Disney neemt Fox definitief over: X-Men terug naar Marvel

Disney neemt Fox definitief over: X-Men terug naar Marvel

En krijgt nog veel meer in handen.

Na ruim een half jaar is de deal tussen The Walt Disney Company en 21st Century Fox definitief beklonken. Voor een bedrag van $71,3 miljard krijgt Disney de meeste activiteiten van Fox in handen, zoals de filmstudio's, televisiezenders en vele andere productietakken.

Voor de filmfan betekent de definitieve deal dat Disney lopende filmprojecten van bijvoorbeeld 20th Century Fox in handen krijgt. Dit zijn bijvoorbeeld:

- James Camerons Avatar en de vervolgen
- De Marvel-reeksen X-Men en Fantastic Four
- De originele Star Wars-trilogie
- De Alien en Predator-franchises
- De Ice Age-franchise, en de Fox animatiestudio Blue Sky Studios
- De Planet of the Apes-franchise

Ook de catalogus en andere lopende projecten zijn vanaf heden in de handen van Disney, zoals Kingsman, Die Hard, Alvin & the Chipmunks, Doctor Dolittle, Home Alone, Night at the Museum, Percy Jackson, Chronicles of Narnia, Independence Day, The X-Files en The Maze Runner.


Het is nog niet bekend wat Disney gaat doen met het pakket films en filmprojecten. De kans is groot dat de catalogus beschikbaar gaat komen op de in 2019 te verschijnen Disney streamingdienst. Ook mag aangenomen worden dat Disney de Marvel-reeksen X-Men en Fantastic Four toewijst aan Marvel Studios en dat de originele Star Wars-trilogie onderdeel gaat uitmaken van de marketing- en distributie-activiteiten rond Disney's huidige Star Wars-filmreeks.

Het label Fox blijft wel bestaan, maar zal alleen inzetten op nieuws en sport via Fox News Channel, Fox Sports en vergelijkbare kanalen.

NieuwsFilm

meest populair