Poll

POLL: Beste en slechtste film uit het Marvel Cinematic Universe

Deze maand verschijnt het elfde deel: Avengers: Age of Ultron, tijd voor een terugblik.

door Bram de Groot op 05.04.2015 om 19:59 in Poll
Deze maand gaat Avengers: Age of Ultron in première. Tijd om terug te blikken op wat we reeds hebben gezien. In de POLL van deze week stellen we je de vraag: welke van de voorgaande tien films in het Marvel Cinematic Universe vond jij het best en het slechtst?

Nog even in een vogelvlucht de films. In 2008 verscheen Jon Favreau's Iron Man, de film die Robert Downey, Jr. introduceerde als Tony Stark. Dat het een franchise moest gaan worden, werd gelijk duidelijk: Nick Fury dook op in de ondertussen geliefde end credits. Hetzelfde jaar verscheen Louis Leterriers The Incredible Hulk. De film is het meest een buitenbeentje, aangezien de titelheld ondertussen van uiterlijk is veranderd en de hoofdrolspeler Edward Norton werd vervangen door Mark Ruffalo.

Na deze successen duurde het twee jaar tot het volgende deel verscheen: Iron Man 2, opnieuw geregisseerd door Jon Favreau en het betekende de introductie voor Black Widow (Scarlett Johansson). Het jaar erop werden twee nieuwe helden toegevoegd aan het filmuniversum: De machtige Thor (Chris Hemsworth) verscheen in Kenneth Branaghs Thor en Joe Johnston gaf Captain America (Chris Evans) zijn aftrap in Captain America: The First Avenger. Phase 1 werd in 2012 afgerond met het spektakelstuk The Avengers van Joss Whedon.

Phase 2 startte in 2013 met de bekritiseerde kaskraker Iron Man 3 van Shane Black en het eveneens wat mager ontvangen Thor: The Dark World van Alan Taylor. Ook in 2014 doken er compleet nieuwe gezichten op in de bejubelde sci-fi komedie Guardians of the Galaxy, welke werd voorafgegaan door het eveneens goed ontvangen Captain America: The Winter Soldier van Anthony en Joe Russo.

Dit jaar volgen met Joss Whedons Avengers: Age of Ultron en Peyton Reeds Ant-Man de laatste twee delen in Phase 2 van het Marvel Cinematic Universe. In 2016 gaan we verder met een uitgebreide derde fase welke start met een Civil War en eindigt met een dubbel zo zware Infinity War.

Succes met stemmen!


58 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

Beste: The Avengers

Slechtste: Captain America: First Avenger

Brein8998

Avatar

Slechtste is captain america the first avenger
Beste is GotG, Cap 2 of Avengers...ik kan niet kiezen

DuncanIdaho

Avatar

Beste captain america 2

Slechtste iron man 3

Disney heeft the mandarin verpest

Ed Crane

Avatar

Slechtste is Thor: The Dark World (zoals ik hier, onderaan, bespreek). De beste Is Captain America 2 gevolgd door Iron Man 3. Marvel heeft iets ergs leuks gedaan met The Mandarin.

nietselam

Avatar

Beste op eenzame hoogte Captain America 2
Slechtste Thor 2, alhoewel ik de scenes met Loki wel goed vind, maar dat ligt meer aan Hiddleston. Had bij deze film dat de schuld meer bij de regisseur lag.

David1

Avatar

Beste: Guardians of the Galaxy
Slechtste: Captain America: The first Avenger.

Ereptile

Avatar

Lekker lastige POLL weer :P Beste ben ik voor The Avengers gegaan. Die film maakte naar mijn mening alle beloftes waar. En die film was 1 groot feest voor comicbookfilm liefhebbers Smiley face Maar Guardians of te Galaxy, Iron Man en CA: The Winter Soldier staan op een gedeelde tweede plaats.

De slechtste blijf ik Iron Man 3 vinden. Wat ik heel jammer vind want ook die film had veel potentie kunnen hebben om goed te zijn. En dat komt niet alleen door de twist met de Mandarin, maar ook sommige plot elementen.

Het verbaast me dat The Incredible Hulk best veel haat krijgt. Die film vond ik niet super, maar ook zeker niet slecht.

sjef

Avatar

Ik vind the winter soldier de beste en iron man 3 de slechtste. Maar guardians vond ik ook een verrasend goede film. The avengers was erg gaaf maar niet heel veel diepgang.

tk1989

Avatar

Beste is The Winter Soldier. Had iets meer lol met Guardians of the Galaxy maar de onnodige 4e akte verpestte de film voor mij een beetje. Slechtste is Thor The Dark World, de enige uit het lijstje die ik niet heb afgekeken.

JamesBond

Avatar

Ik heb ze nog niet allemaal gezien, maar toch wel de meerderheid, daarvan vind ik 'Guardians Of The Galaxy' de beste en 'The Avengers' de minste (niet de slechtste, want het is alsnog een sterke film) Smiley face

benjamin

Avatar

Beste: Guardians
Slechtste: Iron Man 2

Olrik

Avatar

Beste: Guardians of the Galaxy
Slechtste: Thor: The Dark World

Jan231

Avatar

Ik heb enkele nog niet gezien, maar:


beste: zonder enige twijfel Cap2
slechtste: Iron man 2

Ed Crane

Avatar

Ereptile "Het verbaast me dat The Incredible Hulk best veel haat krijgt. Die film vond ik niet super, maar ook zeker niet slecht."


Klopt, men lult gewoon maar wat, die film is juist één van de sterkeren, hij komt bij mij denk ik op #3.

Dat de film nu vooralsnog de meeste stemmen heeft voor slechtste MCU-film, dus dat de film zogenaamd slechter zou zijn dan Thor, Thor 2 en Iron Man 2 is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. TIH heeft tenminste nog een beetje ballen, dus ergens is het niet meer dan logisch dat fanboys het dan de minste vinden :+

chakib82

Avatar

De beste tot op heden Captain America the winter soldier.
De slechtste vond ik toch Thor 2. Reden te kort en je kon het verhaal op een gegeven moment niet volgen.

Ed Crane

Avatar

nietselam "Slechtste Thor 2, alhoewel ik de scenes met Loki wel goed vind (...). Had bij deze film dat de schuld meer bij de regisseur lag."


Ik denk dat je de regisseur het moeilijk kwalijk kunt nemen, want het begint al met een totaal oersaai script en het feit dat Thor een enorm saai personage is. Dan kun je als regisseur ook niet zo veel, tenzij hij zelf het scenario blijkt te hebben geschreven (?) lijkt hij me niet de hoofdschuldige.

Thor 1 is ook erg saai en Iron Man 2 is overigens ook tamelijk belabberd.

berepoot123

Avatar

Beste captain America the winter soldier gevolgd door GotG (grappige en vette film maar had (nog) geen effect op het marvel universe) en iron man.
Ik heb geen slechtste film aangeduid, er was niet echt een film die mij heeft teleurgesteld.

DeMuizenkoning

Avatar

Tja, vermakelijke films zijn het bijna allemaal wel, maar echt top kwaliteit zijn ze natuurlijk niet te noemen.. Ben uiteindelijk voor GotG gegaan voor de beste, nieuw en verfrissend. Slechtste vind ik denk ik toch Iron Man 3, had redelijk hoge verwachtingen ervoor maar vond die hele twist met The Mandarin maar niks, maar vond sowieso maar weinig goeds aan de gehele film.

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "Klopt, men lult gewoon maar wat, die film is juist één van de sterkeren, hij komt bij mij denk ik op #3.

"


Hahaha. Dus jij vindt die leuker dan Iron Man 1, Guardians en The Avengers? En dan lult men maar wat? Hahaha

geertvdheide

Avatar

Lastige keuze, zowel voor de beste als de slechtste.

De besten voor mij: Avengers, GotG, Iron Man 1 en Cap Am 2. Gekozen voor GotG omdat die voor mij de perfecte combi is van actie, avontuur, humor, toffe karakters en een vette soundtrack. Maar alle vier zijn ze super wat mij betreft.

De "slechtsten" vond ik Thor 1 en 2, Iron Man 2 en 3 en Cap Am 1, maar al die films zou ik alsnog een 6 of 7 geven (ben fan van Marvel's films en echt slecht zijn ze niet in vergelijking met echt slechte films). Gekozen voor Thor 2 omdat die film me het minst is bijgebleven terwijl hij vrij recent is. The Incredible Hulk vond ik een prima film, snap niet waarom daar zoveel op gestemd wordt. Misschien verwarren mensen 'm met Hulk (2003)? Die vond ik wel zwakker, maar alsnog niet echt gruwelijk slecht.

Echt matige superheldenfilms zijn bijvoorbeeld Elektra, Batman & Robin, Green Lantern en Catwoman. Dan zie je dat het huidige Marvel Universe het eigenlijk behoorlijk netjes doet in vergelijking.

johnwayne

Avatar

Ik denk dat The Avengers, Guardians en Captain America 2 in deze volgorde de beste films zijn. Ze steken met kop en schouders boven de rest uit. Het aantal negatieve stemmen voor The Incredible Hulk verbaast me wel een beetje want er zijn toch wel slechtere te noemen, Thor 2 was ronduit saai en rammelde ook als verhaal aan alle kanten. Ook Iron Man 2 was niet Marvel's finest hour (krijgt tot nu toe ook de minste stemmen als het gaat om 'beste film' ).

Hoedenmans

Avatar

Beste incredible Hulk
Slechtste iron man 2

YOLO

Avatar

Lastig. Want ik kan niet kiezen. :'( De beste van MCU vind ik: Iron Man, The Incredible Hulk, The Avengers, Captain America: The Winter Soldier en Guardians of the Galaxy. De slechste van MCU vind ik: Iron Man 2, Thor & Captain America: The First Avenger. Na een herkijk beurt van Iron Man 3 valt deze niet meer onder slechste. Ik zag wat meer positieve dingen in die film.

Bilbo

Avatar

Als beste heb ik Iron Man 3 gekozen, omdat deze wat meer durfde te zijn dan popcornvermaak. De twist maakte de film ook aangenaam en zeer apart tussen de Marvel-films (de twist leek er niet te zijn om de die-hard fans tevreden te stellen).

Als slechtste: Thor. Deze film was echt thorleurstellend voor mijn part. Met dit idee had zoveel meer gekund dan het zich laten afspelen in een dood dorpje van een paar straten. Heel jammer.

Roeltje

Avatar

De beste is met kop en schouders The Winter Soldier! Heerlijke, brute spionagethriller. De slechtste vind ik Thor 2, niet een verschrikkelijke film, maar kon er weinig mee.

adofmirosch

Avatar

Waarom de thor films zoveel haat krijgt is mij een raadsel.
2 goede films!
Normaal zou ik op the avengers stemmen die vind ik het beste.
Maar dat vind ik niet helemaal eerlijk, dus maar gestempt op de beste stand-alone en dat is voor mij toch wel thor the dark world.
Mischien niet het beste verhaal van de universe, maar vind het wel de leukste lekker fantasy fype.
Slechste zonder twijfel Iron Man 2, waar de eerste zo goed is valt het 2e deel enorm tegen en dat is zonde.

h0bb1t

Avatar

Thor 1 en Iron Man 2 zijn voor mij even slecht. Thor 1 heeft gewoon geen leuke personages, en het verhaal en dialogen zijn vrij typisch. Ergens tussen het puin van Iron Man 2 zit wel een goede film, maar het is in principe gewoon deel 1 met meer explosies en een minder toffe vilain. Hoewel het dan weer wel een belangrijke film is voor de world-building.

En mensen die Captain America 1 als een slechtste film zien moeten hem toch echt opnieuw kijken want het is ver uit de beste Phase 1 film (misschien met uitzondering van IM1). De film met de titel "Captain America" neemt mooi de hele Amerikaanse propaganda op de hak en onderlijnt meerdere malen dat oorlog niet zo plezierig is. De film is erg gefocust op de groei van Steve en heeft daardoor meer richting dan Thor of IM2.

benjamin

Avatar

adofmirosch "Waarom de thor films zoveel haat krijgt is mij een raadsel."
Mij is dan weer een raadsel waar hier ergens sprake is van 'haat' - er is toch een verschil tussen iets haten en iets aanduiden als minste uit een bepaald lijstje.

Decepticon

Avatar

Beste:

The Avengers, de perfete samenbrenging van de superhelden door Joss Whedon. Met perfete balans tusse alle personages en atie en humor.
Maar Captain America: The Winter Soldier en Guardians of the Galaxy vind ik ook toch wel net zo goed als The Avengers, maar je moet kiezen.

Slechtste:

Iron Man 3. The Mandarin is heel slecht neergezet en verpest. De twist kon ik nog wel waarderen, maar dan alsnog hebben ze The Mandarin slecht bedacht voor de filmversie.
Maar dat maakt nog niet dat ik het een slechte film vond, ik ben gewoon heel erg teleurgesteld in The Mandarin.

Ik had niet verwacht dat The Incredible Hulk het slechtst/minst bevonden wordt, ik verwacht dat dat Captain America: The First Avenger zou zijn.
The Incredible Hulk is imo echt een topfilm!

SunChaser

Avatar

Iron man 3 was echt kut, om te beginnen zat Tony amper in dat pak en t was langdradig

adofmirosch

Avatar

benjamin "Mij is dan weer een raadsel waar hier ergens sprake is van 'haat' - er is toch een verschil tussen iets haten en iets aanduiden als minste uit een bepaald lijstje."Ja daar heb je gelijk in.

shellghost

Avatar

Beste: Iron Man 1.
Slechtste: GotG.

Beetje jammer trouwens vind ik dat de beste Hulk film momenteel als slechtste film staat in de poll.

spooklift

Avatar

Best: Iron man
Slechtst: Iron man 2

Geranimous

Avatar

Beste: Winter Soldier

Slechtste: Thor 2

Alan Taylor had beter bij Game of Thrones kunnen blijven dan zich ineens gaan richten op zijn filmcarriere. Ik heb dat hij bij Terminator beter werk aflevert

adofmirosch

Avatar

Nu we het toch over het marvel universum hebben.
Hoe kan het dat de werelden waar thor zich afspeeld ( behalve de aarde) het een beetje middeleeuws eruit ziet.
En bij GotG het gewoon alles heel modern.

YOLO

Avatar

adofmirosch "Nu we het toch over het marvel universum hebben.
Hoe kan het dat de werelden waar thor zich afspeeld ( behalve de aarde) het een beetje middeleeuws eruit ziet.
En bij GotG het gewoon alles heel modern."
Een universum is nogal groot hé. :P Onze eigen echte universum ook wel bekend als het heelal is wel erg erg erg goot.

Het heelal is ongelooflijk groot. Het zou een moderne straaljager meer dan een miljoen jaar kosten om de ster te bereiken die het dichtst bij de zon staat. Als je met de snelheid van het licht reist (300.000 kilometer per seconde) zou het 100.000 jaar kosten om alleen maar onze melkweg te doorkruisen.

Niemand weet precies hoe groot het heelal is, omdat we de rand niet kunnen zien – als er al een rand is. We weten alleen dat het zichtbare heelal minstens 93 miljard lichtjaar breed is. (een lichtjaar is de afstand die licht in een jaar aflegt – ongeveer negen biljoen kilometer).

Dus vanwege de afstand is de wereld waar Thor zo anders, dan in de wereld van de Guardians.

Hetgene wat de MCU met elkaar verbind zijn de karakters en/of de Infinity Stones.

Aramius

Avatar

Beste: Captain America: The Winter Soldier. & daarna Iron Man 1.

Slechtste Thor 2 & daarna Thor 1.

Leukste: The Avengers

Meest verassende: Guardians of the Galaxy.

Deweb

Avatar

Beste: Thor 1, Guardians en Avengers 1. Die eerste twee vooral omdat ze zo verrassend goed waren.

Slechtste: Captain America 1 en de drie Iron Man Films in willekeurige volgorde. Om de een of andere reden voelt die serie gewoon nooit goed. En die depressie uit IM3? Alleen goed in de trailer. Net als The Mandarin.

Muufley

Avatar

Beste is Guardians, slechtste is Iron Man 3.

kaedir

Avatar

Iron Man 1 en Guardians waren oké maar de rest is echt heel slecht

Goov25

Avatar

Beste: The Avengers
Slechtste: Iron Man 3

Voor de beste zat ik ook nog te denken aan Guardians of the Galaxy, maar dat was vooral een hele grote verrassing. Als algehele genietbaarheid kies ik toch voor The Avengers. Slechtste zou ook The Incredible Hulk kunnen zijn, maar qua verhaal zat die toch nog beter in elkaar (en Edward Norton!!). Iron Man 3, wat een teleurstelling was dat.

Goov25

Avatar

YOLO "Een universum is nogal groot hé. Onze eigen echte universum ook wel bekend als het heelal is wel erg erg erg goot. Dus vanwege de afstand is de wereld waar Thor zo anders, dan in de wereld van de Guardians.

Hetgene wat de MCU met elkaar verbind zijn de karakters en/of de Infinity Stones."

Niceee uitleg :D T+)

WeaponX

Avatar

Oeff moeilijke poll. De 2 beste zijn The Winter Soldier & Guardians. Cap 2 heeft geweldige aktie, verhaal & heeft een grote nasleep gehad op de MCU. Daarom is het ook verstandig dat ze de regie duo hebben gehouden voor Civil War etc.

Vind Guardians ook 1 van de beste maar is gewoon totaal anders dan Cap 2. Het is meer een entertainment film. Daarom ben ik voor Winter Soldier gegaan.

Avengers ook geweldige film maar 't is niet de beste voor mij, The Incredible Hulk is geen topfilm maar ook niet de slechste, het is inderdaad een beetje het buitenbeentje door Norton & omdat het een soort los vervolg was van de Hulk (2003). De film moest eigenlijk gemaakt worden alleen voor The Avengers, vind daarom dat de Hulk ook nog meer verdient in de MCU. Planet Hulk, World War Hulk onder andere.

Vind zelf de Thor films helemaal niet slecht. Vind The Dark World niet beter maar ook niet slechter dan 1, ze liggen wel ongeveer gelijk.

Iron Man 1 vond ik geweldig, Iron man 2 ook maar op een andere manier, Iron Man 3 was ja...niet slecht maar de Mandarin is voor Iron Man wat The Joker is voor Batman & Green Goblin voor Spider-Man. De twist was wel oke maar waarom met de Mandarin? Ze hebben dat trouwens wel goed verbeterd met de Marvel One Shot: Al Hail The King. Waar ze bekent maakte dat de echte Mandarin nog ergens rondloopt. Of ze daar nog iets mee gaan doen weet ik niet.

Captain America The First Avenger daar zijn mensen niet echt lovend over. Ik zelf vind het 1 van de beste van phase 1. Geweldige avonturenfilm.


Beste : Winter Soldier
Slechtste: Iron Man 3

Thyplosion

Avatar

Ik vind nog steeds dat Ruffallo een eigen film verdient.
Ik heb gisteren The Winter Soldier voor de tweede keer gezien, wat blijft dat een topfilm. Zeer goede actie, goede muziek, goede performances (ik vind trouwens dat Sam Jackson hier erg goed is) en een sterk verhaal. Deze ontstijgt alle andere Marvel films.

Deze films zijn vaak erg leuk, maar niet écht goed. The Avengers is een heerlijke film, maar niet heel goed ofzo. Iron Man 1, Captain America 2 zijn veruit de beste. Los daarvan, als we naar puur Marvel kijken mag Days of Future Past daar zeker bij.

De slechtste : Iron Man 2 en 3 waren misbaksels, alleen te genieten door RDJ.

shellghost

Avatar

Airbender "Toe maar."


Voorspelbare humor, slechte Gamora, Drax leek totaal niet op de versie uit de comics.
Had me hier veel meer bij voorgesteld dan dat er is uitgekomen.
Hou m'n hart dan ook vast voor deel 2.

WeaponX

Avatar

shellghost "Voorspelbare humor, slechte Gamora, Drax leek totaal niet op de versie uit de comics.
Had me hier veel meer bij voorgesteld dan dat er is uitgekomen.
Hou m'n hart dan ook vast voor deel 2."


Voorspelbaar....het was de meest onvoorspelbare marvel film. Speelde met hu neigen cliche's en nam zichzelf niet te serieus. Niet alles wat in de comics werkt werkt op het doek. Marvel kan er niks aan verkeerd doen naar mijn mening omdat ze hun eigen personages respecteren en zijn letterlijk met eigen films begonnen zodat andere stduio's hun personages niet anders voortzetten zoals ze zijn. Hun willen het liefst de Fantastic Four & Spider-Man (Wat nu dus ook gaat gebeuren) maken hoe hun 't willen. Slechte Gamora is geen goed argument, meningen verschillen zoals qua humor maar kom dan wel met goede argumenten want de film zat qua soundtrack, visueel, aktie en alles gewoon goed in elkaar.

bigmichiel

Avatar

DuncanIdaho "Beste captain america 2

Slechtste iron man 3

Disney heeft the mandarin verpest"


The Mandarin is nog helemaal niet te zien geweest, alleen een slap aftreksel die deed alsof hij The Mandarin was. In de short All Hail the King krijg je nog mooi even een vleugje van de echte Mandarin te zien.

5ieb

Avatar

Ghost Rider en DareDevil? :P O+

Ed Crane

Avatar

Frietgezicht "Hahaha. Dus jij vindt die leuker dan Iron Man 1, Guardians en The Avengers? En dan lult men maar wat? Hahaha"


Ja en nee, resp.

WeaponX

Avatar

5ieb "Ghost Rider en DareDevil? :P O+"Dit gaat over het Marvel Cinematic Universe, 't is 2015 je zou nu toch wel echt de verschillen moeten weten van de films die Marvel uitbrengt en de filmstudio's die films maken gebaseerd op Marvel karakters.

Ed Crane

Avatar

WeaponX "Voorspelbaar....het was de meest onvoorspelbare marvel film. Speelde met hu neigen cliche's en nam zichzelf niet te serieus. Niet alles wat in de comics werkt werkt op het doek. Marvel kan er niks aan verkeerd doen naar mijn mening omdat ze hun eigen personages respecteren en zijn letterlijk met eigen films begonnen zodat andere stduio's hun personages niet anders voortzetten zoals ze zijn. Hun willen het liefst de Fantastic Four & Spider-Man (Wat nu dus ook gaat gebeuren) maken hoe hun 't willen. Slechte Gamora is geen goed argument, meningen verschillen zoals qua humor maar kom dan wel met goede argumenten want de film zat qua soundtrack, visueel, aktie en alles gewoon goed in elkaar."


Wat was er zo onvoorspelbaar dan aan deze Indiana Jones meets Star Wars?

WeaponX

Avatar

Ed Crane "Wat was er zo onvoorspelbaar dan aan deze Indiana Jones meets Star Wars?"


dat is hoe jij t ziet, voor Marvel was dit vrij onverwacht en het ging over de humor btw

starbass

Avatar

Iron man 2 was toch duidelijk de slechtste, verhaal was gewoon gerushed en zat niet goed in elkaar.

Zouden mensen nog in de war zijn met die andere Hulk film? Die was toch wel een stuk slechter dan de laatste versie met Edward Norton.

Guardians vond ik trouwens ook niet de beste, vond hem net wat te melig en standaard/voorspelbaar wat betreft verhaal.

Spijker2

Avatar

Waarom gaat iedereen hier neerzetten wat ie vindt? JE KUNT GEWOON AANVINKEN EN OP STEMEN DRUKKEN.

Heb je ook niet honderden zinloze reacties hier.

Ed Crane

Avatar

Spijker2 "Waarom gaat iedereen hier neerzetten wat ie vindt? JE KUNT GEWOON AANVINKEN EN OP STEMEN DRUKKEN.

Heb je ook niet honderden zinloze reacties hier."


De enige echt zinloze reactie hier is toch vooral ^^

Ed Crane

Avatar

WeaponX "dat is hoe jij t ziet, voor Marvel was dit vrij onverwacht en het ging over de humor btw"


Onverwacht dat ze met een vrij standaard Star Wars meets Indiana Jones blockbuster komen aanzetten? Als dat tegenwoordig voor onverwacht in de filmwereld moet doorgaan...

Wat was er zo onverwacht aan de humor dan? Gewoon wat meligheid toch? Ik kan me best voorstellen dat velen het grappig vonden of enige charme vonden hebben, maar onverwachts? Bij Iron Man 1 was het allicht nog wat onverwachts. Neuh, ik begrijp best waarom mensen GotG leuk vinden, maar wel vrij formulaire blockbuster. Niks mis mee, maar zo is't wel.

NieuwsFilm