Bioscoopfilms week 27: Spider-Man: Homecoming, 2:22 & meer

Bioscoopfilms week 27: Spider-Man: Homecoming, 2:22 & meer

Welke films draaien vanaf deze week allemaal in de bioscoop?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Goodfellas (1990)


Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Scorsese | Cast: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco

Gangster Jimmy 'The gent' Conway staat in hoog aanzien bij zijn misdaadcollega's. Hij neemt de jonge Henry Hill onder zijn hoede en leert hem alle fijne kneepjes van het gangstervak. Tommy is zijn trouwe, maar driftige vriend en grote voorbeeld. Henry bouwt een bestaan op waarin drughandel en moord centraal staan. Bekijk de trailer van Goodfellas.

Taxi Driver (1976)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Scorsese | Cast: Diahnne Abbott, Frank Adu, Victor Argo, Gino Ardito

Taxi Driver uit 1976 brengt ons Robert de Niro als taxichauffeur Travis Bickle. Bickle gaat door een reeks persoonlijke tegenslagen steeds meer walgen van de vuiligheid en de morele verrotting in zijn woonplaats New York. De uitkomst is onvermijdelijk gewelddadig. Taxi Driver is een van de vele films die regisseur Martin Scorsese samen maakte met steracteur Robert de Niro, films die model mogen staan voor het sociale realisme van de jaren zeventig. Jodie Foster en Harvey Keitel leveren in bijrollen mooi werk.

Lees de recensie van Taxi Driver geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Taxi Driver.

Raging Bull (1980)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Scorsese | Cast: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci, Frank Vincent

Raging Bull is het levensverhaal van de legendarische bokser Jake La Motta. Blinde ambitie, naijver en een overkill aan testosteron lagen ten grondslag aan La Motta's carrière waarin hij in 1949 wereldkampioen middengewicht werd en één keer Sugar Ray Robinson versloeg. Robert De Niro, die in de beste method acting-traditie dertig kilo aankwam voor de rol, zet La Motta neer als een niet al te sympathiek figuur en geeft inzicht in de psyche van een bokser die door roeien en ruiten gaat om zijn doel te bereiken.... Bekijk de trailer van Raging Bull.

Spider-Man: Homecoming (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Watts | Cast: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei

Geen synopsis beschikbaar.Een jonge Peter Parker/Spider-Man (Holland), die zijn sensationele debuut beleefde in Captain America: Civil War leert in Spider-Man: Homecoming om te gaan met zijn nieuwgevonden identiteit als webslingende superheld. Enthousiast door zijn ervaring met de Avengers, keert Peter terug naar huis, waar hij met zijn tante May (Marisa Tomei) woont, en onder het waakzame oog van zijn nieuwe mentor Tony Stark (Downey Jr.) door het leven gaat. Peter probeert weer in zijn normale dagelijkse routine terug te komen, maar wordt afgeleid van de gedachte dat hij zichzelf moet bewijzen als meer dan alleen de vriendelijke Spider-Man. Als de nieuwe superschurk Vulture (Keaton) zijn opwachting maakt, komt alles waar Peter aan hecht in gevaar.

Lees de recensie van Spider-Man: Homecoming geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Spider-Man: Homecoming.

2:22 (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Paul Currie | Cast: Teresa Palmer, Michiel Huisman, Maeve Dermody, Sam Reid

Een luchtverkeersleider in New York, veroorzaakt tijdens zijn dienst nét geen groots ongeluk met twee vliegtuigen. Desondanks kost het incident hem zijn baan. Vervolgens merkt hij op dat er dagelijks vreemde dingen gebeuren op precies 2 uur 22. Dat hij een leuke dame ontmoet helpt hem niet van het idee af te raken dat er iets heel merkwaardigs aan de hand is met hemzelf en de klok. Wat is hier in hemelsnaam aan de hand? Begin maar te speculeren, want de trailer blijft er opzettelijk lekker vaag over.

Lees de recensie van 2:22 geschreven door Danitsa Linders -

Bekijk de trailer van 2:22.

100% Coco (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Tessa Schram | Cast: Nola Kemper, Valentijn Avé, Merel de Zwart, Firy Beuk

De 13-jarige Coco is gek op mode en draagt haar eigen excentrieke stijl. Ze droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden. Maar als ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor Coco de Clown besluit ze haar vintage jurkjes, panterlaarzen en streepjessokken thuis te laten en als 'grijze muis' door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze een modevlog bij als de 'Style Tiger', wat een grote hit wordt. Zou ze dan toch een beroemd stijlicoon worden? En zou Bruno, die eigenzinnige jongen van school, haar dan eindelijk zien staan? Langzaam maar zeker leert Coco dat ze gewoon 100% zichzelf moet zijn!

Lees de recensie van 100% Coco geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van 100% Coco.

Rock'n Roll (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Guillaume Canet | Cast: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Philippe Lefebvre, Gilles Lellouche

Guillaume Canet krijgt van een jonge co-ster te horen dat hij niet langer rock & roll is en dat hij geen films meer kan verkopen. Daarop probeert hij diens ongelijk te bewijzen met hulp van zijn vriendin, Marion Cotillard.

Lees de recensie van Rock'n Roll geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Rock'n Roll.

Retour en Bourgogne (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Cédric Klapisch | Cast: François Civil, Yamée Couture, Ana Girardot, Pio Marmaï

Jean heeft een decennium geleden zijn familie in de steekg elaten om de wereld rond te reizen. Als hij hoort dat zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar huis.

Lees de recensie van Retour en Bourgogne geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Retour en Bourgogne.

NieuwsFilm

meest populair