FilmTotaal Filmoverzicht Oktober

Wat zijn komende maand de grootste, opmerkelijkste of interessantste releases?

Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo'n zes in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

Bekijk de afbeelding

Gravity (3 oktober)

Regisseur: Alfonso CuarónCast:

Sandra Bullock | George Clooney | Basher SavageGenres: Sci-Fi | Thriller

Na jaren van ontwikkeling is 'ie er dan eindelijk: Gravity. Jarenlang wilde Universal Pictures de film maken, maar uiteindelijk ging het project naar Warner Bros. Dat had in eerste instantie Angelina Jolie en Robert Downey Jr. op het oog voor de hoofdrollen, maar die gingen naar Sandra Bullock en George Clooney. Zij maken deel uit van een groep astronauten die bezig is met een reparatie aan een satelliet. Als onverwacht hun ruimteschip op die satelliet botst, volgt een enorme ontploffing die hen de ruimte inblaast. Met een gelimiteerde zuurstofvoorraad en zonder verbinding met de Aarde, moeten ze alles doen wat in hun macht ligt om te overleven.


Bekijk de afbeelding

Rush (3 oktober)

Regisseur: Ron HowardCast:

Chris Hemsworth | Olivia Wilde | Natalie DormerGenres: Actie | Biografie | Drama | Sport

Na een uiterst succesvolle samenwerking aan Frost/Nixon, besloten regisseur Ron Howard en scenarist Peter Morgan het met deze racefilm nog eens te proberen. Tegen de achtergrond van de glamourjaren van de Formule 1 racesport in de jaren '70 ontwikkelde zich een geweldige rivaliteit tussen de knappe Engelse playboy James Hunt (Hemsworth) en zijn methodische, briljante tegenstander, Oostenrijker Niki Lauda (Bruhl). Het verhaal volgt hun zeer uiteenlopende persoonlijke stijl, zowel op de baan als ernaast, hun liefdes, en het verbazingwekkende seizoen van 1976, waarin beide chauffeurs alles riskeerden om wereldkampioen te worden.


Bekijk de afbeelding

Don Jon (3 oktober)

Regisseur: Joseph Gordon-LevittCast:

Joseph Gordon-Levitt | Scarlett Johansson | Julianne MooreGenre: Komedie

Het regiedebuut van Joseph Gordon-Levitt kon tijdens het Sundance Festival van afgelopen jaar op veel positieve kritieken rekenen. Jess Cagle van Entertainment Weekly noemde de film "een van de beste films die ik op het festival gezien heb," en staat daar niet alleen in. De film volgt Jon Martello (Gordon-Levitt), een hedendaagse Don Juan. Hij objectiveert alles in het leven, en dan vooral vrouwen. Elk weekend weer weet hij een andere vrouw aan de haak te slaan. Maar zijn pornoverslaving maakt dat hij ontevreden is. Don Jon besluit een reis te ondernemen op zoek naar een beter seksleven.


Bekijk de afbeelding

Planes (9 oktober)

Regisseur: Klay HallCast:
Dane Cook | Stacy Keach | Julia Louis-DreyfusGenres: Animatie | Avontuur | Komedie | Familiefilm

Een Disney-film de zich afspeelt in een door Pixar bedachte wereld. John Lasseter, die bij Pixar zorgde voor de films Cars en Cars 2, kwam met het idee voor een film die zich afspeelde in de setting van deze films over levende auto's. Hoog boven de auto's bevinden zich natuurlijk de vliegtuigen. Het vliegtuig Dusty (Cook) droomt ervan om deel te nemen in de spannendste race die er is: rond de wereld vliegen. Maar er zijn een paar problemen. Niet alleen is Dusty er niet op gebouwd om te racen, hij heeft ook nog eens hoogtevrees. Ondanks zijn angst, en met de aanmoediging van zijn mentor Skipper (Keach), weet Dusty zich te kwalificeren voor de wedstrijd.


Bekijk de afbeelding

Turbo (9 oktober)

Regisseur: David SorenCast:

Ryan Reynolds | Paul Giamatti | Michael PeñaGenres: Animatie | Avontuur | Komedie | Familiefilm

Naast Planes komt er op 9 oktober nog een animatiefilm over racende wezentjes uit. Het betreft de 3D-film Turbo, waarin een ongeluk ervoor zorgt dat de slak Turbo plotseling supersnel kan kruipen. Hij besluit tot het onmogelijke: deelnemen aan de snelste race ter wereld, de Indianapolis 500. Met de hulp van zijn team legt deze underdog niet alleen zijn hart, maar ook zijn schelp in de waagschaal om te bewijzen dat geen enkele droom te groot is, en geen dromer te klein.


Bekijk de afbeelding

Metallica: Through the Never (10 oktober)

Regisseur: Nimród AntalCast:
Dane DeHaan | James Hetfield | Lars UlrichGenres: Actie | Muziek

Terwijl Metallica in een uitverkocht stadion optreedt, wordt een jonge roadie met de naam Trip (DeHaan) erop uitgestuurd om een bepaald voorwerp op te halen bij een truck met motorpech. Deze schijnbaar gewone taak verandert echter al gauw in een surrealistische odyssee, als Trips auto door een ander voertuig geraakt wordt. Hierop komt een mysterieuze gemaskerde man te paard achter haar aan. Terwijl Trip door de verlaten straten vlucht, heeft hij enkel zijn verstand om de dodelijke paardrijder te slim af te zijn, en het pakketje bij Metallica te krijgen. Niemand minder dan onze eigen Anton Corbijn kreeg het project aangeboden, maar hij besloot dat te laten gaan om A Most Wanted Man te kunnen maken.


Bekijk de afbeelding

La vie d'Adèle (10 oktober)

Regisseur: Abdel KechicheCast:

Léa Seydoux | Adèle Exarchopoulos | Salim KechioucheGenres: Drama | Romantiek

De 15-jarige Adèle (Exarchopoulos) is van twee dingen zeker. Eén: ze is een meisje. Twee: meisjes gaan uit met jongens. Maar wanneer ze Emma (Seydoux) ontmoet, een meisje met blauwe haren, komt haar wereld op z'n kop te staan. Emma geeft Adèle de kans om haar gevoelens te ontdekken en zich te laten gelden als een vrouw en een volwassene. Deze ontroerende film is de grote winnaar van het Filmfestival van Cannes afgelopen jaar. Daar won de film niet alleen de Palme d'Or, maar ook de prijs voor de beste regisseur, en voor de beste vrouwelijke hoofdrolspeelster. Nooit eerder won een film op Cannes zowel de prijs voor de beste regisseur, als die van de beste vrouwelijke hoofdrolspeelster.


Bekijk de afbeelding

Escape Plan (17 oktober)

Regisseur: Mikael HåfströmCast:

Arnold Schwarzenegger | Sylvester Stallone | James CaviezelGenres: Actie | Thriller

Twee stokoude actiehelden in één film. Mocht je daarvan houden, dan is Escape Plan dé film voor jou! Sylvester Stallone speelt Ray Breslin, de autoriteit op het gebied van gebouwbeveiliging. Geen stalen deur houdt hem tegen, geen beveiliging zo sterk of Breslin bedenkt een manier om te ontsnappen. Willard Hobbes (Caviezel) vraagt Breslin om zijn ultramoderne huis van bewaring te testen - zonder een code om de operatie af te breken. Onvoorbereid komt Breslin in een glazen kooi terecht waar cipier Drake (Vinnie Jones) met keiharde hand het beleid van Hobbes uitvoert. Het is aan Breslin om met hulp van medegevangene Rottmayer (Schwarzenegger) te ontsnappen.


Bekijk de afbeelding

Feuten: Het Feestje (17 oktober)

Regisseur: Lourens BlokCast:

Manuel Broekman | Tim Murck | Hanna VerboomGenre: Drama

Feuten: Het feestje is gebaseerd op de populaire televisieserie van BNN. Het nieuwe studiejaar van studentencorps H.S.C. Mercurius begint met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter heeft ruzie met de politie, die de overlast van het corps zat zijn. Eerstejaarsstudenten Elias en Lieve komen naar het feestje. Wat Lieve niet weet, is dat Elias er alleen is omdat hij verliefd op haar is. Als ze er met de veel oudere, losgeslagen advocaat Bram vandoor gaat, voelt Elias zich verraden, en botst hij tegen een politieagent die het feest wil afkappen. Hij wordt tegen de grond geslagen, en zijn gehavende gezicht verschijnt op Twitter. Het feestje krijgt al gauw de naam een event te zijn waar je bij moet zijn! Terwijl politie en de ME zich voor de deur verzamelen om het feest te ontruimen, verschansen de studenten zich in de sociëteit en wachten ze op wat gaat komen.


Bekijk de afbeelding

Machete Kills (24 oktober)

Regisseur: Robert RodriguezCast:
Danny Trejo | Alexa Vega | Mel GibsonGenre: Actie

Wederom waagt regisseur Robert Rodriguez zich aan ons favoriete Grindhouse-personage. Machete (Trejo) wordt ditmaal ingehuurd door de Amerikaanse president (Carlos Estevez). Aan hem de onmogelijke missie om kartelleider Mendez the Madman (Demián Bichir) uit te schakelen. Mendez wil een raket op Amerika afvuren. Nadat Machete zich een weg door Mexico heen vecht, en eindelijk bij zijn doelwit aankomt, blijkt dat de raket gekoppeld is aan het hart van Mendez. De enige persoon die hem alsnog uit kan schakelen is wapenhandelaar Luther Voz (Gibson). Maar hij heeft ook plannen om een wereldwijde oorlog te ontketenen.


Bekijk de afbeelding

Insidious: Chapter 2 (24 oktober)

Regisseur: James WanCast:

Rose Byrne | Patrick Wilson | Joceline DonahueGenres: Horror | Thriller

Het enorme financiële succes van Insidious maakte dat een vervolg bijna niet uit kon blijven. Net als de vorige film is ook deze voor een klein budget (slechts vijf miljoen dollar) gemaakt, en liegen de box office prestaties er niet om. Sony heeft een sterke franchise te pakken. In dit vervolg proberen Josh (Wilson) en Renai (Byrne) erachter te komen wat er in het verleden precies gebeurd is, waardoor ze niet met rust gelaten worden door duistere geesten. Naast de hoofdrolspelers keerden ook regisseur James Wan en scenarist Leigh Whannell terug voor dit vervolg. Het enorme succes in de VS maakt dat er al aan een derde film gewerkt wordt.


Bekijk de afbeelding

Jackass Presents: Bad Grandpa (24 oktober)

Regisseur: Jeff TremaineCast:

Johnny Knoxville | Phil Margera | Jackson NicollGenres: Documentaire | Komedie

Een van de populairste delen uit de Jackass franchise waren scènes waarin Johnny Knoxville zich verkleedde als de 86-jarige Irving Zisman en bizarre stunts uithaalde met nietsvermoedende omstanders. Nu is er een volledige film, gewijd aan dit personage. Jackass Presents: Bad Grandpa kent in tegenstelling tot de drie originele Jackass films een plot. Zisman reist samen met zijn 8-jarige kleinzoon Billy (Nicholl) door Amerika. Daar komen de twee in de meest bizarre situaties terecht, waarbij ze hun uiterste best doen om nietsvermoedende mensen op straat te choqueren.


Bekijk de afbeelding

I Spit on Your Grave 2 (28 oktober)

Regisseur: Steven R. MonroeCast:

Jemma Dallender | Joe Absolom | Yavor BaharovGenres: Misdaad | Horror | Thriller

Voor elk wat wils deze maand, en dus ook een horrorfilm. In deze vervolgfilm op I Spit on Your Grave probeert Katie (Dallender) het te maken in de wereld van het modelleren. Als ze een aanbod om nieuwe foto's te maken voor haar portfolio accepteert, komt ze in een nachtmerrie terecht. Ze wordt gekidnapt, verkracht en gemarteld. Maar een speling van het lot zorgt ervoor dat ze ontsnapt aan haar ontvoerders. Om haar marteling te overleven, moet ze op zoek naar haar innerlijke kracht om brute wraak te nemen op haar martelaars. Overigens is deze film niet direct te relateren aan het origineel. De enige connectie is de titel en het uitgangspunt van het verhaal.


Bekijk de afbeelding

Thor: The Dark World (31 oktober)

Regisseur: Alan TaylorCast:

Chris Hemsworth | Natalie Portman | Christopher EcclestonGenres: Actie | Avontuur | Fantasy

De tweede film van Marvels Phase Two is er eindelijk. In de film zien we hoe het verder gaat met de machtige Thor (Hemsworth). Hij vecht tegen een zeer gevaarlijke vijand, om niet alleen de Aarde, maar ook de andere Negen Rijken te redden. De wraakzuchtige Malekith (Eccleston) is namelijk teruggekeerd nar het universum om duisternis terug te brengen. Zelfs Odin en Asgard kunnen deze nieuwe vijand niet verslaan en dus is het aan Thor om te beginnen aan een gevaarlijke en persoonlijke reis.


Bekijk de afbeelding

The Family (31 oktober)

Regisseur: Luc BessonCast:

Robert De Niro | Dianna Agron | Michelle PfeifferGenres: Komedie | Misdaad

Deze verfilming van het boek Badfellas van Tonino Benacquista gaat over een Maffiafamilie die naar Frankrijk wordt verplaatst, in het kader van een getuigen beschermingsprogramma. Hoe erg ze ook hun best doen om een nieuw leven te beginnen in Frankrijk, en te doen alsof ze normaal zijn... Het wil gewoon niet lukken, zo erg zelfs, dat hun oude leven hen blijft achtervolgen. Daardoor nemen ze uiteindelijk weer hun toevlucht tot gewelddadige oplossingen...


De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
polls


NieuwsFilm

meest populair