Featured

5 Vechtersbazen met een Hollywoodcarrière

Weer eens een andere tak van sport!

door Jeffrey Kouters om 22:14 in Featured
Deze week kwam de biografie naar buiten van de Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven. Daarin staat, zoals we eigenlijk al wisten, dat Verhoeven ook een carrière als Hollywoodacteur ambieert. Een ongebruikelijke stap is dat niet, want het gebeurt vaker dat sporthelden de ring verlaten voor een filmcarrière, of dat proberen te combineren. Vandaag is het tijd om eens 5 namen op een rijtje te zetten van sportmannen en -vrouwen die dat hebben geprobeerd - én met succes!

Sporters. Soms herken je ze gelijk in films. Het zijn vaak niet bij uitstek de beste acteurs en actrices die ronddwalen in Hollywood, maar hun strak afgetrainde lichamen en stoere uiterlijk zorgt er dikwijls voor dat ze interessant zijn voor filmstudio's om te casten in bijpassende actiefilms. Acteur word je vaak toch niet zomaar (daar gaat net zoals bij sport de nodige training aan vooraf), maar toch gaat het de onderstaande sporters goed af in de acteerwereld. De volgende mensen hebben dan ook al een aantal mooie rollen op hun naam staan!

#1 Dwayne Johnson (professioneel worstelaar)
Op dit moment is Dwayne Johnson - of 'The Rock', zoals men hem in de ring noemt - praktisch een heel jaar door in de bioscoop te bewonderen. Zo was hij eerder dit jaar al te zien in Fast & Furious 8 en Baywatch en is hij op het moment te bewonderen als gamepersonage in het deze week in Nederland uitgebrachte Jumanji: Welcome to the Jungle.

Johnson was voor het eerst in 2001 op het witte doek te zien in de film The Mummy Returns. Zijn eerste hoofdrol scoorde Johnson in 2002 in de film The Scorpion King. Sindsdien heeft The Rock bijna in honderd producties gespeeld, waarin hij vooral de stoere actieheld mag spelen. Ook staat de nu 45-jarige Johnson nog geregeld in de worstelring, maar natuurlijk veel minder vaak als vroeger. Volgend jaar is hij te zien in Rampage (2018). Kinderen zullen zijn stem vooral herkennen uit Disney's Vaiana (2017), waarin hij te horen is als Maui. Johnson in je film betekent vaak kassa voor de studio!

#2 Dave Bautista (professioneel worstelaar)
Worstelaar Dave Bautista acteert eigenlijk nog maar een paar jaar serieus. Zijn eerste en meest bekende rol is zijn vertolking van het Marvel-personage Drax The Destroyer in Guardians of the Galaxy (2014) en de vervolgfilms. Ook was Bautista te zien in Spectre (2015) en Blade Runner 2049 (2017). Bautista heeft dus in een paar jaar tijd een aantal mooie rollen in flinke blockbusters mogen spelen.

De 48-jarige sportman staat nog steeds geregeld in de ring. Op dit moment gaat zelfs het gerucht dat Bautista terug wil keren naar de WWE-competitie, een bekend Amerikaans sportevenement. Hierdoor zou hij echter wel in de knel komen met zijn verplichtingen voor Guardians of the Galaxy Vol. 3. Het worstelen zit dus nog stevig in zijn bloed.

#3 Gina Carano (gemengd vechtkunstenares)
Wat mannen kunnen, kunnen vrouwen dus ook. Voormalig gemengd vechtkunstenares Gina Carano heeft namelijk ook een overstap gemaakt naar Hollywood. Heel veel kenmerkende rollen heeft Carano eigenlijk nog niet op haar naam staan, maar deze doorgewinterde sportvrouw heb je wel kunnen spotten in films als Fast and the Furious 6 (2013) en Blood and Bone (2009), een toepasselijk sportgerelateerde film.

Het grote publiek zal haar wellicht herkennen als de slechte vechtmutant Angel Dust uit Deadpool. Dikwijls is het kunnen beheersen van een geloofwaardige vecht- en stuntchoreografie een dikke plus, dus heel vreemd is het niet dat Carano - ook gezien haar looks - wordt gecast in dergelijke rollen. Op het moment filmt ze de prent Scorched Earth, waarin ze hoofdrol als premiejaagster in post-apocalyptische wereld speelt.

#4 Ronda Rousey (judoka)
De naam van judoka Ronda Rousey zal misschien wel een belletje bij je doen rinkelen, omdat zij begin dit jaar behoorlijk actief een publieke campagne voerde om de rol van Marvels krachtige heldin Captain Marvel te scoren. Helaas zonder succes, want die door Rousey zo begeerde rol ging uiteindelijk naar actrice Brie Larson. Rousey had wat dat betreft meer geluk - of beter gezegd succes - als sportvrouw.

Deze 30-jarige judoka heeft namelijk een hoop medailles binnengeharkt, zoals een bronzen plak op de Olympische Spelen van Beijing, China. Rousey was de eerste Amerikaanse vrouw ooit die dat voor elkaar kreeg, een hele prestatie dus. Ook won ze in 2008 en een zilveren schijf op WK judo in 2007. Deze spierbundel weet dus wat winnen is. Bescheiden filmrollen scoorde ze in producties als The Expendables 3 (2014) en Entourage (2015). Rousey wil in ieder geval hard knokken voor haar filmcarrière, want ze heeft dus duidelijk een hoop ambities.

#5 John Cena (professioneel worstelaar)
Zo'n andere professionele worstelaar die er een andere tak van sport bij is gaan doen, is John Cena. Sinds 1999 is Cena actief als succesvol vechtersbaas in de ring, maar exact een jaar later is hij ook begonnen te werken aan zijn acteercarrière. Deze 1 meter 85-lange sportman is met zijn gewicht van 114 kilo een opvallend sterke verschijning en is daarmee een interessante kop in de filmwereld. Een kijkje op IMDb leert ons dat Cena al 54 credits op zijn naam heeft staan.

In 2017 was Cena onder andere te zien in The Wall. Ook is zijn stem dit jaar te horen in een tweetal animatieproducties; Ferdinand en Surf's Up 2: WaveMania. Volgend jaar is hij te aanschouwen in de Transformers spin-off Bumblebee. Een andere opvallende verschijning van Cena is in de komedie-dramafilm Trainwreck. Ook verleent hij zijn stem aan het groene monster The Hulk in sommige games van stripboekenfabrikant Marvel.


Dus, Rico Verhoeven wordt de volgende sportman-gaat-bijklussen-als-acteur in dit rijtje? Dat zou zomaar eens het geval kunnen zijn. In de biografie van Verhoeven staat onder andere dat hij auditie heeft gedaan voor Creed 2 (2018), van acteur-regisseur Sylvester Stallone, zelf ook een behoorlijke sportfanaat. Verhoeven deed eerder auditie voor grote internationale producties als Logan (2017) en Baywatch, maar werd het beide keren dus niet.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Waarom zet FT een lege foto neer bij de 5e vechtersbaas?

Sunspot

Avatar

Let's Rock!

Brein8998

Avatar

Is het nou Dave Batista of Dave Bautista?

Master Of Films

Avatar

Brein8998 "Is het nou Dave Batista of Dave Bautista?"
Het is Dave Barista. Hij schijnt goeie koffie te maken.

Sunspot

Avatar

Bautista dus, misschien iets mindere koffie...

Wist overigens niet dat hij al 48 is, dacht jonger.

Maar goed, ik 'haat' zijn karakter in GotG, totaal niet grappig en totaal niet in lijn met 'het' personage.

Serieus, liep me echt hard te ergeren aan Drax the Clown.

GreenHornet

Avatar

Rico hoort in Januari of hij een rol krijgt in Creed 2

Goov25

Avatar

Gina Carano een "gemengd vechtkunstenares"???

Hahaha dat is wel een gevalletje Google Translate hoor :o De sport is niet gemengde vechtkunst, maar MMA; Mixed Martial Arts. Een beoefenaar zou je idd een mixed martial artist kunnen noemen, maar letterlijk vertaald is dat echt niks FT.

Overigens was Ronda Rousey daar ook een tijdje aardig succesvol in, en niet alleen in judo dus.

Daanminator

Avatar

Jean claude van damme is toch wel de bekendste van deze allemaal. Karate was zijn bezigheid vooral buiten turnen, ballet en bodybuilding om voordat hij naar het witte doek ging.

xaid

Avatar

Brein8998 Avatar22.12.2017 22:30
Is het nou Dave Batista of Dave Bautista?


Dave Bautista

ridjieddo

Avatar

"Gemengd vechtkunstenares" hahaha wat een idioten werken hier op Filmtotaal, zeg.

Goku32

Avatar

Daanminator ik geef u gelijk, Ik was vroeger groot fan vandamme was de beste vond ik

dondeestagb

Avatar

@ ridjieddo
gedraag je kerel, niemand verplicht je hier te komen.

Artificialis

Avatar

Maar goed, ik 'haat' zijn karakter in GotG, totaal niet grappig en totaal niet in lijn met 'het' personage. Serieus, liep me echt hard te ergeren aan Drax the Clown.

Als ze de humor hadden weggelaten was dit het zoveelste standaard macho filmkarakter geweest. In mijn ogen is de komische twist juist wat zijn personage zo briljant maakt.

ridjieddo

Avatar

@dondee: heb je ooit van een gemengd vechtkunstenares gehoord dan? Mijn beide broers doen aan kickboksen en kennen dat hele wereldje. Ik heb hun nog nooit over gemengde vechtkunstenaars horen praten, wel over MMA-vechters. Als je niet weet wat de goede vertaling is, dan gebruik je wikipedia of weetikveel. Niet Google Translate of zelf er maar iets 'leuks' van maken - wat Scheerzeep vaak doet in zijn artikels. Ik vind dit (+ structurele taalfouten) oprecht idioterie.

Moviemagic

Avatar

Misschien is Jeffrey zijn tijd vooruit en staat "gemengde vechtkunstenaars" volgend jaar in de Dikke Van Dale.

Sunspot

Avatar

@Artificialis

De humor is gewoon te veel en te slecht, tenenkrommend slecht.

In deel 1 ging het nog wel, maar deel 2 pffffff. Maar dat geldt voor de hele film, gewoon matig, zwaar matig vergeleken met deel 1, deel 1 was echt cool.

Ego was het beste van deel 2, was blij met dat karakter, grappig ook en interessant.

Artificialis

Avatar

In deel 1 ging het nog wel, maar deel 2 pffffff. Maar dat geldt voor de hele film, gewoon matig, zwaar matig vergeleken met deel 1, deel 1 was echt cool.

Daar ben ik het wel mee eens, de tweede film was een sfeerloze exercitie vergeleken met het eerste deel. Maar ik vond Drax the Destroyer ook in het tweede deel een grappig personage.

Ereptile

Avatar

Sunspot "In deel 1 ging het nog wel, maar deel 2 pffffff. Maar dat geldt voor de hele film, gewoon matig, zwaar matig vergeleken met deel 1, deel 1 was echt cool. "


In deel 1 was Drax nog onwetend en dat zorgde voor de humor. In deel twee vraagt hij platuit aan Ego of hij een penis heeft...

seemannreen

Avatar

Ik mis van Damme en natuurlijk de grote baas Chuck Norris in dit rijtje

John Wayne

Avatar

Bruce lee had hier ook bij moeten staan en voor de echte kenners van klassiekers, Kirk Douglas heeft ooit zijn geld verdient als straatvechter voordat hij als filmacteur voet aan de grond kreeg.

Sunspot

Avatar

Daarom dus

zeurminator

Avatar

Uiteraard ben ik het hier niet mee eens!

Waar is Arnold Schwarzenegger gebleven in deze lijst! Voormalig Mister Universe hoort natuurlijk op de eerste plek te staan.

NieuwsFilm

meest populair