Special: Alle aankomende DC-films

Special: Alle aankomende DC-films

Welke films brengt het DC Filmuniversum ons de komende jaren?

We hadden al een special over het filmuniversum van Marvel en dus kon een soortgelijk artikel over de plannen van Warner Bros. en DC Comics niet uitblijven. In dit artikelen behandelen we alle aangekondigde projecten van Warner die zich af gaan spelen in het DC-filmuniversum. Dat zijn er behoorlijk wat...


2017


Wonder Woman (15 juni)
Bekijk de afbeeldingRegie: Patty Jenkins | Cast: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright | Bekijk de trailer
Een van de absolute hoogtepunten van Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice was zonder twijfel Gal Gadots Wonder Woman. Zij krijgt in deze film van regisseur Patty Jenkins een oorsprongsverhaal. De god van de oorlog, Ares, keert terug naar de Aarde, in een nieuwe poging de mensheid te onderwerpen. Diana Prince, a.k.a. Wonder Woman, neemt de taak op zich hem te doden en wordt ondertussen verliefd op een charmante Amerikaanse piloot, Steve Trevor (Pine). De prequel moet een jongere en wat naïeve Wonder Woman tonen, dus niet de sterke vrouw die we in BvS leerden kennen.


Justice League (16 november)
Bekijk de afbeeldingRegie: Zack Snyder | Cast: Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill | Bekijk de trailer
Marvel deed er een jaar of vijf over, DC doet het een stuk sneller. Al in 2017, net vier jaar na Man of Steel, brengt de comicboer zijn grootste helden samen. Althans, Superman (Cavill) zal naar het schijnt grotendeels ontbreken, al weten we dat die wel in de film speelt. Centraal staan de pogingen van Batman (Affleck) en Wonder Woman (Gadot) om een superheldenteam te verzamelen dat de Aarde kan beschermen tegen andere bovennatuurlijke of buitenaardse bedreigingen. Net op tijd ook, want in deze minder duistere DC-film moeten de helden het opnemen tegen Steppenwolf (Ciarán Hinds).



2018


Aquaman (december)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Wan| Cast: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe
Oorspronkelijk zou 2018 ons ook The Flash brengen, maar vooralsnog is die film uit de planning gehaald voor een ander moment. Zeker is dat 2018 een solofilm krijgt voor Jason Momoa's Aquaman, die zijn volk - de Atlantiërs - in toom moet houden. Zij zijn het zat dat de oceanen vervuild worden en willen oorlog met de mensheid. Maar dat vindt de half-mens Arthur Curry niet het beste plan. Bekend is dat hij het in de film onder meer op moet nemen tegen de schurk Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II). Het script van de film is geschreven door Will Beall, gebaseerd op een verhaal van regisseur James Wan en producent Geoff Johns.



2019


Shazam! (5 april)
Bekijk de afbeeldingRegie: onbekend | Cast: Dwayne Johnson
Zo ongeveer alles wat Dwayne Johnson aanraakt, verandert in goud. Warner Bros. hoopt dat de acteur dat ook kan regelen met Shazam!. Voor de verandering speelt de acteur eens niet een held, maar eerder een antiheld. Hij is namelijk niet Shazam, maar Black Adam. Deze film is overigens al jaren in ontwikkeling, sinds begin jaren 2000. Maar toen was dat nog onderdeel van de planning van New Line Cinema, dat vervolgens geheel overgenomen werd door Warner. Daarop besloot de studio er een noir-film van te maken, maar ook dat wilde niet echt van de grond te komen, vooral niet toen de Man of Steel-film er kwam.



2020


Cyborg (3 april)
Bekijk de afbeeldingRegie: onbekend | Cast: Ray Fisher
Acteur Ray Fisher debuteert in Justice League als Cyborg. Althans, hij was al te zien in een kleine cameo in Batman v Superman, maar dat telt niet heel erg mee (het was immers geen rol met tekst en echt alleen een teaser). Over het plot is vrijwel niets bekend. Opmerkelijke trivia hebben we wel nog: Ray Fisher wist pas zes dagen na de aankondiging dat zijn personage een eigen film zou krijgen. Het verhaal klinkt een beetje vreemd, maar de acteur zal uiteindelijk vast vereerd zijn te weten dat hij een solofilm krijgt.


Green Lantern Corps (24 juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: onbekend | Cast: onbekend
De laatste DC-film met releasedatum draait om de Green Lanterns. Deze film van schrijvers David S. Goyer en Justin Rhodes moet draaien om meerdere Lanterns en zou direct verbonden zijn met Justice League. Van het verhaal weten we vrijwel niets, behalve dat Hal Jordan ditmaal de ring zou doorgeven aan John Stewart. Tegelijk is daar geen definitieve bevestiging van. Zeker is overigens wel dat acteur Ryan Reynolds na het geflopte Green Lantern uit 2011 absoluut niet terugkeert.



En verder...


The Batman
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt Reeves| Cast: Ben Affleck, Joe Manganiello
Problemen rond het vinden van een regisseur voor The Batman waren er eigenlijk al genoeg. Eerst zou Ben Affleck de film maken, maar die besloot daar toch van af te zien. Toen werd het een zoeken naar een vervanger, die uiteindelijk Matt Reeves werd. Er is nog maar bar weinig bekend over The Batman, behalve dat Joe Manganiello de rol van slechterik Deathstroke gaat spelen. Ook zouden slechteriken uit Arkham een rol spelen.


The Flash (23 maart)
Bekijk de afbeeldingRegie: onbekend | Cast: Ezra Miller, Ray Fisher, Kiersey Clemons
Ook met The Flash was er wat gedoe met de regisseur. Oorspronkelijk zou Seth Grahame-Smith de film regisseren, maar hij vertrok wegens de gebruikelijke creatieve verschillen met studio Warner Bros. Ook Rick Famuyiwa was lange tijd aangetrokken als regisseur, maar liet verstek gaan om dezelfde reden als Grahame-Smith. Een versie van het verhaal komt in elk geval van succesduo Phil Lord en Chris Miller wat nog wel vertrouwen zou moeten scheppen in het eindproduct...


Deadshot
Bekijk de afbeeldingRegie: onbekend | Cast: Will Smith
Deadshot leerden we kennen in Suicide Squad. Hierin was hij enigszins arrogant, als briljant huurmoordenaar die dankzij een aantal hulpmiddelen en bovenmenselijke precisie goed kon richten en schieten. Daar komt bij dat Smith meteen een van de hoogtepunten van de film was en dus is het niet zo vreemd dat er naar het schijnt een solofilm voor zijn goede slechterik komt.


Gotham City Sirens
Bekijk de afbeeldingRegie: David Ayer| Cast: Margot Robbie
Een nog grotere hit in Suicide Squad was Margot Robbie's Harley Quinn. Zij krijgt een eigen film van regisseur David Ayer, waarin niet alleen Quinn te zien is, maar naar het schijnt ook niemand minder dan Cat Woman (in The Dark Knight Rises nog gespeeld door Anne Hathaway) en Poison Ivy, die ooit tot leven gebracht werd door Uma Thurman.


Man of Steel sequel
Bekijk de afbeeldingRegie: onbekend | Cast: Henry Cavill
Man of Steel was het startschot van het DC-filmuniversum. Henry Cavills Superman werd goed ontvangen en zelfs zo goed dat er al lang gevraagd wordt om een vervolg. Daar wordt naar het schijnt actief aan gewerkt bij Warner Bros. een releasedatum hebben we helaas niet, en ook geen informatie over het (eventuele) plot.


Suicide Squad sequel
Bekijk de afbeeldingRegie: onbekend | Cast: onbekend
Er is nog vrijwel niets bekend over deze film. Wel weten we dat Warner Bros. in gesprek is met Mel Gibson voor de regie van deze vervolgfilm. Zeker is dat nog niet, maar het zou wel interessant zijn.




Justice League-sequel
Bekijk de afbeeldingRegie: Zack Snyder | Cast: Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill
Oorspronkelijk werd gepland om deze film tegelijk met Justice League op te nemen, maar die plannen zijn veranderd. Waarom precies is nooit bekend gemaakt, al stelden regisseur Zack Snyder en enkele castleden dat dit bovenal was om meer aandacht te kunnen steken in de eerste film. In het vervolg zou de Justice League het op moeten nemen tegen superschurk Darkseid.


En ook aangekondigd...

Tot slot zijn er nog vier andere films aangekondigd: Dark Universe rond onder meer Constantine en een groep andere duistere helden die de Aarde beschermen; Black Adam, rond de antiheld van Dwayne Johnson en Nightwing van regisseur Chris McKay rond Robin die voor zichzelf gaat werken. Tot slot werkt niemand minder dan Joss Whedon, die eerder al succesvol de Avengers van Marvel samenbracht, aan Batgirl.

NieuwsFilm

meest populair