Jason Statham neemt het op tegen een gigantische haai in 'Meg'

Jason Statham neemt het op tegen een gigantische haai in 'Meg'

Als iemand zo'n monster aankan, is het Statham wel.

Jason Statham gaat een hoofdrol spelen in Meg, een film van regisseur Jon Turteltaub (National Treasure) gebaseerd op een boek van Steve Alten. Het is nog niet bevestigd, maar de acteur uit de Transporter- en Crank-films speelt waarschijnlijk het hoofdpersonage Jonas Taylor, de man die de strijd aangaat met een gigantische, prehistorische haai.

Jonas Taylor is een professor die in de Grote Oceaan wordt geconfronteerd met de Carcharodon Megalodon, kortweg Meg. Het roofdier is 18 meter lang, weegt 18.000 kilo en kan een T-Rex in secondes verslinden met haar grote tanden. Thuisgekomen neemt niemand Taylor serieus en wordt hij gezien als een mafketel die aan posttraumatische stressstoornis lijdt.

Taylor spendeert de rest van zijn carrière met het bedenken en schrijven van theorieën inzake de grote witte haai. Wanneer een oude vriend aan Taylor vraagt terug te keren naar de zee, besluit hij de confrontatie opnieuw aan te gaan.

Het scenario van Meg komt van James Vanderbilt (The Amazing Spider-Man, Independence Day: Resurgence). Meg moet ergens in 2017 uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair