Fancasting: X-Men & Fantastic 4 in het 'Marvel Cinematic Universe'

Allemaal dankzij de koopovereenkomst tussen Disney en Fox!

Heuglijk nieuws deze week voor de fans van het filmuniversum van Marvel toen bekend werd gemaakt dat de overnamedeal tussen Disney en Fox definitief doorgaat. Daarmee krijgt Marvel de rechten van heel veel personages weer terug, waaronder die van de X-Men en Fantastic Four. Vanaf nu is het dan ook mogelijk dat we in toekomstige films helden als The Wolverine, The Thing en Cyclops naast de vertrouwde gezichten van Iron Man, Captain America en Spider-Man gaan zien.

Een droom van velen die uitkomt dus, maar dan moeten er eerst wel nieuwe acteurs en actrices worden gevonden die de striphelden moeten gaan spelen. Aannemelijk is dat de huidige cast uit de films van Fox wordt vervangen. Dat betekent dus geen Jennifer Lawrence meer als mutant Mystique, geen James McAvoy meer als Professor X en ook geen Miles Teller meer als Mr. Fantastic. Een uitzondering is hoogstwaarschijnlijk Ryan Reynolds grofgebekte R-rated mutant Deadpool.

Maar wie moeten dan die iconische rollen op zich gaan nemen? Filmtotaal-redacteur Jeffrey presenteert je vandaag zijn lijstje met zijn fancasting voor acht helden en slechteriken waarvan de filmrechten dankzij deze deal weer terugvloeien naar Marvel.

Bekijk de afbeelding#1 Daniel Radcliffe als The Wolverine
Begin dit jaar hing Hugh Jackman zijn metalen klauwen definitief aan de wilgen na zijn afscheidsoptreden als de geliefde mutant The Wolverine in Logan. Jackman werd simpelweg te oud voor de rol en de zware krachttraining die erbij hoorde.

Een jonge, frisse vervanger van deze iconische mutant zou zeker te weten acteur Daniel Radcliffe zijn. Radcliffe kennen we natuurlijk allemaal als de tovenaarsleerling Harry Potter, maar in Horns liet hij bijvoorbeeld al eens zijn ietwat grimmige en ruwe kant zien.

Radcliffe is de laatste tijd ook veel in de sportschool te vinden, zo blijkt uit allerlei fotoshoots waarop Radcliffe met zijn blote torso siert. Ondanks dat hij nog flink wat spiermassa zal moeten kweken om een stripboekgetrouwe Wolverine neer te zetten, is hij er zeker te weten, gezien zijn acteerprestaties, klaar voor om de rol over te nemen.

Bekijk de afbeelding#2 Mark Strong als Professor X
De gelijkenis tussen de stripboekversie van Professor X en acteur Mark Strong is op het eerste gezicht natuurlijk al treffend. Alleen daarom al zou Strong de perfecte casting zijn van deze krachtige superheld. Daarnaast is Strong ook een goede acteur en zet hij overtuigende personages neer in films als Kingsman: The Secret Service (2014) en The Imitation Game (2014).

Strong zou dus zeker te weten een goede vervanger zijn van acteurs Patrick Stewart en James McAvoy, die de rol allebei jarenlang hebben gespeeld. Zie jij Strong al rondrijden in zijn rolstoel door zijn eigen mutantenschool?

Bekijk de afbeelding#3 Bill Skarsgård als Dr. Doom
Bill Skarsgård brak in september dit jaar definitief door met zijn uitmuntende vertolking van Pennywise, de angstaanjagende terrorclown uit It. Natuurlijk komt Skarsgård uit een warm acteernest en heeft hij voldoende kwaliteiten in huis om een dynamisch personage neer te zetten.

Met zijn kenmerkende uiterlijk en strakke kaaklijnen, zou hij een ideale Victor Von Doom neer kunnen zetten. Volgens vele fans is Dr. Doom zelfs de perfecte opvolger van überslechterik Thanos, die het leven van onze geliefde helden in het filmuniversum flink zuur kan gaan maken.

Dr. Doom is in de comics afkomstig uit het fictieve Europese land 'Latveria'. Aangezien Skarsgård zelf geboren is in Zweden, kan hij vast een overtuigend Europees accent aanslingeren om deze kwade engerd te spelen. In ieder geval beter dan Toby Kebbell in de laatste Fantastic Four (2015) van Fox.

Bekijk de afbeelding#4 Scott Eastwood als Cyclops
Misschien is Scott Eastwood niet meteen jouw nummer 1 om de mutant Cyclops te gaan spelen in het Marvel Cinematic Universe, maar toch is Eastwood een interessante optie.

Cyclops is een coole mutant, die (al dan niet ongecontroleerd) optische energiestralen uit zijn ogen kan schieten. Momenteel wordt Cyclops vertolkt door acteur Tye Sheridan, die deze rol ook nog zal spelen in het volgend jaar te verschijnen X-Men: Dark Phoenix van Fox. In Eastwood zie ik een goede vervanger.

Ondanks dat Eastwood in de beginjaren van zijn carrière regelmatig kritiek kreeg op zijn spel, zijn zijn acteerprestaties de afgelopen jaren toch wel verbeterd. Daarbij oogt hij ook nog eens jong en stoer en zou hij met een kleine make-over zo een overtuigende Scott Summers (ja, dat kan geen toeval zijn) neerzetten. Maar het belangrijkste is dat Marvel het coole personage beter vertaald naar het witte doek dan Fox heeft gedaan...

Bekijk de afbeelding#5 Lady Gaga als Mystique
Lady Gaga? De zangeres van Poker Face en Bad Romance? De kameleon van de hedendaagse showbizz zou een opvallende keus zijn voor zo'n sterk personage als Mystique.

Het is misschien een risico, maar Lady Gaga timmert ook lekker aan de weg als actrice de laatste tijd. Zo is ze volgend jaar te zien met een hoofdrol in Bradley Coopers remake van A Star Is Born en won ze een Golden Globe voor haar rol als The Countess in American Horror Story: Hotel.

Hopelijk blijft Marvel wel getrouwer aan de Mystique uit de comics dan Fox deed. Vele vinden de creatieve keuzes die Fox heeft gemaakt omtrent het blauwe personage onacceptabel. Gezien het feit dat Lady Gaga een gedreven vakvrouw is, is zij vast bereid om Marvel te helpen met het verwezenlijken van de ware Mystique. Transformeren is nou eenmaal haar ding...

Bekijk de afbeelding#6 Doug Jones als Silver Surfer
Wacht? Doug Jones heeft toch al de Silver Surfer gespeeld in Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer (2007)? Dat klopt! Maar nadien is de franchise omtrent Marvels eerste superheldenfamilie gereboot met het zwaar teleurstellende Fantastic Four (2015), waar dit populaire personage (gelukkig) niet in voor kwam.

Gelukkig? Ja, want door de lange periode tussen Jones' verschijning als de Silver Surfer in Rise of the Silver Surfer uit 2007 en de recente aankoop van Disney, is het heust wel te verdedigen om hem opnieuw te casten in een eventuele verfilming binnen het MCU. Dit om de simpele reden dat Jones fantastisch was als de Silver Surfer en volgens vele fans een van de sterkste punten van die film was.\

In het onlangs verschenen meesterwerk The Shape of Water van regisseur Guillermo del Toro laat Jones ook zien dat hij gewoonweg geboren is voor dit soort rollen!

Bekijk de afbeelding#7 Jack O'Connell als Mr. Fantastic
Om even een flauw woordgrapje te maken; acteur Jack O'Connell is natuurlijk een 'fantastische keus' voor de familieheld Mr. Fantastic. Grappig genoeg werd O'Connell ook al overwogen voor de rol in de Fantastic Four-reboot uit 2015, maar gelukkig ging die rol naar Miles Teller, waardoor O'Connell dus gewoon nog beschikbaar is om een betere versie van het oude vertrouwde personage tot leven te brengen.

Met zijn geprezen acteerprestaties in Unbroken (2014) en Starred Up (2013), is de 27-jarige Brit zeker een interessante keus voor de rol van Dr. Reed Richards. Zien we O'Connell straks in de after credits-scène van Avengers: Infinity War (2018) opduiken om de leegstaande 'Avengers Tower' over te kopen? Dat zou een ideale locatie zijn binnen het fictieve filmuniversum van Marvel voor het eveneens zo bekende 'Baxter Building' uit de stripboeken van de stripboekengigant.

Bekijk de afbeelding#8 John DiMaggio als Galactus
Ook dit enorm grote kwaad zou zomaar eens de opvolger van de paarse titaan Thanos kunnen zijn, zoals veel fans nu voorspellen op social media na de deal tussen Disney en Fox. Galactus zagen we eerder - tot grote woede van veel fans - als enorme, allesverslindende cosmoswolk in Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer (2007), maar de bekende villain uit de comics is zoveel meer dan dat.

Aangezien dit personage in principe volledig tot leven kan worden gebracht qua performance door een CGI-acteur, zou het slechts een kwestie voor Marvel zijn van het zoeken naar een goede, bijpassende stemacteur. Stemacteur John DiMaggio zou dan absoluut geen gekke optie zijn! DiMaggio is dan wellicht niet heel bekend onder het grote bioscooppubliek, maar deze stemkunstenaar heeft al wel vele bekende producties ingesproken. Zo was hij onder andere te horen in films als Transformers: The Last Knight (2017), Zootropolis (2016) en Batman: The Killing Joke (2016).

En, raad eens wie Galactus bijvoorbeeld insprak voor allerlei series en games van Marvel? Juist ja, John DiMaggio! De 49-jarige DiMaggio is dus al bekend met het personage en zijn onheilspellende, overdonderende stem is al super gecast voor de tekenvariant. Waarom niet eens een getraind stemacteur de kans gunnen om een iconisch en superslecht personage naar het witte doek te brengen? Ik ben voor!




Wat is jouw ideale fancasting van de X-Men en Fantastic Four voor in hun nieuwe 'Marvel Cinematic Universe'? Laat het ons weten in de comments, we zijn namelijk reuze benieuwd naar jouw toffe suggesties!

NieuwsFilm

meest populair