POLL: Films uit de '$1 miljard-club'

POLL: Films uit de '$1 miljard-club'

27 films gingen de grens al voorbij.

Begin deze maand voegde Finding Dory zich als 27e titel bij de "$1 miljard-club," de films die voorbij zijn gegaan aan een miljard wereldwijde Box Office-opbrengst. Met deze POLL de simpele vraag: welke van deze grootverdieners is jouw favoriet?

Koplopers

Van de 27 films zijn er slechts drie die voorbij gingen aan de $2 miljard. Uiteraard staat de 3D-kaskraker Avatar aan kop met $2,8 miljard. Op de tweede en derde stek staan Titanic - ook van James Cameron - en J.J. Abrams Star Wars: The Force Awakens, goed voor respectievelijk $2,2 miljard en $2,1 miljard. Overigens speelde Titanic enigszins vals, aangezien de film een 3D-rerelease nodig had om de $2 miljard te passeren.

Rest van de Top 10

De rest van bovenste tien zijn allemaal films die gemaakt zijn tussen 2011 en 2015 en slechts één is een originele film: Walt Disney's Frozen, tevens de hoogst genoteerde animatiefilm. Voor de rest zijn het allemaal vervolgfilms. Opvallend is dat er maar liefst drie Marvel Studios-films tot de Top 10 behoren, met The Avengers, Avengers: Age of Ultron en Iron Man 3. De andere titels zijn de vierde Jurassic Park, de zevende Fast &Furious en de laatste Harry Potter.

Van 11 tot en met 27

De overige van de 27 titels scoren tussen de $1 miljard en $1,2 miljard. De meer gedateerde films zijn Jurassic Park (1993), Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) en The Lord of the Rings: The Return of the King (2003). De rest van de grootverdieners is niet ouders dan 10 jaar.

Succes met stemmen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
* bovenstaande bedragen zijn in miljoenen.

NieuwsFilm

meest populair