Algemeen

Monsterlijke Box Office-opening 'It' verpulvert vele oude records

Reken er maar op dat Pennywise de clown een vreugdedansje doet!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 19:06 in Algemeen
Na een matige, ver onderpresterende filmzomer, lijkt september weer een knalmaand te worden aan de wereldwijde Box Office. Deze week is namelijk - je kon er eigenlijk niet omheen op Filmtotaal - de langverwachte boekverfilming van Stephen Kings horrorklassieker It in première gegaan! De laatste pufjes van die teleurstellende filmzomer zie je overigens ook weer deze week terug, al is er ook positief nieuws over Spider-Man: Homecoming te melden! Iemand een ballon?

Voor de fans van King en van de nostalgische miniserie uit 1990 met in de hoofdrol de haast legendarische Tim Curry als Pennywise de terrorclown, moet het verschijnen van It wel een ware traktatie zijn! De afgelopen weken is er een enorme hype opgebouwd richting de release van de film, en daar lijkt filmstudio Warner Bros. nu dus flink de vruchten van te plukken! It, geregisseerd door Andres Muschietti (Mama), wordt bovendien door zowel critici (Rottentomatoes.com-score: 87%) als het publiek (IMDb-score: 8.2) ontzettend goed ontvangen.

In augustus ging men overigens nog uit van een openingsweekend van $50 miljoen (inschattingsfoutje...). De film levert dus niet alleen meer geld op dan oorspronkelijk werd ingeschat, ook heeft It flink wat records weten te pakken dit weekend! It verbreekt namelijk het record voor beste opening in september, in het herfstseizoen en voor een boekverfilming van Stephen King. Ook staat de horrorprent op plaats drie van beste openingsweekenden van 2017 én op nummer twee voor beste R-rated opening ooit!

Spider-Man: Homecoming best scorende Spider-Man ooit?

Deze week ging Spider-Man: Homecoming eindelijk in première in China! De Chinese fans van deze geliefde Marvel-superheld hebben maar liefst twee maanden langer moeten wachten totdat spinnenman ook bij hen de bioscoopzalen binnen slingerde. Volgens de voorspellingen opent Homecoming in China met zo'n $75 miljoen. De exacte cijfers zijn helaas nog niet binnen, maar de film heeft op vrijdag $23 miljoen en op zaterdag $27 miljoen opgehaald, dus die inschatting lijkt aardig correct.

Mocht de film het goed blijven doen op de Chinese filmmarkt, dan zou Spider-Man: Homecoming zomaar eens de totale opbrengst van recordhouder Spider-Man 3 (2007) kunnen overtreffen. Daarvoor zou de coproductie van Sony en Marvel nog zo'n $65 miljoen moeten ophalen. Vanaf deze maand is Spider-Man: Homecoming overigens ook thuis te bekijken!

Noord-Amerikaanse Box Office Top 10

Productiebudgetten zijn niet altijd officieel. Van de opbrengsten vloeit gemiddeld 55% terug naar de filmstudio.

1. (N) It - $117.150.000 [week 1]
Totaal VS:
$117.150.000
Wereldwijd:
$179.150.000
Budget:
$35 miljoen
Release NL:
Draait | FT Recensie


2. (N) Home Again - $9.028.222 [week 1]
Totaal VS:
$9.028.222
Wereldwijd:
$9.028.222
Budget:
$15 miljoen
Release NL:
Vanaf 19 oktober


3. (1) The Hitman's Bodyguard - $4.850.000 [week 4]
Totaal VS:
$64.897.007
Wereldwijd:
$104.209.496
Budget:
$30 miljoen
Release NL:
Draait | FT Recensie


4. (2) Annabelle: Creation - $4.000.000 [week 5]
Totaal VS:
$96.267.010
Wereldwijd:
$280.267.010
Budget:
$15 miljoen
Release NL:
Draait | FT Recensie


5. (3) Wind River - $3.210.200 [week 6]
Totaal VS:
$25.002.192
Wereldwijd:
$27.973.832
Budget:
$11 miljoen
Release NL:
Vanaf 14 september


6. (4) Leap! - $2.500.100 [week 3]
Totaal VS:
$18.719.026
Wereldwijd:
$98.967.051
Budget:
$30 miljoen
Release NL:
Op dvd beschikbaar | FT Recensie


7. (7) Spider-Man: Homecoming - $2.015.000 [week 10]
Totaal VS:
$327.702.794
Wereldwijd:
$823.002.794
Budget:
$175 miljoen
Release NL:
Draait | FT Recensie


8. (6) Dunkirk - $1.950.000 [week 8]
Totaal VS:
$183.110.279
Wereldwijd:
$492.210.279
Budget:
$150 miljoen
Release NL:
Draait | FT Recensie


9. (5) Logan Lucky - $1.826.425 [week 4]
Totaal VS:
$25.228.666
Wereldwijd:
$31.712.605
Budget:
$29 miljoen
Release NL:
Draait | FT Recensie


10. (9) The Emoji Movie - $1.060.000 [week 7]
Totaal VS:
$82.516.858
Wereldwijd:
$170.916.858
Budget:
$50 miljoen
Release NL:
Draait | FT Recensie20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Prince John

Avatar

Tijd dat ik er ook maar eens naartoe ga, al zal het misschien zorgen voor een paar slapeloze nachten aangezien de pamperbroek die ik ben...

Prince John

Avatar

Tijd dat ik er ook maar eens naartoe ga, al zal het misschien zorgen voor een paar slapeloze nachten aangezien de pamperbroek die ik ben...

John Wayne

Avatar

Spider_man is dan toch verrassend te noemen zeker nadat FT al een week na de release stelde dat de opbrengst voor de samenwerking tussen Marvel en Sony een tegenvaller is. https://www.filmtotaal.nl/nieuws/56127

Speedster

Avatar

It is dan ook een zeer goede film die de hoge ratings sowieso waard is!

Scheerzeep

Avatar

@John Wayne

Jep, dat was ik ook die dat schreef. Inschattingsfout van mijn kant (en ik had geen rekening gehouden met China).

eltorro

Avatar

Mooi oppeningsweekend voor It, de film had wel een gigantisch drop van zaterdag naar zondag. Ben benieuwd wat dat betekent voor het volgende weekend.

eltorro

Avatar

@John Wayne: Je hebt dat bericht niet goed gelezen. Het gaat om de drop die de film maakte van van eerste weekend naar het tweede weekend en erg onverwacht was. MCU films hebben meestal een prima tweede weekend (met Spider-man dus als uitzondering) en aangezien het geld in de eerste weken voornamelijk naar de studio's gaan hadden Marvel en Sony dit liever anders gezien.

aintiastinker

Avatar

@eltorro Ik heb gelezen dat deze nog 117 miljoen nog een voorzichtige inschatting is, en dat het waarschijnlijk dichter bij 125 miljoen ligt. Ook zijn er in de omgeving van Florida veel bioscoopketens dichtgegaan vanwege de orkaan, waardoor de film 5-6% minder oplevert dan als ze wel open waren geweest.

benjamin

Avatar

aintiastinker "Ik heb gelezen dat deze nog 117 miljoen nog een voorzichtige inschatting is, en dat het waarschijnlijk dichter bij 125 miljoen ligt. "
Dat zou wel een vrij groot verschil zijn. Het verslag dat hier elke week gepubliceerd wordt is altijd gebaseerd op schattingen - zo stond Dunkirk eigenlijk vorige week uiteindelijk op 5 - maar deze verschillen zelden zo veel van de uiteindelijke score.

Hoe dan ook wel een heel straffe prestatie van IT die zelfs nog de al optimistische verwachtingen overtreft. Al die records op zich boeien misschien niet zo gek veel, maar hoe dan ook toch wel straf dat een horrorprent zo veel volk naar de bioscoop kan lokken.

NoahMeeuws

Avatar

Van die 70 miljoen buiten de VS komt 40 miljoen sowieso wegens FilmTotaal

GreenHornet

Avatar

Annabelle: Creation doet het ook goed.
ben blij dat er eindelijk eens weer goede horror films gemaakt worden.

Ed Crane

Avatar

Zoals die andere clown, Bassie, zou zeggen: "Zo! Dat is een heleboel veel geld!"

Goku32

Avatar

Prince john zou ik wel doen man. Ik vond hem geweldig een dikke vette 10 out off 10 movie is dit. Veel beter dan de serie alleen daarzo vond ik de clown geweldig. In deze is de hele film geweldig ga er zeker weer heen binnen kort.

benjamin

Avatar

Ondertussen zegt BoxOfficeMojo 123 miljoen.

Aiwass Aeon

Avatar

Afgelopen zaterdag IT: chapter one gezien. Kan niet overtuigend zeggen dat ik deze beter vond dan de versie uit 1990. Qua spel vond ik Tim Curry angstaanjagender overkomen. maar we wachten of en we zien wel wat deel 2 brengt. Misschien dat ik mijn mening dan aanpas. Tijd zal het zeggen.......

Goku32

Avatar

Aiwass Aeson toen ik 10 jaar was vond ik Tim curry It inderdaad eng. Maar deze film is 100 x beter dan de serie film van Tim curry in alle opzichten. En Tim curry zetten meer een funny clown neer. Maar deze is puur evil eng als ik mag kiezen tegen wie ik het mag openen met me vrienden dan kies ik 100x voor Tim curry clown. Als ik het tegen deze moet opnemen schijt ik in me broek. En je kan deze twee clowns niet eens vergelijken want Tim blijft een held in die rol. Die andere acteur heeft gewoon een eigen versie gemaakt van pennywise en dat is 100 procent gelukt. De Tim curry It eenmalig plezier. Deze kan je opnieuw blijven kijken geweldige film. Ben blij dat die film het super doet heeft het verdiend want een dikke vette 10 deze film. Na lange tijd niet meer zo een geweldige horror film gezien in de bioscoop. Kan niet wachten tot chapter 2 gemaakt word dit smaakt naar meer.

Ed Crane

Avatar

En nu allemaal het boek lezen!

Aiwass Aeon

Avatar

@Goku: wat ik eigenlijk met mijn vorig artikel wil impliceren is; dat `grappige' wat Curry introduceert vond ik meer als een spanningsopbouw. Als kijker weet je dat er daarna wat gaat komen. ...je ziet zoiets ook terug in andere films als bv: Silence of the Lambs, Hannibal (vooral als die gast uit het raam wordt gesmeten met zijn darmen eruit), The Excorcist. Die spanningsopbouw dat nestelt je juist onder je/mijn huid. Maar ieder kijkt er natuurlijk anders tegenaan. Ik zal zeker naar IT: Chapter 2 gaan in de bios.
Bovendien: tijdens de pauze van de film hoorde ik toch een behoorlijk verdeeldheid wat men ervan vond.

Goku32

Avatar

Aeon ohhhh zo bedoel je, dan geef ik je inderdaad gelijk

Kamajiisama

Avatar

Ging nergens over..maar wat heb ik gelachen om The Hitman's Bodyguard.....heerlijk over the top ...actie/kogelregen in hartje Amsterdam (ahum...deze keer mooi in beeld gebracht!!)en Barry Atsma opgegeten door een Leeuw ...(of was dat een ander filmpje!!)

nieuwslaatste nieuws

meest populair