkus "Opnieuw bekeken omdat ik hem heb aangekocht.
Een van de beste films van Hitchcock en ook een van de grootste klassiekers uit de filmgeschiedenis.

Commentaar 2013:
Prachtige Hitchcock klassieker.
Hoewel al meer dan 50 jaar oud is deze film nog steeds een klassieker in het Thriller genre.
De film betekende destijds ook een nieuwe start voor de carrière van Hitchcock, de studio's wilden de prent eerst niet maken, want wie laat er nu zijn hoofdrol sterven in het midden van een film, maar de prent werd een groot succes.
De film betekende ook de doorbraak voor Anthony Perkins en Janet Leigh.
De prent heeft me geboeid van begin tot einde."


Beste Tarkus, je bent een flapdrol, aangezien je constant je eigen teksten die nog gewoon voor iedereen leesbaar zijn blijft herhalen. Het is mij een compleet raadsel waarom je dit toch steeds doet, maar hoe dan ook, het is een onzinnige en domme actie.

chuz

Avatar

Film vergt wat geduld. Kent wat tragere momentjes maar wordt met name naar het einde toe steeds geraffineerder. Erg goed toch wel. Eh kan iemand mij trouwens vertellen waar ik moet zijn om de programma samensteller van fox een steen door zijn raam te gooien ? Dit wegens een totaal gebrek aan respect voor een meesterwerk.

wallace

Avatar

De beste Hichcock film.
Geweldig echt het kijken waard.

DutchDJ

Avatar

Prachtige film. De film verteld in het begin het verhaal, de puzzelstukjes worden weggelegd, de spanning wordt opgebouwd met de muziek en de prachtige beelden en eindigd met een geweldige ontknopping. Na het zien van deze film was ik in een klap Hitchcockfan. De film mag ouder zijn, de film mag voor sommige minder eng of spannend zijn, maar de film heeft zeker zijn magie behouden.

SunChaser

Avatar

Deze film is anno nu absoluut niet eng, wel langdradig.

Filmfreak Leo

Avatar

Smaken verschillen uiteraard. Ikzelf vind deze originele versie wel wat tè gedateerd. Voor mij is hitchcock vooral een prof uit de oude doos die mij (als dertiger) niet zo aanspreekt. Heden ten dage hebben we onze eigen profs en nieuwe filmstijlen. En zo hoort het ook.
De remake vond ik lang zo slecht nog niet; eigenaardig sfeertje, vaart in het filmwerk en tamelijk overtuigende vreemde personages.

Crveni Luk

Avatar

Ik vind het een fantastische film. Een van de allerbeste van Hitc. In een woord geweldig.

Dre

Avatar

Ik heb deze film van de week ook voor het eerst gezien en wist gelukkig niet hoe die zou gaan.
En ben dan ook weer een van de gelukkigen die deze film nu ook heeft gezien echt een Hitchcock film, die je gezien moet hebben.

[rating 4]

Lodewijk

Avatar

Deze film moet je dan zien, de manier waarop Perkins de rol neerzet is hoe die bedoeld is, geniaal. Maakt het nogmaals kijken van de film meer dan de moeite waard.

Henry Krinkle

Avatar

Heb em gekeken en ik moet zeggen dat hij erg goed is. Heb echt spijt dat ik die idiote remake als eerst had gezien. Maar Perkins (Norman Bates) acteert echt fuckin perfect gewoon. Gewoon deNiro/pacino kwaliteit. Als ik nou niet dat remake had gezien had deze film nog een impact op me kunnen hebben. Jammer jammer jammer. Hoe dan ook, ik zie waarom mensen dit een meesterwerk vinden.

Henry Krinkle

Avatar

Heb deze nog nooit gezien maar wel de remake ervan. En die was fucking slecht, shit zeg. Vince Vaugh? Wie kiest hem nou voor zo'n rol?

Ik weet het niet maar omdat ik het geheim van de film nu wel weet interressert deze film mij niet meer zo.

Derek Vinyard

Avatar

Gert, probeer Rear Window, North by Northwest, Strangers on a Train en Notorious eens te zien, allemaal topfilms!

Ik vind Vertigo Hitchcock's beste kleurfilm en Notorious zijn beste zwart-wit.

breul

Avatar

Klassieker,goed verhaal, maar in deze tijd kan ik wel andere film bedenken,om te zien.
maar niet slecht zeker omdat hij al zo oud is.

LordOgre

Avatar

MaxPower "Ik vind die douchescene eigenlijk de meest overschatte filmscene. Ok, als je je verplaatst in de jaren 60 zal het misschien eng geweest zijn, hoewel ik niet kan beoordelen wat er toen verder aan films te zien was."


Alleen het muziekje er al bij, geweldig! Roept gewoon ultime spanning op, dat vond ik dus wel heel cool... Jammer dat niet iedereen het zo waardeert...

ruben

Avatar

MaxPower "Ik vind die douchescene eigenlijk de meest overschatte filmscene. Ok, als je je verplaatst in de jaren 60 zal het misschien eng geweest zijn, hoewel ik niet kan beoordelen wat er toen verder aan films te zien was."
Overschat? Ik krijg alleen al rillingen van het prachtige camera werk van het water&de douche...prachtig prachtig :W

Tycoon

Avatar

Rooster "Overschat zou ik zeker niet zeggen, maar misschien lijkt die scene nu niet zo heel bijzonder meer. Dit komt omdat dit misschien wel de meest gekopieerde en gepersifleerde scene in hollywood en omstreken is. Bijna iedere zelfrespecterende spannende film heeft wel een dergelijke scene (let er maar eens op of kijk eens op IMDB bij "movie connections"). Maar Hitchcock was de eerste en hij maakte de beste. De spanningsopbouw, de sugestie, de muziek, brrrrr..."
In die lijst staat ook LotR;TTT. Nu ben ik niet de grootste filmkenner maar ik kan geen connectie bedenken.

Rooster

Avatar

MaxPower "Ik vind die douchescene eigenlijk de meest overschatte filmscene. Ok, als je je verplaatst in de jaren 60 zal het misschien eng geweest zijn, hoewel ik niet kan beoordelen wat er toen verder aan films te zien was."

Overschat zou ik zeker niet zeggen, maar misschien lijkt die scene nu niet zo heel bijzonder meer. Dit komt omdat dit misschien wel de meest gekopieerde en gepersifleerde scene in hollywood en omstreken is. Bijna iedere zelfrespecterende spannende film heeft wel een dergelijke scene (let er maar eens op of kijk eens op IMDB bij "movie connections"). Maar Hitchcock was de eerste en hij maakte de beste. De spanningsopbouw, de sugestie, de muziek, brrrrr...

MaxPower

Avatar

Ik vind die douchescene eigenlijk de meest overschatte filmscene. Ok, als je je verplaatst in de jaren 60 zal het misschien eng geweest zijn, hoewel ik niet kan beoordelen wat er toen verder aan films te zien was.

okkie-man

Avatar

Ash_ "Een klassieker, baanbrekend op verschillende gebieden. Zeer spannend. Geniale score van Bernhard Hermann.

5/5"

En zo is het :E

ruben

Avatar

Ash_ "Een klassieker, baanbrekend op verschillende gebieden. Zeer spannend. Geniale score van Bernhard Hermann.
"
sluit ik me helemaal bij aan, behalve de rating dan: 4.5/5

supagroofa

Avatar

Vandaag de dag is Psycho nog steeds angstaanjagend. Hoewel ik Vertigo en Rear Window beter vind, en de monoloog van de psychiater op het laatst veel te lang en 'uitleggerig', zal deze film toch de boeken ingaan als dé film van Hitchcock.

Wat is die remake van Van Sant toch een enorme vergissing, onbegrijpelijk.

ash_

Avatar

Een klassieker, baanbrekend op verschillende gebieden. Zeer spannend. Geniale score van Bernhard Hermann.

5/5

LordOgre

Avatar

Ik heb de remake gezien en die is echt erg slecht :'( Dees is stukken beter. En het is gewoon een film die je gezien moet hebben, alleen al om de beroemde badkamerscene die in veel dingen voorkomt (bijv. in Silence of the Hams en We didn't start the Fire van Billy Joel, wordt aangehaald in films etc... je moet dat gewoon gezien hebben...)

LekkerDoen

Avatar

En toch blijft deze goed. Het is verhaal is simpel, duister, goed te begrijpen. Gek genoeg blijft het tempo ook ideaal, zeker voor een film uit 1960. Alleen zie ik hem liever zonder reclame. >Smiley face