POLL: Beste en slechtste film uit het Marvel Cinematic Universe

Deze maand verschijnt het elfde deel: Avengers: Age of Ultron, tijd voor een terugblik.

Deze maand gaat Avengers: Age of Ultron in première. Tijd om terug te blikken op wat we reeds hebben gezien. In de POLL van deze week stellen we je de vraag: welke van de voorgaande tien films in het Marvel Cinematic Universe vond jij het best en het slechtst?

Nog even in een vogelvlucht de films. In 2008 verscheen Jon Favreau's Iron Man, de film die Robert Downey, Jr. introduceerde als Tony Stark. Dat het een franchise moest gaan worden, werd gelijk duidelijk: Nick Fury dook op in de ondertussen geliefde end credits. Hetzelfde jaar verscheen Louis Leterriers The Incredible Hulk. De film is het meest een buitenbeentje, aangezien de titelheld ondertussen van uiterlijk is veranderd en de hoofdrolspeler Edward Norton werd vervangen door Mark Ruffalo.

Na deze successen duurde het twee jaar tot het volgende deel verscheen: Iron Man 2, opnieuw geregisseerd door Jon Favreau en het betekende de introductie voor Black Widow (Scarlett Johansson). Het jaar erop werden twee nieuwe helden toegevoegd aan het filmuniversum: De machtige Thor (Chris Hemsworth) verscheen in Kenneth Branaghs Thor en Joe Johnston gaf Captain America (Chris Evans) zijn aftrap in Captain America: The First Avenger. Phase 1 werd in 2012 afgerond met het spektakelstuk The Avengers van Joss Whedon.

Phase 2 startte in 2013 met de bekritiseerde kaskraker Iron Man 3 van Shane Black en het eveneens wat mager ontvangen Thor: The Dark World van Alan Taylor. Ook in 2014 doken er compleet nieuwe gezichten op in de bejubelde sci-fi komedie Guardians of the Galaxy, welke werd voorafgegaan door het eveneens goed ontvangen Captain America: The Winter Soldier van Anthony en Joe Russo.

Dit jaar volgen met Joss Whedons Avengers: Age of Ultron en Peyton Reeds Ant-Man de laatste twee delen in Phase 2 van het Marvel Cinematic Universe. In 2016 gaan we verder met een uitgebreide derde fase welke start met een Civil War en eindigt met een dubbel zo zware Infinity War.

Succes met stemmen!



NieuwsFilm

meest populair