FilmTotaal Filmoverzicht April

Wat zijn komende maand de grootste, opmerkelijkste of interessantste releases?

Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo'n zes in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

Bekijk de afbeelding

APP (4 april)

Regisseur: Bobby BoermansCast:

Hannah Hoekstra | Isis Cabolet | Robert de HoogGenre: Thriller

Waar je normaal gesproken vriendelijk verzocht wordt om je smartphone op te bergen in de bioscopen, word je bij APP aangemoedigd je toestel te voorschijn te halen. Met behulp van de applicatie kun je extra verhaallijnen en exclusieve beelden te zien krijgen van de film. Deze draait om de psychologie studente Anna Rijnders die na een verkeersongeval volledig opgaat in haar eigen virtuele wereld. Ze is verslaafd aan haar smartphone, en ontdekt na een wild feest waarvan ze zich maar weinig kan herinneren, dat er een nieuwe APP op haar telefoon staat. Deze heeft een antwoord op alle vragen die ze heeft, over het leven en over de dood. Als ze via de APP cryptische teksten begint te ontvangen die samenhangen met de dood van mensen in haar omgeving, dringt tot haar door dat het meer is dan gewoon een handige APP.


Bekijk de afbeelding

Dead Man Down (4 april)

Regisseur: Niels Arden OplevCast:

Noomi Rapace | Colin Farrell | Dominic CooperGenres: Misdaad | ThrillerRottenTomatoes: 38% op 63 recensies

Dead Man Down is een Amerikaanse neo-noir thriller, die geregisseerd is door Niels Arden Oplev. Zijn vorige project maakte diepe indruk in Hollywood, en was de Deense verfilming van 'The Girl with the Dragon Tattoo'. Net als toen is ook in deze film de hoofdrol weggelegd voor Noomi Rapace. Zij zint op wraak op degene die haar ooit heeft aangereden en komt daarbij in aanraking met de gekwelde geest Victor (Farrell). Zijn vrouw en dochter zijn vermoord, en hij zint op wraak. De twee slaan de handen ineen om zich op de daders van de gruwelijke misdaden te wreken.


Bekijk de afbeelding

Kon-Tiki (4 april)

Regisseurs: Joachim Roenning | Epsen SandbergCast:

Pål Sverre Valheim Hagen | Anders Baasmo Christiansen | Gustaf SkarsgårdGenres: Avontuur | Biografisch | Drama

In Kon-Tiki draait het om de Noorse antropoloog en avonturier Thor Heyerdahl. Hij vaart op 28 april 1947 samen met een vijftal onervaren bemanningsleden op de Kon-Tiki, een vlot gemaakt van balsahout, van Peru naar Polynesië. Met de reis wilde Heyerdahl bewijzen dat het mogelijk was voor kolonisten uit Zuid-Amerika om Polynesië te bevolken. Daarvoor moesten ze wel een kleine achtduizend kilometer varen. De bemanning van het schip heeft geen moderne apparatuur aan boord en navigeert met behulp van de sterren over de Stille Oceaan. Daarbij vechten ze tegen stormen, haaien en de gevaren van de open zee. Nadat Heyerdahl alles op het spel heeft gezet voor deze levensgevaarlijke expeditie, is hij vastbesloten om te slagen.


Bekijk de afbeelding

Oblivion (11 april)

Regisseur: Joseph KosinskiCast:

Tom Cruise | Morgan Freeman | Olga KurylenkoGenres: Actie | Sci-Fi | Thriller

Regisseur Kosinski bedacht enkele jaren geleden het verhaal van deze film, dat helaas voor hem niet de aandacht wist te trekken van een van de grote studio's. Hij besloot er maar een graphic novel van te maken, dat indruk wist te wekken bij Disney. Kosinski kreeg groen licht van de studio en mocht zijn film gaan maken. In de toekomst is de aarde onherkenbaar veranderd en maakt Jack Harper (Cruise) deel uit van een enorme opruimingsoperatie. De missie van Harper en zijn collega's is het delven van de laatste cruciale grondstoffen op aarde, na een tientallen jaren durende oorlog tegen angstaanjagende buitenaardse wezens, de Scavs. Het leven van Jack verandert op een dag als hij een prachtige jonge vrouw redt uit een neergestort ruimteschip. Dit leidt tot een reeks gebeurtenissen die vragen oproepen over zijn bestaan, en het lot van de mensheid in zijn handen plaatst.


Bekijk de afbeelding

Spring Breakers (11 april)

Regisseur: Harmony KorineCast:

James Franco | Selena Gomez | Vanessa Anne HudgensGenres: Komedie | Misdaad | DramaRottenTomatoes: 68% op 110 recensies

In Spring Breakers besluiten vier sexy studenten een overval te plegen op een fast food restaurant. Waarom? Zodat ze hun Spring Break kunnen financieren, ze hebben namelijk een boel spannende dingen gepland. Maar deze overval is slechts het begin van wat een wilde vakantie wordt. In hun hotelkamer vieren ze de succesvolle overval, waarop hun buren klagen over het lawaai. De politie ontdekt de dames, die vervolgens ingerekend worden. Met een kater en alleen hun bikini's aan staan ze voor de rechter. Tot hun verbazing wordt de borg vervolgens betaald door Alien (Franco), een onbekende lokale 'bad boy', die de vier studentes de wildste Spring Break ooit laat zien. Via verschillende kleine klusjes moeten ze ondertussen hun schuld aan Alien terugbetalen. De film mocht meedoen in de competitie voor de Gouden Leeuw van het 69ste Filmfestival van Venetië.


Bekijk de afbeelding

Night Train to Lisbon (18 april)

Regisseur: Bille AugustCast:

Jeremy Irons | Mélanie Laurent | Jack HustonGenres: Romantiek | Thriller

Night Train to Lisbon is gebaseerd op een boek met dezelfde naam, en volgt de hoogleraar in de oude talen, Raimund Gregorius (Irons). Zijn leven neemt op een dag een bijzondere wending, wanneer hij een mysterieuze jonge vrouw over weet te halen geen zelfmoord te plegen. Als de vrouw vervolgens spoorloos verdwijnt, laat ze haar jas per ongeluk bij Raimund achter. In de jas vindt hij een boek van de Portugese dokter Amadeu de Prado en een nachttreinticket naar Lissabon. De professor in de oude talen besluit in de roes van het moment de trein te pakken om op zoek te gaan naar de achtergrond van het boek en de schrijver. Zo ontvouwt zich langzaam een liefdesgeschiedenis, vol intriges en overdenkingen naar de ware zin van het leven. De film beleefde zijn première op het Filmfestival van Berlijn.


Bekijk de afbeelding

Snitch (18 april)

Regisseur: Ric Roman WaughCast:

Dwayne Johnson | Nadine Velazquez | Susan SarandonGenres: Actie | Drama | ThrillerRottenTomatoes: 57% op 110 recensies

Al sinds 2004 wordt er door Guy East en Nigel Sinclair gewerkt aan deze film. Ze haalden hun inspiratie voor het project uit een documentaire over hoe veranderingen in het beleid van de Amerikaanse DEA ervoor zorgden dat gevangenen hun medeplichtigen verraadden bij de overheid. Het scenario van de film, waarvan de opnames in december 2011 van start gingen, werd geschreven door Ric Roman Waugh, en volgt de zakenman John (Johnson). Hij maakt een deal met de DEA om de onterechte gevangenisstraf van zijn jonge zoon te reduceren. Daarvoor moet John undercover gaan om zo een beruchte drugsdealer te ontmaskeren. Om te kunnen infiltreren in deze gevaarlijke wereld, schakelt John de hulp in van één van zijn medewerkers, die beter bekend is met de wereld van de drugs.


Bekijk de afbeelding

Iron Man 3 (24 april)

Regisseur: Shane BlackCast:

Robert Downey Jr. | Gwyneth Paltrow | Ben KingsleyGenres: Actie | Avontuur | Sci-Fi

Iron Man 3 is alweer de zevende film in Marvels Cinematic Universe, en de eerste van vier geplande films in de opmars naar The Avengers 2. In deze film krijgt Tony Stark / Iron Man (Downey Jr.) te maken met een vijand met schijnbaar grenzeloze macht. Wanneer Stark erachter komt dat zijn persoonlijke wereld is vernietigd, begint hij aan een heldhaftige reis op zoek naar degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn. Met zijn rug tegen de muur moet Stark proberen te overleven door gebruik te maken van zijn eigen technologie en moet hij rekenen op zijn creativiteit en instinct. Tijdens de reis ontdekt Stark eindelijk het antwoord op een vraag die hem al een tijdje achterna zit: maakt de man het harnas, of maakt het harnas de man?


Bekijk de afbeelding

Warm Bodies (25 april)

Regisseur: Jonathan LevineCast:

Nicholas Hoult | John Malkovich | Teresa PalmerGenres: Drama | Horror | RomantiekRottenTomatoes: 79% op 147 recensies

De film Warm Bodies belooft een bijzondere ervaring te worden. Deze op een gelijknamig boek van Isaac Marion gebaseerde film is namelijk een zombieromance. In de film, die geregisseerd en geschreven is door Jonathan Levine, draait het om R (Hoult). In een ver verleden was hij een jonge succesvolle zakenman, maar die tijd is allang voorbij. R is een zombie geworden, en weet niets meer van zijn vroegere leven, alleen dat zijn naam waarschijnlijk met een R begint. Samen met honderden lotgenoten woont R op een verlaten vliegveld, waar ze allemaal door één ding gedreven worden: honger. Tijdens zijn zoektocht naar mensen als voedsel ontmoet R het stoere meisje Julie (Palmer). Om redenen die hij niet begrijpt wil R haar redden, en dus smokkelt hij haar mee naar het vliegveld. Daar ontstaat een ingewikkelde relatie tussen de twee. Is R verliefd?


Bekijk de afbeelding

The Last Exorcism: God Asks, The Devil Commands (25 april)

Regisseur: Ed Gass-DonnellyCast:

Ashley Bell | Spencer Treat Clark | Andrew SensenigGenres: Horror | ThrillerRottenTomatoes: 13% op 45 recensies

In deze vervolgfilm probeert de student Nell (Bell) haar leven weer op te pakken na een heftige periode waarin ze bezeten werd door een kwaadaardige demon. Dat blijkt zo gemakkelijk nog niet, want wanneer haar vrienden via YouTube op beelden stuiten van Nells doodenge uitdrijving, realiseert de jonge vrouw zich dat de demonen uit het verleden nog altijd op haar jagen. Zo heeft de eens verdreven demon Abalam zijn weg teruggevonden en heeft hij gruwelijke plannen met haar. In tegenstelling tot zijn voorganger wordt deze film niet gepresenteerd in found footage format.


Bekijk de afbeelding

Passion (25 april)

Regisseur: Brian De PalmaCast:

Rachel McAdams | Noomi Rapace | Dominic CooperGenre: Thriller

De eerste film die in vijf jaar verschijnt van de hand van regisseur Brian DePalma is een remake van de Franse film 'Crime d'Amour'. In Passion draait het om Christine (McAdams), een vrouw die over een natuurlijke elegantie en flair beschikt die mensen gewoonlijk associëren met veel geld en macht. Haar protegee Isabelle (Rapace) is onschuldig en weinig assertief, maar zit boordevol briljante ideeën, die Christine zich zonder enige wroeging toe-eigent. Door het toedoen van Christine raakt Isabelle steeds dieper in een duister spel van verleiding, manipuatie, dominantie en vernedering. Maar wanneer Isabelle het bed in duikt met de minnaar van Christine, breekt de hel los. De film mocht meedoen tijdens de competitie voor de Gouden Leeuw van het Filmfestival van Venetië.

NieuwsFilm

meest populair