Dvd's week 39: Free Fire, Snatched & meer

Dvd's week 39: Free Fire, Snatched & meer

Wat zijn de releases van deze week?

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te koop op DVD.

Free Fire (2016)


Bekijk de afbeeldingRegie: Ben Wheatley | Cast: Enzo Cilenti, Sam Riley, Michael Smiley, Brie Larson

1978, Boston. Justine heeft een bijeenkomst opgezet in een verlaten pakhuis tussen twee Ieren en een bende onder leiding van Vernon en Ord die hen een voorraad wapens wil verkopen. Maar wanneer er schoten vallen tijdens de overdracht ontstaat er een bloedstollend spel om te overleven.

Lees de recensie van Free Fire geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van Free Fire.

The Bleeder (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Philippe Falardeau | Cast: Naomi Watts, Elisabeth Moss, Ron Perlman, Liev Schreiber

The Bleerder gaat over een bokser uit New Jersey die op 35-jarige leeftijd de kans van zijn leven kreeg toen hij het mocht opnemen tegen Muhammad Ali, net na Ali's beruchte 'Rumble in the Jungle'-gevecht. Underdog Wepner verraste iedereen toen hij de derde (en laatste) persoon in de geschiedenis bleek die Ali tegen de grond kreeg. Ali stond echter op en versloeg Wepner uiteindelijk, maar de laatstgenoemde werd een echte volksheld en vormde de inspiratie voor Sylvester Stallone's Rocky-script..

Lees de recensie van The Bleeder geschreven door Michelle Iwema -

Bekijk de trailer van The Bleeder.

A Dog's Purpose (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lasse Hallström | Cast: Josh Gad, Dennis Quaid, Peggy Lipton, K.J. Apa

De film, gebaseerd op de bestseller van W. Bruce Cameron, gaat over een hond die meerdere keren wordt gereïncarneerd. Hij zit elke keer in een nieuw lichaam en op deze manier is hij in staat om meerdere baasjes te helpen. Ondertussen hoopt de viervoeter dat hij ooit zijn originele eigenaar weer weet terug te vinden.

Lees de recensie van A Dog's Purpose geschreven door Martijn Hamerling -

Bekijk de trailer van A Dog's Purpose.

Snatched (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jonathan Levine | Cast: Amy Schumer, Goldie Hawn, Joan Cusack, Ike Barinholtz

Als Emily, een spontane vrouw van in de dertig, door haar vriend gedumpt wordt, wordt ze door haar moeder overgehaald mee te gaan op vakantie naar Ecuador. Emily staat erop dat ze op avontuur gaan, maar dan wordt het duo ontvoerd. Deze twee zeer verschillende vrouwen worden tijdens de reis op de proef gesteld en leren elkaar op nieuwe manier kennen.

Lees de recensie van Snatched geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Snatched.

I Am Not Your Negro (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Raoul Peck | Cast: Samuel L. Jackson, James Baldwin, Harry Belafonte, Marlon Brando

'I Am Not Your Negro' is een documentaire over het gedachtegoed van de Amerikaanse schrijver James Baldwin. Deze was schrijver van romans, essays, toneelstukken en poëzie en stond ook bekend als socio-politiek criticus van de status quo in raciale, seksuele en klasseverhoudingen in de Verenigde Staten en de wijdere westerse wereld. Zijn bekendste werken zijn Go Tell It on the Mountain, Notes of a Native Son en Giovanni's Room, allemaal uit de jaren vijftig van de twintigste eeuw.

Lees de recensie van I Am Not Your Negro geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van I Am Not Your Negro.

The Sense of an Ending (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ritesh Batra | Cast: Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Harriet Walter, Michelle Dockery

Tony Webster is een man die zijn verleden niet van zich af kan schudden. Hij ontdekt een mysterieus aspect van dat verleden waardoor zijn hele leven op de kop wordt gezet. Webster krijgt namelijk een brief die een nieuw licht werpt op een oude relatie, waardoor hij daar opnieuw over moet nadenken.

Lees de recensie van The Sense of an Ending geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van The Sense of an Ending.

Django (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Etienne Comar | Cast: Reda Kateb, Cécile De France, Ulrich Brandhoff, Àlex Brendemühl

De film gaat over de vlucht van jazzmuzikant Django Reinhardt uit het door de nazi's bezette Parijs in 1943. Reinhardt, geboren in een dorp in Henegouwen, was zigeuner, een bevolkingsgroep die door de nazi's werd vervolgd. Dit weerhield hem er niet van om te stoppen met het spelen van zijn geliefde jazzmuziek. Django Reinhardt wordt beschouwd als de pionier van gitaarjazz, Europese jazz en de vader van de zogenaamde Swing Jazz, in ieder geval in Europa.

Lees de recensie van Django geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Django.

Lemon Tree Passage (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Campbell | Cast: Jessica Tovey, Nicholas Gunn, Pippa Black, Tim Phillipps

Een koppel introduceert Amerikaanse backpackers aan de lokale legende van de Lemon Tree Passage. Dat blijkt al snel meer te zijn dan legende... Bekijk de trailer van Lemon Tree Passage.

Don't Hang Up (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Damien Macé, Alexis Wajsbrot | Cast: Sienna Guillory, Gregg Sulkin, Garrett Clayton, Bella Dayne

Als een groepje tieners voor de grap een nummer belt, loopt dat al snel uit de hand, want de vreemdeling keert zich met dodelijke gevolgen tegen hen... Bekijk de trailer van Don't Hang Up.

Sami Blood (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Amanda Kernell | Cast: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj-Doris Rimpi, Hanna Alström

Elle Marja, 14, is een van de Sámi en fokt rendieren. Ze wordt in de jaren dertig blootgesteld aan racisme en biologische bestuderingen tijdens haar schooltijd. Ze droomt van en ander leven, en daarom moet ze breken met haar familie en cultuur.

Lees de recensie van Sami Blood geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Sami Blood.

The Drownsman (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Chad Archibald | Cast: Michelle Mylett, Caroline Palmer, Ryan Barrett, Gemma Bird Matheson

Madison is gebonden aan een leven vol abnormale angst voor water nadat ze een keer 's avonds laat bijna in het meer verdronk. Ze kan niet omschrijven wat er die dag onderwater gebeurde, maar door haar trauma wordt ze dag en nacht achtervolgt door een visie van een donker figuur. Madison's vriendinnen willen haar helpen met het overwinnen van haar fobie, maar openen per ongeluk de deur naar een duistere plek tijdens een ongebruikelijke interventie. Het zorgt ervoor dat ze allemaal achternagezeten worden door de angstaanjagende en mysterieuze gedaante, die met plezier zijn slachtoffers verdrinkt. Bekijk de trailer van The Drownsman.

Mesuvag Harig (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Boaz Armoni | Cast: Itay Zvolon, Kye Korabelnikov, Assaf Ben-Shimon, Eran Peretz

Matan is een soldaat in het IDF en moet een week met drie mannen die hij niet kent patrouilleren. Hij stelt zich daarbij vragen over of hij wel levend het einde van de missie kan halen.

NieuwsFilm

meest populair