Algemeen

The Avengers in Box Office Top 10 aller tijden

De opbrengsten slinken, maar zijn nog steeds opmerkelijk goed.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 17.05.2012 om 08:00 in Algemeen
Afgelopen weekend boekte Marvels The Avengers wederom een enorme omzet en groeide door naar een wereldwijde tussenstand van boven de $1 miljard. Met de opbrengst van afgelopen maandag en dinsdag erbij staat de superheldenfilm van Joss Whedon op een score van $1.036,2 miljoen waarmee het Alice in Wonderland ($1.024,3 miljoen) en Star Wars: Episode I The Phantom Menace ($1.027,0 miljoen) passeert op de Box Office lijst aller tijden. The Avengers staat op een negende plaatst en dit is op zeker niet het eind station.

Het lijkt erop dat de superheldenfilm uiteindelijk uitkomt op een derde of vierde stek. Op de vierde positie staat Transformers: Dark of the Moon met $1.123,7 miljoen. De positie erboven is voor Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 met $1.328,1 en met een afstand van zo'n $300 miljoen op de huidige opbrengst van The Avengers.

De opbrengsten van The Avengers beginnen ondertussen te slinken. Wereldwijd werd er gisteren ruim $20 miljoen genoteerd met zo'n $8,5 miljoen in de States. Ter verglijking: The Dark Knight noteerde op de dinsdag in de tweede volledige week nog $9,6 miljoen. Tevens krijgt Whedons kaskraker flinke concurrentie aankomend weekend met de releases van de actiefilm Battleship, de komedie The Dictator en de romkom What to Expect When You're Expecting.

De volledige Box Office top 10 aller tijden:

1. Avatar (2009) - $2.782,3 miljoen
2. Titanic (11997) - $2.183,4 miljoen
3. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011) - $1.328,1 miljoen
4. Transformers: Dark of the Moon (2011) - $1.123,7 miljoen
5. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) - $1.119,9 miljoen
6. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) - $1.066,2 miljoen
7. Toy Story 3 (2010) - $1.063,2 miljoen
8. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) - $1.043,9 miljoen
9. The Avengers (2012) - $1.036,2 miljoen
10. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) - $1.027,0 miljoen

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Hij zal wel op nummer 4 komen te staan. Maar ik had nu niet verwacht dat het zoveel in het laadje zou brengen. Het is en blijft een superheden film.

JamesBond

Avatar

jostru "Echt wel. Hij is nog niet eens een maand uit wereldwijd. Die 300 miljoen zijn voor half juni al binnen."
$300.000.000 is een hoop geld hoor! Het is mogelijk, maar ik gok de kansen niet heel erg hoog... The Avengers verdiend zeker een plaats in de top 5, maar ik gun Harry Potter die 3e plaats

11qqaazz

Avatar

Komen toch nog DVD en Blouwray opbrengsten bij?

Aston

Avatar

11qqaazz "Komen toch nog DVD en Blouwray opbrengsten bij?"

Nee, niet in de Box Office lijst.

DutchOwnage

Avatar

SeanDeNiro "Wel triest dat er geen echte film tussen staat, zeg een Se7en of Silence of the Lambs. Het zijn eigenlijk louter kinderfilms die in de lijst staan."


Daar is een heel simpele reden voor: de adviesleeftijd die bij de film gegeven wordt. De films die hoog eindigen zullen nooit films zijn met een adviesleeftijd van 16 jaar en ouder. Simpelweg omdat ze hiermee een te grote doelgroep niet bereiken.

Zomerbiertje

Avatar

jostru "Jup, had hiervoor de 2 miljard nog niet gehaald"


Dank je, ik vond het al zo veel.

Angelater

Avatar

Welke stond er dan eerst op 10? The Dark Knight of iets dergelijks? Had toch ook iets van een miljard in het laatje gebracht?

Laat maar, Alice in Wonderland staat er in het bericht. Bril niet op 8-) (er was geen normale bril tussen de emoticons :P)

jostru

Avatar

De inkomsten "slinken", maar het gaat hier wel over een gewone weekdag en niet over het weekend. De meeste mensen die hem al gezien hebben, gaan niet tijdens een werkdag nog eens naar de bios voor een film die ze al hebben gezien, maar doen dat in het weekend, wanneer ze rustig tijd hebben.

Avengers gaat nog met gemak voorbij Harry Potter. Daar moet niet aan getwijfeld worden. Bovendien hoort die vergelijking met TDK hier helemaal niet thuis. Avengers heeft nu al meer geld gemaakt dan TDK heeft kunnen maken.

jostru

Avatar

Zomerbiertje "Is er bij de notering van Titanic de opbrengst van de 3D release bijgeteld?"


Jup, had hiervoor de 2 miljard nog niet gehaald

jostru

Avatar

Batman4 "Denk dat ie op de 4e plek komt te staan, met een afstand van $300,000,000 haalt ie Harry Potter vast niet meer in.."


Echt wel. Hij is nog niet eens een maand uit wereldwijd. Die 300 miljoen zijn voor half juni al binnen.

benjamin

Avatar

DutchOwnage "Daar is een heel simpele reden voor: de adviesleeftijd die bij de film gegeven wordt. De films die hoog eindigen zullen nooit films zijn met een adviesleeftijd van 16 jaar en ouder. Simpelweg omdat ze hiermee een te grote doelgroep niet bereiken."


Wat logisch is uiteraard. Een breder doelpubliek levert meer geld op - en vergeet ook niet dat 3D een rol speelt bij deze top 10. Zegt niks over de kwaliteit op zich (Drive was pakweg zo'n meesterwerk dat ver van deze top-10 afstaat en ook Cosmopolis is zo'n film waarvan ik veel verwacht maar geen grote opbrengsten).

Box office zegt niks over kwaliteit (in geen enkele richting - want Toy Story 3 die hier goed scoort is geweldig). Maar het is wel leuker als betere films goed scoren uiteraard.

JamesBond

Avatar

Denk dat ie op de 4e plek komt te staan, met een afstand van $300,000,000 haalt ie Harry Potter vast niet meer in..

Ereptile

Avatar

Misschien een beetje wild dromen, maar het zou mooi zijn als hij Avatar of Titanic van z'n eerste plaats stoot :D Al is een 3e plek ook niet verkeerd!

jostru

Avatar

Marielle88 "Ik ben benieuwd wat The Dark Knight Rises zal gaan opbrengen. Ik hoop meer dan The Avengers. haha."


Reken er maar niet op :)

Moviemagic

Avatar

Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat James Cameron van zijn troon gestoten gaat worden. Voorals nog heeft hij ruim de eerste 2 posities te pakken.

Zomerbiertje

Avatar

Is er bij de notering van Titanic de opbrengst van de 3D release bijgeteld?

IvarW

Avatar

Een foutje. Er staat dat Titanic uit 11997 komt...

Rorschach

Avatar

Banned "Hij zal wel op nummer 4 komen te staan. Maar ik had nu niet verwacht dat het zoveel in het laadje zou brengen. Het is en blijft een superheden film."


Superhelden films doen het over het algemeen anders best goed. Kijk maar naar de Superman/Batman/Spider-Man franchises, die hebben de kassa's al aardig laten rinkelen.

PRIME

Avatar

SeanDeNiro "Wel triest dat er geen echte film tussen staat, zeg een Se7en of Silence of the Lambs. Het zijn eigenlijk louter kinderfilms die in de lijst staan."


Sorry? Je geeft om te beginnen niet eens echte klassiekers aan, maar om nou Dead Man's Chest, LOTR, Titanic kinderfilms te noemen..

nickklunder

Avatar

Ik vraag me af of de films van James Cameron (Titanic, Avatar) nog snel van de troon zullen worden gestoot? Verder voor 'The Avengers' een terechte verdienste.

Marielle88

Avatar

Ik ben benieuwd wat The Dark Knight Rises zal gaan opbrengen. Ik hoop meer dan The Avengers. haha.

Angelater

Avatar

Vind eigenlijk wel er enkel naar de originele release bedragen gekeken moet worden van Dhr. Cameron. Want zoals eerder gezegd (geloof ik) zijn Avatar en Titanic al vaker dan één keer in de bioscoop uitgebracht. Is niet helemaal eerlijk om dat dan mee te rekenen; veel van die top 10 films hebben dat voornamelijk ook niet gedaan.

benjamin

Avatar

Was wel te denken dat ze hier zouden geraken. Van mij mogen ze zeker nog Transformers inhalen, die hier toch veel te hoog staat.

Steve-O

Avatar

Gaan ze nu Star Wars II Attack of the Clones ook omzetten naar 3D voor volgend jaar?? Of heeft episode1 toch niet genoeg bijeen gesprokkeld?

Ik voorspel dat The Amazing Spider-Man ook een grote kans heeft om de $1 miljard te halen. TDKR lijkt me ook wel en The Hobbit natuurlijk. Wie weet halen Prometheus en Skyfall ook wel ontzettend veel geld binnen :P Ik wil echt een vervolg op Prometheus zien :Y

horizon

Avatar

Film totaal waardering:
1. Avatar - 8,1
2. Titanic - 7,8
3. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 - 8,4
4. Transformers: Dark of the Moon - 6,8
5. The Lord of the Rings: The Return of the King - 8,6
6. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - 7,4
7. Toy Story 3 - 8,2
8. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 7,2
9. The Avengers - 8,5
10. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace - 6,3

Deze volgorde dan andersom:
5. The Lord of the Rings: The Return of the King - 8,6
9. The Avengers - 8,5
3. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 - 8,4
7. Toy Story 3 - 8,2
1. Avatar - 8,1
2. Titanic - 7,8
6. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - 7,4
8. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 7,2
4. Transformers: Dark of the Moon - 6,8
10. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace - 6,3

SeanDeNiro

Avatar

DutchOwnage 17-05-2012 11:09|||Daar heb je gelijk in. De commercieel succesvolste film hoeft natuurlijk niet de beste film te zijn. Dit is ook de reden dat er bijna alleen maar superheldenfilms uitkomen en geen nieuwe klappers als Se7en of SotL.

benjamin

Avatar

Marielle88 "Ik ben benieuwd wat The Dark Knight Rises zal gaan opbrengen. Ik hoop meer dan The Avengers. haha."


Ik verwacht van niet: TDKR zal het wel goed doen, maar The Avengers inhalen zal niet lukken - ook al omdat er geen 3D is voor Batman. Wat uiteraard niks zegt over de kwaliteit..

SeanDeNiro

Avatar

Wel triest dat er geen echte film tussen staat, zeg een Se7en of Silence of the Lambs. Het zijn eigenlijk louter kinderfilms die in de lijst staan.