Featured

FEATURED: Grootste releases 2010 uitgelicht

Meer over de grootste aankomende releases!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 08.01.2010 om 17:20 in Featured
Jullie konden hier al lezen welke films er in 2010 allemaal uit zullen komen. In dit artikel lichten we de grootste releases uit. De film waarmee we van start gaan draait al in de bioscopen, hij kwam uit op 7 januari en de recensie staat hier.
Sherlock Holmes (7 januari)
De film heeft een Rotten Tomatoes score van 70% en in de box office heeft ‘ie al 93 miljoen dollar binnengehaald. Hij gaat – vanzelfsprekend – over Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) die samen met zijn loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) begint aan zijn laatste zaak. Al snel raken ze verwikkeld in een duistere en dodelijke samenzwering die gevaar betekend voor heel Engeland. Ondanks het feit dat de film alleen nog in Amerika is uitgebracht, zijn de speculaties over een vervolg al begonnen – naar verluidt hebben Downey Jr. en Jude Law beiden al getekend. Het belangrijkste gerucht dat de ronde doet is dat Brad Pitt in het vervolg ook een rol zal vertolken, namelijk die van de nemesis van Sherlock Holmes; Professor Moriarty.
The Imaginarium of Doctor Parnassus (11 februari)
De film vertelt het verhaal van Dr. Parnassus (Christopher Plummer), die met zijn theatergezelschap stad en land afreist om zijn publiek via een magische spiegel aan de realiteit van alledag te laten ontsnappen. Maar deze gave dankt hij aan zijn weddenschappen met de duivel, Mr. Nick (Tom Waits), die hij al eeuwen lang met hem afsluit. Hieraan heeft hij onder andere zijn onsterfelijkheid te danken. Nu keert Mr. Nick echter terug om een prijs voor hemzelf op te eisen, namelijk de dochter van Dr. Parnassus, Valentina (Lily Cole), die op het punt staat om zestien te worden. Om zich uit deze hachelijke situatie te redden heeft Dr. Parnassus nog een laatste weddenschap met Mr. Nick nodig. Hierin mengt zich een vreemdeling genaamd Tony (Heath Ledger).

Een reden waarom deze film zo in het nieuws kwam is natuurlijk Heath Ledger. Hij overleed tijdens de opnames van deze film, die dus zijn laatste is. Toen het nieuws uitkwam dat de opnames van zijn personage nog niet voltooid waren kwam de film in gevaar, maar men loste dit op met het aantrekken van drie verschillende acteurs, die zijn rol over zouden nemen. Dit zijn Jude Law, Colin Farrell én Johnny Depp.

The Lovely Bones (25 februari)
Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje van veertien dat vermoord wordt door haar buurman. Vanuit de hemel ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Haar vader doolt rond om de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, haar broertje verzint een imaginair zusje, de persoonlijkheid van haar zus verandert drastisch en haar moeder glijdt langzaam weg van haar gezin. Gaandeweg blijkt toch dat in Susie’s afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Naast haar gezin volgt Susie ook haar moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat opnieuw toe te slaan.

Naast Saoirse Ronan spelen onder andere Mark Wahlberg, Rachel Weisz en Stanley Tucci een rol. De film is geregisseerd door Peter Jackson, zijn nieuwste film na King Kong en de Lord of the Rings trilogie.
Alice in Wonderland (10 maart)
Alice (Mia Wasikowska) is nu zeventien jaar oud, als ze plotseling een aanzoek krijgt op een feestje in een Victoriaans landhuis, voor de ogen van horden verwaande society types. Ze vlucht weg en volgt de White Rabbit (Michael Sheen) naar zijn hol, waarna ze terecht komt in Wonderland. Volgens White Rabbit is Alice eerder al in Wonderland geweest, in de tijd dat er nog vrede heerste onder de White Queen (Anne Hathaway). Zij is echter van haar troon gestoten door haar gestoorde zus, de Red Queen (Helena Bonham Carter). Samen met onder andere de Mad Hatter (Johnny Depp) gaat ze eropuit om de Red Queen te verslaan.

Het is de nieuwe film van Tim Burton, en volgens acteur Alan Rickman, die zelf de waterpijp rokende Caterpillar zal vertolken, wordt het een unieke hybride film; een samensmelting van live-action, stop-motion en digitale animatie, gebaseerd op bewegingsregistratie. "Het is erg complex, en ik denk dat de drie [technieken] nooit eerder samen zijn gebruikt. Ik zal dus naast een live-action Alice te zien zijn, [maar] zelf ben ik een constructie."
Clash of the Titans (1 april)
Losjes gebaseerd op de Griekse mythen omtrent Perseus, is Clash of the Titans vooral een remake van het origineel uit 1981. Beide films gaan over Perseus (Sam Worthington), een van de vele zonen van Zeus (Liam Neeson). Hij moet zijn familie redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Hades heeft het plan gevat om de macht van Zeus te grijpen en de aarde in een hel te veranderen. Op zijn tocht om hem tegen te houden wordt Perseus bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids, en een groep strijders. Samen reizen ze diep de onderwereld in, waar ze moeten strijden tegen demonen zoals Medusa.

Nadat de pers enthousiast reageerde op Avatar maakte men bekend dat er extra geld beschikbaar zou komen voor de film. Met dat extra geld zou men volgens Sam Worthington extra scènes schieten en bepaalde stukken waarin veel special effects aanwezig zijn verbeteren. Letterlijk zei de hoofdrolspeler het volgende; "There were some creaky parts but they are the parts that we knew were creaky and that we knew were going to be creaky going into it. The studio is also letting us add some gods and scenes. And they're talking about making the movie a 3D film."
Of de releasedatum daarmee in gevaar komt is (nog) niet bekend.
Iron man 2 (13 mei)
Na het gigantische succes van Iron Man kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Het vervolg speelt zich zes maanden na het einde van Iron Man af, Tony Stark (Robert Downey Jr.) heeft zijn identiteit als Iron Man onthuld en wordt gedwongen zijn krachten te bundelen. Samen met Nick Fury (Samuel L. Jackson) moet hij het opnemen tegen een terroristische groepering die zichzelf The Ten Rings noemen. Hierdoor krijgen ze onder andere te maken met Whiplash (Mickey Rourke).

Rond de film valt vrij veel te vertellen, zo werd bekend dat Terrence Howard, die de rol van Col. Jim Rhodes op zich nam in het eerste deel, uit de productie stapte. Dit onder andere omdat men niet blij was met zijn acteerprestaties in het eerste deel, vooral niet in vergelijking met zijn salaris, dat veruit het hoogste was in de hele film. In plaats van hem speelt nu Don Cheadle de rol.
Bij de marketing van de film hoort verder een raadsel dat tot dusverre onopgelost is. De drie aanwijzingen die zijn gegeven kun je hier, hier en hier vinden.

Een uitgebreid overzicht van de dingen die bekend zijn over de film kun je in onze Featured lezen.
Prince of Persia (8 juli)
Dastan (Jake Gyllenhaal) is een straatjongen die in het zesde-eeuwse Perzië leeft. Nadat hij in een strijd moed toont adopteert de koning hem als zijn erfgenaam, zodat diens zonen niet zullen vechten om de troon. Als het koninkrijk bedreigt wordt door de kwaadaardige edelman Nizam (Ben Kingsley) die de Sands of Time in handen heeft weten te krijgen, gaat hij een verband aan met Prinses Tamina (Gemma Arterton).

De eerste nieuwsberichten rond de verfilming kwamen al in februari 2007; de film zou eigenlijk zelfs in juni 2009 in première gaan. De officiële reden voor het uitstellen van de release naar juli 2010 is dat de post-productie meer tijd zou vergen. Speculaties gingen echter dat Disney de concurrentie met Dreamworks, die in de maand juni 2009 Transformers 2 uitbracht niet aan wilde gaan. Het was overigens ook de bedoeling dat Michael Bay de film zou regisseren, maar dit feit werd ongedaan gemaakt met het nieuws dat Mike Newell de regiestoel over zou nemen.
Toy Story 3 (28 juli)
Het begon allemaal niet zo goed met het laatste deel in de trilogie; het eerste bericht dat we brachten omtrent de film was dat hij niet door zou gaan door de samenvoeging van Disney en Pixar. Pakweg een jaar later konden we echter met de bevestiging komen dat er toch een derde deel zou komen, namelijk in 2010. Dat betekent dat er tien jaar zijn verstreken na het tweede deel in de trilogie. Andy is ondertussen volwassen geworden en vertrekt naar de universiteit, wat genoeg reden voor hem is om zijn speelgoed af te staan aan een opvangcentrum. Dat is geen goed nieuws voor Woody (Tom Hanks), Buzz (Tim Allen) en de rest van hun speelgoedvrienden, want al snel blijkt dat de kinderen op de dagopvang hun het leven aardig moeilijk gaan maken.

Op de bovenstaande afbeelding zien we overigens de volledige speelgoedcast van de film, die naast Tom Hanks en Tim Allen uit Joan Cusack, Whoopi Goldberg, Michael Keaton en Timothy Dalton bestaat.
The Last Airbender (22 juli)
Na het teleurstellende The Happening komt M. Night Shyamalan met een nieuwe film, namelijk The Last Airbender. De film is gebaseerd op de animatieserie Avatar, en vormt het eerste deel uit een trilogie. Het verhaal speelt zich af op een mystieke wereld waar verschillende stammen leven, die elk een van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. De Avatar is de enige persoon die ze allemaal kan beheersen. Als deze na een aanslag door de vuurnatie verdwijnt, ontstaan er chaos. Zo’n honderd jaar later wordt echter een nieuwe Avatar gevonden, die de rust en vrede in de wereld moet herstellen.

De nieuwe Avatar – genaamd Aang – wordt gespeeld door Noah Ringer. Verder spelen Jackson Rathbone (Sokka), Dev Patel (Zuko), Nicola Peltz (Katara) en Shaun Toub (Uncle Iroh) een rol. De casting leidde tot protesten, omdat de hoofdrolspelers voornamelijk blanke acteurs zijn, terwijl de hoofdrollen in de animatieserie weggelegd zijn voor Aziatische, of Indiaanse mensen.
Inception (12 augustus)
In eerste instantie was er praktisch niets bekend omtrent de nieuwste film van Christopher Nolan. Een tijdlang werd de film omschreven als een moderne sciencefiction- en actiefilm, gekaderd binnen “de architectuur van de geest”. Zelfs de cast kende het precieze plot niet. Ondertussen is er toch een tip van de sluier opgelicht. De film gaat over een wetenschapper (Leonardo DiCaprio), die een onverwachte doorbraak doet. Hij vindt een manier waardoor mensen zich kunnen verplaatsen in de gedachten en dromen van andere mensen. Als zijn uitvinding wordt ingezet om een misdaad op te lossen, beginnen de problemen en wordt de uitvinder gedwarsboomd door een afperser.

De cast van de film bestaat in ieder geval uit een boel sterren, onder andere Ken Watanabe, Ellen Page, Cillian Murphy en Michael Caine.
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (18 november)
Ondanks het feit dat het bij alle andere boeken lukte om het plot in één film te proppen, lukt dat schijnbaar niet bij het laatste deel van de serie. In het op een na laatste deel neemt Harry Potter (Daniel Radcliffe) het voor de laatste keer op tegen zijn aartsvijand, Voldemort (Ralph Fiennes). Net als in de vorige films wordt hij tijdens die strijd bijgestaan door zijn vrienden Hermelien (Emma Watson) en Ron (Rupert Grint). Het slotstuk, dat de originele titel Harry Potter And the Deathly Hallows: Part 2 draagt komt in mei 2011 uit.
Tron Legacy (16 december)
Wanneer Kevin Flynn (Jeff Bridges), de vader van Sam Flynn (Garrett Hedlund) op mysterieuze wijze verdwijnt, probeert Sam zijn vader op te sporen. Hij bevindt zich al snel in de digitale wereld waar zijn vader de afgelopen vijfentwintig jaar heeft doorgebracht. Samen met zijn trouwe vriendin (Olivia Wilde) gaat hij op een levensgevaarlijke reis door de digitale wereld om zijn vader weer te vinden. Hoofdrollen zijn verder ook weggelegd voor Michael Sheen en John Hurt.

Ook Bruce Boxleitner, de acteur die in het origineel de titelrol van Alan Bradley vertolkte keert terug. Verder bleek uit een persbericht van Ain’t It Cool News dat de film volledig in 3D opgenomen zal worden. Volgens Director of Photography Claudio Miranda maakt de huidige technologie het voor de makers mogelijk om de opgenomen beelden direct in 3D te bekijken, zodat ze naar het beoogde resultaat kunnen toewerken. De races op de futuristische motorfietsen, die een grote rol spelen in de film, zullen dan zo gefilmd kunnen worden dat het lijkt alsof je er zelf opzit.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jim

Avatar

@ Iedereen die zich afvraagt welke grote releases er nog meer zijn in 2010, zie hier: http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=16021. Naar die link wordt in het begin van de FEATURED ook verwezen. Als we van iedere film zoveel informatie hadden gegeven - wat niet eens kon, zouden we een véél te lang artikel krijgen.

w. ""Tony Stark (Robert Downey Jr.) heeft zijn identiteit als Iron Man onthult"

onhulD
onthullen - en = onthull
laatste letter, l, zit niet in 't kofschip
dus heeft het voltooid deelwoord een d
en niet een t"


Bedankt, heb het aangepast.

w.

Avatar

"Tony Stark (Robert Downey Jr.) heeft zijn identiteit als Iron Man onthult"

onhulD
onthullen - en = onthull
laatste letter, l, zit niet in 't kofschip
dus heeft het voltooid deelwoord een d
en niet een t

transp

Avatar

Inderdaad Kick-Ass, The Wolfman en Daybreakers missen!

En deze mogen ook niet ontbreken: Shrek Forever After, Edge of Darkness, Shutter Island, From Paris with Love, Legion, Fantastic Mr. Fox.

Daarnaast niet voor filmfreaks, wel enorme releases: Valentine's Day en Sex and the City 2.

Languh

Avatar

Daybreakers?

Decepticon

Avatar

marcjeb "The Lovely Bones lijkt me interesant..
the wolfman !
Iron man 2

Verder zie ik niet veel boeiends voor 2010 :("
Kun je beter dat bericht van laatst bekijken, waar FT de releasedata van de meeste waardige films van het hele jaar hebben neergezet.
Voor mij elke maand wel 2 of 3 films.

marcjeb

Avatar

Ja waarom kan het laatste boek van harry niet in 1 keer gefilmd worden he,

Melk Melk is lekker

die films zijn dankzij die boeken groot suc6, iedereen gaat er toch wel voor naar de bios... dus om extra geld binnen te krijgen in 2 films.
Downloaden die film !

Blade-X

Avatar

Ik mis toch echt vooral "The Road" en "Robin Hood" in dit lijstje...
Ik ben het trouwens eens met Sunchaser, Lovely Bones is niet zo speciaal dat het in dit lijstje thuishoort.

marcjeb

Avatar

The Lovely Bones lijkt me interesant..
the wolfman !
Iron man 2

Verder zie ik niet veel boeiends voor 2010 :(

sjorty

Avatar

Waar is Kick-Ass!?

Jim

Avatar

SunChaser "THE LOVELY BONES – 25 FEBRUARI"


Bedankt, heb het aangepast! :)

debart

Avatar

THE LOVELY BONES – NU IN MIJN WOONKAMER

vind de film niet bioscoop waardig.Maar hij zal vast wel in mijn "orginele" dvd collectie komen.

SunChaser

Avatar

THE LOVELY BONES – 25 FEBRUARI

SunChaser

Avatar

Overigens is The Lovely Bones verplaatst he, jullie hebben ongetwijfeld ook de email gekregen van de filmmaatschappij. Wordt eind feb.

SunChaser

Avatar

Laat the Lovely Bones maar zitten. Wat een tegenvaller die film, met moeite een 6je voor de moeite. Hoe een prachtig boek zo kut verfilmd kan worden.