Featured

De best verdienende films van 2014

Met wederom een vervolgfilm als winnaar.

door Jim Pedd op 07.01.2015 om 13:46 in Featured
De best verdienende films van 2014 zijn bekend. Net als in bijna alle andere jaren, is een vervolgfilm de nummer één geworden. Ditmaal is de winnaar Michael Bays Transformers: Age of Extinction geworden. Het is tevens de enige film die in een redelijk matig jaar voor de box office, de grens van één miljard dollar wist te overschrijden.

Waar vorig jaar vijf vervolgfilms in de top tien stonden, zijn dat er dit jaar maar liefst zeven. Opvallend is dat de top drie niet louter bestaat uit vervolgfilms. Transformers: Age of Extinction wordt vergezeld door Guardians of the Galaxy en Maleficent.

Verder zijn er dus drie "originele" films in de top tien te vinden, waarvan Maleficent en Interstellar eigenlijk de enige films zijn die niet onderdeel uitmaken van een franchise. Guardians of the Galaxy mag dan wel geen vervolgfilm zijn, onderdeel van een groter geheel is deze film wel, waarmee de box office verdiensten als vanzelfsprekend een boost hebben gekregen.

Tot slot moet gezegd worden dat drie films in de top tien nog altijd draaien: The Hunger Games: Mockingjay - Part 1, The Hobbit: The Battle of the Five Armies en Interstellar. Zij zouden in de uiteindelijke lijst nog kunnen stijgen. Hieronder de complete top tien van het jaar.

#10 Interstellar


Een nieuwe film van regisseur Christopher Nolan staat vrijwel altijd gelijk aan een box office hit. Ook nu dus. Interstellar is een heuse science fiction-film, waarin de mensheid een mysterieus wormgat vindt en een team van wetenschappers er doorheen stuurt, in de hoop redding te vinden. Deze film draait nog.

Wereldwijd: $660.152.094 | VS: $182.802.094 | Nederland: €3.349.993


#9 The Hunger Games: Mockingjay - Part 1


Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) is een rebel geworden, die het opneemt tegen het Capitol met zijn Hongerspelen. Ook deze derde film in de franchise, die nog in de bioscoop draait, doet het goed bij het publiek, maar minder goed dan eerdere films in de franchise. Komende november de laatste film.

Wereldwijd: $695.334.502 | VS: $323.734.502 | Nederland: €4.996.179


#8 Dawn of the Planet of the Apes


De apen hebben onder leiding van Caesar (Andy Serkis) nu een leefgemeenschap gevormd en de dingen lijken zowaar voorspoedig te gaan. Maar dan blijken er ook nog mensen te leven en gaat de boel al heel snel mis. Deze dystopische kijk op de toekomst zit vol prachtige visuele effecten.

Wereldwijd: $708.835.589 | VS: $208.545.589 | Nederland: €4.034.517


#7 The Amazing Spider-Man 2


The Amazing Spider-Man 2 mag dan wel de slechtst presterende film uit de franchise zijn, echt teleurstellen doen de box office verdiensten van de film niet. Wederom droeg Andrew Garfield onder leiding van regisseur Marc Webb de maillot van Spider-Man.

Wereldwijd: $708.982.323 | VS: $202.853.933 | Nederland: €2.555.166


#6 Captain America: The Winter Soldier


De tweede Captain America-film van Chris Evans deed het geweldig aan de internationale box office en maakte de gebroeders Russo tot de meest prominente figuren binnen het productieteam van Marvel Studios. De komende jaren volgen ongetwijfeld nog veel meer box office hits van de filmstudio.

Wereldwijd: $714.083.572 | VS: $259.766.572 | Nederland: €1.900.392


#5 The Hobbit: The Battle of the Five Armies


Kritiek op regisseur Peter Jackson was er genoeg, toen hij besloot het dunne boekje The Hobbit van J.R.R. Tolkien in drieën te splitsen. Maar dat weerhoudt het grote publiek er niet van massaal naar de laatste film over de avonturen van Bilbo Balings te trekken. De film draait nog in de bioscoop.

Wereldwijd: $722.702.017 | VS: $220.602.017 | Nederland: €4.410.307


#4 X-Men: Days of Future Past


De ensembles van de twee X-Men franchises werden met deze film bij elkaar gebracht en ook keerde Bryan Singer, die de franchise in het jaar 2000 met succes leven in blies, terug. En dat deed hij succesvol, met deze redelijk duistere film, die in 2016 vervolgd wordt met X-Men: Apocalypse.

Wereldwijd: $748.121.534 | VS: $233.921.534 | Nederland: €2.583.200


#3 Maleficent


Disney scoorde de afgelopen jaren al vaker met live action films gebaseerd op bekende sprookjes en dat was niet anders in het geval van dit sprookje over de kant van het verhaal van de slechte heks, in het sprookje van Doornroosje. Met Angelina Jolie in de hoofdrol bracht de film miljoenen op.

Wereldwijd: $757.752.378 | VS: $241.410.378 | Nederland: €2.637.194


#2 Guardians of the Galaxy


Vooraf had niemand durven zeggen dat deze Marvel-film het uitzonderlijk goed zou doen. Toegegeven, het is een Marvel-film, maar dit project zou gaan over onbekende personages en is ook nog een sci-fi. De film zou dus maar een beperkt publiek aanspreken, maar die voorspellingen kwamen allemaal niet uit.

Wereldwijd: $772.655.258 | VS: $333.055.258 | Nederland: €2.940.046


#1 Transformers: Age of Extinction


De film van regisseur Michael Bay is de vierde in de franchise en bleek de best verdienende film van het jaar. De soft-reboot van de franchise werd niet zo goed ontvangen door critici en zou vooral meer van hetzelfde zijn. Maar het publiek liep wederom warm voor de vechtende robots en fraaie visuele effecten.

Wereldwijd: $1.087.404.499 | VS: $245.439.076 | Nederland: € 3.285.929


21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

Ik heb alle 10 films gezien, waarvan 9 in de bioscoop. Smiley face
Maleficent boeide me niet zo, dus Die heb ik gedownload

benjamin

Avatar

Zonde van die nummer één, al staat ook Spider-Man hier wat te hoog en Maleficent lijkt ook wat serieus onderschat. Verder wel gelukkig ook wat betere blockbusters met toch vooral wel dank aan alles wat iets met Marvel te maken heeft.

horizon

Avatar

benjamin "Zonde van die nummer één, al staat ook Spider-Man hier wat te hoog en Maleficent lijkt ook wat serieus onderschat. Verder wel gelukkig ook wat betere blockbusters met toch vooral wel dank aan alles wat iets met Marvel te maken heeft."

Wat is daar nu zonde aan?

Het is allemaal blockbuster wat er in die top 10 staat. En Maleficient werd flink gepromoot door Disney en Interstellar had toch wel voordeel van de naam van de regisseur. (Dit in toevoeging op sequel & Marvel redenen). Daarom is misschien meest opzienbarend toch wel Apes in de top 10.

DeMuizenkoning

Avatar

benjamin "Zonde van die nummer één, al staat ook Spider-Man hier wat te hoog en Maleficent lijkt ook wat serieus onderschat. Verder wel gelukkig ook wat betere blockbusters met toch vooral wel dank aan alles wat iets met Marvel te maken heeft."


Nouja jammer.. Misschien als je naar de kwaliteit ervan kijkt wel, maar was eigenlijk wel te verwachten dat Transformers erbij zou staan, maar zo ver voor elke andere had ik niet verwacht. Over Maleficent kan ik niet echt mee praten aangezien ik de film niet gezien heb en er maar weinig van heb gehoord maar staat inderdaad ook gigantisch hoog. Verder wel een lijst die was te verwachten, al laten deze 'scores' nog maar een keer zien dat wat het opbrengt niet persé gelijk staat aan kwaliteit.

benjamin

Avatar

DeMuizenkoning "Nouja jammer.. Misschien als je naar de kwaliteit ervan kijkt wel, maar was eigenlijk wel te verwachten dat Transformers erbij zou staan, maar zo ver voor elke andere had ik niet verwacht"
Komt voor een groot deel door de opbrengsten uit China, denk dat in Amerika zelf mensen zich minder hebben laten vangen.

Chrischzz

Avatar

benjamin "Komt voor een groot deel door de opbrengsten uit China, denk dat in Amerika zelf mensen zich minder hebben laten vangen."


In Murica was de opbrengst van TF4 juist een tegenvaller.. En werd een hoop in China goedgemaakt juist.


Verder wil ik mijn excuses aanbieden dat ik TF4 juist heb gesponsort.. En het was eigenlijk zonde van mn geld.

horizon

Avatar

Nee joh! Op naar deel 5. Heerlijke middag vol entertainment. Smiley face

Roeltje

Avatar

Inderdaad, leuk entertainment. Die eerste plek verdiend ie nog ook weer niet.

Secret1994goesFilm

Avatar

Allemaal in bios gezien, behalve Transformers en Interstellar.

Maleficent was toch nog leuk vond ik. Sprookje met een kleine draai aangegeven.

Brein8998

Avatar

Ik heb alles in de bioscoop gezien behalve die walgelijke transformers. Iedereen die daar ook maar een euro aan uit heeft gegeven lach ik uit. Wat een gedrocht, dat zoiets een film genoemd mag worden. Het is zo zonde dat deze troep de best verdiende film is. Goed gedaan bioscoopbezoekers, nu krijgen we nog meer van dit soort poep naar ons hoofd gesmeten. Blijkbaar wilt heel de wereld zijn geld uitgeven aan kots. We hebben officieel gefaald.

De rest van dit lijstje bestaat naar mijn idee alleen maar uit vermakelijke films (al vond ik maleficent wel tegenvallen). Top om te zien dat films als x-men, apes, guardians enz. veel opgebracht hebben.

Aston

Avatar

Airbender "Sowieso komt Hobbit op de 2e plaats."

The Hobbit heeft inderdaad nog een lange weg te gaan.

M0vieFreak

Avatar

Sommige films mochten wel meer/minder verdienen maar jah. Ik hoop dat Hobbit 3 ook over de miljard heen gaat.

Decepticon

Avatar

DeMuizenkoning "Nouja jammer.. Misschien als je naar de kwaliteit ervan kijkt wel, maar was eigenlijk wel te verwachten dat Transformers erbij zou staan, maar zo ver voor elke andere had ik niet verwacht. Over Maleficent kan ik niet echt mee praten aangezien ik de film niet gezien heb en er maar weinig van heb gehoord maar staat inderdaad ook gigantisch hoog. Verder wel een lijst die was te verwachten, al laten deze 'scores' nog maar een keer zien dat wat het opbrengt niet persé gelijk staat aan kwaliteit."
Volgens mij heb jij een andere lijst voor je, want er staan bijna alleen maar kwaliteitsfilms in deze top 10.

Maleficent kan ik je aanraden, goede en mooie Disneyfilm, mooi verteld vanuit het oogpunt van de heks ipv doornroosje. Een beetje een duister tintje en een mooie verteld verhaal, mooie aankleding, alles ziet er top uit en ook nog eens een topcast.

Decepticon

Avatar

Brein8998 "Ik heb alles in de bioscoop gezien behalve die walgelijke transformers. Iedereen die daar ook maar een euro aan uit heeft gegeven lach ik uit. Wat een gedrocht, dat zoiets een film genoemd mag worden. Het is zo zonde dat deze troep de best verdiende film is. Goed gedaan bioscoopbezoekers, nu krijgen we nog meer van dit soort poep naar ons hoofd gesmeten. Blijkbaar wilt heel de wereld zijn geld uitgeven aan kots. We hebben officieel gefaald.

De rest van dit lijstje bestaat naar mijn idee alleen maar uit vermakelijke films (al vond ik maleficent wel tegenvallen). Top om te zien dat films als x-men, apes, guardians enz. veel opgebracht hebben."
Je mag je wel eens wat volwassener en respectvoller gedragen tegenover anderen.
Transformers is nu eenmaal één van de grootste franchises ter wereld, als het aankomt op de jarenlange tekenfilms, speelgoed, comics, merchandise, dat heeft een jaaarenlange fanbase. En er blijven jonge fans bij komen, die met hun ouders naar de bios gaan.
Jammer dat Bay zowat elke keer dezelfde aanpak heeft en ditmaal veel steken heeft laten vallen. Maar TF4 een gedrocht noemen is toch ook overdreven.

DeMuizenkoning

Avatar

Decepticon "Volgens mij heb jij een andere lijst voor je, want er staan bijna alleen maar kwaliteitsfilms in deze top 10.

Maleficent kan ik je aanraden, goede en mooie Disneyfilm, mooi verteld vanuit het oogpunt van de heks ipv doornroosje. Een beetje een duister tintje en een mooie verteld verhaal, mooie aankleding, alles ziet er top uit en ook nog eens een topcast."


Ik bedoel ook niet de hele lijst, daarom zeg ik ook niet persé en zeg je zelf dat hier bijna alleen maar goede films tussen staan. Begrijp me niet verkeerd, ik snap dat films zoals 'Nightcrawler' of 'Whiplash' niet tussen deze blockbusters kunnen staan ook al zijn het grandioze films. En van wat ik heb gezien uit deze lijst zaten er inderdaad wel goeie films en zelfs een paar toppers tussen, maar bevoorbeeld 'The Amazing Spiderman 2', 'Transformers' en zelfs het 3de deel van 'The Hobbit' stelden toch wel (meerderen) teleur, al hoeven wij die mening natuurlijk niet te delen. Maar ik zal Malificient' dan wel eens checken! :+

Chrischzz

Avatar

Decepticon "Transformers is nu eenmaal één van de grootste franchises ter wereld, als het aankomt op de jarenlange tekenfilms, speelgoed, comics, merchandise, dat heeft een jaaarenlange fanbase. En er blijven jonge fans bij komen, die met hun ouders naar de bios gaan."


Neemt niet weg dat de films eigenlijk geen ruk meer te maken hebben met de oude tekenfilms. Ja, ze gebruiken wat namen, maar daar houdt het eigenlijk wel op. Als het aan Bay en Spielberg had gelegen was er niet eens een Optimus Prime en Megatron geweest in de films.. Of in ieder geval in een geheel onherkenbare vorm.


Decepticon "Jammer dat Bay zowat elke keer dezelfde aanpak heeft en ditmaal veel steken heeft laten vallen. "


Ditmaal?Decepticon "Maar TF4 een gedrocht noemen is toch ook overdreven."


Inderdaad, dat is een belediging van alle andere gedrochten in deze wereld..

adofmirosch

Avatar

Geen how to train your dragon 2?

Vleeshaak

Avatar

Zijn de opbrengsten door product placement meegerekend? Want dan snap ik wel dat Transformers op 1 staat.

benjamin

Avatar

The Hobbit staat ondertussen op 2.

nieuwslaatste nieuws

meest populair