Featured

FilmTotaal Filmoverzicht December

Met o.a. The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Exodus: Gods and Kings en Gooische Vrouwen 2.

door Jim Pedd op 01.12.2014 om 00:24 in Featured
Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo'n zes in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

Mees Kees op de Planken (3 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Tijd van Marle
Genre(s):
...
Familie


De eerste film van de maand is Mees Kees op de Planken, alweer de derde film in de franchise, gebaseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave. In deze film mag de klas van Mees Kees (Voogd) een toneelstuk maken. Iedereen heeft er zin in, maar als ze erachter komen dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) een saai stuk gekozen heeft, wordt het al snel minder interessant. Dat het stuk in het enge bejaardentehuis opgevoerd moet worden, maakt de zaak er niet bepaald beter op. Mees Kees geeft daarop het verhaal een geheel eigen draai, zoals hij dat zo goed kan. Als alles net goed begint te gaan, meldt Dreus dat Mees Kees weg moet, want de juf komt terug van zwangerschapsverlof. Niet dat Mees en de kinderen dat willen, maar daar kunnen ze niets aan veranderen. Zou alles nog goed kunnen komen? Je zou er onderhand vanuit gaan dat het wel zo is, want er zijn in totaal elf boeken in de franchise en er is dus genoeg materiaal voor nog veel meer films.

Bekijk de trailer


Penguins of Madagascar (3 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
John Aboud | Michael Colton e.a.
Genre(s):
...
Animatie | Avontuur | Komedie


De Madagascar-filmfranchise is erg populair bij het jonge publiek. Vooral de pinguïns, die in de films een bijrol speelden, doen het goed. Vandaar dus dat filmstudio DreamWorks Animation besloten heeft deze spin-off te maken. Penguins of Madagascar speelt zich direct na de gebeurtenissen van Madagascar 3: Europe's Most Wanted af en volgt Skipper (McGrath), Kowalski (Miller), Rico (Conrad Vernon) en Private (Knights). Zij treden in dienst van North Wind, een elite-eenheid van meerdere diersoorten, die zorg draagt voor dieren die niet voor zichzelf kunnen opkomen. De pinguïns nemen het onder leiding van North Wind-baas Classified (Cumberbatch) op tegen de gemene Dr. Octavius Brine (John Malkovic), die de wereld wil veroveren. Overigens kregen de pinguïns in deze film ook al een televisieserie, waarin de groep zich al mocht bewijzen als geheim agenten.

Bekijk de trailer


Gooische Vrouwen 2 (4 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Frank Houtappels
Genre(s):
...
Drama | Komedie | Romantiek


Cheryl Morero (De Mol), Anouk Verschuur (Visser), Claire van Kampen (Reidinga) en Roelien Grootheeze (Visschedijk) zijn weer terug in dit vervolg op Gooische Vrouwen (2011). Dat is de best verdienende Nederlandse film ooit, met een opbrengst van maar liefst vijftien miljoen euro. Producent RTL heeft dus grote verwachtingen van dit vervolg. In Gooische Vrouwen 2 komt Claire totaal veranderd terug uit Burkina Faso en herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin (Peter Paul Muller) haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert (Leopold Witte). Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen vervolgens naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Bekijk de trailer


The Riot Club (4 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Laura Wade
Genre(s):
...
Drama | Thriller


Aan de universiteit van Oxford koestert iedereen dezelfde wens: deel uitmaken van de Riot Club, waar briljante en steenrijke aristocratische studenten hun eerste stappen zetten om de toekomstige leiders van het land te worden. Maar deze jonge mannen willen voordat ze zo belangrijk worden, nog eens flink de beest uithangen. De clubleden staan dan ook bekend om pervers en decadent gedrag. Miles (Max Irons) en Alistair (Claflin) zijn allebei geniale eerstejaarsstudenten en komen uit bevoorrechte families. Alistair wil hoe dan ook deel uitmaken van deze exclusieve club. Miles is in eerste instantie gecharmeerd door de uitnodiging en het bijhorende sociaal statuut, maar hij is niet direct overtuigd. Tijdens een decadente schranspartij worden de rivaliteit en jaloezie tussen Miles en Alistair hoog opgedreven, en lopen de uitspattingen van de Riot Club totaal uit de hand. De film wordt positief ontvangen. Op RottenTomatoes scoort de film 79 procent op basis van 33 recensies. De film is volgens de site niet bepaald subtiel en brengt zijn punten op krachtige wijze over aan het publiek.

Bekijk de trailer


Marie Heurtin (4 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Jean-Pierre Améris | Philippe Blasband
Genre(s):
...
Biografie


Frankrijk, eind 19e eeuw. Wanneer Marie Heurtin (Ariana Rivoire) door haar ouders bij het Larnay Instituut wordt ondergebracht, weten de zusters geen raad met haar. Marie is namelijk zowel doof als blind. Zuster Marguerite (Carré) is echter vastbesloten om de onaangepaste Marie te leren communiceren. Terwijl Marie's belevingswereld langzaamaan groter wordt, gevuld met menselijk contact, vreugde en taal, ontstaat er een tedere band tussen haar en de jonge zuster. De film vertelt een waargebeurd verhaal en doet dat volgens The Hollywood Reporter met succes. Het vakblad schrijft dat de biopic inspirerend overkomt en de moeilijke kanten van het leven van iemand die doofstom laat zien. Tegelijk gaat de film volgens THR ook voorbij aan al het leed en laat de film een lichtere en vertederende kant van het leven als doofstomme zien.

Bekijk de trailer


The Hobbit: The Battle of the Five Armies (10 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Fran Walsh | Philippa Boyens e.a.
Genre(s):
...
Actie | Avontuur | Fantasy


Na The Battle of the Five Armies komt het verhaal van Midden-Aarde (voorlopig) tot een einde. In deze film hebben de dwergen hun koninkrijk heroverd op de draak Smaug (Benedict Cumberbatch). Tegelijk hebben ze ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Lake Town. Thorin (Armitage) is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap en eer hiervoor over. Ondanks pogingen van Bilbo (Freeman) om hem tot reden te brengen, wordt Bilbo gedwongen een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn ook andere en veel grotere gevaren. Gandalf (McKellen) ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron (Cumberbatch) enorme legers met Orcs stuurt naar de Lonely Mountain. Als de duisternis nadert, moeten dwergen, elven en mensen besluiten zich te verenigen of zich te laten vernietigen. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en de levens van zijn vrienden tijdens de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van de Midden-aarde aan een zijden draadje hangt.

Bekijk de trailer


Mr. Turner (11 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Mike Leigh
Genre(s):
...
Biografie | Drama | Historisch


William Turner (Spall) is een beroemde Britse kunstschilder uit de achttiende eeuw. We volgen de schilder vanaf zijn beginnende succes tot zijn tragische dood in 1851. We maken in de film onder meer kennis met de belangrijke vrouwen in zijn leven, waaronder zijn nicht Hannah Danby (Atkinson) en Sophia Booth (Bailey), de minnares waar hij tot aan zijn dood bij is gebleven. Mr. Turner vertelt het prachtige levensverhaal van de man achter de meest beroemde landschapschilderijen en zeegezichten van zijn tijd. De film ging in première in de competitie voor de Palme d'Or op het Cannes Film Festival. De hoofdprijs werd niet gewonnen, maar hoofdrolspeler Spall ging alsnog naar huis met de prijs voor de beste acteur. Verder zijn recensenten blijkens RottenTomatoes positief over de film. Daar scoort daar deze 96 procent, op basis van 52 getelde recensies. "Aangevoerd door een meesterlijke Timothy Spall en briljant geregisseerd door Mike Leigh, is Mr. Turner een superieure Hollywood biopic."

Bekijk de trailer


In Order of Disappearance (11 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Kim Fupz Aakeson
Genre(s):
...
Actie | Komedie | Misdaad


Nils (Skarsgård) bestuurt een sneeuwruimer en leidt een rustig leven in het winterparadijs Beitostølen. Aan de zorgeloosheid komt echter abrupt een einde wanneer zijn zoon vermoord wordt voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Nils is uit op wraak en belandt zo in een wereld die hem onbekend is. Terwijl er een drugsoorlog tussen de Noorse en de Servische maffia ontstaat, wordt duidelijk dat Nils op twee punten in het voordeel is: hij heeft toegang tot zware machines en is gezegend met een flinke dosis beginnersgeluk. De Noorse film ging in première tijdens het Berlin International Film Festival en is goed ontvangen door recensenten. Bekijken we de score op RottenTomatoes, blijkt dat de film goed beoordeeld wordt; deze heeft een score van 85 procent, op basis van 27 recensies. "Een donkere komedie, die niet altijd slaagt in zijn grappen, maar over het geheel genomen een slimme, entertainende wraakthriller is."

Bekijk de trailer


Het Nieuwe Rijksmuseum - De Film (11 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Oeke Hoogendijk
Genre(s):
...
Documentaire

In 2003 werd begonnen met een monsterproject; de verbouwing van het Rijksmuseum. Het moest "het mooist denkbare kunstmuseum" worden, vertelde directeur Ronald de Leeuw toentertijd. Omdat het zo'n groot project was, werd meteen besloten om documentairemaakster Oeke Hoogendijk de kans te bieden tijdens de constructie te filmen. Uiteindelijk maakte zij meer dan vierhonderd uur aan beeldmateriaal en dat wist zij te bundelen tot een documentairereeks, die nu bekroond wordt met een film. Daarin zien we de verbouwingsperikelen en het gedoe rond de fietsonderdoorgang, de conservatoren die werken aan de inrichting van nieuwe zalen, de huismeester die het gebouw dag én nacht in de gaten houdt... Mocht je de documentairereeks (die vorig jaar met de Zilveren Nipkowschijf bekroond werd) nog niet gezien hebben, dan kun je 'm bij Het Uur van de Wolf terugkijken.

Bekijk de trailer


Annie (17 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Will Gluck | Aline Brosh McKenna
Genre(s):
...
Drama | Familie | Komedie


Al sinds januari 2011 wordt er gewerkt aan een remake van de klassieke musical Annie. Toen zou de dochter van Will Smith, Willow, de hoofdrol spelen. De productie ging echter nogal langzaam en pas in januari 2013 werd er een goede invalshoek gevonden voor het project. Willow was er toen uitgestapt. Nu komt de film, met Quvenzhané Wallis in de titelrol, eindelijk uit. Zij speelt Annie, een meisje dat toen ze nog een baby was, werd achtergelaten door haar ouders, met de belofte haar ooit weer op te zullen halen. Ondertussen heeft ze het zwaar bij haar gemene pleegmoeder Miss Hannigan (Cameron Diaz). Alles verandert wanneer de rijke politicus Will Stacks (Foxx) op aanraden van zijn briljante assistente Grace (Byrne) en zijn campagneadviseur Guy (Cannavale) Annie onder zijn hoede neemt. Stacks hoopt hiermee stemmen te winnen en het te schoppen tot burgemeester van New York. Hij ziet zichzelf als reddende engel, maar is het tegenovergestelde het geval?

Bekijk de trailer


Gone with the Wind (18 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Sidney Howard
Genre(s):
...
Drama | Oorlog | Romantiek


In december komt er weer een klassieker naar het grote scherm: Gone with the Wind. Tegen de achtergrond van de Amerikaanse Burgeroorlog ondervindt de verwende 'southern belle' Scarlett O'Hara (Leigh) de nodige problemen op het gebied van de liefde met Rhett Butler (Clark Gable). Wanneer de Amerikaanse Burgeroorlog de familie O'Hara ruïneert, zet Scarlett zet alles op alles om haar oude status te herkrijgen. Zonder scrupules werkt ze zich omhoog binnen de nieuwe orde die is ontstaan na de overwinning van de Noordelijken, die de slavernij (inzet van de burgeroorlog) hebben afgeschaft. Intussen loopt de stormachtige romance met voormalige playboy Rhett Butler (Gable) loopt op de klippen. De film won maar liefst tien Oscars, dus het zal niemand verbazen dat de ontvangst van de film erg positief is. De film scoort op RottenTomatoes 95 procent, op basis van 73 getelde recensies. "Gefilmd en gepresenteerd op een manier zoals we die niet zien in moderne producties, is Gone with the Wind, als niet de beste, een film die zeker tot de besten ooit behoort."

Bekijk de trailer


Love, Rosie (18 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Juliette Towhidi
Genre(s):
...
Komedie | Romantiek


Gebaseerd op het boek Where Rainbows End (2004) van Cecelia Ahern, volgen we in Love, Rosie het verhaal van Rosie (Collins) en Alex (Claflin). Ze delen sinds hun jeugd alles met elkaar, van de eerste kus tot 'de eerste keer'. De twee willen niets liever dan Londen ontvluchten en samen studeren in Amerika. Wanneer Rosie onverwachts zwanger wordt, valt dat plan echter in duigen. Alex besluit in zijn eentje naar Amerika te gaan en in eerste instantie lijkt er niets tussen de vriendschap van Rosie en Alex te kunnen komen. Na verloop van tijd dreigt de afstand hen toch uit elkaar te drijven, zeker wanneer het niet altijd lukt om de belangrijke momenten in het leven met elkaar te kunnen delen. Is vriendschap voor eeuwig? De film scoort op RottenTomatoes tot nu toe 30 procent, op basis van 23 recensies. Zestien waren er negatief volgens de website.

Bekijk de trailer


Exodus: Gods and Kings (18 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Adam Cooper | Bill Collage e.a.
Genre(s):
...
Actie | Avontuur | Drama


De laatste epische Bijbelfilm van het jaar komt van de hand van regisseur Ridley Scott. Zijn Exodus: Gods and Kings handelt over het leven van de Egyptische prins en profeet Mozes, gespeeld door Christian Bale. Hij wordt als vondeling geadopteerd door de zus van de Egyptische Farao en opgevoed als zoon van de Egyptische koninklijke familie. Als hij achter zijn identiteit als Jood komt, besluit hij zijn volk, dat als slaaf gehouden wordt in Egypte, te bevrijden. Zeshonderdduizend slaven slaan op de vlucht voor een groot Egyptisch leger, dat het op hen voorzien heeft. Al snel laat God de tien plagen los op Egypte, om de Farao ervan te overtuigen de slaven te laten gaan. We kunnen grote scènes verwachten in de film, want tijdens de opnames in Spanje werd er gebruik gemaakt van meer dan 4.000 figuranten voor bepaalde scènes.

Bekijk de trailer

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

Hobbit en Exodus in de bios! Smiley face

Joslyn

Avatar

Gone With The Wind kan interessant zijn.
Hobbit ga ik weer in IMAX 3D HFR kijken waar ik direct daarna weer spijt van krijg.
En dan weer een jaar wachten op de Extended versie.

Je zou bijna denken dat ik met tegenzin er heen ga

M0vieFreak

Avatar

The Hobbit: The Battle of the Five Armies. T+)

Decepticon

Avatar

Voor mij helaas geen films in december, misschien dat Dumb & Dumber To nog ga bezoeken.

batmaster

Avatar

Weer een erg matige maand helaas.

Brein8998

Avatar

Heb al tickets voor 10 dec van The Hobbit: The Battle of the five Armies IMAX HFR 3D ArenA 18:00
Ik ga ook zeker naar Exodus en ik denk dat ik de hobbit wel meerdere malen zal bezoeken.

Brein8998

Avatar

Decepticon "Voor mij helaas geen films in december, misschien dat Dumb & Dumber To nog ga bezoeken."

Geen Exodus of The Hobbit voor jou? Dumb & Dumber To vond ik trouwens een beetje een tegenvaller.

Ereptile

Avatar

The Hobbit!!! :W Zo raar dat het alweer de laatste film is van de hele reeks...

Steve-O

Avatar

Volgende week dinsdag naar de marathon van The Hobbit in IMAX (HFR)!!! Heb er enorm veel zin in :Y Volgend weekend nog maar even LOTR bekijken om het helemaal af te maken :E

Mr Turner en Exodus wil ik ook nog in de bioscoop zien.

JamesBond

Avatar

In elk geval komende zondag in de bioscoop voor een 'The Lord Of The Rings' marathon! 'The Hobbit: Battle Of The Five Armies' komt daarna wel :D

Deweb

Avatar

Tot mijn schande(?) heb ik Gone With The Wind nog niet gezien, die ga ik dus maar eens bekijken op het grote doek denk ik. Naast natuurlijk De Hobbit, Mees Kees en wie weet wat nog meer.

YOLO

Avatar

Magere maand. Annie, Gooische Vrouwen 2, Penguins of Madagascar. Meer VOD voer dan voor in de bioscoop.

Exodus: Gods and Kings 3D wordt het ook niet voor mij. Scott maakt laatste jaren nogal missers vind ik. Zijn Exodus is de zoveelste hervertelling. En waarom is een Australiër gecast als een Egyptenaar. :? Niks tegen die acteur hoor, want hij speelde prima in o.a. Zero Dark Thirty, Warrior e.d.

Gone with the Wind is natuurlijk wel een filmklassieker die ik al gezien heb. T+) The Hobbit: The Battle of the Five Armies is een inkopertje. Mr. Turner staat op ook de lijst, vanwege het spel van Timothy Spall (Oscar buzz in de wandelgangen).

Volgend jaar december ziet er veel beter uit. 8-)

Aston

Avatar

JamesBond "In elk geval komende zondag in de bioscoop voor een 'The Lord Of The Rings' marathon! 'The Hobbit: Battle Of The Five Armies' komt daarna wel :D"

LOTR marathon in de bios? Waar!?

Zal sowieso wel uitverkocht zijn nu maar toch benieuwd. ;p

YOLO

Avatar

Aston "LOTR marathon in de bios? Waar!?

Zal sowieso wel uitverkocht zijn nu maar toch benieuwd. ;p"

Iig in Ede

Brein8998

Avatar

Aston "LOTR marathon in de bios? Waar!?

Zal sowieso wel uitverkocht zijn nu maar toch benieuwd. ;p"

Jammer dat pathé het niet doet want die deden vorig jaar wel zo'n marathon.

B@chelor

Avatar

Best weinig deze maand. In ieder geval naar de hobbit en exodus.

Olrik

Avatar

The Hobbit en Exodus voor mij deze maand.

nieuwslaatste nieuws

meest populair