Featured

Alles over 'Wonder Woman'

De succesvolle doorstart van het DCEU!

door Jim Pedd om 19:26 in Featured
Wonder Woman is alweer de vierde film in het DCEU en voor het eerst heeft studio Warner Bros een echt succes in handen. De rest deed het financieel wel goed, maar moest kritisch nog wel overtuigen. Met Patty Jenkins aan het roer, slaagde men daarin. Vanaf aankomende donderdag in de bioscoop. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Wonder Woman

Regie: Patty Jenkins | Cast: Gal Gadot (Diana Prince / Wonder Woman), Chris Pine (Steve Trevor), Connie Nielsen (Hippolyta), Robin Wright (Antiope), Danny Huston (Ludendorff) e.a. | Scenario: Allan Heinberg | Speelduur: 141 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Fantasy | Kijkwijzer: 12

Vóórdat ze Wonder Woman was, was ze Diana (Gadot) prinses van de Amazones, een getrainde, onoverwinnelijke krijger. Een Amerikaanse piloot crasht op het strand van het paradijselijk eiland waar ze is opgegroeid. Hij komt met een verontrustende boodschap over een enorm conflict dat in de buitenwereld gaande is. In haar overtuiging dat ze deze dreiging kan stoppen, besluit ze haar eiland te verlaten. Vechtend in een allesvernietigende oorlog, zal Diana haar volledige krachten en haar ware lot ontdekken.

DC Filmuniversum

Warner Bros weet nog niet helemaal zeker wat de toekomst van het DCEU moet brengen. Enkele jaren geleden, toen Batman v Superman: Dawn of Justice werd aangekondigd, kwam de studio juist nog met veel bombarie naar buiten en een heleboel geplande films. Ondertussen zijn er nog veel meer nieuwe projecten in het DCEU aangekondigd, maar niets lijkt meer zeker te zijn door de wisselende ontvangst van de films.

Kortgeleden kregen we daarom een uitgebreid artikel voorgeschoteld van zakenblad Forbes, waaruit bleek dat Warner de toekomst van zijn franchise af laat hangen van het in november te verschijnen Justice League. Verder is het werk aan de andere projecten grotendeels stilgelegd en is Aquaman de enige DC-film die voor 2018 gepland staat. Dat wil verder niet zeggen dat er verder geen films aangekondigd zijn. Hier een lijstje met films die Warner recent aankondigde:
> Shazam!
> Cyborg
> Green Lantern Corps
> The Batman
> The Flash
> Gotham City Sirens
> Man of Steel 2
> Suicide Squad 2
> Dark Universe
> Justice League 2
> Black Adam
> Nightwing
> Batgirl

Eerste reacties

Voor het eerst sinds The Dark Knight, heeft Warner een DC-film gemaakt die op RottenTomatoes certified fresh is. De film van regisseur Patty Jenkins heeft gemiddeld een 7,6 op die site en een score van 93 procent. Veruit de meeste critici waren dus positief. Verder lezen we dat het een spannende, eerlijke film is, voortgedreven door het charismatische spel van Gal Gadot.

Box office prestaties

Financieel is Wonder Woman een succes. De superheldenfilm kostte 149 miljoen dollar om te maken en bracht alleen al in de Verenigde Staten 205 miljoen dollar op. In de rest van de wereld staat de film na twee weken op 230 miljoen dollar en moeten er nog flink wat landen bij komen. De totale verdienste van 435 miljoen dollar is dus niets om ontevreden over te zijn voor de studio.

Trivia

Actrice Gal Gadot was vijf maanden zwanger toen ze terug keerde voor heropnames. Haar zwangerschap was duidelijk te zien, dus moest er een kostuum gemaakt worden met een groene lap stof voor haar buik, zodat die tijdens de post-productie weggewerkt kon worden. | De eerste superheldenfilm waarin een vrouw de hoofdrol speelt, sinds in 2005 Elektra verscheen. | Met Wonder Womanis het ook voor het eerst dat een vrouw een superheldenfilm regisseert. En voor het eerst had een vrouwelijke regisseur een budget hoger dan 100 miljoen dollar ter beschikking.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jim

Avatar

@Jefreum: en ik tijdens het schrijven van dit artikel nog denken: ik moet die namen nog aanpassen!

benjamin

Avatar

artikel "Voor het eerst sinds The Dark Knight, heeft Warner een DC-film gemaakt die op RottenTomatoes certified fresh is. "
Volgens mij was The Dark Knight Rises ook certified fresh.

Master Of Films

Avatar

Beste DC film sinds Batman & Robin.
Heeft meteen die vieze smaak van The Mummy weggespoeld.
Dikke vette aanrader.

P.s. Dark Universe moet natuurlijk Justice League Dark zijn.

tjad1992

Avatar

Afgelopen week in Ierland gezien.
Een echte aanrader!
Vond ook Chris Pine verassend goed acteren in deze film.
Maar Gal Gadot is de echte uitblinker, speelt een heel sterke rol.

SuperRolo2011

Avatar

The Dark Knight Rises inderdaad en ook The Batman Lego Movie (beide van Warner) hebben de Fresh rating op RottenTomatoes....

Check the Facts!

Roeltje

Avatar

Ik vond Man of Steel en Batman v Superman echt super films! Man of Steel al helemaal, deze was episch, goed verteld en geregisseerd en gefocust. Dat laatste maakt Batman v Superman net een puntje minder, hoewel het nog steeds een hele goede film is. De finale met Doomsday was een flinke tegenvaller, het werd teveel. Ik houd wel wat van Justice League foreshadowing, maar deze actiescene was gewoon rommelig en overdone. Ook Suicide Squad vond ik grotendeels wat teleurstellend.Vrijdag naar Wonder Woman, heel erg benieuwd!

GreenHornet

Avatar

blijkbaar kunnen ze het wel

Ed Crane

Avatar

@Roeltje:

+1

Behalve dan dat ik Batman v Superman (Ultimate Edition) toch prima gefocust vind en ik het gevecht met Doomsday wel moddervet vind Smiley face Toch de beste actie in een superheldenfilm sinds Man Of Steel (goed, die slowmotion actiescène uit X-Men: Days Of Future Past was ook top)

Master Of Films

Avatar

*ugh* en dat zijn gasten die WW nog niet gezien te hebben. Dat is de beste DCEU film tot nu toe. :D

Maaja vertel dat maar aan die blinde Zack fans :P
[...dat terwijl ik Zack films zoals bijvoorbeeld een 300 of een Dawn remake wel ontzettend kan waarderen hoor....maar dat mag ik niet door vertellen van mijzelf aan jullie. Fok...toch gedaan...]

Ed Crane

Avatar

Zou heel mooi zijn als WW inderdaad nog beter blijkt.

Dawn Of The Dead en 300 waren wat mij betreft inderdaad ook erg goed, daar hoef je je helemaal niet voor te schamen. 300 is gewoon een dijk van een actiefilm, eigenlijk gewoon een soort Lord Of The Rings on steroids (and acid) ;)

NieuwsFilm

meest populair