5 Vechtersbazen met een Hollywoodcarrière

5 Vechtersbazen met een Hollywoodcarrière

Weer eens een andere tak van sport!

Deze week kwam de biografie naar buiten van de Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven. Daarin staat, zoals we eigenlijk al wisten, dat Verhoeven ook een carrière als Hollywoodacteur ambieert. Een ongebruikelijke stap is dat niet, want het gebeurt vaker dat sporthelden de ring verlaten voor een filmcarrière, of dat proberen te combineren. Vandaag is het tijd om eens 5 namen op een rijtje te zetten van sportmannen en -vrouwen die dat hebben geprobeerd - én met succes!

Sporters. Soms herken je ze gelijk in films. Het zijn vaak niet bij uitstek de beste acteurs en actrices die ronddwalen in Hollywood, maar hun strak afgetrainde lichamen en stoere uiterlijk zorgt er dikwijls voor dat ze interessant zijn voor filmstudio's om te casten in bijpassende actiefilms. Acteur word je vaak toch niet zomaar (daar gaat net zoals bij sport de nodige training aan vooraf), maar toch gaat het de onderstaande sporters goed af in de acteerwereld. De volgende mensen hebben dan ook al een aantal mooie rollen op hun naam staan!

Bekijk de afbeelding#1 Dwayne Johnson (professioneel worstelaar)
Op dit moment is Dwayne Johnson - of 'The Rock', zoals men hem in de ring noemt - praktisch een heel jaar door in de bioscoop te bewonderen. Zo was hij eerder dit jaar al te zien in Fast & Furious 8 en Baywatch en is hij op het moment te bewonderen als gamepersonage in het deze week in Nederland uitgebrachte Jumanji: Welcome to the Jungle.

Johnson was voor het eerst in 2001 op het witte doek te zien in de film The Mummy Returns. Zijn eerste hoofdrol scoorde Johnson in 2002 in de film The Scorpion King. Sindsdien heeft The Rock bijna in honderd producties gespeeld, waarin hij vooral de stoere actieheld mag spelen. Ook staat de nu 45-jarige Johnson nog geregeld in de worstelring, maar natuurlijk veel minder vaak als vroeger. Volgend jaar is hij te zien in Rampage (2018). Kinderen zullen zijn stem vooral herkennen uit Disney's Vaiana (2017), waarin hij te horen is als Maui. Johnson in je film betekent vaak kassa voor de studio!

Bekijk de afbeelding#2 Dave Bautista (professioneel worstelaar)
Worstelaar Dave Bautista acteert eigenlijk nog maar een paar jaar serieus. Zijn eerste en meest bekende rol is zijn vertolking van het Marvel-personage Drax The Destroyer in Guardians of the Galaxy (2014) en de vervolgfilms. Ook was Bautista te zien in Spectre (2015) en Blade Runner 2049 (2017). Bautista heeft dus in een paar jaar tijd een aantal mooie rollen in flinke blockbusters mogen spelen.

De 48-jarige sportman staat nog steeds geregeld in de ring. Op dit moment gaat zelfs het gerucht dat Bautista terug wil keren naar de WWE-competitie, een bekend Amerikaans sportevenement. Hierdoor zou hij echter wel in de knel komen met zijn verplichtingen voor Guardians of the Galaxy Vol. 3. Het worstelen zit dus nog stevig in zijn bloed.

Bekijk de afbeelding#3 Gina Carano (gemengd vechtkunstenares)
Wat mannen kunnen, kunnen vrouwen dus ook. Voormalig gemengd vechtkunstenares Gina Carano heeft namelijk ook een overstap gemaakt naar Hollywood. Heel veel kenmerkende rollen heeft Carano eigenlijk nog niet op haar naam staan, maar deze doorgewinterde sportvrouw heb je wel kunnen spotten in films als Fast and the Furious 6 (2013) en Blood and Bone (2009), een toepasselijk sportgerelateerde film.

Het grote publiek zal haar wellicht herkennen als de slechte vechtmutant Angel Dust uit Deadpool. Dikwijls is het kunnen beheersen van een geloofwaardige vecht- en stuntchoreografie een dikke plus, dus heel vreemd is het niet dat Carano - ook gezien haar looks - wordt gecast in dergelijke rollen. Op het moment filmt ze de prent Scorched Earth, waarin ze hoofdrol als premiejaagster in post-apocalyptische wereld speelt.

Bekijk de afbeelding#4 Ronda Rousey (judoka)
De naam van judoka Ronda Rousey zal misschien wel een belletje bij je doen rinkelen, omdat zij begin dit jaar behoorlijk actief een publieke campagne voerde om de rol van Marvels krachtige heldin Captain Marvel te scoren. Helaas zonder succes, want die door Rousey zo begeerde rol ging uiteindelijk naar actrice Brie Larson. Rousey had wat dat betreft meer geluk - of beter gezegd succes - als sportvrouw.

Deze 30-jarige judoka heeft namelijk een hoop medailles binnengeharkt, zoals een bronzen plak op de Olympische Spelen van Beijing, China. Rousey was de eerste Amerikaanse vrouw ooit die dat voor elkaar kreeg, een hele prestatie dus. Ook won ze in 2008 en een zilveren schijf op WK judo in 2007. Deze spierbundel weet dus wat winnen is. Bescheiden filmrollen scoorde ze in producties als The Expendables 3 (2014) en Entourage (2015). Rousey wil in ieder geval hard knokken voor haar filmcarrière, want ze heeft dus duidelijk een hoop ambities.

Bekijk de afbeelding#5 John Cena (professioneel worstelaar)
Zo'n andere professionele worstelaar die er een andere tak van sport bij is gaan doen, is John Cena. Sinds 1999 is Cena actief als succesvol vechtersbaas in de ring, maar exact een jaar later is hij ook begonnen te werken aan zijn acteercarrière. Deze 1 meter 85-lange sportman is met zijn gewicht van 114 kilo een opvallend sterke verschijning en is daarmee een interessante kop in de filmwereld. Een kijkje op IMDb leert ons dat Cena al 54 credits op zijn naam heeft staan.

In 2017 was Cena onder andere te zien in The Wall. Ook is zijn stem dit jaar te horen in een tweetal animatieproducties; Ferdinand en Surf's Up 2: WaveMania. Volgend jaar is hij te aanschouwen in de Transformers spin-off Bumblebee. Een andere opvallende verschijning van Cena is in de komedie-dramafilm Trainwreck. Ook verleent hij zijn stem aan het groene monster The Hulk in sommige games van stripboekenfabrikant Marvel.


Dus, Rico Verhoeven wordt de volgende sportman-gaat-bijklussen-als-acteur in dit rijtje? Dat zou zomaar eens het geval kunnen zijn. In de biografie van Verhoeven staat onder andere dat hij auditie heeft gedaan voor Creed 2 (2018), van acteur-regisseur Sylvester Stallone, zelf ook een behoorlijke sportfanaat. Verhoeven deed eerder auditie voor grote internationale producties als Logan (2017) en Baywatch, maar werd het beide keren dus niet.

NieuwsFilm

meest populair